LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 01 Σεπτεμβρίου 2019 16:12

Η φοροδιαφυγή “ζει και βασιλεύει” στα τουριστικά καταλύματα

Ιστορίες φορολογικής… τρέλας έδειξαν οι διασταυρώσεις της ΑΑΔΕ με βάση τις δηλώσεις ΦΠΑ για τον Ιούνιο.

ξενοδοχείο - φοροδιαφυγή

Κατάλυμα στη Σαντορίνη με 40 δωμάτια δήλωσε μηδενικά έσοδα από διανυκτέρευση για τον μήνα Ιούνιο. Σε άλλη περίπτωση, στην Κορινθία, κατάλυμα με 80 δωμάτια υπέβαλε δήλωση με έσοδα ύψους 5.000 ευρώ ενώ στην Κέρκυρα επιχείρηση 80 δωματίων δήλωσε 1.000 ευρώ. Στην Πάτμο κατάλυμα 25 δωματίων δήλωσε έσοδα 500 ευρώ, στην Κεφαλονιά επιχείρηση 40 δωματίων δήλωσε 9.000 ευρώ, ενώ για 25 δωμάτια στην Μεσσηνία δηλώθηκαν 4.500 ευρώ.

Είναι κάποιες από τις υποθέσεις φοροδιαφυγής τουριστικών καταλυμάτων που εντοπίστηκαν από την ΑΑΔΕ κατά τη διάρκεια διασταυρώσεων με βάση τις δηλώσεις ΦΠΑ που υπέβαλαν για τον μήνα Ιούνιο.

Οι επιχειρήσεις αυτές ελέγχονται ήδη από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Οι διασταυρώσεις έγιναν για 770 τουριστικά καταλύματα και προέκυψε αύξηση των δηλωθέντων εσόδων από διανυκτέρευση και μεγαλύτερη συμμόρφωση φέτος συγκριτικά με αντίστοιχο δείγμα επιχειρήσεων που είχε ελεγχθεί κατά το 2018.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ η απόκλιση μεταξύ εκτιμώμενου και δηλωθέντος τζίρου για τις επιχειρήσεις αυτές περιορίστηκε κατά τον φετινό έλεγχο στα 11,3 εκατομμύρια ευρώ έναντι 21,3 εκατομμύρια ευρώ πέρυσι. Τα συνολικά δηλωθέντα ακαθάριστα έσοδα των 770 καταλυμάτων τον Ιούνιο του 2019 ήταν αυξημένα κατά 10,9 εκατ. ευρώ συγκριτικά με τον Ιούνιο του 2018 ή κατά 14,59%.

Στις επιχειρήσεις αυτές η ΑΑΔΕ διεξάγει ελέγχους με βάση τον βαθμό επικινδυνότητας για φοροδιαφυγή στις οποίες τις κατέταξε από τα ευρήματα των διασταυρώσεων που έκανε μεταξύ εκτιμώμενου και δηλωθέντος τζίρου για τον μήνα Ιούνιο.

Στις 43 επιχειρήσεις που κατηγοριοποιήθηκαν από την ΑΑΔΕ ως πολύ υψηλού κινδύνου, οι 2 δεν υπέβαλαν δήλωση, οι 40 υπέβαλαν μηδενική δήλωση, ενώ σε μία υπόθεση η απόκλιση μεταξύ εκτιμώμενων και δηλωθέντων εσόδων υπερβαίνει το ποσό των 100.000 ευρώ.

Άλλες 123 επιχειρήσεις κατατάχθηκαν στην κατηγορία υψηλού κινδύνου. Με βάση τις διασταυρώσεις οι 94 από αυτές παρουσίασαν απόκλιση εκτιμώμενων και δηλωθέντων εσόδων για ποσό από 10.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ ενώ στις υπόλοιπες 29 η απόκλιση υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ.

Στην κατηγορία μεσαίου κινδύνου κατατάχθηκαν 232 επιχειρήσεις για τις οποίες προέκυψε απόκλιση από 10.000 έως 100.000 ευρώ. Στην κατηγορία χαμηλού κινδύνου κατατάχθηκαν 343 επιχειρήσεις οι οποίες εμφάνισαν απόκλιση χαμηλότερη των 10.000 ευρώ ή μηδενική.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για τον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο του ΑΝΤ1: Μόνο μπράβο αξίζουν στον Αntenna και τον Θοδωρή ΚυριακούΣήμερα 21:26 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχάρη τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και τον ιδιοκτήτη του Θοδωρή Κυριακού για τον τηλεμαραθώνιο που διοργάνωσε το κανάλι.

Ο Θοδωρής Κυριακού για τον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο του ANT1 - Θα βοηθήσουμε τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα που μας έχουν ανάγκηΣήμερα 09:03 | Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ κ. Θοδωρής Κυριακού, δώρισε 300.000 ευρώ για αυτό τον ιερό σκοπό.

Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών - ΛαμίαςΣήμερα 22:16 | Ειδήσεις

Με υπομονή πρέπει να οπλιστούν οι εκδρομείς των Χριστουγέννων

Τουρκία: Συνετρίβη το αεροσκάφος που μετέφερε τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της ΛιβύηςΣήμερα 22:12 | Ειδήσεις

Νωρίτερη είδηση ανέφερε ότι το ιδιωτικό τζετ είχε χαθεί από τα ραντάρ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βρετανία: Δύο άνδρες κρίθηκαν ένοχοι για σχεδιασμό επίθεσης στην εβραϊκή κοινότητα της Αγγλίας23:59ΟΗΕ: Το Ισραήλ καταγγέλλει παραβιάσεις του Ιράν στα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας23:49Ηράκλειο: Αγροτοκτηνοτρόφοι πέταξαν φύλλα από ελιές έξω από την Περιφέρεια Κρήτης (εικόνες)23:35Τουρκία: Αύξηση κατά 27% του κατώτατου μισθού από την 1η Ιανουαρίου23:20Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών - Λαμίας23:06Τουρκία: Συνετρίβη το αεροσκάφος που μετέφερε τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Λιβύης22:53Ο ρωσικός στρατός προελαύνει στην πόλη Σιβέρσκ - Οπισθοχώρησαν τα ουκρανικά στρατεύματα22:39Ζαλγκίρις - Παναθηναϊκός: Το τριφύλλι έκανε... Χριστούγεννα στο Κάουνας22:25Μητσοτάκης για τον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο του ΑΝΤ1: Μόνο μπράβο αξίζουν στον Αntenna και τον Θοδωρή Κυριακού22:11Αίγυπτος: Η ηλιακή λέμβος του Χέοπα θα συντηρηθεί ενώπιον κοινού στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο (εικόνες)21:57Ιλίσια: Διασωληνωμένος ο συντηρητής ασανσέρ - Πώς έγινε το ατύχημα21:43Τουρκία: Χάθηκε από τα ραντάρ τζετ με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Λιβύης21:28 Γκίλφοϊλ: Ο πολιτιστικός διάλογος αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας21:12ΑΑΔΕ: Ολοκληρώθηκε η μεγάλη ετήσια φορολοταρία - Δώδεκα νικητές κερδίζουν από 100.000 ευρώ20:57Αγρότες: Κομβόι με τρακτέρ στην πόλη της Καλαμάτας - Κλειστός ο κόμβος Θουρίας20:43Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης: Οι εκπρόσωποι των 5 σωματείων και ιδρυμάτων που ενισχύονται μιλούν στον ΑΝΤ120:29ANT1 Sports: Ολυμπιακός και Μεντιλίμπαρ "έδωσαν τα χέρια" έως το 202720:15Σουδάν: Δέκα νεκροί από πλήγμα μη επανδρωμένου αεροσκάφους20:00Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη19:46Ουκρανία: Η "σαρκοφάγος" του Τσέρνομπιλ μπορεί να καταρρεύσει εάν δεχθεί νέα επίθεση19:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο