LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 04 Σεπτεμβρίου 2019 09:12

Μηταράκης στον ΑΝΤ1: Τον Σεπτέμβριο η πληρωμή των συντάξεων χηρείας (βίντεο)

Τι λέει ο Υφ. Εργασίας για τις συντάξεις χηρείας και τα αναδρομικά, αλλά και το νέο σύστημα απονομής επικουρικών συντάξεων.

Ν. Μηταράκης - Καλοκαίρι Μαζί

«Εντός του μήνα θα πληρωθούν οι διαφορές στις συντάξεις χηρείας», δήλωσε στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ο Νότης Μηταράκης συμπλήρωσε πως μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν και τα αναδρομικά σύμφωνα με τις μεταβολές που προκύπτουν από την ημέρα ψήφισής τους.

«Οι νέες συντάξεις εκδίδονται με τα όρια που υπήρχαν πριν τον νόμο Κατρούγκαλο», σημείωσε ο υφυπουργός και τόνισε πως «πριν τον Ιούνιο και οι συντάξεις χηρείας θα εκδίδονται αυθημερόν».

Όπως είπε μάλιστα, η αρμόδια υπηρεσία έκδοσης συντάξεων έχει ενισχυθεί, με 86 άτομα προσωπικό, με στόχο την επιτάχυνση της έκδοσης συντάξεων.

Νέο σύστημα απονομής επικουρικών συντάξεων

Για «εξισορροπημένο σύστημα κυρίων και επικουρικών συντάξεων», έκανε λόγο ο αρμόδιος υφυπουργός, αναφερόμενος στο σύστημα που σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας και όπως εξήγησε θα πρόκειται στην ουσία για μία επένδυση που θα κάνει ο εργαζόμενος, με σκοπό το «χτίσιμο» της επικουρικής σύνταξης.

Θα πρόκειται, εξήγησε για «συνδυασμό της κρατικής και της επικουρικής» και συμπλήρωσε πως «με τον νόμο Κατρούγκαλο δεν είναι εγγυημένη η επικουρική σύνταξη», ενώ βάσει του νέου συστήματος «βασικός πάροχος θα είναι το κράτος».

«Θα υπάρχει εύρος ηλικίας για την ανάληψη των χρημάτων που θα επενδύει ο εργαζόμενος, ώστε να λάβει την επικουρική σύνταξη», σημείωσε ο Ν.Μηταράκης, κάνοντας λόγο για ελαστικοποίηση του ορίου ηλικίας της απονομής της επικουρικής και μόνο σύνταξης.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι, οι σχεδιαζόμενες αλλαγές αφορούν τις μελλοντικές γενιές εργαζομένων και όχι τους εργαζόμενους της τρέχουσας εποχής.

«Για την παρούσα γενιά δε θα επέλθει καμία αλλαγή, θα λάβουν την επικουρική τους βάσει των προηγουμένων νόμων», είπε σχετικά.

Αναφορικά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων έκανε σαφές ότι, «περιμένουμε τις αποφάσεις του ΣτΕ, για να νομοθετήσουμε», τονίζοντας πως «οποιαδήποτε αναδρομικά δοθούν θα στηρίζονται στις αποφάσεις του ΣτΕ».

Όσο αφορά την έκδοση σύνταξης μετά την εκκαθάριση χρεών που θα προκύψει από την υπαγωγή ασφαλισμένων στη ρύθμιση των 120 δόσεων, ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία για το «κλείδωμα» της σύνταξης μέχρι να προκύψει η εκκαθάριση.

Πολιτική μας η στήριξη πλήρους απασχόλησης  

Στο ζήτημα της ευέλικτης μορφής απασχόλησης επικεντρώνεται η πολιτική του υπουργείου Εργασίας, καθώς όπως δήλωσε ο υφυπουργός, «βασική πολιτική μας είναι η στήριξη της πλήρους απασχόλησης».

Προς αυτή την κατεύθυνση το υπουργείο θα δώσει «κίνητρα για την πλήρη απασχόληση και αντικίνητρα για την ημιαπασχόληση».

Επιπλέον, συνεχίζονται οι έλεγχοι στους χώρους εργασίας, καθώς και η επιβολή προστίμων, καθώς όπως είπε ο ίδιος, αποτέλεσε «πρωταρχική επιλογή της ηγεσίας του υπουργείου η αύξηση των ελέγχων».

«Βελτίωση των συνθηκών εργασίας και ποιοτικές θέσεις εργασίας, με μισθούς πολύ πάνω από τον κατώτατο μισθό», είναι ο βασικός στόχος του υπουργείου, κατέληξε ο Νότης Μηταράκης.

 

 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία“Daniel” και “Elias” - Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δις το κόστος αποκατάστασης των ζημιών (εικόνες)Σήμερα 16:49 | Ειδήσεις

Για «κοστολογημένο και καλά μελετημένο σχέδιο ανάταξης των βασικών υποδομών της Θεσσαλίας» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός από το Μουζάκι

Πλημμύρες: Αναστολή πληρωμών για τους πληγέντεςΣήμερα 18:20 | Ειδήσεις

Ποιους αφορά η αναστολή καταβολής φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών, δόσεων και παρατάσεις καταβολών, την οποία ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ποινική δίωξη για 28 αδικήματα στους συλληφθέντεςΣήμερα 15:10 | Ειδήσεις

Ποιες οι κατηγορίες που βαραίνουν τους συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και ανήλικοι. 

Αφρικανική σκόνη: Κορυφώνεται η μεταφορά της από τη Σαχάρα (εικόνες)Σήμερα 10:47 | Ειδήσεις

Πότε αναμένεται η σταδιακή απομάκρυνση του φαινομένου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΙΕΛΚΑ: Πάσχα με μικρότερα τραπέζια και λιγότερα φαγητά το 202419:02Φωτιά στους Σχίνους Ηλείας (βίντεο)18:49Μελισσοκόμοι: Τα αντιπυρικά μέτρα βάζουν τέλος στα μελίσσια μας18:36Πλημμύρες: Αναστολή πληρωμών για τους πληγέντες 18:23Τουρκία: “Κόλαφος” η έκθεση του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα18:09Τήλος: Εντοπίστηκαν δεκάδες παράτυποι μετανάστες σε παραλία17:56Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσε κάνναβη… μαζί με τον ανήλικο γιο του (βίντεο)17:43Άγιος Γεώργιος: Ο βίος, τα μαρτύρια και τα θαύματά του17:30ΟΣΕ: Νέο ΔΣ στον Οργανισμό17:16Καναδάς: Φλεγόμενο τρένο περνάει από το κέντρο του Λονδίνου στο Οντάριο (βίντεο)17:03Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 177 σημεία16:51Ανακάλυψη: Ο τάφος του Πλάτωνα εντοπίστηκε στην Ακαδημία Πλάτωνος16:38“The 2Night Show”: Βαλαβάνη και Άρχος στην παρέα της Τρίτης (εικόνες)16:25“Daniel” και “Elias” - Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δις το κόστος αποκατάστασης των ζημιών (εικόνες)16:12“Daniel” - ΕΛΓΑ: Σήμερα η πληρωμή αποζημιώσεων 38,5 εκατ. ευρώ 15:58Δολοφονία Λυγγερίδη: Ποινική δίωξη για 28 αδικήματα στους συλληφθέντες 15:45Σεισμός στην Κρήτη15:31Ρέντης: Επεισοδιακή καταδίωξη μέχρι τα Πατήσια - Τραυματίστηκε αστυνομικός15:17“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης προσπαθεί να πλησιάσει την Άννα για τελευταία φορά (εικόνες)15:04Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία όχι η πολιτική σταθερότητα 14:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο