LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 02 Σεπτεμβρίου 2019 18:22

Υγεία: η στελέχωση των ΚΥΤ, το ΚΕΣΥ και ο νέος Πρόεδρος του ΕΚΑΒ

Το χρονοδιάγραμμα της στελέχωσης των ΚΥΤ και η κόντρα για την απομάκρυνση του προέδρου του ΚΕΣΥ.

Κέντρο υποδοχής προσφύγων - Έβρος

Άμεση προτεραιότητα, με εντολή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, η διαδικασία υπογραφής σύμβασης με τους επιτυχόντες του προγράμματος PHILOS – II, οι οποίοι θα στελεχώσουν τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Πιο συγκεκριμένα, εντός των επόμενων τριών εβδομάδων θα έχουν αναλάβει υπηρεσία στα ΚΥΤ των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, συνολικά 145 επαγγελματίες υγείας των παρακάτω ειδικοτήτων: ιατροί, νοσηλευτές, μαίες, ψυχολόγοι, επισκέπτες υγείας, κοινωνικοί λειτουργοί, διαπολιτισμικοί μεσολαβητές/διερμηνείς, διασώστες, συντονιστές πεδίου και συντονιστής υπηρεσιών.

Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει η υπογραφή συμβάσεων και ανάληψη υπηρεσίας των επιτυχόντων επαγγελματιών υγείας, οι οποίοι θα στελεχώσουν τα Κέντρα Υγείας και τα Γενικά Νοσοκομεία του ΕΣΥ των νησιών, ενώ έχει προγραμματισθεί η άμεση επαναπροκήρυξη των θέσεων που δεν καλύφθηκαν.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, επισκέφθηκε το προηγούμενο διήμερο τη Λέσβο για την εκτίμηση της κατάστασης και το σχεδιασμό αποτελεσματικών μέτρων υγειονομικής υποστήριξης των τοπικών δομών. 

Κόντρα για το ΚΕΣΥ

Έντονα αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ στην την απομάκρυνση του Προέδρου του ΚΕΣΥ από τη διαδικασία επιλογής διοικητών Νοσοκομείων

Το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Η κυβέρνηση με τις πρακτικές της επιβεβαιώνει την αναβίωση των σκοτεινών εποχών της δεξιάς και μας θυμίζει διαρκώς το βαθύ κομματικό κράτος. Η τελευταία  τροπολογία, με την οποία απομακρύνεται ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) από την επιτροπή επιλογής των Διοικητών και αντικαθίσταται από τον προϊστάμενο Διεύθυνσης του Υπουργείου Υγείας, έρχεται να προστεθεί στα μέχρι τώρα πεπραγμένα!

Θεσμικά ο Πρόεδρος του ΚΕΣΥ είναι μέλος της επιτροπής αξιολόγησης των διοικητών των Νοσοκομείων. Θυμίζουμε ότι ο προηγούμενος πρόεδρος του ΚΕΣΥ, διορισμένος από την κυβέρνηση Σαμαρά, παρέμεινε στη θέση του μέχρι τη λήξη της θητείας του και συμμετείχε ως μέλος με το θεσμικό του ρόλο. Φαίνεται όμως ότι ο νυν  πρόεδρος του ΚΕΣΥ, καθ’ ότι  δεν πρόσκειται στη ΝΔ  δεν είναι αρεστός, ούτε υπό έλεγχο.

Η κυβέρνηση όμως ξέρει καλά το παιχνίδι! Έτσι, φέρνει τις τροπολογίες στα δικά της μέτρα και σταθμά γιατί αυτό που πρωτίστως την ενδιαφέρει είναι η οικοδόμηση ενός κομματικού κράτους και όχι η διαφάνεια και η αξιοκρατία».

Νέος πρόεδρος στο ΕΚΑΒ

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια ορίζεται Πρόεδρος του ΕΚΑΒ ο πρώην Διοικητής του ΕΚΕΠΥ κ. Νίκος Παπαευσταθίου

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Η Μονή της χώρας, το panic button για εφήβους και τα... “λεφτόδεντρα”Χθες 17:27 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας, ενώ έκανε και έναν απολογισμό της κυβέρνησής του σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Ράμα: Η…ανεπίσημη επίσκεψη στην Αθήνα και οι αντιδράσειςΧθες 20:20 | Ειδήσεις

Η Κομισιόν και η Αθήνα για την υπόθεση Μπελέρη. Το ψάξιμο Ράμα για προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα και οι «πόρτες» που «έφαγε».

Γάζα: Ομαδικός τάφος βρέθηκε στο νοσοκομείο Αλ- ΣιφάΧθες 21:08 | Ειδήσεις

Εκατοντάδες πτώματα έχουν βρεθεί σε επτά ομαδικούς τάφους στη Γάζα.

Astra Zeneca – Μαγιορκίνης στον ΑΝΤ1: Όσοι δεν είχαν επιπλοκές τις 30 πρώτες μέρες, είναι ασφαλείς (βίντεο)Χθες 19:24 | Ειδήσεις

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων τόνισε ότι ο στατιστικός κίνδυνος εκδήλωσης παρενεργειών ήταν εξαρχής πολύ χαμηλός.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Euroleague: Ο Ολυμπιακός στο Final 4 μετά το θρίλερ με την Μπαρτσελόνα23:59Βόρεια Μακεδονία – διπλές εκλογές: Μεγάλο προβάδισμα της δεξιάς παράταξης (εικόνες)23:44Τελικό Κυπέλλου με φιλάθλους ζητεί ο Άρης23:30Γκρέτα Τούνμπεργκ: “έφαγε” πρόστιμο γιατί απέκλεισε την είσοδο κοινοβουλίου23:19Euroleague: Η Φενερμπαχτσέ αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Final 423:05Βουλή: Φωταγωγήθηκε στα χρώματα του Ερυθρού Σταυρού (εικόνες)22:52Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας κάνει πρεμιέρα στις λαϊκές αγορές22:38Τροχαία – Μήνυμα ασφάλειας: Ωραίο το makeup, πιο ωραίο το κεφάλι σου. Φόρα κράνος!22:25Τσίπρας: Σημείο καμπής οι ευρωεκλογές22:11Βέλγιο: 14χρονη βιάστηκε ομαδικά σε δάσος21:58Μητσοτάκης: Το βίντεο στο TikTok για το “Ζάρι” της Σάττι και τον Πίνατ21:44Πέθανε η Ιφιγένεια Αστεριάδη21:31Γάζα: Ομαδικός τάφος βρέθηκε στο νοσοκομείο Αλ- Σιφά21:17Επιστολική ψήφος: Ξεκινά η αποστολή φακέλων στους εκλογείς21:04Καιρός: Βροχές, σκόνη και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη20:50Ράμα: Η…ανεπίσημη επίσκεψη στην Αθήνα και οι αντιδράσεις20:36Δούκας – Ιμάμογλου: Αθήνα και Πόλη θα συνεργαστούν κόντρα στη μισαλλοδοξία (εικόνες)20:23Σητεία: Συνελήφθη ανήλικος και η μητέρα του για απειλή κατά νεαρού20:09Εύβοια: Έδειρε τον πατέρα του, συνελήφθη και την άλλη μέρα “τα ίδια”19:56ΣΥΡΙΖΑ για Ράμα: Προκλητική η επίσκεψη, εθνικά επικίνδυνος ο Μητσοτάκης19:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο