LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 03 Σεπτεμβρίου 2019 08:32 | Ανανέωση: 03 Σεπτεμβρίου 2019 08:28

Γάμος με…παρατράγουδα από έλεγχο της ΑΑΔΕ

Στο στόχαστρο εργαζομένων σε κέντρο όπου γινόταν δεξίωση γάμου βρέθηκαν δύο ελεγκτές της ΑΑΔΕ, που πήγαν για έλεγχο.

Τούρτα γάμου

Οι δύο εφοριακοί έκαναν, σύμφωνα με τον Γραμματέα Συλλόγου Εφοριακών στοχευμένο έλεγχο, είχαν πάει δηλαδή στο συγκεκριμένο κέντρο με εντολή από την κεντρική διοίκηση, στην Αθήνα.

Όταν μπήκαν στο χώρο οι δύο ελεγκτές απομονώθηκαν στην κουζίνα του χώρου, όπου τους επιτέθηκαν περίπου 40 με 50 άτομα.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» ο Δ.Σαϊτανούδης, ο ιδιοκτήτης του κέντρου είπε από τα μικρόφωνα ότι γίνεται έλεγχος από την Εφορία.

Κατόπιν του ελέγχου επιβλήθηκε πρόστιμο 2.500 ευρώ πρόστιμο και το μαγαζί θα παραμείνει κλειστό για έναν μήνα.

«Ζητάμε όχι μόνο από την πολιτεία, αλλά και από την κοινωνία να μας προστατέψει», σημείωσε ο Δ.Σαϊτανούδης, τονίζοντας ότι οι Εφοριακοί εφαρμόζουν τους νόμους.


Ψήφισμα καταδίκης απο την ΑΔΕΔΥ

"Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις σωματικές και λεκτικές επιθέσεις που δέχονται το τελευταίο διάστημα οι υπάλληλοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Ο υπουργός Οικονομικών καθώς επίσης και ο διοικητής της Α.Α.Δ.Ε. έχουν τη θεσμική υποχρέωση και την ευθύνη να προστατεύσουν τους υπαλλήλους από τέτοιου είδους βίαιες επιθέσεις.

Το θέμα της φοροδιαφυγής είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα μας και, για το λόγο, αυτό η αντιμετώπιση του θα πρέπει να γίνεται με την ανάλογη σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Είναι γνωστό ότι το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα είναι άδικο, αναποτελεσματικό, υπερβολικά περίπλοκο, με διαχρονικές στρεβλώσεις, συχνές αλλαγές και είναι φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να διευκολύνει τη φοροδιαφυγή και στο τέλος να καταλήγει σε υπέρμετρη φορολογική επιβάρυνση, κυρίως των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων.

Εάν σε αυτό το δυσλειτουργικό περιβάλλον προστεθούν και οι ατυχείς δηλώσεις της νέας κυβέρνησης περί κατάργησης των φοροελεγκτικών υπηρεσιών, τότε δημιουργείται το κατάλληλο κλίμα, καθώς επίσης και όλες εκείνες οι προϋποθέσεις, για τις βίαιες επιθέσεις εναντίον των υπαλλήλων τις ΑΑΔΕ, που είδαμε το τελευταίο διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση, η επανάληψη τέτοιων φαινομένων θα βαρύνει αποκλειστικά και μόνο την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς επίσης και της διοίκησης της Α.Α.Δ.Ε.".

Η απάντηση Βεσυρόπουλου

Οι κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί, όπως το ΣΔΟΕ και το ΣΕΠΕ, όχι μόνο δεν καταργούνται αλλά ενισχύονται ακόμα περισσότερο, όπως έχει καταστήσει σαφές η κυβέρνηση, απαντά στην ΑΔΕΔΥ ο υφυπουργός Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος. 

Παράλληλα, προαναγγέλει την αυστηροποίηση των ποινών για όσους ασκούν βία εναντίον δημοσίων υπαλλήλων κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βεσυρόπουλου

«Η ανακοίνωση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ για τις επιθέσεις που δέχονται υπάλληλοι της ΑΑΔΕ, δυστυχώς αναπαράγει ανακριβείς διαδόσεις περί δήθεν επικείμενης κατάργησης των φοροελεγκτικών μηχανισμών.

Η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές, από τις 18 Ιουλίου, ότι όχι μόνο δεν καταργούνται αλλά ενισχύονται ακόμα περισσότερο οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, όπως το ΣΔΟΕ και το ΣΕΠΕ.

Επιπρόσθετα θεσμοθετείται η αυτονομία τους και η απεξάρτησή τους από κομματικά ή κυβερνητικά δεσμά αφού θεσμοθετούνται θέσεις Γενικών Διευθυντών, από την ιεραρχία της διοίκησης, που θα επιλέγονται με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία και θα προΐστανται των ελεγκτικών υπηρεσιών, έχοντας πλήρη ανεξαρτησία στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα.

Από την ανακοίνωση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ κρατάμε μόνο την καταδίκη των επιθέσεων που δέχονται οι υπάλληλοι της ΑΑΔΕ.

Απέναντι σε αυτές τις πράξεις βίας και ανομίας θα είμαστε αμείλικτοι. Επίκειται ήδη, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η αυστηροποίηση των ποινών για όσους ασκούν βία εναντίον δημοσίων υπαλλήλων κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κως – Θάνατος βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς09:16Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο