LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 02 Σεπτεμβρίου 2019 14:01

Έρχεται αναπτυξιακό νομοσχέδιο με έξι στόχους

Νέα Πρόεδρο απέκτησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Τα βασικά σημεία του σχεδίου νόμου για την ενίσχυση των επενδύσεων.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΤΡΑΠΕΖΩΝ - ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Έξι στόχους θέτει το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της χρηματιστηριακής αγοράς και της επιτροπής κεφαλαιαγοράς, που θα καταθέσει η κυβέρνηση.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός στο πλαίσιο ακρόασης της Βασιλικής Λαζαράκου για τη θέση της προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, ανέφερε πως το νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, στοχεύει στην ενίσχυση του θεσμικού και εποπτικού ρόλου της επιτροπής κεφαλαιαγοράς, την εταιρική διακυβέρνηση, την θεσμοθέτηση οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων , την  τυποποιημένη τιτλοποίηση, την  βιώσιμη ανάπτυξη και θέματα  εναρμόνισης και ηλεκτρονικού εκσυγχρονισμού της αγοράς.

Σε ό,τι αφορά στην εικόνα του ΧΑΑ, ο κ. Ζαββός είπε πως «βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα και πρέπει να επαναλειτουργήσει αυτή η μηχανή».

Στο γεγονός ότι η κ. Λαζαράκου ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ και ως εκ τούτου εγείρεται ζήτημα αντιφατικής συμπεριφοράς από την κυβέρνηση που καθαίρεσε τα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού λόγω «πολιτικής επιρροής», αναφέρθηκε ο Γιάννης Δραγασάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Βασιλική Λαζαράκου - πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Η ίδια εστίασε στο τρίπτυχο προληπτική εποπτεία, μεγαλύτερη χρήση της νέας τεχνολογίας για καλύτερους και γρηγορότερους ελέγχους και δημιουργία των προϋποθέσεων για να λειτουργεί ως μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. «Ο ρόλος μας είναι να έχουμε ακριβή, πλήρη και ουσιαστική ενημέρωση από τις εταιρείες”, επεσήμανε.

Βασιλική Λαζαράκου - πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

«Ναι» στον διορισμό της Βασιλικής Λαζαράκου είπαν οι βουλευτές της ΝΔ, «παρών» οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του Κινήματος Αλλαγής, του ΚΚΕ και του ΜΕΡΑ 25, ενώ «όχι» είπε η Ελληνική Λύση.

 

 

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καλλιάνος - “Αττικόν”: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή13:32Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31Γιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας του11:17Τροχαίο: Οδηγός εγκλωβίστηκε σε φλεγόμενο όχημα (εικόνες)11:04Στάθης Φλώρος για Βελόπουλο: Αν δεν του χτύπαγα την πόρτα, θα πούλαγε ακόμα κηραλοιφές10:50Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου10:37Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας10:23Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα10:10Σίφνος: Η “μάχη” πλοίου για να δέσει στο λιμάνι (βίντεο)09:57Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...09:43Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρων σε αντιφασιστική εκδήλωση09:30Κως – Θάνατος βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς09:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο