LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 03 Σεπτεμβρίου 2019 18:09 | Ανανέωση: 03 Σεπτεμβρίου 2019 18:11

Brexit: Ο Μπόρις Τζόνσον έχασε την κυβερνητική πλειοψηφία

Χωρίς πλειοψηφία στο κοινοβούλιο πλέον ο Βρετανός Πρωθυπουργός. Βουλευτής του προσχώρησε στο κόμμα των Φιλελευθέρων.

AP - Μπόρις Τζόνσον

Η κυβέρνηση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον απώλεσε την οριακή πλειοψηφία που διέθετε στη Βουλή των Κοινοτήτων, μετά την απόφαση του Συντηρητικού βουλευτή Φίλιπ Λι να ενταχθεί στο φιλοευρωπαϊκό Φιλελεύθερο-Δημοκρατικό κόμμα.

Ο Φίλιπ Λι σηκώθηκε και κάθισε με τους Φιλελεύθερους μόλις ξεκίνησε ο Τζόνσον την ομιλία του στο κοινοβούλιο.

"Η συντηρητική κυβέρνηση επιδιώκει με επιθετικό τρόπο ένα Brexit με επιβλαβείς (συνέπειες). Θέτει σε κίνδυνο ζωές (...) και απειλεί με αδικαιολόγητο τρόπο την ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου", ανέφερε ο βουλευτής σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

"Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν είναι δυνατόν να υπηρετήσω τους ψηφοφόρους μου και τα συμφέροντα της χώρας ως μέλος του κοινοβουλίου με τους Συντηρητικούς", πρόσθεσε.

Η επιστολή του Φίλιπ Λι στον Πρόεδρος της Βουλής:

Βρετανία - Φίλιπ Λι - επιστολή


Στο βρετανικό Κοινοβούλιο η μάχη για το Brexit 

Όλα τα βλέμματα έχουν στραφεί στο βρετανικό Κοινοβούλιο, όπου κατατέθηκε το νομοσχέδιο των κομμάτων της αντιπολίτευσης για να αποτρέψουν την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία, νομοσχέδιο που φαίνεται ότι μπορεί να περάσει χάρη στις ψήφους και των ανταρτών Συντηρητικών. Ο Μπόρις Τζόνσον απέτυχε να πείσει τους αντάρτες βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος να μη στηρίξουν το νομοσχέδιο, διότι όπως δήλωσαν μετά τη συνάντηση στην Ντάουνινγκ Στριτ, δεν κατόρθωσε να τους δώσει εχέγγυα ότι θα αποφευχθεί το άτακτο Brexit.

Απειλές στους αντάρτες

Ο Μπόρις Τζόνσον έχει ξεκαθαρίσει ότι αν οι βουλευτές ψηφίσουν το βράδυ της Τρίτης ενάντια στην κυβέρνησή του, τότε ο βρετανικός λαός θα πρέπει να αποφασίσει, με εκλογές, ποιος διαπραγματεύεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού.

«Ο πρωθυπουργός υπήρξε πολύ σαφής…Αν οι βουλευτές ψηφίσουν να αχρηστεύσουν τη διαπραγματευτική θέση του Ηνωμένου Βασιλείου, να παραδώσουν την εξουσία στην αντιπολίτευση, τότε το επόμενο λογικό βήμα για αυτόν τον πρωθυπουργό είναι κάτι που δεν το θέλει…να πάει σε εκλογές», είπε ο εκπρόσωπος. «Τότε ο βρετανικός λαός θα μπορεί να αποφασίσει ποιος θα πάει στις Βρυξέλλες να πάρει αυτή την απόφαση», πρόσθεσε, αποσαφηνίζοντας ότι όσοι Συντηρητικοί ψηφίσουν ενάντια στην κυβέρνηση ή δηλώσουν αποχή στην ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου, τότε θα διαγραφούν από την κοινοβουλευτική ομάδα των Τόρις.

Σε μια ακόμη προσπάθεια να ασκηθεί πίεση τους Τόρις που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο της αντιπολίτευσης, η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι όποιος συνεργαστεί με την αντιπολίτευση, «δεν θα πρέπει να περιμένει ότι θα μπορέσει να είναι υποψήφιος ξανά στις εκλογές».

«Όποιος ψηφίσει ώστε να χάσει η κυβέρνηση την εξουσία και να την πάρει η αντιπολίτευση, δεν μπορεί να είναι υποψήφιος ή βουλευτής των Συντηρητικών», ανέφερε η ανακοίνωση.

Κόρμπιν: Είμαι έτοιμος για εκλογές

Ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, δήλωσε ότι είναι έτοιμος για μια εκλογική μάχη, τονίζοντας ότι η προτεραιότητά του είναι η αποτροπή ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

«Οι Εργατικοί θέλουν να αποτρέψουν ένα no-deal Brexit, και να διεξαγάγουμε γενικές εκλογές, ώστε να τερματίσουμε την λιτότητα και να επενδύσουμε στις κοινότητες μας. Είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να έχουμε και τα δύο, και βρισκόμαστε σε συζητήσεις για τον τρόπο να το πετύχουμε αυτό», σημείωσε

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Τι ζητά με υπόμνημα η μητέρα της Κυριακής Γρίβα, η οποία δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της. Νωρίτερα ο πατέρας της έκανε μήνυση αλλά ''δεν έγινε τίποτα''.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45Σέρφερ “δάμασε” κύμα-τέρας και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)19:32Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο