LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 05 Σεπτεμβρίου 2019 16:14

Σώμα Ελλήνων Προσκόπων: επετειακό λογότυπο για τον εορτασμό των 110 ετών

Οι Πρόσκοποι είναι έτοιμοι να γιορτάσουν 110 χρόνια εθελοντισμού και αδιάλειπτης κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης.

Σώμα Ελλήνων Προσκόπων

«Το 2020 ο ελληνικός Προσκοπισμός θα γιορτάσει τα 110 χρόνια του. Για περισσότερο από έναν αιώνα, χιλιάδες Πρόσκοποι εθελοντές, μέσα από ένα συνεχώς εξελισσόμενο παιδαγωγικό πρόγραμμα που στηρίζεται στην επαφή με τη φύση και στην αξία των ανθρώπινων σχέσεων, αναπτύσσουν και αναδεικνύουν προσωπικότητες που ξέρουν να λειτουργούν ως υπεύθυνοι πολίτες και που συνειδητά αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο μέσα στην κοινωνία.

Η Προσκοπική Κίνηση ξεπερνώντας τα 100 χρόνια ζωής, μπορεί να χαρακτηρίζεται υπεραιωνόβια, αλλά η ουσία της καθώς και το περιεχόμενο του προγράμματος που προσφέρει στα παιδιά και στους νέους της πατρίδας μας, είναι πιο φρέσκο και πιο καινοτόμο από ποτέ», αναφέρει σε σχετικό δελτίο Τύπου το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και συμπληρώνει.

«Αυτό ακριβώς ήταν και το ζητούμενο, όταν οι Έλληνες Πρόσκοποι απευθύνθηκαν στην Pollen για να δημιουργήσει το επετειακό λογότυπο για τον εορτασμό των 110 χρόνων της Προσκοπικής Κίνησης στην Ελλάδα. Να αποτυπωθεί σε ένα λογότυπο, το δυναμικό και νεανικό πρόσωπό της Προσκοπικής Κίνησης, παράλληλα με την ηγετική της πορεία εδώ και 110 χρόνια σε θέματα εθελοντισμού, κοινωνικής προσφοράς, σεβασμού και προστασίας του περιβάλλοντος και πάνω απ’ όλα η συμβολή της στην διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων, μέσω της βιωματικής εκπαίδευσης, που παρέχει στα παιδιά τις αναγκαίες δεξιότητες ώστε οι νέοι του σήμερα να γίνουν οι χρήσιμοι και ενεργοί πολίτες του αύριο.

Το λογότυπο κάνει άμεση αναφορά στο προσκοπικό κοντάρι που στήριξε τις περιπέτειες όλων των νέων εδώ και 110 χρόνια. Ενός κονταριού που γιγαντώθηκε μέσα από το προσκοπικό πρόγραμμα, τα 110 χρόνια προσφοράς στην κοινωνία και τα εκατοντάδες χιλιάδες χαμόγελα των παιδιών που μεγάλωσαν και ωρίμασαν μέσα στην προσκοπική οικογένεια! Αυτό το προσκοπικό κοντάρι είναι ζωντανό, έγινε πανύψηλο δέντρο, δάσος, για να δώσει τα δύο πρώτα ψηφία του γενέθλιου αριθμού μας. Ο αριθμός «0», ένα αφαιρετικό περίγραμμα φύλλου, σύμβολο των αναρίθμητων δράσεων μας στη φύση, φιλοξενεί στην κάτω δεξιά γωνία του, μονόχρωμο το προσκοπικό τριφύλλι.

Σώμα Ελλήνων Προσκόπων

Η παρουσίαση του επετειακού λογοτύπου πραγματοποιήθηκε μέσω Facebook στη σελίδα των Ελλήνων Προσκόπων (www.facebook.com/scoutsofgreece) μέσω ενός εντυπωσιακού video το οποίο γυρίστηκε στον Όλυμπο και μπορείτε να δείτε εδώ ( https://youtu.be/_poGdH9qZEs)».

Ο Γενικός Έφορος των Ελλήνων Προσκόπων Χριστόφορος Μητρομάρας δήλωσε σχετικά: «Το 2020 οι Πρόσκοποι περήφανα γιορτάζουν 110 χρόνια εθελοντισμού και αδιάλειπτης κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης και προσκαλούν την κοινωνία και κάθε έναν από εμάς να γίνει συμμέτοχος στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Πρόσκοποι, χρόνια μας πολλά!».

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων ευχαριστεί θερμά την ομάδα της Pollen που εργάστηκε αφιλοκερδώς για τη δημιουργία της επετειακής εικαστικής ταυτότητας.

Σώμα Ελλήνων Προσκόπων

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚεραμέως για συλλογικές συμβάσεις: Αυξήσεις μισθών για εργαζόμενους, ασφαλές περιβάλλον -Τέλος οι μνημονιακοί περιορισμοίΣήμερα 11:54 | Ειδήσεις

Νέα εποχή με την Κοινωνική Συμφωνία – Καταργούνται μνημονιακοί περιορισμοί, τι αλλάζει

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι οι 14 κατηγορούμενοι – Ποινές φυλάκισης 10-18 μηνώνΣήμερα 15:10 | Ειδήσεις

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, αρνήθηκε την αναγνώριση ελαφρυντικού στους κατηγορούμενους, με μοναδική εξαίρεση κατηγορούμενο ο οποίος έχει επιστρέψει τα χρήματα που του είχαν πιστωθεί.

Σοκ στη Νίκαια: 20χρονος ασελγούσε στα ανίψια του, 2 και 4 ετών, μαζί με τον σύντροφό τουΣήμερα 13:30 | Ειδήσεις

Ο 20χρονος φέρεται να ομολόγησε τις αποτρόπαιες πράξεις του, ενώ στην κατοχή της αστυνομίας βρίσκεται αποδεικτικό βιντεοληπτικό υλικό από το κινητό τηλέφωνό του.

Ρόδος: Γιος λιμενικού ο 19χρονος στρατιώτης που σκοτώθηκε από χειροβομβίδα – Πώς έγινε το δυστύχημαΣήμερα 14:46 | Ειδήσεις

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στο πεδίο βολής στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου, κατά την μεταφορά οπλισμού και χειροβομβίδων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΟΣΥ: Ενίσχυση των λεωφορειακών γραμμών λόγω της έκτακτης στάσης σε Μετρό και Τραμ17:46Ολυμπιακός: Αποθέωση για τον Μεντιλίμπαρ από τα διεθνή μέσα17:36Βίλνιους: Αεροπλάνο εξετράπη της πορείας του - Έκλεισε το αεροδρόμιο (Εικόνες)17:22Δολοφονία στη Σαλαμίνα - "Αποκαλύψεις": Δεν ήταν διαταραγμένες οι σχέσεις νύφης-πεθεράς17:08Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:54"Νύχτα Αποκαλύψεων" με τον Πέτρο Κουσουλό, απόψε στις 24:00 στον ΑΝΤ116:40Ινδία: Μπασκέτα κατέρρευσε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν 16χρονο (βίντεο)16:26Συλλυπητήρια Τασούλα για τον θάνατο του 19χρονου στρατιώτη στη Ρόδο16:12Εκρηκτικό το κλίμα στην πορεία κατά της βίας γυναικών στην Κωνσταντινούπολη: "Θέλουμε να ζήσουμε" – 14 προσαγωγές15:59Χωρίς νίκη επί ελληνικού εδάφους παραμένει η Ρεάλ Μαδρίτης σε αγώνες UEFA15:45Κύπρος: Υπεγράφη οριοθέτηση της ΑΟΖ και συμφωνία ηλεκτρικής διασύνδεσης με Λίβανο15:31ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι οι 14 κατηγορούμενοι – Ποινές φυλάκισης 10-18 μηνών15:17Ρόδος: Γιος λιμενικού ο 19χρονος στρατιώτης που σκοτώθηκε από χειροβομβίδα – Πώς έγινε το δυστύχημα15:03Δήλωση του Νίκου Δένδια για το δυστύχημα στη Ρόδο14:49Βραζιλία: Νέος τραυματισμός για τον Νεϊμάρ14:35Σοκ στη Νίκαια: 20χρονος ασελγούσε στα ανίψια του, 2 και 4 ετών, μαζί με τον σύντροφό του14:21Μαρούσι: Βρέθηκε οχιά μέσα σε κτήριο14:07ΟΠΕΚΕΠΕ: Την ενοχή 14 κατηγορουμένων για παράνομες επιδοτήσεις πρότεινε ο εισαγγελέας13:53Πάτρα: Άγνωστος έριξε κροτίδα μέσα σε σχολείο – Τραυματίας ένας 12χρονος μαθητής13:39Σαλαμίνα: Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε η 46χρονη που δολοφόνησε την πεθερά της13:25
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο