LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 30 Αυγούστου 2019 18:47

Κόντρα στην Βουλή για την ΔΕΗ

Σωκράτης Φάμελλος και Γιώργος Γεραπετρίτης αντάλλαξαν "πυρά" στην Βουλή με αφορμή τις δηλώσεις Χατζηδάκη.

Γεραπετρίτης - Φάμελλος - ΔΕΗ

Στο επίκεντρο αντιπαράθεσης κυβέρνησης – αντιπολίτευσης βρέθηκαν οι δηλώσεις του Κωστή Χατζηδάκη περί ενδεχόμενης ποινικής διερεύνησης ευθυνών στην υπόθεση της ΔΕΗ.

Για ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής της χώρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Σωκράτης Φάμελλος με τον Γιώργο Γεραπετρίτη να απαντά  πως «αν θεωρείται ότι το κέρδος των 90 εκατ. ευρώ είναι ίδιο με 600 εκατ. ζημίες να μην το διερευνήσουμε, ωστόσο πρέπει να αναζητήσουμε κάποια ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό».

«Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται», συνέχισε ο κ. Φάμελλος και ευχήθηκε στον υπουργό Επικρατείας γρήγορη επιστροφή στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα.

«Τουλάχιστον εγώ, έχω δουλειά να επιστρέψω», απάντησε ο Γιώργος Γεραπετρίτης. 

Την ίδια ώρα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ παρουσίασε στο ΔΣ το σχέδιο εξυγίανσης της ΔΕΗ, όπου μεταξύ άλλων προβλέπει, αύξηση στα τιμολόγια, χωρίς, ωστόσο, να επηρεάζονται οι καταναλωτές, αφού θα αντισταθμίζεται από την μείωση του ΦΠΑ και του ειδικού περιβαλλοντικού τέλους. Επιπλέον έκπτωση 50% για τα μηχανικά υποστηριζόμενα άτομα, ενώ μειώνεται η έκπτωση συνέπειας από το 10 στο 5%.

Το τελευταίο δίμηνο προωθήθηκαν στο ΔΕΔΔΗΕ 30.000 εντολές για διακοπή του ρεύματος σε πελάτες που άλλαξαν εταιρία αφήνοντας χρέη στη ΔΕΗ.

Το νέο business plan της επιχείρησης θα προβλέπει και το κλείσιμο κοστοβόρων λιγνιτικών μονάδων. Η απόσυρσή τους θα γίνει σταδιακά τον επόμενο χρόνο με πρώτες τη Μελίτη Φλώρινας και τη Μεγαλόπολη, που είναι και οι πιο ρυπογόνες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παναθηναϊκός: Χωρίς Ναν κόντρα στον ΠΑΟΚ15:50Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα: Ο Τραμπ ανακοίνωσε τον Μάρκο Ρούμπιο και τον Τόνι Μπλερ15:36Δήμος Αθηναίων: Έκτακτα μέτρα για την προστασία των αστέγων από τις χαμηλές θερμοκρασίες15:20Ηράκλειο: Επικοινωνούσαν με ασύρματους για να σπρώχνουν τα ναρκωτικά15:04Ασταμάτητες οι μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη14:54Παναθηναϊκός - Μπενίτεθ: Διαφορετικό αυτό το παιχνίδι με την ΑΕΚ14:40Δένδιας: Αποχαιρετάμε με θλίψη τον πρώην υπουργό και αντιναύαρχο ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού Αλέξανδρο Παπαδόγγονα14:26Ινδονησία: Χάθηκε η επαφή με αεροσκάφος - 11 οι επιβαίνοντες14:12Ουκρανία: Νέος γύρος συνομιλιών για ειρήνη13:58Η ΕΕ και η Mercosur υπογράφουν συμφωνία ελεύθερου εμπορίου13:44Θεσσαλονίκη: Παρουσιάζει το βιβλίο "Ιθάκη" ο Αλέξης Τσίπρας13:32Γαλλία: Ο Ντομινίκ Πελικό ερευνάται ως ύποπτος για δύο "ανεξιχνίαστες υποθέσεις" βιασμού και φόνου13:18Συνελήφθη 44χρονος για την δολοφονία 50χρονου στην περιοχή Λιθοβούνι13:04Ομιλία του πρωθυπουργού σε πολίτες στο Μαρούσι: Η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που εγγυάται σταθερότητα, ασφάλεια και προκοπή στη χώρα12:50Τέλος η αγωνία για τον 70χρονο που αγνοούνταν στο Ηράκλειο12:36Παναθηναϊκός: Το αντίο της Γοδόι Κρουζ στον Αντίνο12:24Πάτρα: Σήμερα η τελετή έναρξης του Καρναβαλιού12:10Μητσοτάκης: Η έμφασή μας για το 2026 είναι οι μειώσεις στους άμεσους φόρους11:56Στόχος του Ρουβίκωνα ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης11:42Αιτωλοακαρνανία: Σοκάρει τη Μακρυνεία η δολοφονία προέδρου κοινότητας11:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο