LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 05 Σεπτεμβρίου 2019 13:28

Χατζηδάκης: καθυστερήσεις και παραλείψεις για τη φονική φωτιά στο Μάτι

Καθυστερήσεις και παραλείψεις των αρχών για την αντιμετώπιση της φονικής φωτιάς στο Μάτι καταγγέλλει ο Υπουργός Περιβάλλοντος.

Αργυρή Ακτή - οικόπεδο - γκρεμός - 26 νεκροί αγκαλιασμένοι

Στοιχεία που αποδεικνύουν καθυστερήσεις και παραλείψεις της προηγούμενης κυβέρνησης μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε 102 συνανθρώπους μας, παρουσίασε στη Βουλή ο Κωστής Χατζηδάκης.

Στη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση άμεσων κινδύνων και αναγκών στις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, ο υπουργός Περιβάλλοντος έκανε λόγο για «υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι σε νεκρούς και ζωντανούς».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τα 38 εκατ. ευρώ που έχουν συγκεντρωθεί στον ειδικό λογαριασμό αρωγής, δεν αξιοποιήθηκαν τα 31 εκατ. ευρώ, ενώ από τις 415 κατεδαφίσεις που έπρεπε να γίνουν, μόνο 61 προχώρησαν.

«Υπήρχαν και υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να αγοράσουν ακίνητα και δεν μπορούν, επειδή δεν προχωρούν οι κατεδαφίσεις», είπε και πρόσθεσε πως από τις 2.330 αιτήσεις αποκατάστασης εκδόθηκαν εντολές μόνο για 44 και από τις 880 περιπτώσεις κατασκευών δόθηκαν άδειες μόνο για 342.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος διαβεβαίωσε ακόμη, πως η δέσμευση της κυβέρνησης για 5ετή απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν θα τηρηθεί και πως ο ίδιος θα αναφερθεί εκτενώς στο θέμα στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής τη Δευτέρα.

«Η κυβέρνηση δεν κομπάζει για το ότι έφερε με ΠΝΠ κάποια επείγοντα μέτρα. Ήταν υποχρέωσή της απέναντι στους νεκρούς και τους ζωντανούς. Απέναντι στην συνείδησή μας ήταν υποχρέωση να κινηθούμε με ταχύτητα και είναι δική σας υποχρέωση να μας ελέγχεται για το αν κάνουμε καλά την δουλειά μας. Ότι κάναμε το κάναμε γιατί υπήρχαν καθυστερήσεις», ανέφερε.

Την πολιτική ευθύνη για την καθυστέρηση στον καθαρισμό του οικοπέδου που είχε συσσωρευτεί καύσιμη ύλη, ανέλαβε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Χρήστος Σπίρτζης, λέγοντας πάντως, πως είχε καθαριστεί τρεις φορές στο παρελθόν. 

«Ακούγεται ότι τα προϊόντα αυτά κάηκαν. Αν κάηκαν το Δασαρχείο δεν έδειξε τον ζήλο που έδειξε στην προηγούμενη κυβέρνηση και ταλαιπώρησε τους κατοίκους. Γιατί δεν έδειξε αυτό τον ζήλο. Θέλω απάντηση τι έγιναν τα προϊόντα καύσης», ανέφερε με τον Κωστή Χατζηδάκη να απαντά ότι έγινε καύση σε υψικάμινο όπως προβλέπει η νομοθεσία.

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠιερρακάκης: Σήμερα ξεκινα η επιστροφή ενοικίουΣήμερα 11:14 | Ειδήσεις

Η διαδικασία πληρωμών ξεκίνησε και, όπως επισημαίνει σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, η καταβολή των χρημάτων γίνεται αυτόματα χωρίς αιτήσεις.

Κακοκαιρία - Κρανίδι: Ηλικιωμένοι απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική (βίντεο)Σήμερα 11:52 | Ειδήσεις

«Σαρώνει» τη χώρα η κακοκαιρία Adele, με εκτεταμένες πλημμύρες.

Μενίδι: 14χρονη απέβαλε μετά από ξυλοδαρμό - Πήγε με το νεκρό έμβρυο τυλιγμένο σε εφημερίδα στο ΑΤΣήμερα 12:12 | Ειδήσεις

Η 14χρονη Ρομά από την Αλβανία, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Παίδων όπου και νοσηλεύεται.

Γλυφάδα: Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια (βίντεο)Σήμερα 08:12 | Ειδήσεις

Τα οχήματα κινούνται με μεγάλη δυσκολία, με το νερό να φτάνει ακόμη και μέχρι τη μέση της πόρτας των αυτοκινήτων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χονγκ Κονγκ: Οι ένοικοι του συγκροτήματος πολυκατοικιών είχαν διαμαρτυρηθεί επανειλημμένως για θέματα ασφαλείας12:46Μενίδι: 14χρονη απέβαλε μετά από ξυλοδαρμό - Πήγε με το νεκρό έμβρυο τυλιγμένο σε εφημερίδα στο ΑΤ12:32Πρέβεζα - Ηγουμενίτσα: Σύγκρουση ΙΧ με βράχο που βρέθηκε στον δρόμο από κατολίσθηση (εικόνες)12:18Κακοκαιρία - Κρανίδι: Ηλικιωμένοι απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική (βίντεο)12:04Κακοκαιρία: Κλειστά τα σχολεία σε 11 δήμους της χώρας11:50Πιερρακάκης: Σήμερα ξεκινα η επιστροφή ενοικίου11:36Νέα Ιωνία: Η κακοκαιρία ξερίζωσε δέντρο και το έριξε πάνω σε ΙΧ (βίντεο)11:22Κρήτη: Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο αντίο στον 19χρονο ΕΠΟΠ που έχασε τη ζωή του απο χειροβομβίδα (εικόνες)11:08Νέα Ερυθραία: Συνελήφθη γιός γνωστού πολιτικού μετά από περιπετειώδη καταδίωξη10:54Κωστής Χατζηδάκης: Ξεκινούν σήμερα οι πληρωμές των αγροτών - Η διαδικασία από τον ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ολοκληρωθεί10:40Κακοκαιρία Adele - Πολιτική Προστασία: Νεότερα στοιχεία για καιρικό σύστημα που επηρεάζει τη χώρα10:27Αττική: Εντοπίστηκε κατάστημα στην Αθήνα όπου διεξάγονταν τυχερά παίγνια τύπου "φρουτάκια"10:12Θεσσαλονίκη: Τρόμος για ζευγάρι - 60χρονος τους έσκισε τα λάστιχα και χτυπούσε την εξώπορτα κρατώντας μαχαίρι09:58Μοσχάτο: Μεταφέρουν πολίτες με καρότσα από τον ηλεκτρικό, λόγω των πλημμυρισμένων δρόμων09:44Πλημμυρισμένη η Λεωφόρος Ποσειδώνος: Διακοπή κυκλοφορίας λόγω της κακοκαιρίας Adel09:30Κακοκαιρία Adel: "Φούσκωσε" ο Κηφισός στο ύψος της λαχαναγοράς (βίντεο)09:16Αττική: Σε ποιους Δήμους θα παραμείνουν κλειστά, εκτάκτως, τα σχολεία09:02Πειραιάς: Όχημα έχασε τον έλεγχο κι έπεσε στο λιμάνι08:48Ρωσία: Προειδοποιεί για αντίποινα σε περίπτωση κατάσχεσης ρωσικών περιουσιακών στοιχείων 08:34Γλυφάδα: Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια (βίντεο)08:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο