LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 02 Σεπτεμβρίου 2019 18:22

Υγεία: η στελέχωση των ΚΥΤ, το ΚΕΣΥ και ο νέος Πρόεδρος του ΕΚΑΒ

Το χρονοδιάγραμμα της στελέχωσης των ΚΥΤ και η κόντρα για την απομάκρυνση του προέδρου του ΚΕΣΥ.

Κέντρο υποδοχής προσφύγων - Έβρος

Άμεση προτεραιότητα, με εντολή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, η διαδικασία υπογραφής σύμβασης με τους επιτυχόντες του προγράμματος PHILOS – II, οι οποίοι θα στελεχώσουν τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Πιο συγκεκριμένα, εντός των επόμενων τριών εβδομάδων θα έχουν αναλάβει υπηρεσία στα ΚΥΤ των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, συνολικά 145 επαγγελματίες υγείας των παρακάτω ειδικοτήτων: ιατροί, νοσηλευτές, μαίες, ψυχολόγοι, επισκέπτες υγείας, κοινωνικοί λειτουργοί, διαπολιτισμικοί μεσολαβητές/διερμηνείς, διασώστες, συντονιστές πεδίου και συντονιστής υπηρεσιών.

Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει η υπογραφή συμβάσεων και ανάληψη υπηρεσίας των επιτυχόντων επαγγελματιών υγείας, οι οποίοι θα στελεχώσουν τα Κέντρα Υγείας και τα Γενικά Νοσοκομεία του ΕΣΥ των νησιών, ενώ έχει προγραμματισθεί η άμεση επαναπροκήρυξη των θέσεων που δεν καλύφθηκαν.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, επισκέφθηκε το προηγούμενο διήμερο τη Λέσβο για την εκτίμηση της κατάστασης και το σχεδιασμό αποτελεσματικών μέτρων υγειονομικής υποστήριξης των τοπικών δομών. 

Κόντρα για το ΚΕΣΥ

Έντονα αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ στην την απομάκρυνση του Προέδρου του ΚΕΣΥ από τη διαδικασία επιλογής διοικητών Νοσοκομείων

Το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Η κυβέρνηση με τις πρακτικές της επιβεβαιώνει την αναβίωση των σκοτεινών εποχών της δεξιάς και μας θυμίζει διαρκώς το βαθύ κομματικό κράτος. Η τελευταία  τροπολογία, με την οποία απομακρύνεται ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) από την επιτροπή επιλογής των Διοικητών και αντικαθίσταται από τον προϊστάμενο Διεύθυνσης του Υπουργείου Υγείας, έρχεται να προστεθεί στα μέχρι τώρα πεπραγμένα!

Θεσμικά ο Πρόεδρος του ΚΕΣΥ είναι μέλος της επιτροπής αξιολόγησης των διοικητών των Νοσοκομείων. Θυμίζουμε ότι ο προηγούμενος πρόεδρος του ΚΕΣΥ, διορισμένος από την κυβέρνηση Σαμαρά, παρέμεινε στη θέση του μέχρι τη λήξη της θητείας του και συμμετείχε ως μέλος με το θεσμικό του ρόλο. Φαίνεται όμως ότι ο νυν  πρόεδρος του ΚΕΣΥ, καθ’ ότι  δεν πρόσκειται στη ΝΔ  δεν είναι αρεστός, ούτε υπό έλεγχο.

Η κυβέρνηση όμως ξέρει καλά το παιχνίδι! Έτσι, φέρνει τις τροπολογίες στα δικά της μέτρα και σταθμά γιατί αυτό που πρωτίστως την ενδιαφέρει είναι η οικοδόμηση ενός κομματικού κράτους και όχι η διαφάνεια και η αξιοκρατία».

Νέος πρόεδρος στο ΕΚΑΒ

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια ορίζεται Πρόεδρος του ΕΚΑΒ ο πρώην Διοικητής του ΕΚΕΠΥ κ. Νίκος Παπαευσταθίου

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραμπ: "Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν πολύ κακή μαζί μας"Χθες 00:24 | Ειδήσεις

Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η ΕΕ θα πρέπει να αγοράσει ενέργεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τέμπη – Bart Merci: Οι εκθέσεις μας δεν συμπεριλήφθηκαν στο πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜΔευτέρα 07 Απριλίου 2025 21:10 | Ειδήσεις

 Τι είπε ο επικεφαλής του Πανεπιστημίου της Γάνδης, για τις προσημειώσεις και τα αίτια της πυρόσφαιρας.

Κρήτη: Επιτέθηκε στον ψάλτη με σκεπάρνι και έβρισε την παπαδιάΔευτέρα 07 Απριλίου 2025 13:16 | Ειδήσεις

Ένας άνδρας εξαπέλυσε επίθεση σε ψάλτη και απείλησε και έβρισε την παπαδιά. Πώς συνέβη το περιστατικό.

Γαλλία: Αλεξιπτωτιστής... προσγειώθηκε σε οροφή γηπέδου (βίντεο)Δευτέρα 07 Απριλίου 2025 08:59 | Ειδήσεις

Βίντεο αποτυπώνει τον αλεξιπτωτιστής που «κρεμάστηκε» στην οροφή του σταδίου λίγο πριν από αγώνα ράγκμπι στη Γαλλία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάμπλο Πικάσο: Ο τολμηρός και πρωτοπόρος καλλιτέχνης04:59Εορτολόγιο - 8 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα04:41Καιρός: Παγωνιά, χιόνια, βροχές και βοριάδες την Τρίτη04:25Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη04:06Μεξικό: Πολύνεκρη επίθεση σε κέντρο απεξάρτησης τοξικομανών03:50ΠΟΕΣΥ - ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων την Τρίτη03:24Κυβέρνηση Τραμπ: Διατάχθηκε να φέρει πίσω μετανάστη που απέλασε στο Σαλβαδόρ02:56Σεισμός: Νέα στοιχεία για τη Σαντορίνη - Τα πρώτα ευρήματα του ΑΠΘ02:23Τραμπ: Η πώληση ενέργειας στην ΕΕ είναι ο βασικός στόχος της κυβέρνησης01:59Γαλλία: Αλεξιπτωτιστής... προσγειώθηκε σε οροφή γηπέδου (βίντεο)01:38ΓΣΕΕ: 24ωρη γενική απεργία στις 9 Απριλίου01:15Κρήτη: Επιτέθηκε στον ψάλτη με σκεπάρνι και έβρισε την παπαδιά00:47Φεστιβάλ Καννών: Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο θα λάβει τιμητικό Χρυσό Φοίνικα00:23Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Χαμόγελο του Παιδού - "Υγιείς αφετηρίες, ελπιδοφόρο μέλλον"23:59Τραμπ για Ερντογάν: "Μου αρέσει, του αρέσω και αυτό τρελαίνει τα μέσα ενημέρωσης" 23:47Τραμπ: Έχουμε απευθείας συνομιλίες με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα23:33Ελευθέριος Βενιζέλος: Χειροπέδες σε 43χρονο για κλοπές αποσκευών23:20Ζελένσκι: Ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ της Ρωσίας23:06Παρίσι: Φωτιά σε κέντρο διαλογής απορριμμάτων (βίντεο) 22:53Δασμοί: Η Κομισιόν προτείνει αντίμετρα ύψους 25% σε ορισμένα προϊόντα22:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο