LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 31 Αυγούστου 2019 11:48 | Ανανέωση: 31 Αυγούστου 2019 14:25

Ο Μπολσονάρου κάνει αντίποινα στη Γαλλία μέσω... στιλό!

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας «ξαναχτύπησε» με έναν εντελώς απρόσμενο τρόπο, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα του με τη Γαλλία.

Ζαιχ Μπολσονάρου

Εν μέσω της αντιπαράθεσής του με τη Γαλλία με φόντο τις πυρκαγιές στην περιοχή του Αμαζονίου, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, δήλωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί στιλό Bic, ένα «γαλλικό» εμπορικό σήμα.

Ο Μπολσονάρου υπέγραφε μέχρι τώρα τα επίσημα έγγραφα με τα συγκεκριμένα στιλό που συχνά κράδαινε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, προβάλλοντάς τα ως σύμβολο του ταπεινού προεδρικού του βίου, σε αντίθεση με αυτόν των προκατόχων του.

«Ένα στιλό (της βραζιλιάνικης μάρκας) Compactor, στη θέση του Bic θα εξυπηρετεί το ίδιο» είπε στους δημοσιογράφους στη Μπραζίλια. Την προηγουμένη, ο Μπολσονάρου είχε γράψει στο Facebook «τώρα θα είναι το Compactor, γιατί η Bic είναι γαλλική μάρκα».

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο για το αν οι προεδρικές δηλώσεις έπρεπε να ληφθούν στα σοβαρά ή αν επρόκειτο για ευφυολόγημα, εκπρόσωπος της προεδρίας, απάντησε ότι δεν θέλει να «σχολιάσει επ' αυτού».

Περίπου το 95% των στιλό που πωλούνται στη Βραζιλία από τη Bic κατασκευάζονται στο Μανάους, στην πολιτεία Αμαζόνας, μια από τις εννέα πολιτείες στις οποίες εκτείνεται το τροπικό δάσος του Αμαζονίου στη Βραζιλία, όπως εξήγησε εκπρόσωπος της εταιρείας. Ο όμιλος απασχολεί χίλιους εργαζόμενους στα εργοστάσιά του στο Μανάους και το Ρίο ντε Ζανέιρο.

Η Bic δεν θέλησε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Μπολσονάρου, αλλά επισήμανε ότι το γεγονός πως αναγνωρίζεται ως «ένα δημοκρατικό εμπορικό σήμα, την κολακεύει».

Οι μεγάλες πυρκαγιές που σαρώνουν την περιοχή του Αμαζονίου έχουν προκαλέσει εδώ και μια εβδομάδα την ανταλλαγή φραστικών πυρών μεταξύ της Βραζιλίας και της Γαλλίας. Ο Μπολσονάρου ζήτησε χθες εκ νέου από τον ομόλογό του της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν να ανακαλέσει τη δήλωσή του ότι είναι ανοικτό το θέμα της κυριαρχίας επί της Αμαζονίας, το 60% της οποίας βρίσκεται σε βραζιλιάνικο έδαφος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την Κάρτα Αναπηρίας - Δωρεάν οι μετακινήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς23:59Μουντιάλ 2026: «Κρύο» φινάλε με «λευκή» ισοπαλία κόντρα στη Λευκορωσία για την Εθνική Ομάδα23:45Φάρσαλα: Ετοιμάζονται για μπλόκα οι αγρότες – Την Κυριακή η πανελλαδική σύσκεψη23:33Λίβανος: Τουλάχιστον 13 νεκροί εξαιτίας ισραηλινού πλήγματος23:20Αγρίνιο: Σφοδρή πλαγιομετωπική σύγκρουση ΙΧ – Τρεις τραυματίες, ανάμεσά τους ένα παιδί (βίντεο)23:06Ιωάννινα: Κεραυνός τρύπησε σκεπή τριώροφης πολυκατοικίας22:52Λευκός Οίκος: Επενδύσεις 1 τρισ. δολαρίων στις ΗΠΑ υποσχέθηκε ο Μπιν Σαλμάν – Πρόθυμος να αναγνωρίσει το Ισραήλ22:38Ηγουμενίτσα: Πλάτανος έπεσε σε επιχείρηση εξαιτίας των σφοδρών ανέμων (βίντεο)22:24Τουρκία: Η προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία δεν σταμάτησε λόγω αμερικανικού LNG22:10Τροχαία Αττικής: Περισσότερες από 1.200 παραβάσεις μέσα σε έξι ημέρες21:56Βρετανία: Η MI5 ειδοποιεί Βρετανούς βουλευτές για κινεζικές απόπειρες κατασκοπείας21:42Η Αεροπορική Ακαδημία Ελλάδος τιμά τα 80 χρόνια του Τ-6 Harvard21:28Μητσοτάκης: Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν21:14Ο Ανδρέας Τεττέη τιμήθηκε από την FIFPro με το βραβείο Ακτιβισμού21:00Κύκλωμα με τηλεφωνικές απάτες: Στη φυλακή οδηγούνται 5 κατηγορούμενοι – Ανάμεσά τους και ο "αρχηγός"20:46Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για το κύκλωμα με τις ψευτοεπενδύσεις στο καζίνο20:32Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη20:18Νέος Κόσμος: Ο 29χρονος είχε επιτεθεί άλλες τρεις φορές σε οδηγούς για τον ίδιο λόγο 20:04Τέλλογλου – Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Κομβικοί οι σύμβουλοι στην ελληνική γεωργία19:50Παντελίδης - "Αποκαλύψεις": Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για την τελευταία νύχτα του καλλιτέχνη19:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο