LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 03 Σεπτεμβρίου 2019 16:16

“Εδώ Βρυξέλλες”…

Η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Αρώνη, μεταδίδει τον “παλμό της ημέρας” από την… καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ελλάδα - ΕΕ - σημαίες

Η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Αρώνη, μεταδίδει ότι συμβαίνει στο κέντρο των εξελίξεων, την "καρδιά" της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

'Όλα όσα αφορούν την χώρα και την καθημερινότητα μας, σε όλο το φάσμα της επικαιρότητας: απο την πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις, την οικονομία και τις μεγάλες αλλαγές, μέχρι τα προγράμματα επιδοτήσεων, τις καθοριστικές δικαστικές αποφάσεις και τις Κοινοτικές Οδηγίες, την προστασία των δικαιωμάτων, τον Πολιτισμό και όσα αφορούν την Τεχνολογία και την προστασία των πολιτών της "κοινής ευρωπαϊκής οικογένειας".

100 ημέρες χωρίς κυβέρνηση στο Βέλγιο

Σήμερα συμπληρώνονται 100 ημέρες από την διεξαγωγή των εθνικών και τοπικών εκλογών στο Βέλγιο και την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και στην Φλάνδρα και την Βαλλονία. Σε εθνικό επίπεδο, το αποτέλεσμα της κάλπης με την ενίσχυση της εθνικιστικής δεξιάς στον Βορρά και την άνοδο των πρασίνων και της Αριστεράς στο Νότο, δεν δίνουν πολλές ελπίδες για σχηματισμό κυβέρνησης σύντομα.

Τα ίδια προβλήματα παρουσιάζονται και σε τοπικό επίπεδο καθώς ούτε η Βαλλονία ούτε η Φλάνδρα έχουν αποκτήσει ακόμα κυβερνήσεις ύστερα από 100 ημέρες, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στην ιστορία της χώρας.

Ρεκόρ, πάντως, παραμένει το 2010 όταν μετά τις εκλογές το Βέλγιο δεν είχε κυβέρνηση για 541 ημέρες!

Πομπέο - Σασόλι - Βρυξέλλες

Συναντήσεις του υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο κατά τη διήμερη επίσκεψή του στις Βρυξέλλες

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, συναντήθηκε σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, καθώς και με τη νέα ηγεσία της ΕΕ. Χθες ο Μάικ Πομπέο συναντήθηκε με τη νέα Πρόεδρο της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ενώ σήμερα είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ντέβιντ Σασόλι, με τον μελλοντικό πρόεδρο του Συμβουλίου της ΕΕ, Σαρλ Μισέλ και με τον υποψήφιο Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ. Σημειώνεται ότι ο Μ. Πομπέο επέλεξε να μη συναντηθεί με κανέναν από την απερχόμενη ηγεσία της ΕΕ, κάτι το οποίο μαρτυρά τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Βρυξελλών, σε μια σειρά από θέματα όπως το εμπόριο, η κλιματική αλλαγή και το Ιράν . «Οι ΗΠΑ θέλουν να δημιουργήσουν από νωρίς ένα σύνδεσμο με τη νέα ηγεσία της ΕΕ», ήταν το σχόλιο της εκπροσώπου Τύπου της Επιτροπής.

Πομπέο - Σασόλι - Βρυξέλλες

Αναζήτηση συμφωνίας με το Λονδίνο, αλλά και προετοιμασία για ένα Brexit χωρίς συμφωνία

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει ακόμη προβεί σε "συγκεκριμένη πρόταση" για τη διάσωση της συμφωνίας Brexit και η προοπτική διαζυγίου χωρίς συμφωνία - στις 31 Οκτωβρίου - παραμένει "πολύ σαφής πιθανότητα", ανέφερε σήμερα η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα. Η ίδια είπε ότι οι συζητήσεις με το Λονδίνο συνεχίζονται σε τεχνικό επίπεδο, όμως δεν έχουν γίνει ακόμα συγκεκριμένες προτάσεις.  Ο Ντέιβιντ Φροστ, ο σύμβουλος του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον για θέματα ΕΕ, αναμένεται αύριο στις Βρυξέλλες για τεχνικές συνομιλίες. Λονδίνο και Βρυξέλλες δεν μπορούν να συμφωνήσουν σχετικά με το « δίχτυ ασφαλείας» για τα Ιρλανδικά σύνορα (backstop), το οποίο θέλει να αφαιρέσει ο Μπόρις Τζόνσον. Το Λονδίνο έπρεπε να παρουσιάσει νέες προτάσεις για να αντικαταστήσει το "backstop", αλλά μέχρι σήμερα, κανείς δεν τις έχει δει. Αύριο το κολέγιο των Επιτρόπων αναμένεται να συζητήσει τις τελευταίες διαπραγματεύσεις με τη βρετανική κυβέρνηση, καθώς και τις προετοιμασίες για την αντιμετώπιση των συνεπειών ενός Brexit χωρίς συμφωνία. 

BREXIT

Νέοι μεταφραστές: Η Επιτροπή προκηρύσσει διαγωνισμό μετάφρασης για τα σχολεία το 2019

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την προκήρυξη του 13ου ετήσιου διαγωνισμού Juvenes Translatores για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ευρώπη. Από τις 2 Σεπτεμβρίου τα σχολεία από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ θα μπορούν να εγγραφούν ηλεκτρονικά, ώστε οι μαθητές τους να μπορούν να συναγωνιστούν τους συνομηλίκους τους από όλη την Ευρώπη. Φέτος οι συμμετέχοντες έφηβοι θα πρέπει να μεταφράσουν ένα κείμενο με θέμα τη συνεισφορά των νέων στη διαμόρφωση του μέλλοντος της Ευρώπης.

 Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν να μεταφράσουν σε δύο από τις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ.

Η προθεσμία της εγγραφής για τα σχολεία — το πρώτο από τα δύο στάδια της διαδικασίας — λήγει στις 20 Οκτωβρίου 2019 στις 12.00 το μεσημέρι. Το έντυπο εγγραφής μπορεί να συμπληρωθεί σε οποιαδήποτε από τις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ.

Στη συνέχεια, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα καλέσει 751 σχολεία στο επόμενο στάδιο. Ο αριθμός των συμμετεχόντων σχολείων από κάθε χώρα θα είναι ίσος με τον αριθμό των εδρών της χώρας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα σχολεία θα επιλεγούν τυχαία από ηλεκτρονικό υπολογιστή. Τα σχολεία που θα επιλεγούν πρέπει στη συνέχεια να προτείνουν 2-5 μαθητές για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό. Οι μαθητές μπορούν να είναι οποιασδήποτε εθνικότητας αλλά θα πρέπει να ανήκουν στην ίδια ηλικιακή ομάδα, να έχουν γεννηθεί το 2002. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 21 Νοεμβρίου 2019 ταυτόχρονα σε όλα τα συμμετέχοντα σχολεία. Από φέτος ο διαγωνισμός θα διεξάγεται ηλεκτρονικά. Οι νικητές, ένας από κάθε χώρα, θα ανακοινωθούν έως τις αρχές Φεβρουαρίου 2020. Θα παραλάβουν τα βραβεία τους την άνοιξη του 2020 σε ειδική τελετή στις Βρυξέλλες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κασόγκι: Σύλληψη υπόπτου για τη δολοφονία του δημοσιογράφου19:44Μιχαηλίδου: Ένα νοσοκομείο αναφοράς για την παιδική κακοποίηση σε κάθε Περιφέρεια της χώρας19:31 Στέφαν Γέλοβατς: Θρήνος στην κηδεία του (εικόνες)19:16Πάτρα - ΕΠΑΛ: τραυματίας μαθητής, ξύλο και φωτιές (εικόνες)19:02Ecofin - Συντελεστές ΦΠΑ: Οι αλλαγές και οι εξαιρέσεις 18:49“The 2Night Show”: αντρική υπόθεση η Τρίτη (εικόνες)18:35Τσίπρας στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο: Η ανάπτυξη δεν μπορεί να είναι μόνο αριθμοί18:22Στέφαν Γέλοβατς - Basket League: Η 10η αγωνιστική αφιερωμένη στη μνήμη του 18:08Κορονοϊός - Λύματα: Πτωτικές τάσεις στο ιικό φορτίο17:55Κορονοϊός: Ο “χάρτης” με τα κρούσματα της Τρίτης17:42Κορονοϊός: Δεκάδες θάνατοι και 7009 νέα κρούσματα στην Ελλάδα17:30ΚΕΠ: Σκότωσε εν ψυχρώ δύο ανθρώπους γιατί του ζήτησαν να φορέσει μάσκα (βίντεο)17:17Καιρός: τοπικές βροχές, ισχυροί άνεμοι και κρύο την Τετάρτη17:04Λαμία - Τροχαίο: Ντελιβεράς παρασύρθηκε από μπετονιέρα (εικόνες)16:53“Θεματοφύλακες του Συντάγματος”: Λουκέτο στο “Υπουργείο Θεραπειών” (βίντεο)16:40Κορονοϊός - Λαμία: θρήνος στην κηδεία της 14χρονης (εικόνες)16:26ΚΙΝΑΛ - Λοβέρδος: στηρίζω Ανδρουλάκη στον δεύτερο γύρο16:13“Η Φάρμα”: τι θα δούμε την Τρίτη16:00Τσίπρας: Τραγική η κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς15:48ΑΝΤ1: πρωτιά στην τηλεθέαση την Δευτέρα15:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο