LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 05 Σεπτεμβρίου 2019 19:32

Ρωσία: του επιβλήθηκε πολυετής ποινή φυλάκισης, γιατί… διαδήλωσε

Ο Εισαγγελέας εξάντλησε την αυστηρότητα του στον κατηγορούμενο, γιατί έκρινε πως ήταν πολύ δραστήριος, αφού φώναζε συνθήματα και έδινε συνεντεύξεις!

Αντικυβερνητική διαδήλωση Ρωσία

Το δικαστήριο Τβερσκόι της Μόσχας επέβαλε στον 34χρονο προγραμματιστή Κονσταντίν Κότοφ ποινή φυλάκισης 4 ετών, με την κατηγορία ότι παραβίασε το άρθρο 212 του Ποινικού κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας (κατά σειράν παραβίαση των κανονισμών που αφορούν την διοργάνωση συγκεντρώσεων, συναθροίσεων κτλ).

Ο εισαγγελέας δήλωσε ότι όλοι οι μάρτυρες που ερωτήθηκαν υποστήριξαν ότι ο κατηγορούμενος ήταν εξαιρετικά δραστήριος κατά την διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας που δεν είχε την έγκριση των αρχών καθώς «φώναζε συνθήματα και έδινε συνεντεύξεις».

Ο Κονσταντίν Κότοφ είχε συλληφθεί στην Μόσχα στις 10 Αυγούστου κατά την διάρκεια διαδήλωσης διαμαρτυρίας για το αποκλεισμό των ανεξάρτητων υποψηφίων από τις τοπικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στην ρωσική πρωτεύουσα την ερχόμενη Κυριακή.

Στην διαδήλωση συμμετείχαν περίπου 50 χιλιάδες άτομα. Η ίδια η διαδήλωση μετεξελίχθηκε σε «ειρηνικό περίπατο», ενώ συνελήφθησαν περισσότερα από 200 άτομα. Ο Κότοφ συνελήφθη, ενώ είχε δεχθεί συστάσεις επειδή συμμετείχε σε προηγούμενες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν χωρίς την άδεια των αρχών.

Πρώτος που καταδικάστηκε στην Ρωσία με βάση το άρθρο 212 ήταν ο ακτιβιστής Ιλντάρ Ντάντιν τον Δεκέμβριο του 2015. Μετά την έφεση που υπέβαλλε τον Μάρτιο του 2016 οι ποινή του μειώθηκε από τα τρία χρόνια φυλάκισης στα 2,5 χρόνια, αλλά αφέθηκε ελεύθερος πολύ πιο νωρίς μετά τις αποκαλύψεις που έκανε με επιστολές που απέστειλε για βασανιστήρια στις φυλακές της Καρελίας. Τον Φεβρουάριο του 2017 το Συνταγματικό δικαστήριο της Ρωσικής Ομοσπονδίας αποφάσισε ότι πρέπει να επανεξετασθούν οι δικαστικές πράξεις και ο ακτιβιστής αφέθηκε ελεύθερος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αγρότες- Μπλόκα: Το Σάββατο η δημιουργία νέου μπλόκου στον κόμβο Δερβενίων22:14Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Μαγειρίας: Η Ferrari ήταν δώρο της μητέρας μου 22:04Γιάννης Αντετοκούνμπο: Νέος τραυματισμός -Θα μείνει εκτός δράσης για 2-4 εβδομάδες 21:54Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή21:44Αγρότες - Μπλόκα: Έκλεισε ο αυτοκινητόδρομος Πατρών - Πύργου (Βίντεο)21:34Μητσοτάκης: Η προστασία της Δικαιοσύνης είναι προστασία της ίδιας της δημοκρατίας21:24Φρίκη στην Αργολίδα: Οικογένεια απήγαγε ανήλικη για να την βιάσει 19χρονος21:14Συνελήφθη 49χρονος για διακίνηση ναρκωτικών - Κατάπιε ναρκωτικά και κλώτσησε αστυνομικούς21:04Ουάσινγκτον: Αθώος δηλώνει ο φερόμενος ως δράστης της ένοπλης επίθεσης εναντίων μελών της Εθνοφρουράς20:54Επίσκεψη της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στη Θεσσαλονίκη - Συνάντηση με τον Κ. Γκιουλέκα20:44Στους δρόμους της Αττικής ξανά από αύριο τα ταξί20:34ANT1 Sports: "Θρίλερ" το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης20:24Ιταλία: Η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στην Ρώμη (εικόνες)20:14Ολυμπιακός: Αναβλήθηκε ο αγώνας με την Φενερμπαχτσέ στο ΣΕΦ 20:04Παπαδάκης - Μπλόκα αγροτών: Χρειάζεται ουσιαστικός και πραγματικός διάλογος μεταξύ αγροτών και κυβέρνησης19:54Ακυρώθηκε η αυριανή συνάντηση Χατζηδάκη και Τσιάρα με εκπροσώπους των αγροτών Κρήτης19:44“Κακοκαιρία BYRON” - Αττική: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε Ποσειδώνος και Βουλιαγμένης19:34Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία - Υποδοχή στο αεροδρόμιο από τον Πρωθυπουργό Μόντι19:20Κακοκαιρία Byron: Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική - Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί19:06Λωρίδα της Γάζας: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως αναγνωρίστηκαν τα λείψανα του προτελευταίου ομήρου18:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο