LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 04 Σεπτεμβρίου 2019 10:33 | Ανανέωση: 04 Σεπτεμβρίου 2019 10:34

Αττική Οδός: καμία αύξηση στα διόδια

Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση, λίγες ημέρες μετά την συνάντηση εκπροσώπων της εταιρείας με τον Υπ. Μεταφορών.

διόδια - Αττική Οδός

Με μια λιτή ανακοίνωση, η Αττική Οδός ενημερώνει ότι δεν θα αυξηθούν οι τιμές των διοδίων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αττικής Οδού δηλώνει ότι δεν θα εφαρμόσει τις αυξήσεις διοδίων τελών που ανακοίνωσε στις 14 Ιουνίου 2019».

Σε δήλωση του, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής αναφέρει «Όταν η Αττική Οδός ανακοίνωσε αυξήσεις στα διόδια, βρισκόμασταν στην αντιπολίτευση. Το στενό κομματικό μας συμφέρον ήταν η τοποθέτησή μας να περιοριστεί στο ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ... Όμως ξεκαθαρίσαμε, επίσης, ότι διαφωνούμε με αυτή την αύξηση γιατί είναι κοινωνικά άδικη. Σταθερά στην ίδια θέση επιμείναμε και όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του Υπουργείου. Κι έτσι σήμερα, βλέπουμε με ικανοποίηση την απόφαση της Αττικής Οδού να μην εφαρμόσει τις αυξήσεις. Πάνω απ'όλα, το καλό του πολίτη».

O Τομεάρχης Υποδομών-Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, σε δήλωση του αναφέρει ότι «η μη αύξηση των διοδίων στην Αττική Οδό, έρχεται να δικαιώσει πανηγυρικά την αντίσταση και άρνηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του αρμόδιου Υπουργού, να δεχθούν οποιαδήποτε αύξηση τον περασμένο Ιούλιο. Το γεγονός ότι ο σημερινός Υπουργός κ. Καραμανλής δεν έφερε στη Βουλή την πράξη νομοθετικού περιεχομένου του ΣΥΡΙΖΑ που απέτρεπε τις αυξήσεις, πιστεύουμε ότι δεν το έκανε ακριβώς επειδή η ΠΝΠ ήταν του ΣΥΡΙΖΑ και όχι απλώς για να δικαιωθεί η θέση της εταιρείας ότι πρόκειται για χειρονομία καλής θέλησης (προς ποιον άραγε;). Το ερώτημα όμως παραμένει, ποιος ακριβώς ήταν ο λόγος που επέβαλε στην εταιρεία να ανακοινώσει αύξηση διοδίων, λίγο πριν τις εκλογές τον περασμένο Ιούλιο, ενώ σήμερα ο λόγος αυτός εξέλειπε εκτός και αν δεν χρειάζεται καν απάντηση στο ερώτημα. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;»

Πριν απο λίγες ημέρες, σε συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της εταιρείας με την ηγεσία του Υπ, Υποδομών ειχε διαφανεί ότι επήλθε συμβιβασμός των δύο πλευρών, οι οποίες εκτός απο τις τιμές των διοδίων, συζήτησαν κι άλλα θέματα που αφορούν τις παραχωρήσεις.

Στις 14 Ιουνίου είχε ανακοινωθεί ότι τα διόδια της Αττικής Οδού θα αυξηθούν κατά 50 λεπτά μέσα σε έξι μήνες.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι οι τιμές των διοδίων θα αυξάνονταν σε δυο δόσεις, η μια την 1η Ιουλίου 2019 και η άλλη την 1η Ιανουαρίου 2020. Την 1η Ιουλίου από 2,80 ευρώ θα πήγαιναν στα 3 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου 2020 θα πήγαιναν από 3 ευρώ στα 3,30, ενώ για τα φορτηγά και άλλα μεγαλύτερα οχήματα οι αυξήσεις θα ήταν ακόμα πιο τσουχτερές.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑυτό είναι το κρησφύγετο του Τούρκου που πυροβόλησε τα στελέχη της ΕΥΠ (βίντεο)Χθες 21:51 | Ειδήσεις

Εντοπίστηκε και συνελήφθη σε χωριό του ορεινού όγκου της Ροδόπης

Μονή Σινά: Την Δευτέρα η ελληνική αντιπροσωπεία στην ΑίγυπτοΧθες 20:24 | Ειδήσεις

Τι είχαν συμφωνήσει Ελλάδα - Αίγυπτος τον Δεκέμβριο του 2024

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Δεν έχω μεγάλη πίστη στο Ιράν αλλά έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην κυρία διαπραγματευτική ισχύ του ΤραμπΧθες 19:54 | Ειδήσεις

«Από τα τέλη Μαΐου του 2025 οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν για την ανανέωση της πυρηνικής συμφωνίας έχουν επιδείξει σπουδαία σημάδια προόδου».

Champions League: Πρωταθλήτρια η "διαστημική" Παρί για πρώτη φορά στην ιστορία τηςΧθες 23:34 | Ειδήσεις

Η γαλλική ομάδα διέλυσε την Ίντερ με το εντυπωσιακό 5-0, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη νίκη σε τελικό Champions League.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή23:59Champions League: Πρωταθλήτρια η "διαστημική" Παρί για πρώτη φορά στην ιστορία της23:49Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Σπάτα και Ασπρόπυργο23:39Βάλερι Μαχάφεϊ: «Έφυγε» από τη ζωή η ηθοποιός του "Desperate Housewives"23:24Βουλή: Την Τρίτη αρχίζει η επεξεργασία του νέου ΚΟΚ23:10Κυλλήνη: Πολυτελές αυτοκίνητο τράκαρε με τρακτέρ (εικόνες)22:55Στον Λευκό Οίκο ο Μερτς την Πέμπτη – Πρώτη του επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ ως καγκελάριος22:41Πύργος: Καταδίωξη και προσαγωγές μετά από άγριο καβγά ανηλίκων 22:25Γάζα: Η Χαμάς λέει ότι απάντησε στην πρόταση εκεχειρίας του Γουίτκοφ22:11Αυτό είναι το κρησφύγετο του Τούρκου που πυροβόλησε τα στελέχη της ΕΥΠ (βίντεο)21:56Υγεία - ΗΠΑ: Αύξηση των θανάτων από καρκίνο λόγω αλκοόλ21:40Βέλγιο: Οδοντίατρος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 55 ασθενών του21:26Ασπρόπυργος: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά21:12Μονή Σινά: Την Δευτέρα η ελληνική αντιπροσωπεία στην Αίγυπτο 20:58Champions League: Άγρια συμπλοκή στο μετρό του Μονάχου μεταξύ οπαδών της Ίντερ και της Παρί (βίντεο) 20:41Βόλος: Καθάρα τα νερά σε όλες τις πολυσύχναστες ακτές20:27Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Δεν έχω μεγάλη πίστη στο Ιράν αλλά έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην κυρία διαπραγματευτική ισχύ του Τραμπ20:11ΗΠΑ: Αμερικανοί επιστήμονες λένε ότι ανακάλυψαν πλανήτη νάνο στα όρια του ηλιακού μας συστήματος19:57ΝΒΑ: Ο Γουίλιαμσον αρνείται την κατηγορία για βιασμό19:40Νιγηρία: Στους 151 ο αριθμός των νεκρών από τις ξαφνικές πλημμύρες19:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο