LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 05 Σεπτεμβρίου 2019 16:14

Σώμα Ελλήνων Προσκόπων: επετειακό λογότυπο για τον εορτασμό των 110 ετών

Οι Πρόσκοποι είναι έτοιμοι να γιορτάσουν 110 χρόνια εθελοντισμού και αδιάλειπτης κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης.

Σώμα Ελλήνων Προσκόπων

«Το 2020 ο ελληνικός Προσκοπισμός θα γιορτάσει τα 110 χρόνια του. Για περισσότερο από έναν αιώνα, χιλιάδες Πρόσκοποι εθελοντές, μέσα από ένα συνεχώς εξελισσόμενο παιδαγωγικό πρόγραμμα που στηρίζεται στην επαφή με τη φύση και στην αξία των ανθρώπινων σχέσεων, αναπτύσσουν και αναδεικνύουν προσωπικότητες που ξέρουν να λειτουργούν ως υπεύθυνοι πολίτες και που συνειδητά αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο μέσα στην κοινωνία.

Η Προσκοπική Κίνηση ξεπερνώντας τα 100 χρόνια ζωής, μπορεί να χαρακτηρίζεται υπεραιωνόβια, αλλά η ουσία της καθώς και το περιεχόμενο του προγράμματος που προσφέρει στα παιδιά και στους νέους της πατρίδας μας, είναι πιο φρέσκο και πιο καινοτόμο από ποτέ», αναφέρει σε σχετικό δελτίο Τύπου το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και συμπληρώνει.

«Αυτό ακριβώς ήταν και το ζητούμενο, όταν οι Έλληνες Πρόσκοποι απευθύνθηκαν στην Pollen για να δημιουργήσει το επετειακό λογότυπο για τον εορτασμό των 110 χρόνων της Προσκοπικής Κίνησης στην Ελλάδα. Να αποτυπωθεί σε ένα λογότυπο, το δυναμικό και νεανικό πρόσωπό της Προσκοπικής Κίνησης, παράλληλα με την ηγετική της πορεία εδώ και 110 χρόνια σε θέματα εθελοντισμού, κοινωνικής προσφοράς, σεβασμού και προστασίας του περιβάλλοντος και πάνω απ’ όλα η συμβολή της στην διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων, μέσω της βιωματικής εκπαίδευσης, που παρέχει στα παιδιά τις αναγκαίες δεξιότητες ώστε οι νέοι του σήμερα να γίνουν οι χρήσιμοι και ενεργοί πολίτες του αύριο.

Το λογότυπο κάνει άμεση αναφορά στο προσκοπικό κοντάρι που στήριξε τις περιπέτειες όλων των νέων εδώ και 110 χρόνια. Ενός κονταριού που γιγαντώθηκε μέσα από το προσκοπικό πρόγραμμα, τα 110 χρόνια προσφοράς στην κοινωνία και τα εκατοντάδες χιλιάδες χαμόγελα των παιδιών που μεγάλωσαν και ωρίμασαν μέσα στην προσκοπική οικογένεια! Αυτό το προσκοπικό κοντάρι είναι ζωντανό, έγινε πανύψηλο δέντρο, δάσος, για να δώσει τα δύο πρώτα ψηφία του γενέθλιου αριθμού μας. Ο αριθμός «0», ένα αφαιρετικό περίγραμμα φύλλου, σύμβολο των αναρίθμητων δράσεων μας στη φύση, φιλοξενεί στην κάτω δεξιά γωνία του, μονόχρωμο το προσκοπικό τριφύλλι.

Σώμα Ελλήνων Προσκόπων

Η παρουσίαση του επετειακού λογοτύπου πραγματοποιήθηκε μέσω Facebook στη σελίδα των Ελλήνων Προσκόπων (www.facebook.com/scoutsofgreece) μέσω ενός εντυπωσιακού video το οποίο γυρίστηκε στον Όλυμπο και μπορείτε να δείτε εδώ ( https://youtu.be/_poGdH9qZEs)».

Ο Γενικός Έφορος των Ελλήνων Προσκόπων Χριστόφορος Μητρομάρας δήλωσε σχετικά: «Το 2020 οι Πρόσκοποι περήφανα γιορτάζουν 110 χρόνια εθελοντισμού και αδιάλειπτης κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης και προσκαλούν την κοινωνία και κάθε έναν από εμάς να γίνει συμμέτοχος στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Πρόσκοποι, χρόνια μας πολλά!».

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων ευχαριστεί θερμά την ομάδα της Pollen που εργάστηκε αφιλοκερδώς για τη δημιουργία της επετειακής εικαστικής ταυτότητας.

Σώμα Ελλήνων Προσκόπων

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γκύζη: Σε κρίσιμη κατάσταση η γυναίκα που μαχαίρωσε ο άνδρας της πριν αυτοκτονήσει17:25Ιωάννινα: Γυναίκα έπεσε στη λίμνη – Περαστικοί ειδοποίησαν την Αστυνομία17:11Φλώρινα: Συνελήφθη ανήλικος για διακίνηση ναρκωτικών16:57Ο Παναθηναϊκός «έκλεισε» τον Κοντούρη 16:43Καρδίτσα – ΠΑΟΚ: Πέρασε κι από το μπλόκο της Θεσσαλίας ο “Δικέφαλος”16:29Αγρότες: Ανοιχτό το ρεύμα προς Αθήνα στο μπλόκο των Μαλγάρων16:15Πάτρα: Συνελήφθη υπεύθυνος καταστήματος για πώληση αλκοόλ σε ανήλικους16:01Δράμα: Βούλγαροι προσπάθησαν να περάσουν πρόβατα στην Ελλάδα και συνελήφθησαν15:47Μπριζίτ Μπαρντό: "Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα" - Το τέλος ενός μύθου15:33Γκύζη: Άνδρας μαχαίρωσε τη γυναίκα του στον λαιμό και έπεσε από το μπαλκόνι15:19Μετ' εμποδίων η επιστροφή των εκδρομέων στην Αθήνα15:04Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)14:50Διασώθηκαν 108 μετανάστες που επέβαιναν σε ξύλινη λέμβο νότια της Γαύδου14:36Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε η Νέα Υόρκη λόγω του χιονιά - Ακυρώθηκαν χιλιάδες πτήσεις14:22Μαρινάκης για αγρότες: Ο ειλικρινής διάλογος - και μόνο αυτός - θα φέρει τις λύσεις14:07Τρίκαλα: Ανυποχώρητοι οι αγρότες - Παραμένουν στα μπλόκα της δυτικής Θεσσαλίας13:52Smart Cities για μια Καλύτερη Ζωή: Το Μέλλον είναι Εδώ!13:37Χανιά: ΙΧ έπεσε σε γκρεμό - Χωρίς τις αισθήσεις του ο οδηγός13:23Κρήτη: Νεκρός ανασύρθηκε από τη θάλασσα ηλικιωμένος στον Άγιο Νικόλαο13:09ΠΑΟΚ: "Τρέχει" το θέμα του γηπέδου υπό τις οδηγίες Σαββίδη12:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο