LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 05 Σεπτεμβρίου 2019 09:01 | Ανανέωση: 05 Σεπτεμβρίου 2019 09:19

Φωτιά στη Νέα Μάκρη: όλα δείχνουν εμπρησμό

Τα στοιχεία που δείχνουν εμπρησμό. Τι υποστηρίζουν Θεοδωρικάκος και Πατούλης. Τι καταγγέλουν κάτοικοι της περιοχής στον ΑΝΤ1NEWS. Σε ύφεση η φωτιά.

φωτιά - Νέα Μάκρη

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η φωτιά στη Νέα Μάκρη ερευνούν ήδη οι Αρχές, με τα πρώτα στοιχεία να δείχνουν ότι πρόκειται για εμπρησμό.

Αυτό, άλλωστε, υποστηρίζουν εμμέσως τόσο ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, όσο και οι κάτοικοι της περιοχής.

Το σενάριο αυτό ενισχύεται τόσο λόγω της ώρας που ξέσπασε η φωτιά στην περιοχή, όσο και το γεγονός ότι μέσα σε λίγα λεπτά υπήρξε και νέο πύρινο μέτωπο στην Αγία Μαρίνα! «Δέκα λεπτά μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς υπήρξε και δεύτερο μέτωπο στην Αγία Μαρίνα. Κινητοποιήθηκαν άμεσα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Ήταν μια συντονισμένη προσπάθεια» ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

φωτιά - Νέα Μάκρη

«Φαίνεται πως κάποιο ανθρώπινο χέρι έβαλε τη φωτιά. Υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό, ενώ κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν περίεργες κινήσεις κάποιων ατόμων», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, που βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες στη Νέα Μάκρη. «Δεν είναι τυχαίες αυτές οι φωτιές», πρόσθεσε ο κ.Πατούλης, σημειώνοντας ότι «το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής πρέπει να διερευνήσει το τι έχει συμβεί».

Κάτοικοι της Νέας Μάκρης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισαν ότι δεν είναι δυνατόν κάθε βράδυ να εκδηλώνεται μια πυρκαγιά στην περιοχή. "Δεν είναι τυχαίο" δήλωσαν χαρακτηριστικά. Μάλιστα, κάτοικοι της Νέας Μάκρης καταγγέλουν στον ANT1NEWS.gr ότι είδαν έναν νεαρό άνδρα σε μηχανάκι να κινείται σε δύσβατη περιοχή λίγα λεπτά πριν την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

"Τα παιδιά μου κάθονταν στο μπαλκόνι και είδαν έναν άνδρα να κινείται ύποπτα σε χωματόδρομο. Το μηχανάκι στάθηκε για δευτερόλεπτα στο σημείο και ύστερα απομακρύνθηκε με μεγάλη ταχύτητα" είπε χαρακτηριστικά μια κάτοικος της περιοχής.

Σημειώνεται, ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 2.17 στην περιοχή Λιβίσι της Νέας Μάκρης, είναι πλέον σε ύφεση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, αλλά παραμένει επικίνδυνη.  Γι αυτό και ενισχύονται οι δυνάμεις στην περιοχή Λιβίσι Νέας Μάκρης.

Συνολικά επιχειρούν 138 πυροσβέστες, 44 οχήματα, πέντε αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις αποτελούνται από 43 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 46 πυροσβέστες με 23 οχήματα από το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων και επτά ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 49 πυροσβέστες. Συνδράμουν υδροφόρες της Περιφέρειας και των ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες με εθελοντικά οχήματα και η ΕΛ.ΑΣ.

φωτιά - Νέα Μάκρη

Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους εξής δρόμους: Στην οδό Αγίας Μαρίνας, από το ύψος της λεωφόρου Μαραθώνος. Στην οδό Σπύρου Λούη από λεωφόρο Μαραθώνος. Στην οδό Περιπάτου από την Σπύρου Λούη.

Αίσθηση προκαλεί, την ίδια ώρα, το γεγονός ότι δεν λειτούργησε και πάλι το σύστημα 112Πηγές της Πολιτικής Προστασίας υποστηρίζουν ότι ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης δεν ενεργοποιήθηκε καθώς πρόκειται για δασική πυρκαγιά που δεν απειλούσε κατοικημένη περιοχή.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ερώτηση για το 112 είπε «να ρωτήσετε τον αρμόδιο υπουργό». Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, σε ερώτηση γιατί δεν εστάλη μήνυμα από το 112, είπε ότι δεν κινδύνευσαν κατοικίες, ενώ ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι δεν εστάλησαν μηνύματα στα κινητά των κατοίκων για να μην υπάρξει αναστάτωση.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση των εργαζομένων της Περιφέρειας και όλων των εμπλεκόμενων φορέων και ανέφερε ότι πρωταρχικός στόχος είναι η ασφάλεια των πολιτών.

Όπως σημείωσε, ο μηχανισμός της Περιφέρειας έσπευσε άμεσα στο σημείο των επιχειρήσεων και σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, την αστυνομία, τον Δήμο Μαραθώνα και με τον συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας «καταφέραμε να εργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε το πύρινο μέτωπο». Για αυτόν τον λόγο, όπως είπε, συνεχάρη τον γγ Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, τα στελέχη της Περιφέρειας, τον δήμαρχο Μαραθώνα, Στέργιο Τσίρκα, το Πυροσβεστικό Σώμα και την Ελληνική Αστυνομία, και κυρίως τους εργαζόμενους «για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μου καθώς και για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν για την κατάσβεση». «Περιφέρεια Αττικής και Κεντρική Διοίκηση θα διαμορφώνουμε από κοινού το πλαίσιο θωράκισης, προστασίας και ασφάλειας της ζωής των κατοίκων της Αττικής», επεσήμανε ο κ. Πατούλης.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η κρίση στη Μέση Ανατολή να μην γίνει περιφερειακή σύγκρουσηΧθες 20:14 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: ο τραγικός θάνατος του αστυνομικού και οι μαρτυρίες (βίντεο)Χθες 18:25 | Ειδήσεις

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία στο Πασαλιμάνι όπου ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του. Ελεύθεροι οι 8 συλληφθέντες εργάτες, κρατείται ο εργολάβος.

Μέση Ανατολή – Βίντεο ντοκουμέντο: Οδοιπορικό του ΑΝΤ1 στην ΙερουσαλήμΧθες 21:17 | Ειδήσεις


Εκεί όπου κάποτε η ευλάβεια και η κατάνυξη βασίλευαν, σήμερα ρουκέτες και πυροβολισμοί ταράζουν τον ιερό τόπο.

Θεσσαλονίκη: Αδιανόητο οικογενειακό επεισόδιο πάνω από τάφοΧθες 17:53 | Ειδήσεις

Άνδρας άρπαξε μαρμάρινο σταυρό από παρακείμενο τάφο και χτύπησε την χήρα – και νύφη του – στο κεφάλι. Η ποινή που του επέβαλλε το δικαστήριο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σημεία για rapid test δωρεάν την Πέμπτη06:23Καιρός: τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:09Δικηγόρος έκανε λάθος “κλικ” και “έδωσε” διαζύγιο σε άλλο ζευγάρι23:59Ρέθυμνο: Ένστολοι έσωσαν 6χρονη από πνιγμό23:46Viral ο ψαράς που…βάφτηκε με μελάνι σουπιάς (βίντεο)23:32Τρεις συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)23:18Ισπανία – Ιταλία: Το δικαίωμα στην άμβλωση έφερε διπλωματική αντιπαράθεση23:04Άργος - Μυκήνες: Η Ολυμπιακή Φλόγα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό (εικόνες)22:51Παναθηναϊκός – Παπαθανάσης: Ξεκινάνε τα χωματουργικά στο νέο γήπεδο22:37Δώρα επικουρικών συντάξεων: Στο Ειδικό Δικαστήριο η υπόθεση της κατάργησης22:25Εποχικές λοιμώξεις: Πρόληψη και αντιμετώπιση22:11Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: Ξεκίνημα…με το δεξί21:57Εξάρθρωση σπείρας που έκανε ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία - Τεράστια η λεία τους21:44Εθνική Ελλάδος: Η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ ότι δεν υπάρχει θετικό δείγμα διεθνούς παίκτη21:30Μέση Ανατολή – Βίντεο ντοκουμέντο: Οδοιπορικό του ΑΝΤ1 στην Ιερουσαλήμ21:17Ταμείο Ανάκαμψης: Η Ελλάδα υπέβαλε το 4ο αίτημα για πληρωμή21:03Τροχαίο: Οδηγοί πιάστηκαν στα χέρια και τις έφαγε… αστυνομικός20:49Κασσελάκης: Η δεξιά καπηλεύεται πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια (βίντεο)20:35Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η κρίση στη Μέση Ανατολή να μην γίνει περιφερειακή σύγκρουση20:22Μέση Ανατολή: Επίθεση της Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ - Τραυματίες στρατιώτες (βίντεο)20:09
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο