LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 03 Σεπτεμβρίου 2019 13:27

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση “τρώει από τα έτοιμα” στην οικονομία

Επίθεση στην ΝΔ εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί. Τι είπε για το προσφυγικό και το θέμα της ΕΥΠ.

ΑΘΗΝΑ - ΗΜΕΡΙΔΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ -  ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ

«Οι περσινές εξαγγελίες Τσίπρα για μέτρα ελάφρυνσης υλοποιήθηκαν μέχρι κεραίας. Αναμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι εξαγγελίες του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και κατά πόσο θα υλοποιηθούν», δήλωσε ο  Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο Πρακτορείο FM 104,9, θυμίζοντας ότι στη ΔΕΘ το 2018 «ο Αλέξης Τσίπρας, ως πρωθυπουργός  τότε, είχε ανακοινώσει μια ολοκληρωμένη λίστα μέτρων ελάφρυνσης μετά την έξοδο από το μνημόνιο, τα οποία όλα έγιναν πράξη και νομοθετήθηκαν τους επόμενους μήνες». 

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Αλ. Χαρίτσης συμπλήρωσε πως «πολύ σημαντική θα είναι και η κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2020, που θα κρίνει πώς θα καταφέρει ο κ. Μητσοτάκης να ικανοποιήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις», Εξάλλου, όπως είπε, «στο κομβικό ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων, η κυβέρνηση της ΝΔ έσπευσε να κάνει πίσω από την πρώτη στιγμή, χωρίς να αξιοποιήσει τον μηχανισμό που δημιούργησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (καταπιστευτικός λογαριασμός) για μείωση των πλεονασμάτων ήδη από το 2020». 

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη πως «επιχειρεί να φάει από τα έτοιμα, από τα έτοιμα που βρήκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», που «έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, ξεκίνησε να παίρνει μέτρα ελάφρυνσης των ασθενέστερων στρωμάτων αλλά και της μεσαίας τάξης, δημιούργησε έναν καθαρό διάδρομο για την ελληνική οικονομία με τη ρύθμιση για το χρέος και βεβαίως με το μαξιλάρι ασφαλείας των 37 δισ. Ευρώ». Για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ υπενθύμισε πως και αυτή ήταν εξίσου «μέτρο το οποίο είχε ήδη ψηφίσει από τον Δεκέμβρη του 2018 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ». 

“Η ΝΔ πληρώνει τον ακραίο εθνικολαϊκισμό που καλλιέργησε στο προσφυγικό” 

Εστιάζοντας στο θέμα του προσφυγικού, ο Αλ. Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ ότι «καθυστέρησε πάρα πολύ να κατανοήσει την συνθετότητα αυτού του πάρα πολύ κρίσιμου ζητήματος», στέλνοντας την ίδια στιγμή «ένα πάρα πολύ αρνητικό σήμα, και εντός και εκτός της χώρας». «Αναφέρομαι στην κατάργηση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και στη  μεταφορά των αρμοδιοτήτων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δείχνοντας έτσι την υποβάθμιση ενός σύνθετου γεωπολιτικού ζητήματος», είπε, στηλιτεύοντας παράλληλα και την «κατάργηση του 2ου βαθμού των αιτημάτων ασύλου, οι οποίες παραβιάζουν κατάφωρα το κοινοτικό δίκαιο και τη νομολογία». 

«Ακόμα και το γεγονός ότι αυτά τα ζητήματα εξετάζονται σε επίπεδο ΚΥΣΕΑ από την κυβέρνηση, δηλαδή στο Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας, δείχνει ακριβώς και την στόχευση και το περιεχόμενο που θέλει να δώσει στην πολιτική της», τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης.

«Η Ν.Δ. πληρώνει έναν ακραίο εθνολαiκισμό τον οποίο η ίδια δημιούργησε, καλλιέργησε και τροφοδότησε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Θυμόμαστε πάρα πολύ καλά ακόμα και στελέχη της και αυτοδιοικητικούς παράγοντες του πολιτικού αυτού χώρου, να αντιδρούν στην μεταφορά ή στην εγκατάσταση προσφύγων στις περιοχές τους. Τώρα, λοιπόν, η Ν.Δ. πληρώνει ακριβώς την καλλιέργεια όλου αυτού του κλίματος. Γιατί αντιλαμβάνεται, έστω και πολύ αργά, ότι αυτό το ζήτημα δεν αντιμετωπίζεται με λογικές ιδεοληψίας και εύκολες λύσεις», συμπλήρωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος με την αύξηση των ροών από την Τουρκία συνηγορούν ότι πρέπει η κυβέρνηση να συνεχίσει αυτό το οποίο έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα, δηλαδή, να αναγνωρίζει και να διατρανώνει παντού την ευρωπαϊκή διάσταση αυτού του ζητήματος», είπε, καλώντας τη Ν.Δ. να προχωρήσει «σε μια διαδικασία συντονισμένης πίεσης προς όλη την Ευρώπη, έτσι ώστε με συλλογικές λύσεις και με σεβασμό βεβαίως στους διεθνείς κανόνες να αναλάβουν όλα τα κράτη μέλη τις ευθύνες τους». 

“Πράξη αυθαιρεσίας και αυταρχισμού ο διορισμός του κ. Κοντολέοντα στη διοίκηση της ΕΥΠ” 

Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση για τον διορισμό του κ. Κοντολέοντα στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ, ο Αλ. Χαρίτσης υπενθύμισε: «Ο κ. Μητσοτάκης, πολύ πρόσφατα, μόλις στις 6 Αυγούστου πριν από λιγότερο από ένα μήνα, διαβεβαίωνε ο ίδιος προσωπικά από το βήμα της Βουλής ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο νόμο για τον διοικητή της ΕΥΠ, και  τελικά προχώρησε σε μια φωτογραφική τροπολογία για να μπορέσει να  διορίσει στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ τον εκλεκτό του». «Ήταν μια πράξη αυθαιρεσίας, αυταρχισμού, η οποία δείχνει την ποιότητα αλλά και τη συνέπεια αυτής της κυβέρνησης», είπε, ενώ προσέθεσε πως με τη συγκεκριμένη τροπολογία προκύπτει και η δημιουργία «ενός συστήματος συνδέσμων, δηλαδή πυρήνων της ΕΥΠ μέσα σε όλη τη δημόσια διοίκηση, σε υπουργεία, σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέσω υποτίθεται προγραμματικών συμβάσεων της ΕΥΠ με τους φορείς αυτούς». «Με αυτή τη ρύθμιση ουσιαστικά δημιουργεί τη δυνατότητα άνθρωποι της ΕΥΠ να ασκούν έλεγχο, να παρακολουθούν αν θέλετε δημόσιους λειτουργούς, ακόμα και υπουργούς της εκάστοτε κυβέρνησης», κατέληξε.

 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦρουζής: η “καυτή” κατάθεση για την Novartis και τα πολιτικά πρόσωπαΧθες 12:15 | Ειδήσεις

Ο πρώην ισχυρός άντρας της Novartis, αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλες τις επαφές που είχε με πολιτικούς αλλά και για την "Αικατερίνη Κελέση".

Παναγιώτης-Ραφαήλ: ξεκίνησε το ταξίδι ζωής για τη Βοστώνη (εικόνες)Χθες 09:36 | Ειδήσεις

Μετά από έναν μαραθώνιο αγάπης ο μικρός ήρωας από την Εύβοια πετάει σήμερα για το πολυπόθητο ταξίδι στην Αμερική! Η ανακοίνωση της οικογένειάς του.

Σε κρίσιμη κατάσταση 9χρονος μετά από επίθεση σκύλων Χθες 15:41 | Τοπικά Νέα

Του επιτέθηκαν την ώρα που επέστρεφε από το σχολείο. Σωτήρια η επέμβαση της μητέρας του. 

Independent: δώστε πίσω τα κλεμμένα Γλυπτά του ΠαρθενώναΧθες 22:02 | Ειδήσεις

“Ντροπή” χαρακτηρίζει αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδας την άρνηση του Μπόρις Τζόνσον να τα επιστρέψει στην Ελλάδα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νέες είσοδοι στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες (βίντεο)23:59Εντοπίστηκε 1,2 τόνος κοκαΐνης μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο με μπανάνες23:48“Η Παριζιάνα”: Οι πρωταγωνιστές της παράστασης μίλησαν στο “Πρωινό” (βίντεο)23:37Ήθελε αλλά δεν... μπορούσε ο Παναθηναϊκός23:30Αργύρης Κουμτζής: Ο τυφλός φοιτητής που πήρε το πτυχίο του με άριστα (εικόνες)23:18Μητσοτάκης σε Ζάεφ και Ράμα: οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους23:06Δύο βραβεία απέσπασε η ταινία “Καζαντζάκης” του Γιάννη Σμαραγδή (βίντεο)22:54Επέτειος Πολυτεχνείου: κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα22:41Τάκης Διαμαντόπουλος: Οι ιστορίες πίσω από τα πορτρέτα του κορυφαίου Έλληνα φωτογράφου (βίντεο)22:28Independent: δώστε πίσω τα κλεμμένα Γλυπτά του Παρθενώνα22:15Δολοφονία Τοπαλούδη: Θα καταθέσουν κοπέλες που είχαν προσεγγίσει οι κατηγορούμενοι (βίντεο)22:03Άγγελος Αναστασιάδης: Έπεσε με το αυτοκίνητό του σε χαράδρα τριών μέτρων21:52Μητσοτάκης: “καταλύτης” η Συμφωνία των Πρεσπών για το ευρωπαϊκό μέλλον της Βόρειας Μακεδονίας21:40Φονικό στα Μέγαρα: Την παραδειγματική τιμωρία του δράστη ζήτησε η σύζυγός του (βίντεο)21:27“Φυγάδευε” αλλοδαπούς με πλαστά έγγραφα 21:14Κουτσούμπας; Αγωνιστική απάντηση στον αυταρχισμό και την καταστολή21:01Έρευνα ΑΝΤ1: Οι πιάτσες των ναρκωτικών στο Μενίδι (βίντεο)20:48“Ξεπαγώνουν” 96000 άδειες οδήγησης20:35“Καμπανάκι κινδύνου” για τα ετοιμόρροπα κτήρια στην Αθήνα (βίντεο)20:22Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και μετά την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα20:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο