LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 28 Αυγούστου 2019 09:48 | Ανανέωση: 28 Αυγούστου 2019 19:44

Πανελλαδικές: Οι πρώτοι των πρώτων και ο προβληματισμός για τις βάσεις (εικόνες)

Την ανάγκη για ύπαρξη ελάχιστου ορίου, επεσήμανε στρον ΑΝΤ1 η Νίκη Κεραμέως. Ποιοί ειναι και τι λένε οι υποψήφιοι που ξεχώρισαν. Ο γιός του μετανάστη, η πολύτεκνη μητέρα και τα όνειρα για την "επόμενη ημέρα".

Πανελλαδικές 2019 - πρώτοι - μαθητές

Ποικίλλες αντιδράσεις και έντονο προβληματισμό, στην κοινωνία και την Κυβέρνηση προκαλούν οι ιδιαίτερα χαμηλές βαθμολογίες με τις οποίες υποψήφιοι στις Πανελλαδικές πέρασαν σε Σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την εισαγωγή σε σχολές Μαθηματικών και Φιλολογίας με βαθμούς κάτω της βάσης ή ακόμη περισσότερο με την είσοδο σε Σχολή ΑΕΙ με βαθμολογία μόλις 0,8!

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η Υπ. Παιδείας Νίκη Κεραμέως, εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό της, λέγοντας ότι η Κυβέρνηση ειναι υπέρ της ύπαρξης ελάχιστου ορίου εισαγωγής στα πανεπιστήμια, το οποίο θα μπορεί να αυξάνεται απο τις διοικήσεις κάθε πανεπιστημίου.

Στον ΑΝΤ1 μίλησε ο πρώτος των πρώτων, Γιάννης Ιατρού, ο οποίος πέρασε στην Ιατρική Αθηνών, αποκαλύπτοντας και τον διάλογο που είχε με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος του τηλεφώνησε το βράδυ της Τρίτης.

Αυτοί είναι οι πρώτοι των πρώτων

Η διαδικασία των Πανελλαδικών 2019 ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στις Σχολές. Χιλιάδες μαθητές λυκείου έγιναν φοιτητές μέσα σε ένα λεπτό, αφού πρώτα είχαν διανύσει μία τεράστια απόσταση με γέλια, χαρές, κλάματα, απογοητεύσεις, αλλά και πολλές νίκες. Κάποια παιδιά, αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι που δεν είχαν την ευκαιρία στα... χρόνια τους, αλλά σε κάθε περίπτωση με ανάλογο πάθος για μάθηση, για το μέλλον, για να γίνουν καλύτεροι, διέπρεψαν. Γνώριζαν ότι είχαν πετύχει τον στόχο τους, αλλά η επιβράβευση της πρωτιάς έχει άλλη αίσθηση. Ανώτερη... Οι πρώτοι των πρώτων, οι «Ολυμπιονίκες» της μάθησης, έδειξαν τον δρόμο και έγιναν τα φωτεινά παραδείγματα και τα πρότυπα εκείνων που ακολουθούν τις επόμενες χρονιές.

Η ιστορία του καθενός διαφορετική. Όμως εξίσου σπουδαία. Είναι ένας άθλος από μόνος του να περάσεις σε ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα και να συνεχίσεις με καλύτερους οιωνούς τη ζωή σου. Πόσω μάλλον να περάσεις πρώτος των πρώτων και να γράψεις ιστορία.

Γιος Σύρου μετανάστη πρώτος στο τμήμα Ναυπηγών

Με εφόδιο την σφοδρή επιθυμία να αλλάξει ζωή και να πραγματοποιήσει τα σχέδια του ο 18ρονος Ζαχαριάς Ιμάν γιός Σύρου μετανάστη, πέρασε πρώτος στο Πολυτεχνείο και μάλιστα από τα ΕΠΑΛ στο τμήμα Ναυπηγών. Ονειρο του να αποκτήσει το δικό του ναυπηγείο, χωρίς να σταματήσει να δουλεύει για την επιβίωση. Ο νεαρός Ζαχαρίας αποδεικνύει περίτρανα ότι η επιθυμία είναι το ισχυρότερο κίνητρο και τίποτε δεν μπορεί να σε σταματήσει όταν έχεις στόχους. Συμβουλεύει όσους αισθάνονται λιγότεροι ευνοημένοι να μην το βάζουν ποτέ κάτω και να «να προσπαθούν χίλιες φορές» όπως λέει χαρακτηριστικά. Το δώρο που θέλει για την είσοδό του στο Πανεπιστήμιο είναι ένα σαξόφωνο για να μάθει μουσική, προκειμένου να ξεκινήσει ένα ακόμα ταξίδι.

 Πανελλαδικές 2019 - πρώτοι - μαθητές - 1

Ο Ζαχαρίας δουλεύει από δώδεκα χρονών για να βοηθήσει τους γονείς του που ήρθαν στην Ελλάδα από την Συρία το 1992 με το όνειρο μίας καλύτερης ζωής. Στην αρχή ήθελε να γίνει ψυκτικός γιατί στην κουζίνα του εστιατορίου που βοηθούσε έβλεπε τους ψυκτικούς να πηγαινοέρχονται με τα αυτοκίνητά τους και τους θεωρούσε επιτυχημένους.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου που εργάζονταν οι γονείς του διέκρινε την επιθυμία του μικρού Ζαχαρία να αλλάξει την ζωή του και τον προέτρεψε να στραφεί στις σπουδές και αν αρχίσει να μελετάει συστηματικά. Τον προέτρεψε μάλιστα να γίνει μηχανικός για να «χτίσει την Συρία ξανά» όπως του έλεγε χαρακτηριστικά θέτοντας του νέους στόχους.

Τελικά ο Ζαχαρίας που μπήκε στο Πολυτεχνείο από τα ΕΠΑΛ συγκέντρωσε 19055 μόρια, καθώς έγραψε σε όλα 20 εκτός από την έκθεση που έγραψε 14. Ηδη από την Α΄λυκείου από την οποία αποφοίτησε με 19,8 ο Ζαχαρίας έκανε τα σχέδια του. Επαιρνε δύο και τρία λεωφορεία την ημέρα προκειμένου να πάει από τη δουλειά στο σχολείο και από το σχολείο σε ένα συνοικιακό φροντιστήριο στην τελευταία τάξη του λυκείου καθώς ήταν αποφασισμένος να μην αφήσει τίποτα στην τύχη του.

Πανελλαδικές 2019 - πρώτοι - μαθητές - 1 

Περιόρισε τα πάντα, φίλους ακόμα και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια που του άρεσαν να παίζει και αφοσιώθηκε στο διάβασμα. Συνήθιζε να μελετάει ακούγοντας τζαζ και χθες που βγήκαν τα αποτελέσματα και ο φίλος του πλέον ιδιοκτήτης εστιατορίου του είπε τι δώρο θέλει για την μεγάλη επιτυχία του ο Ζαχαρίας, όπως είπε στο protothema.gr και την Ισμήνη Χαραλαμποπούλου, ζήτησε ένα σαξόφωνο. Και εξήγησε: «Θέλω να μάθω μουσική να μάθω να παίζω σαξόφωνο καθώς η τζαζ μου κράτησε συντροφιά όλο τον χειμώνα που διάβαζα».

Ο Ζαχαρίας Ιμαμ αποκαλύπτει το «μυστικό της επιτυχίας του»: «Το να τα παρατάει κανείς δεν έχει σημασία. Πρέπει να καταλάβουμε το νόημα της ζωής. Ακόμα και χίλιες φορές να αποτύχουμε πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε ακόμα και να ο διπλανός μας το επιτύχει με την πρώτη».

Ο νεαρός γιος μεταναστών από τη Συρία που δηλώνει ότι θεωρεί πατρίδα του την Ελλάδα δεν σταματάει να ονειρεύεται και να έχει νέες επιθυμίες και σχέδια. Ο επόμενος στόχος του όπως λέει ο ίδιος είναι να ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο να πιάσει δουλειά σε ναυπηγείο να δημιουργήσει το δικό του ναυπηγείο και ίσως να φύγει και στο εξωτερικό. Δεν είναι απίθανο να βγει και αληθινή η ευχή του φίλου του να σπουδάσει και να ξαναχτίσει την Συρία.

Πανελλαδικές 2019 - πρώτοι - μαθητές - 2 

Αγγελική Δημορρηγοπούλου, 7η στη Νομική Αθηνών - 19.218 μόρια

Η Αγγελική Δημορρηγοπούλου ήταν υποψήφια στη Θεωρητική κατεύθυνση/Ανθρωπιστικές Επιστήμες και στόχος της ήταν η Νομική Σχολή της Αθήνας. Στόχο που κατάφερε να τον πετύχει, καθώς εισέρχεται 7η στη Σχολή, έχοντας γράψει 19.218 μόρια.

Ήταν το όνειρο μου να ασχοληθώ με τον κλάδο της Νομικής, λέει η ίδια στο thebest.gr και δεν κρύβει την ικανοποίησή της που τα κατάφερε. «Είμαι υπερήφανη για τον εαυτό μου. Η Νομική ήταν η πρώτη μου επιλογή, γιατί πάντα ήθελα να ασχοληθώ με αυτό τον τομέα της επιστήμης», προσθέτει η Αγγελική Δημορρηγοπούλου. Όσο για τα σχέδια της για το μέλλον, να και όπως λέει, είναι ακόμη νωρίς το σίγουρο είναι ότι θέλει να προοδεύσει και να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται, με ένα μεταπτυχιακό και γιατί όχι στο Δικαστικό Σώμα.

Νόρα Μαυρίδη, 1η στη Φιλολογία Πάτρας - 18.908 μόρια

Με 18.908 μόρια κατάφερε να μπει πρώτη στην πρώτη σχολή προτίμησης της, στη Φιλολογία Πάτρας. «Περίμενα ότι θα έχω πετύχει το στόχο μου και ότι όλα είχαν πάει καλά, όχι όμως ότι μπήκα πρώτη, στην πρώτη σχολή προτίμησης μου» αναφέρει στο thebest.gr.

Πανελλαδικές 2019 - πρώτοι - μαθητές - 3

Με 19.317 μόρια ο Δημοσθένης Καμποσιώρας κατάφερε να εισαχθεί πρώτος στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κάνοντας το όνειρό του πραγματικότητα. Μιλώντας στο protothema.gr για τη χρόνια που πέρασε ο Δημοσθένης εξηγησε ότι «δεν ήταν μια διαδικασία που διήρκησε έναν χρόνο αλλά έχει ξεκινήσει από το γυμνάσιο καθώς από τότε είχαν τεθεί οι πρώτες βάσεις. Από τότε ουσιαστικά άρχισα να διαβάζω συστηματικά επομένως η φετινή διαδικασία δεν ήταν πρωτόγνωρη για εμένα. Η αλήθεια είναι πως η βαρύτητα και η σημασία που έχουμε δώσει στις συγκεκριμένες εξετάσεις την κατέστησαν πιο ψυχοφθόρα από τις προηγούμενες κλασικές εξετάσεις του σχολείου αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι κάτι διαφορετικό και αυτό το αντιλαμβάνεται ο μαθητής μόλις τελειώσει και βγουν τα αποτελέσματα».

Ο Δημοσθένης παράλληλα τόνισε πως ήταν μια δύσκολη χρόνια γιατί «έπρεπε να ξεπεράσω κάποιες φορές τον εαυτο μου εκεί που ηθελα να τα παρατήσω, να παρατήσω τους στόχους μου γιατί είχαν έρθει και τέτοιες στιγμές. Κουραζόμουν ψυχολογικα γιατί είχα υπερβολικές απαιτήσεις και έθετα τον υψηλότερο στόχο και όταν έβλεπα ότι δυσκολεύουν τα πράγματα απογοητευομουν. Το θέμα είναι να σηκωθείς ξανά, να παλέψεις ξανά και να δώσεις την τελική μάχη χωρίς άγχος». Ο Δημοσθένης κατάφερε να εισαχθεί στην πρώτη σχολή που είχε επιλέξει. Μάλιστα όπως εκμυστηρεύτηκε στο protothema.gr την απόφαση την είχε λάβει ήδη από τότε που ήταν μαθητής του γυμνασίου. «Τότε είχα ψαχτεί μόνος μου για διάφορες απλές έννοιες όπως το ΑΕΠ, το ισοζύγιο είχα δει μετά και μια επένδυση κεφαλαίων και σκέφτηκα ότι με κάτι τέτοιο θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ επαγγελματικά».

Οι στόχοι του Δημοσθένη δεν σταματούν όμως εδώ. Όπως λέει: «σκέφτομαι σοβαρά του χρόνου να προσπαθήσω να εισαχθώ στο London School of Economics. Ωστόσο αν δω ότι η σχολή μου ικανοποιεί τις προσδοκίες μου και τις σκέψεις μου και μπορεί να με βοηθήσει να εξελιχθώ φυσικά θα μείνω εδώ και θα περιμένω το μεταπτυχιακό».

Πανελλαδικές 2019 - πρώτοι - μαθητές - 4 

Στην Ιατρική Λάρισας, την πρώτη και μοναδική της επιλογή, μπήκε η 47χρονη απόφοιτη του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου, Σμαράγδα Λιάτσικου, η οποία συγκέντρωσε 19.435 μόρια και εισάγεται στη μοναδική σχολή που είχε συμπληρώσει στο Μηχανογραφικό της. Όπως είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή "Καλοκαίρι Μαζί", το αποτέλεσμα δικαιώνει τους κόπους της, ενώ αναφέρθηκε με χιούμορ στα πειράγματα που δέχεται απο τα δύο παιδιά της για την "φοιτητική ζωή" και τα παρτι!

 

 

Η Σμαράγδα Λιάτσικου είναι εργαζόμενη σε ιδιωτική κλινική της πόλης , ως Βοηθός Νοσηλεύτρια και μητέρα δύο παιδιών 21 και 19, και κατάφερε να κάνει πράξη αυτό που είχε αφήσει στη μέση και μάλιστα με τεράστια επιτυχία. Επέστρεψε μετά από πολλά χρόνια στο σχολείο και τώρα εισάγεται στην σχολή που ήθελε την Ιατρική Λάρισας.

Με την υψηλότατη βαθμολογία που συγκέντρωσε στις Πανελλήνιες εξετάσεις, η απόφοιτος του 2ου Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας, Ευανθία Λεφάκη, κατόρθωσε και «έπιασε» τον στόχο της που ήταν η εισαγωγή της στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η Ευανθία Λεφάκη εισήχθη μάλιστα στην 2η θέση στην Σχολή της επιλογής της και πλέον ξεκινά για να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Στις Πανελλήνιες εξετάσεις συγκέντρωσε 19.186 μόρια και αναδείχθηκε πρώτη ανάμεσα στους πρώτους στη Μαγνησία, όπως αναφέρει ο taxydromos.gr.

Πανελλαδικές 2019 - πρώτοι - μαθητές - 6 

«Χαράς Ευαγγέλια» για την οικογένεια Γλακουσάκη στην Κρήτη, αφού η 18χρονη Σίσσυ κατάφερε μία μεγάλη επιτυχία για την ίδια και πλέον ο δρόμος για τη σχολή των ονείρων της είναι ελάχιστα βήματα μακριά. Η Σίσσυ Γλακουσάκη κατάφερε να περάσει τρίτη στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου και περιμένει με ανυπομονησία, πλέον, να ταξιδέψει στην Αθήνα και να βρει σπίτι για τα υπέροχα φοιτητικά χρόνια που έρχονται. Η νεαρή κοπέλα μίλησε στο neakriti.gr για την επιτυχία της, για τα 18.189 μόρια που έβγαλε και για το λόγο που επέλεξε τη συγκεκριμένη σχολή. «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που πέρασα σ’ αυτή τη σχολή. Ήταν η πρώτη μου επιλογή στο μηχανογραφικό και τα κατάφερα να μπω. Δεν το περίμενα βέβαια ότι θα μπω τρίτη στη σχολή μου» λέει η Σίσσυ. Η ίδια, όπως αναφέρει, επέλεξε αυτή τη σχολή γιατί «και οι δύο μου γονείς είναι πολιτικοί μηχανικοί. Κατά κάποιον τρόπο είχα ζήσει τη δουλειά και μου άρεσε. Μετά είδα και τα μαθήματα στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο, με ενδιέφεραν και την επέλεξα».

 Πανελλαδικές 2019 - πρώτοι - μαθητές - 7

Ο Μανώλης Αρχοντάκης από τα Χανιά, είδε τους κόπους του να ανταμοίβονται καθώς κατάφερε να εισαχθεί στην σχολή της επιλογής του. Ο Μανώλης, ήταν μαθητής του 2ου Λυκείου Χανίων και με συστηματικό διάβασμα συγκέντρωσε 19.140 μόρια, στο δεύτερο πεδίο, οπότε και πέτυχε την εισαγωγή του στην σχολή Ικάρων στο τμήμα των ιπτάμενων. Ο ίδιος δήλωσε στο flashnews.gr, ότι είναι πολύ χαρούμενος που κατάφερε να εισαχθεί, στην πρώτη του επιλογή και μάλιστα μπήκε πρώτος στο τμήμα. Όπως αναφέρει, ήθελε από το νηπιαγωγείο κιόλας, να γίνει πιλότος και είναι περήφανος που θα κάνει το όνειρο του πραγματικότητα. 

 Πανελλαδικές 2019 - πρώτοι - μαθητές - 8

Μεγάλη διάκριση για την πρώτη των πρώτων στη Φθιώτιδα σε μια σχολή με μεγάλη ζήτηση. Η Μαρία Τσαμαδιά του 5ου Γενικού Λυκείου Λαμίας, ήταν η μαθήτρια που «έσπασε τα κοντέρ» στις Πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου και με την επίδοσή της είχε πει στο LamiaReport, ότι στοχεύει στην Οικονομική Σχολή της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), μία από τις υψηλότερες σε βάσεις στο φετινό μηχανογραφικό. Η Μαρία πήγε εξαιρετικά και στα αγωνίσματα και κατάφερε να περάσει στην 2η θέση από τους υποψηφίους των ημερήσιων ΓΕΛ που διεκδικούσαν τις 11 πολύτιμες θέσεις! «Ο στόχος επετεύχθη! Το Οικονομικό της ΣΣΑΣ ήταν από την αρχή ο στόχος μου και νομίζω ότι και η τελική σειρά δικαίωσε την προσπάθεια μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου, στους καθηγητές μου στο Φροντιστήριο Ανταχόπουλου – Ψυχογιού, στους καθηγητές μου στο 5ο Λύκειο και στους ανθρώπους που με προετοίμασαν για τα αγωνίσματα, τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής κκ Φώτη Παπίστα, Ηρακλή Οικονόμου και Άκη Ανανιάδη».

Πανελλαδικές 2019 - πρώτοι - μαθητές - 9

Μεταξύ των πρώτων εισακτέων σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα είναι και δύο μαθητές από τη Θεσσαλονίκη. 

Ο λόγος για την Πηνελόπη Ξένου, η οποία εισάγεται πρώτη στη Νομική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με 19.422 μόρια και τον Ραχμάν Λούμι, πρώτο εισακτέο στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Οι δύο αριστούχοι μίλησαν στο thestival.gr για την επιτυχία τους, τους στόχους τους στη μετέπειτα πορεία τους ενώ δεν παρέλειψαν να στείλουν και το δικό τους μήνυμα στους υποψηφίους που θα ριχτούν φέτος στη «μάχη» των πανελλαδικών.

«Νιώθω πολύ χαρούμενη, πολύ ενθουσιασμένη. Είναι μια νέα αρχή», δήλωσε αρχικά η Πηνελόπη Ξένου αναφορικά με την επιτυχία της να μπει πρώτη στη Νομική ενώ πρόσθεσε πως περιμένει με ανυπομονησία τη φοιτητική ζωή.

Πανελλαδικές 2019 - πρώτοι - μαθητές - 10

Όπως σημείωσε, στόχος της πλέον αποτελεί να είναι επιμελής ως φοιτήτρια και να ολοκληρώσει της σπουδές της καθώς επίσης και να ξεκινήσει νέες δραστηριότητες αφού όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «εδώ και δύο χρόνια ήμουν αφοσιωμένη αποκλειστικά μόνο στα μαθήματα».

Επιθυμία της Πηνελόπης είναι αφού ολοκληρώσει τις σπουδές τις στη Νομική να φύγει στο εξωτερικό για κάποιο μεταπτυχιακό και στη συνέχεια να εργαστεί εκεί. Παράλληλα, απευθυνόμενη σε όσους θα καταβάλουν τη δική τους προσπάθεια τη χρονιά που έρχεται για να πετύχουν την εισαγωγή τους σε κάποια σχολή, η Πηνελόπη σημειώνει:

«Είναι σίγουρα μια δύσκολη χρονιά αλλά ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί, δεν είναι κάτι ανυπέρβλητο. Χρειάζεται πολλή υπομονή», υπογραμμίζει.

 Άκρως ικανοποιημένος με την επιτυχία του δηλώνει και ο Ραχμάν Λούμι, πρώτος εισακτέος στο τμήμα πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ με 18.640 μόρια. 

Όπως ανέφερε μιλώντας στο thestival.gr, «ήταν μια δύσκολη χρονιά, που πρέπει να καταβάλεις αγώνα, αλλά στο τέλος ο κόπος ανταμείβεται». Παράλληλα δηλώνει ανυπόμονος να ζήσει τη φοιτητική ζωή, η οποία κατά τον ίδιο αποτελεί «όνειρο για κάθε μαθητή.

 Πανελλαδικές 2019 - πρώτοι - μαθητές - 11

Εν αντιθέσει με το κύμα των νέων που θέλουν να φύγουν στο εξωτερικό, ο Ραχμάν δηλώνει πιστός στην Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη.  

«Σκέφτομαι το ενδεχόμενο ενός μεταπτυχιακού στο εξωτερικό. Ωστόσο στο τέλος θα ήθελα να γυρίσω και να εργαστώ εδώ», σημειώνει χαρακτηριστικά και διερωτάται: «Όλος ο κόσμος στην Ελλάδα έρχεται, εμείς θα φύγουμε;»

Όπως τονίζει ο Ραχμάν, ένα από τα μυστικά για την επιτυχία στις Πανελλαδικές είναι ο εκμηδενισμός του άγχους, όσο κι αν αυτό φαίνεται δύσκολο. «Η ψυχολογία είναι το 70% της επιτυχίας», επισημαίνει.

Συστηματική μελέτη καθόλη τη διάρκεια της σχολικής ζωής και όχι άγχος είναι το «μυστικό» της επιτυχίας και του Κωνσταντίνου Μανώλα που ανήκει στους «πρώτους των πρώτων» ανά την Ελλάδα στην πιο περιζήτητη σχολή της Ελλάδος την Ιατρική Αθήνας.

Ο 17χρονος Κωνσταντίνος μπαίνει 7ος στην Ιατρική Αθήνας και αποκαλύπτει στο «protothema.gr» το μυστικό που ανοίγει τις πύλες τις πλέον περιζήτητης σχολής και μάλιστα με άριστα: «Διάβαζα αλλά δεν έκανα μόνο αυτό» λέει ο Κωνσταντίνος. «Εκανα αθλητισμό έβγαινα με τους φίλους μου και γενικότερα έκανα πράγματα χωρίς άγχος που με ευχαριστούσαν. Μελετούσα συστηματικά και προφανώς για να φθάσεις στις Πανελλαδικές και να γράψεις καλά δεν πρέπει να υπάρχουν κενά από προηγούμενες χρονιές», λέει ο νεοεισερχόμενος φοιτητής πλέον ο οποίος τονίζει «οτι χρειάζεται καθαρό μυαλό για να καταφέρει ο υποψήφιος να αποδώσει όλα όσα ξέρει οπότε όσο κλισέ και αν ακούγεται δεν χρειάζεται άγχος». Στην ερώτηση γιατί αποφάσισε να σπουδάσει Ιατρική ο αριστούχος απόφοιτος της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης τονίζει οτι αν και αρχικά δεν το σκεφτόταν ωστόσο ύστερα από επίσκεψη στο ιατρείο της μητέρας του άρχισε να το εξετάζει ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με την Κλασσική Χειρουργική ή με την Ψυχιατρική. Ως συμβουλή σε αυτούς που ξεκινούν τώρα την Γ λυκείου ο Κωνσταντίνος λέει: «Να κάνετε αυτά που θέλετε εσείς και όχι αυτά που θέλουν οι άλλοι».

Πανελλαδικές 2019 - πρώτοι - μαθητές - 12

Πανελλαδικές 2019 - πρώτοι - μαθητές - 12 

Εκπλήρωσε το όνειρό του χωρίς φροντιστήριο

Την 4η θέση στη Σχολή Στρατιωτικής Ιατρικής κατέλαβε ο Δημήτρης Βόγδος, μαθητής του 4ου ΓΕΛ από τον Κρόκο Κοζάνης, παιδί πολύτεκνης οικογένειας, ο οποίος κατόρθωσε να γράψει 19,9 στα Μαθηματικά, χωρίς καμία φροντιστηριακή βοήθεια.

Συγκέντρωσε 19.253 μόρια και κατάφερε να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του. «Θέλω να πω σε όσους δοκιμάζουν τον εαυτό τους στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων να μην εγκαταλείπουν την προσπάθεια που κάνουν», είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζοντας τη χαρά που σκόρπισε η είδηση της επιτυχίας του στους γονείς και τα αδέλφια του.

Σε ό,τι αφορά, δε, την επιλογή του, εξήγησε πως είναι πολύ χαρούμενος για το αποτέλεσμα της προσπάθειάς του, που τον οδήγησε στη Στρατιωτική Ιατρική, η οποία, όπως τονίζει, «συνδυάζει την Ιατρική με άλλα χαρακτηριστικά».

Πανελλαδικές 2019 - πρώτοι - μαθητές - 13

Χρύσα Κουτσουρούμπα, 1η στην Ιατρική Σχολή Πάτρας – 19.370 μόρια

Όπως αναφέρεται στο αναλυτικό ρεπορτάζ του protothema.gr, η Χρύσα Κουτσουρούμπα είχε όνειρο να γίνει γιατρός και φέτος ήταν η χρονιά της. Φέτος ήταν η δεύτερη χρονιά που έδινε πανελλήνιες και κατόρθωσε να γράψει 19.370 μόρια και να μπει πρώτη στην Ιατρική Σχολή της Πάτρας. Πέρσι είχε περάσει στο Βιολογικό της Πάτρας, ωστόσο – αν και παρακολούθησε τα μαθήματα μέχρι τα Χριστούγεννα - αποφάσισε να μην εγκαταλείψει το όνειρό της και να ξαναδώσει.

Η απόφασή της τη δικαίωσε και πλέον ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Ο στόχος της, είναι να ασχοληθεί με τη χειρουργική, αλλά όπως λέει σε αυτά τα έξι χρόνια σπουδών, πολλά μπορεί να αλλάξουν. Το βέβαιο είναι ότι δεν θα αλλάξει η αγάπη της για την Ιατρική.


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕξάρχεια: αστυνομική επιχείρηση τα ξημερώματαΣήμερα 06:39 | Ειδήσεις

Αιφνιδιαστικά κι ενώ επικρατούσε ηρεμία, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, παρουσία εισαγγελέα, εμφανίστηκαν στα Εξάρχεια.

Κατερίνη: έρευνες για την τραγωδία με τη 17χρονη και τη μητέρα τηςΣήμερα 07:37 | Ειδήσεις

Τροχαίο δυστύχημα ή αυτοκτονία; Το σενάριο που βάζει στο τραπέζι η γιαγιά της 17χρονης. Συντετριμμένος ο πατέρας της. Τι έγραψε στο Facebook.

Τον σκότωσε στο ξύλο γιατί πίστευε ότι έχει σχέση με τη γυναίκα τουΣήμερα 08:20 | Ειδήσεις

Τραγική κατάληξη είχε ο καυγάς μεταξύ δυο ανδρών. Συνελήφθη και η γυναίκα που αποτέλεσε την «πέτρα του σκανδάλου».

Νέο μακελειό στις ΗΠΑ (εικόνες)Σήμερα 08:43 | Ειδήσεις

Άγνωστος «γάζωσε» μέλη οικογένειας και φίλους τους, που είχαν συγκεντρωθεί σε αυλή σπιτιού για να παρακολουθήσουν αγώνα αμερικανικού ποδοσφαίρου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άνοιξε το σπίτι που νοίκιαζε και βρήκε οπλοστάσιο!11:47Ελένη Χατζίδου: Πλέον δε μου λείπει τίποτα (βίντεο)11:34Σώθηκε το χέρι του νεαρού που κόπηκε σε μηχανή κιμά αλλά...11:21Ιράν: κατηγορίες στις ΗΠΑ για στήριξη των διαδηλωτών (εικόνες)11:09Τσίπρας για την πορεία του Πολυτεχνείου: οι πολίτες έδωσαν απάντηση στον αυταρχισμό10:57“Άγριες Μέλισσες”: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο (βίντεο)10:44Viral: ο ορισμός του “έκανε την πάπια” (βίντεο)10:31Μπογδάνος – Αλεξιάδης - Κατρίνης στον ΑΝΤ1 για το Πολυτεχνείο και τα Εξάρχεια (βίντεο)10:18Βενετία: πλημμύρισε για τρίτη φορά μέσα σε μια εβδομάδα (βίντεο)10:06Αντετοκούνμπο σε Τσιτσιπά: Συνέχισε, μη σταματάς09:54Στον Πειραιά εκατοντάδες μετανάστες από τα νησιά09:41Νέο μακελειό στις ΗΠΑ (εικόνες)09:29Λαζαρίδης – Βέτας διασταυρώνουν τα “ξίφη” τους στον ΑΝΤ1 (βίντεο)09:16Νεκρός οδηγός που έπεσε σε μπάρες09:05Τον σκότωσε στο ξύλο γιατί πίστευε ότι έχει σχέση με τη γυναίκα του08:53Πολυτεχνείο: Ο απολογισμός των συλλήψεων08:40Τι λέει στον ΑΝΤ1 ο δημοσιογράφος που καταγγέλλει επίθεση από τα ΜΑΤ (βίντεο)08:28Τριπλή πρωινή επίθεση του Ρουβίκωνα08:15Οι Πολωνοί εργαζόμενοι εγκαταλείπουν μαζικά τη Βρετανία08:03Κατερίνη: έρευνες για την τραγωδία με τη 17χρονη και τη μητέρα της07:49
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο