LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 05 Σεπτεμβρίου 2019 23:41

Προκριματικά Euro 2020: “Αντίο” με ήττα στη Φινλανδία

Με το… αριστερό το ντεμπούτο του Ολλανδού Φαν Σιπ στον πάγκο της εθνικής Ελλάδος.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020

Η παράδοση αποδείχθηκε πανίσχυρη, η εθνική Ελλάδος “έγραψε” άλλη μια ήττα στη Φινλανδία, όπου δεν έχει νικήσει ποτέ και κάπως έτσι ουσιαστικά γράφτηκε ο επίλογος στην προσπάθεια κατάληψης της δεύτερης θέσης στον 10ο προκριματικό όμιλο του Euro 2020. Η “εγκληματική” ποδοσφαιρική αφέλεια του Κουρμπέλη στη φάση του 51ου λεπτού “σημάδεψε” τον αγώνα στο Τάμπερε, καθώς επέτρεψε στον Πούκι να σημειώσει από τα 11 βήματα το μοναδικό γκολ του παιχνιδιού και να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες. 

Με μόλις 4 βαθμούς σε 5 αγωνιστικές και τρεις συνεχείς ήττες, η ομάδα του Φαν Σιπ, που απόψε έκανε ντεμπούτο στον πάγκο της Εθνικής, είναι πια προτελευταία στον όμιλο και κατά πάσα πιθανότητα είπε “αντίο” σε ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση.

Οι τρεις χαφ στη διάταξη 4-3-3 έφεραν ισορροπία στο παιχνίδι της Εθνικής, που μπορούσε να ελέγξει το ρυθμό και να βγάλει τη μπάλα μπροστά αξιοπρεπώς. Κατά τα λοιπά, οι δύο εκλέκτορες επέλεξαν τακτική “μηδενικού ρίσκου” λόγω της κρισιμότητας του αγώνα κι έτσι στο πρώτο ημίχρονο οι θεατές παρακολούθησαν μια συνάντηση άχρωμη και χωρίς συγκινήσεις. Ο επικίνδυνος Πούκι, παίκτης του μήνα στην αγγλική Premier League, είχε εξουδετερωθεί, με τον Μανωλά να τον σταματά εντυπωσιακά με τάκλιν στο 15΄, στη μοναδική φορά που πήγε να γίνει επικίνδυνος σε αυτό το διάστημα.

Το διάστημα από το 30ό έως το 40ό λεπτό ήταν το καλύτερο για τους παίκτες του Φαν Σιπ, καθώς ανέπτυξαν δραστηριότητα κι ενόχλησαν τον Χραντέτσκι. Στο 31΄ ο Μπουχαλάκης πέρασε στον Κουλούρη και αυτός σούταρε άστοχα, στο 34΄ ο Φινλανδός τερματοφύλακας μπλόκαρε σταθερά την επικίνδυνη σέντρα του Σταφυλίδη, στο 35΄ ένα μακρινό σουτ του ίδιου παραλίγο να αποφέρει το 0-1, καθώς ο Χραντέσκι αιφνιδιάστηκε αλλά πρόλαβε να μαζέψει την μπάλα στη γραμμή, ενώ στο 38΄ ο Μασούρας αστόχησε ελάχιστα στο τεχνικό σουτ που δοκίμασε.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020

Η εθνική είχε φέρει τον αγώνα στα μέτρα της, αλλά μια αψυχολόγητη ενέργεια του Κουρμπέλη στο 51΄ ανέτρεψε κάθε ισορροπία: ο μέσος του Παναθηναϊκού πήγε σαν... ερασιτέχνης πάνω στον Καμαρά στην περιοχή, σε φάση που ο αντίπαλος ήταν με πλάτη στην εστία, ο Μουνουέρα έδειξε την άσπρη βούλα, ο Πούκι νίκησε τον Μπάρκα και οι Σκανδιναβοί μπήκαν σε θέση οδηγού.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020

Στο εναπομείναν διάστημα, παρότι “καιγόταν” για τουλάχιστον έναν βαθμό, η ελληνική ομάδα δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την επίτευξή του και παρά τις δύο ευκαιρίες με τα σουτ των Παυλίδη (78΄) και Βρουσάι (90΄+3), μοιραία, γνώρισε την τρίτη ήττα σε πέντε αγώνες, είδε τη διαφορά από τους Σκανδιναβούς να εκτοξεύεται στο +8 και, πλέον, οι ελπίδες της για τη δεύτερη θέση είναι μόνο μαθηματικές, αλλά όχι ρεαλιστικές.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Φινλανδία (Μάρκου Κάνερβα): Χραντέσκι, Ραϊτάλα, Τόιβιο, Αραγιούρι, Ούρονεν, Λουντ, Σπαρβ, Καμαρά, Σοΐρι (90΄ Σούλερ), Πούκι (84΄ Καριαλάινεν), Τουομίνεν (87΄ Γένσεν).

Ελλάδα (Τζον Φαν Σιπ): Μπάρκας, Τοροσίδης (70΄ Μπακάκης), Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σταφυλίδης, Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης, Μασούρας, Βρουσάι, Κολοβός (60΄ Πέλκας), Κουλούρης (76΄ Παυλίδης).

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)Σήμερα 13:11 | Ειδήσεις

"Εμείς σας μιλάμε για το πώς θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα και το μόνο μέλημα των άλλων είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης", είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο τουΣήμερα 13:34 | Ειδήσεις

Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση για σωματικές βλάβες κατά του συντρόφου της. 

“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρεςΣήμερα 10:49 | Ειδήσεις

Δυναμικά και με ισχυρό ενδιαφέρον ξεκίνησε το πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” του Yπ. Κοινωνικής Συνοχής. Οδηγός για τους δικαιούχους και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!Σήμερα 11:51 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει σε εξώδικο που έστειλε η χήρα του άτυχου εθελοντή, που πέθανε ενώ μαινόταν η μεγάλη φωτιά στην Ρόδο. "Απίθανη" είναι η απάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Απάτη - Σέρρες: παρίσταναν τους λογιστές και απέσπασαν λεία “μαμούθ”14:36Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο του14:22Θεσσαλονίκη: παιδί παρασύρθηκε από ηλεκτρικό πατίνι14:09Πογέτ: Τελείωσα το συμβόλαιό μου και είμαι ελεύθερος13:55Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)13:41Αγρίνιο: 15χρονη χτυπούσε την αδερφή της μέχρι να λιποθυμήσει13:28“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)13:15Νικόλαος - Τατιάνα Μπλάτνικ: Χώρισαν μετά απο 14 χρόνια γάμου13:01Κακοκαιρία - Σκόπελος: Οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα (εικόνες)12:48Θείος δικάζεται για βιασμό της 10χρονης ανιψιάς του12:34Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας 12:20Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!12:07Κρήτη: Επιτέθηκε στους γονείς του και τους ανάγκασε να κοιμηθούν σε εκκλησία11:54Δίκη Τραμπ: Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε11:41Τένις - Βαρκελώνη: Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στον ημιτελικό11:29“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες11:16Ευρωεκλογές - Κασσελάκης: Περιοδεία σε 27 νησιά για 10 ημέρες11:02Βόρεια Κορέα: Δοκιμή σε τεράστια πυραυλική κεφαλή10:49Formula 1 - GP Σαγκάης: Ο Φερστάπεν επικράτησε στον αγώνα σπριντ10:35Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός10:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο