LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 29 Αυγούστου 2019 22:03 | Ανανέωση: 29 Αυγούστου 2019 22:06

Νίκησε αλλά… αποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ

“Αυτοκτόνησαν” οι Θεσσαλονικείς και η Σλόβαν Μπρατισλάβας πήρε το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League…

ΠΑΟΚ - ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ

Συγκλονιστική εξέλιξη είχε ο αγώνας της Τούμπας, όπου ΠΑΟΚ και Σλόβαν Μπρατισλάβας έδωσαν ψυχή και ομορφιά σε μια μεγάλη αναμέτρηση, αλλά το τελικό 3-2 υπέρ του Δικέφαλου ευνόησε την Σλοβακική ομάδα, που με τα εκτός έδρας γκολ πήρε την πρόκριση για τους ομίλους του Europa League.

Στο 7' καταγράφηκε η πρώτη αξιόλογη φάση στον αγώνα με τον Ακπομ να στέλνει από κοντά κεφαλιά που απομάκρυνε σε κόρνερ ο Γκρέϊφ. Ως το 18' ο ΠΑΟΚ διατηρούσε μια διαρκή επιθετική δραστηριότητα και κέρδισε στο διάστημα αυτό 5 κόρνερ. Ολα αναξιοποίητα. Στο 23' νέα κεφαλιά του Ακπομ δεν ανησύχησε τον Γκρέϊφ που μάζεψε την μπάλα.

Στο 29' είχαμε την πρώτη επικίνδυνη επίθεση των Σλοβάκων. Ο Χόλμαν έκανε το τελικό σουτ που έδιωξε με γροθιές ο Πασχαλάκης. Από το 25' η Σλόβαν άρχισε να παίρνει πρωτοβουλίες και να δείχνει αγωνιστική παρουσία επιχειρώντας να κρατήσει μακριά από την εστία της τον ΠΑΟΚ που στο 31' είχε την πρώτη αναγκαστική αλλαγή με τον Ντάγκλας Αουγκούστο να παίρνει στο κέντρο την θέση του χωλαίνοντος Ελ Καντουρί.

Στο 38' η Τούμπα "πάγωσε". Ο αρχηγός της Σλόβαν Μεντβέντεφ, από ασίστ του Ιμπραίμ, με βολίδα στην κλειστή γωνία του Πασχαλάκη άνοιξε το σκορ (0-1) δίνοντας πολλές προοπτικές στην ομάδα του. Στην τελευταία ευκαιρία για ένα γκολ πριν την ανάπαυλα το δυνατό μακρινό σουτ του Ροντρίγκο μπλόκαρε ο Γκρέϊφ.

Η επανάληψη ξεκίνησε αποθεωτικά για τον ΠΑΟΚ Δυο γκολ σε δυο λεπτά έβαλαν "φωτιά" στην Τούμπα και ξεσήκωσαν πάλι τον ενθουσιασμό των θεσσαλονικέων. Το ξεκίνημα έγινε με τον Λημνιό στο 49' που παραβίασε την εστία της Σλόβαν ισοφαρίζοντας με κοντινό πλασέ από σέντρα του Γιαννούλη. Στο επόμενο λεπτό (50') ο Σφιντέρσκι από ασίστ του Ντάγκλας Αουγκούστο διπλασίσε τα γκολ της ομάδας του και ο ΠΑΟΚ ξαναμπήκε στο παιχνίδι της πρόκρισης μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού. 

Στο 59' ο ΠΑΟΚ ακούμπησε με το Σφιντέρσκι στο τρίτο γκολ αλλά η ενέργεια του Πολωνού ήτν άστοχη για λίγα εκατοστά. Η Σλόβαν βγήκε στην αντεπίθεση και στο 60' ο Χόλμαν έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, που ήρθε δευτερόλεπτα μετά, στο 61' με κοντινό σουτ του Ντε Μάρκο, σε μια φάση γενικής αναστάτωσης για την άμυνα του ΠΑΟΚ (2-2). 

Στο 68' η Σλόβαν είχε ένα δοκάρι με τον Μποζίκοφ από δυνατό μακρινό σουτ και η πρωταθλήτρια Σλοβακίας με το 2-2 συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι και την προοπτική της πρόκρισης. Ο ΠΑΟΚ πίεσε ασταμάτητα για το τρίτο γκολ χάνοντας ευκαιρίες αλλά το γκολ δεν έρχονταν. Η Σλόβαν αμύνθηκε μαζικά σε όλο σχεδόν το δεύτερο ημίχρονο αλλά η νευρικότητα των γηπεδούχων και η αστοχία δεν τους επέτρεψε να μετατρέψουν σε γκολ έστω μια από τις κλασικές ευκαιρίες που τους δόθηκαν. 

Στο 86' ήρθε το τρίτο γκολ για τον ΠΑΟΚ. Ο Δημήτρης Γιαννούλης με σουτ αστραπή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Σλόβαν και η Τούμπα ξαναπήρε φωτιά για τα τελευταία λεπτά της συγκλονιστικής αναμέτρησης. Οι ευκαιρίες παρουσιάστηκαν και στην συνέχεια και ως το τέλος για τους Μακεδόνες αλλά οι Σλοβάκοι κράτησαν με μεγάλη δόση τύχης την εστία τους μακριά από ένα 4ο γκολ. 

Ο ΠΑΟΚ με 38 τελικές και κατοχή μπάλας 73% έναντι 27% των αντιπάλων του αναγκάστηκε να φύγει με χαμηλά το κεφάλι και με ένα πρόωρο αποκλεισμό από την συνέχεια της διοργάνωσης. Στο ποδόσφαιρο φυσικά όλα είναι πιθανά και ο σημερινός αποκλεισμός του ΠΑΟΚ ήταν αποτέλεσμα πολλών συγκυριών.

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Γιαννούλης, Κρέσπο, Βαρέλα, Ροντρίγκο, Ελ Καντουρί (31΄ Ντάγκλας Αουγκούστο), Εσίτι (84' Μίσιτς), Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Πέλκας (46' Σφιντέρσκι), Άκπομ. 

Σλόβαν: Γκρέιφ, Ντε Καμπς, Ραρσάλα (78' Σουκχόσκι), Σπόραρ, Ιμπραχίμ (68' Νόνο), Αμπένα, Μεντβέντεφ, Χόλμαν (87' Ρατάο), Μποζίκοφ, Μπάιριτς, Ντέ Μάρκο

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Κλείδωσε” η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν17:17Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:04Βαρκελώνη – Ναδάλ: Αποκλεισμός… με το καλημέρα16:50Το “Καλάθι του Πάσχα” και των “Νονών”: Πότε ξεκινούν και τι θα περιέχουν16:37Missing alert για την εξαφάνιση 16χρονης 16:23Αυτοκινητόδρομος Ε65: Πότε παραδίδεται το έργο16:10“Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”: Τι πληρώνεται μέχρι την Παρασκευή15:56Επίδομα Μητρότητας Αυτοαπασχολούμενων - Μητσοτάκης: Άλλη μια δέσμευση που τηρήσαμε15:43Μάντσεστερ: Παιδί “κλέβει” περιπολικό και το οδηγεί (βίντεο ντοκουμέντο)15:29Μέση Ανατολή: Ο ΥΠΕΞ του Ιράν στην Κωνσταντινούπολη incognito15:15ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Δημήτρης Παπανώτας15:01Θεσσαλονίκη: Κατηγορούμενος για παρενόχληση σε λεωφορείο καταδικάστηκε14:48Κεφαλαλγία: Πότε είναι ανησυχητική;14:34Πάσχα - Δήμος Αθηναίων: δωρεάν δράσεις για παιδιά και μεγάλους14:20Μαρινάκης: Τα θαλάσσια πάρκα δεν αφορούν κυριαρχικά δικαιώματα (βίντεο)14:04Γεωργούλης στο “Πρωινό”: Είμαι αθώος, το δικαστήριο θα με δικαιώσει (βίντεο)13:50ΔΥΠΑ: Πότε καταβάλλει επίδομα ανεργίας και δώρο Πάσχα13:36Ηλεία: Διαρρήκτης μπουκάρει σε βενζινάδικο με βαν (βίντεο)13:22Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι13:08Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Το απρόσμενο καραδοκεί την Πέμπτη (βίντεο)12:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο