LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 28 Αυγούστου 2019 11:16 | Ανανέωση: 28 Αυγούστου 2019 11:17

Επικεφαλής στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας ο Άγγελος Μπίνης

Επελέγη απο την Κυβέρνηση το πρόσωπο που θα ηγηθεί όλων των ελεγκτικών μηχανισμών του Δημοσίου.

Άγγελος Μπίνης

Ο Άγγελος Μπίνης είναι ο νέος επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, όπως αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο το πρωί της Τετάρτης.

Ο κ. Άγγελος Μπίνης είναι Σύμβουλος-Αναλυτής σε θέματα Ακεραιότητας και καταπολέμησης της Διαφθοράς, Διεύθυνση Δημόσιας Διακυβέρνησης, Μονάδα Ακεραιότητας Δημόσιου Τομέα, Ο.Ο.Σ.Α.

Έχει εμπλακεί σε έργα για την ενίσχυση της ακεραιότητας σε διάφορες χώρες στην Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και τη Βόρεια Αφρική & Μέση Ανατολή.

Η δράση του επικεντρώνεται σε θέματα ανάπτυξης και αξιολόγησης Συστημάτων Εσωτερικού Ελέγχου, τη σχέση των λειτουργιών της Διαχείρισης Κινδύνων και Εσωτερικού Ελέγχου με τη βελτίωση της διακυβέρνησης και της απόδοσης των δημοσίων οργανισμών καθώς και με την αποτελεσματική διαχείριση των κινδύνων απάτης και διαφθοράς. Πριν εργαστεί για τον ΟΟΣΑ, ο κ. Μπίνης απασχολήθηκε σε διάφορες θέσεις εντός της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης: στο Υπουργείο Εξωτερικών, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και στο Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Προϊστάμενος Επιθεωρητής).

Ο κ. Μπίνης είναι μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών. Είναι απόφοιτος Νομικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και κάτοχος LLM από το Πανεπιστήμιο του Bristol (Η.Β.). Είναι επίσης απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.

Ο νέος θεσμός της Αρχής Διαφάνειας αποτελεί μια μεταρρύθμιση που θεσπίστηκε με τον προσφάτως ψηφισθέντα νόμο για το επιτελικό κράτος και για πρώτη φορά θα μεταφέρει όλες τις αρμοδιότητες των ελεγκτικών σωμάτων της δημόσιας διοίκησης σε μια ανεξάρτητη αρχή. Στόχος είναι να μην υπάρχουν περιθώρια πολιτικού ελέγχου και εξάρτησης από την κυβέρνηση και θα ενσωματώσει το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους.

Νωρίτερα, το Υπουργικό Συμβούλιο επέλεξε τον νέο Πρόεδρο και τον νέο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)Σήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ για την αεροπορική βάση που μπήκε στο "στόχαστρο". Τα κρατικά ισραηλινά ΜΜΕ υποβαθμίζουν την ισραηλινή επίθεση. Τι λέει η Τεχεράνη.

Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίουΣήμερα 10:22 | Ειδήσεις

Λίγες ώρες μετά από την "ακύρωση" της υποψηφιότητας Παπανώτα, ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει και τις προσωπικές επιλογές για την ψηφοδέλτιο της 9ης Ιουνίου.

Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”Σήμερα 09:57 | Ειδήσεις

Τι ζητά με την μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια της κοπέλας, η οποία δολοφονήθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησίΣήμερα 11:10 | Ειδήσεις

Σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή στην ευρύτερη περιοχή της Σάμου καταγράφηκε το πρωί της Παρασκευής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι12:10Πρόστιμα σε εταιρείες για πλασματικές εκπτώσεις11:56Μυτιλήνη: Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε την πύλη εισόδου των Τούρκων τουριστών (εικόνες)11:44“MyCoast”: η ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες11:30Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησί11:16Ακάθιστος Ύμνος: Οι Χαιρετισμοί στην Παναγία και η διάσωση της Κωνσταντινούπολης11:04Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου10:51Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός 14χρονου σε σχολείο - Το βίντεο που τράβηξαν συμμαθητές του10:37Κατάταξη UEFA: Η θέση της Ελλάδας μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού10:25Λάρισα: “Σήκωσαν” πακτωμένο χρηματοκιβώτιο από κατάστημα10:12Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”09:58Ιράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)09:45“Έρωτας φυγάς” - Sneak preview: Η Άρτεμις βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο αποπλάνησης του Ιάσονα (βίντεο)09:31Ιράν: Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της Τεχεράνης09:17ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊό09:04“Ενώπιος Ενωπίω” - Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η Παξινού, οι “Ψυχοκόρες” και η πολιτική (βίντεο)08:50Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)08:36Το παρασκήνιο της βρετανικής συμμετοχής στην ενίσχυση της ισραηλινής άμυνας08:23Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην Εθνική Οδό (βίντεο)08:10Amber Alert για 11χρονο07:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο