LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 27 Αυγούστου 2019 10:34 | Ανανέωση: 27 Αυγούστου 2019 10:30

Βάσεις 2019: δες εδώ τις βάσεις για όλες τις Σχολές

Ανακοινώθηκαν, μισή ώρα νωρίτερα απο το προγραμματισμένο, οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αναλυτικά οι βάσεις και τα συγκριτικά των βάσεων

Αποτελέσματα - Πανελλήνιες - Πανελλαδικές - βαθμολογίες

Ανακοινώθηκαν πριν απο λίγο, τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων έτους 2019 για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Φέτος θα εισαχθούν συνολικά 79.631 υποψήφιοι, όλοι σε Πανεπιστήμια, ενώ υπάρχουν και περίπου 100 νέα τμήματα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

  1. τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και
  2. τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο - Όνομα - Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα έέχουν αποσταλέι ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια το μεσημέρι. Από το υπουργείο διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.Επίσης, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του υπουργείου.

Αναλυτικά οι βάσεις και τα συγκριτικά των βάσεων

Διάβασε ακόμη: Πτώση των βάσεων στις περισσότερες Σχολές 

Κεραμέως: Καθοδική τάση με εξαιρέσεις στις βάσεις εισαγωγής

Καθοδική τάση με εξαίρεση κυρίως οικονομικές σχολές κυρίως σε μεγάλες περιφέρειες και τις σχολές Αθήνας και Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν οι βάσεις εισαγωγής, δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στον ΣΚΑΙ, λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωσή τους, επιβεβαιώνοντας τις μέχρι τώρα πληροφορίες.

Ειδικότερα, όπως είπε η κ. Κεραμέως καταγράφεται πτώση περίπου 100-200 μορίων στη Νομική, 200-300 μορίων στις Ιατρικές, 300-800 μορίων στις Πολυτεχνικές, 600 μορίων στις Παιδαγωγικές και 500-1000 μορίων στις Μαθηματικές. Ανοδος καταγράφεται στην Πληροφορική κατά 300 μόρια αλλά και στις οικονομικές και αστυνομικές σχολές.

Η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι τα αποτελέσματα αφορούν συνολικά 104.000 υποψηφίους με τους 80.000 από αυτούς να εισάγονται στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.  Πρόσθεσε ακόμη ότι «το 23% των υποψηφίων εισάγεται στην πρώτη προτίμηση» ενώ οι γυναίκες έχουν πάλι την πρωτιά με ποσοστό 53% σε αντίθεση με το 46% των ανδρών.

Οι βάσεις, διευκρίνισε η υπουργός καθορίζονται με βάση τον αριθμό των εισακτέων, τις βαθμολογικές επιδόσεις, οι οποίες κινήθηκαν πτωτικά και τις προτιμήσεις των εισακτέων, οι οποίες είναι παρόμοιες με πέρσι, άρα κυρίως αυτό που έπαιξε ρόλο είναι οι επιδόσεις των μαθητών.  Σε ό,τι αφορά τους μαθητές που μπαίνουν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση με βαθμό κάτω του 10 είπε πως κάτω από τη βάση στα γενικά λύκεια το ποσοστό είναι περίπου στο 25% και στα επαγγελματικά λύκεια πάνω από 40%. «Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να θεσπίσει μια ελάχιστη βάση εισαγωγής», τόνισε η υπουργός Παιδείας.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕλληνοτουρκικά: Εισβολή οπλισμένων τουρκικών F-16 στο Αιγαίο και σκληρές αερομαχίες με ελληνικά αεροσκάφηΣήμερα 21:25 | Ειδήσεις

Μια εκ των αερομαχιών, οδήγησε σε εμπλοκή τουρκικού μαχητικού, που υποχρεώθηκε σε άτακτη φυγή προς τα τουρκικά παράλια.

Πλατύκαμπος Λάρισας: Ασθενοφόρο συγκρούστηκε με όχημα της αστυνομίας (εικόνες)Σήμερα 19:56 | Ειδήσεις

Η κλούβα της αστυνομίας βρισκόταν στο σημείο για τα μπλόκα των αγροτών. Το ασθενοφόρο μετέφερε δύο ασθενείς.

Τάσος Τέλλογλου στον ΑΝΤ1: Γιατί δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του Α. Λυκουρέντζου από την ΚυβέρνησηΣήμερα 20:26 | Ειδήσεις

Κυβερνητικές πηγές βεβαιώνουν στον ΑΝΤ1 οτι η ευθύνη βρίσκεται στον τεχνικό σύμβουλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, που αργησε με την επεξεργασία του αρχείου.

Πλεύρης στον ΑΝΤ1: Να δημιουργηθούν κέντρα κράτησης μεταναστών σε αφρικανικό έδαφοςΣήμερα 19:39 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Υπουργός για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, αφού προηγουμένως παραδέχθηκε ότι «έχουνε πολιτική ευθύνη για τα όσα έγιναν στον ΟΠΕΚΕΠΕ».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρώμη - Φοντάνα ντι Τρέβι: Με εισιτήριο η επίσκεψη από τον Φεβρουάριο23:59Σέρρες: Σύλληψη 62χρονου καθηγητή για σεξουαλική επίθεση σε μαθήτρια23:44Απάντηση με... προπόνηση για τον Ολυμπιακό 23:30Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονου23:16Πτολεμαϊδα: Πώς ο σκύλος “Bongo”… “ξετρύπωσε” σημαντική ποσότητα ναρκωτικών σε κτήμα 60χρονου23:02Νέα πρόκληση Μιτσκόσκι: Για μένα το όνομα “Μακεδονία” είναι ιερό22:48Σοβαρό τροχαίο στην Εύβοια: ΙΧ βγήκε εκτός δρόμου και κατέληξε σε χωράφι (εικόνες)22:47Ελλάδα – Αρμενία: Υπεγράφη σύμφωνο στρατιωτικής συνεργασίας22:33Παρέμβαση ΥΠΑΑΤ για γεωργούς που δεν έλαβαν τη βασική ενίσχυση λόγω εκκρεμοτήτων στο Κτηματολόγιο22:19Ελληνοτουρκικά: Εισβολή οπλισμένων τουρκικών F-16 στο Αιγαίο και σκληρές αερομαχίες με ελληνικά αεροσκάφη22:05Παναθηναϊκός: "Μέσα" για το ματς με τον ΠΑΟΚ, Σφιντέρσκι, Τουμπά – Πρόλαβε τη θλάση ο Πάντοβιτς21:51Υπόθεση "Πελικό" στη Γερμανία: Ένοχος άνδρας που νάρκωνε και κατέγραφε τον βιασμό της συζύγου του21:37Πούτιν: Δεν ξεκινήσαμε εμείς τον πόλεμο στην Ουκρανία21:23Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOS21:09Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:55Τάσος Τέλλογλου στον ΑΝΤ1: Γιατί δεν έγινε δεκτή η παραίτηση του Α. Λυκουρέντζου από την Κυβέρνηση20:41Ant1 Sports: Μεθυσμένη… πολιτεία η Νέα Φιλαδέλφεια20:27Πλατύκαμπος Λάρισας: Ασθενοφόρο συγκρούστηκε με όχημα της αστυνομίας (εικόνες)20:13Πλεύρης στον ΑΝΤ1: Να δημιουργηθούν κέντρα κράτησης μεταναστών σε αφρικανικό έδαφος20:03Χριστουγεννιάτικο Δέντρο: η ιστορία του και τα έθιμα στην Ελλάδα19:53
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο