LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 04 Σεπτεμβρίου 2019 16:06

“Εδώ Βρυξέλλες”…

Τον “παλμό της ημέρας” από την… καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης  μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Αρώνη.

Εδω Βρυξέλλες

Η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Αρώνη, μεταδίδει ότι συμβαίνει στο κέντρο των εξελίξεων, την "καρδιά" της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

'Όλα όσα αφορούν την χώρα και την καθημερινότητα μας, σε όλο το φάσμα της επικαιρότητας: από την πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις, την οικονομία και τις μεγάλες αλλαγές, μέχρι τα προγράμματα επιδοτήσεων, τις καθοριστικές δικαστικές αποφάσεις και τις Κοινοτικές Οδηγίες, την προστασία των δικαιωμάτων, τον Πολιτισμό και όσα αφορούν την Τεχνολογία και την προστασία των πολιτών της "κοινής ευρωπαϊκής οικογένειας".

Η μέλλουσα Πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

“Υπερβολικό” χαρακτήρισε το στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5% του ΑΕΠ, η μέλλουσα Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας σήμερα στην επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ερωτηθείσα σχετικά με την πάγια θέση του ΔΝΤ για τα ελληνικά πλεονάσματα και κατά πόσο θα την υπερασπιστεί όταν αναλάβει τα ηνία της ΕΚΤ, η Κρ. Λαγκάρντ ανέφερε: «Η άποψη του ΔΝΤ είναι ότι ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% της Ελλάδας είναι υπερβολικός και ασκεί υπερβολική πίεση στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας στην οποία στοχεύαμε. Το ΔΝΤ συνεχίζει να έχει την ίδια άποψη και καθώς η Ελλάδα βρίσκεται στη φάση ανάκαμψης είναι κάτι που θα πρέπει να επανεξετάσουμε με μεγάλη προσοχή». 

Στο πλαίσιο του ελληνικού προγράμματος, η Λαγκάρντ υπενθυμισε ότι το ΔΝΤ είχε εκφράσει επίσημα την άποψη ότι οι απαιτήσεις από την Ελλάδα ήταν υπερβολικές, δεδομένων των δυνατοτήτων της και ότι «το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% θα πρέπει να αντικατασταθεί με στόχο μεταξύ 1,5% και 2% το πολύ», επισήμανε.

Κριστίν Λαγκάρντ

Σημείωσε, ωστόσο, ότι η ΕΚΤ περιορίζει τον έλεγχό της στους τομείς που έχει αρμοδιότητα.

Εξάλλου, η Κ. Λαγκάρντ εξέφρασε την ελπίδα ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό έργο, αλλά θα εμβαθύνει περισσότερο για να κάνει την Ελλάδα πιο ανταγωνιστική.

Η μέλλουσα πρόεδρος της EKT, δέχθηκε σειρά ερωτήσεων από τους ευρωβουλευτές της επιτροπής οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων της, καθώς επιδιώκει την υποστήριξή τους, πριν αναλάβει τα καθήκοντα του Μάριο Ντράγκι το Νοέμβριο. Αν και η ψηφοφορία που θα ακολουθήσει απόψε το βράδυ στην εν λόγω επιτροπή, δεν είναι δεσμευτική, η υποστήριξη των ευρωβουλευτών προς την Κ. Λαγκάρντ, ως μέλλουσα πρόεδρο του ΕΚΤ, είναι σημαντική προκειμένου να αναλάβει το ισχυρότερο αξίωμα της ευρωζώνης σε μια δύσκολη περίοδο.

Ετοιμότητα για το Brexit χωρίς συμφωνία.

“Ο κίνδυνος το Ηνωμένο Βασίλειο να εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου, έχει αυξηθεί”, προειδοποίησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Καθώς απομένουν 8 εβδομάδες μέχρι την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου 2019, η Επιτροπή καλεί τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της ΕΕ να προετοιμαστούν. “Λόγω της αβεβαιότητας που εξακολουθεί να επικρατεί στο Ηνωμένο Βασίλειο όσον αφορά την επικύρωση της συμφωνίας αποχώρησης – τον Νοέμβριο του 2018– και της συνολικής πολιτικής κατάστασης στο εσωτερικό της χώρας, το σενάριο ενός Brexit χωρίς συμφωνία την 1η Νοεμβρίου 2019 παραμένει ένα πιθανό, αν και ανεπιθύμητο, ενδεχόμενο”, αναφέρει η ανακοίνωση της Επιτροπής.

Μεγάλη Βρετανία - Αγγλία - Βουλή - Μπόρις Τζόνσον - Brexit

Σε αυτό το πνεύμα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε σήμερα λεπτομερή κατάλογο ελέγχου προκειμένου να βοηθήσει τις επιχειρήσεις που έχουν συναλλαγές με το Ηνωμένο Βασίλειο να προβούν στις τελικές προετοιμασίες.  

Εν τω μεταξύ στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Ντέιβιντ Φροστ,  σύμβουλος του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον για θέματα ΕΕ, για συνομιλίες με τους αρμόδιους της ΕΕ με στόχο να βρεθεί λύση για το επίμαχο ζήτημα - το « δίχτυ ασφαλείας» για τα Ιρλανδικά σύνορα (backstop).

https://europa.eu/rapid/press-release_IP-19-5509_el.htm

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΣήμερα 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΣήμερα 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΣήμερα 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Σήμερα 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58Γενοκτονία των Αρμενίων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων19:45Άγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Νέα ντοκουμέντα από την δολοφονία παρουσίασε ο ΑΝΤ1 (εικόνες)19:31Λαμία - ΠΑΟΚ: “φιλί ζωής” στις καθυστερήσεις για τον “δικέφαλο το Βορρά” 19:17Γονίδια και αυτοανοσία19:08Δολοφονία Λυγγερίδη - Θύρα 7: “Φιάσκο” η δικογραφία, αδέρφια είμαστε μαζί σας18:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο