LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 26 Αυγούστου 2019 16:55

Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας o Βασίλης Παπαγεωργίου

Aπόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά. 

Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας - Βασίλης Παπαγεωργίου

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκου Χαρδαλιά, ορίστηκε Διοικητής του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ο πρώην Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος (ε.α.), κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Η νέα θέση ευθύνης του Εθνικού Διοικητή αφορά στη νέα δομή της Πολιτικής Προστασίας όπως ψηφίστηκε πριν λίγες ημέρες και απορρέει από τις διατάξεις του Ν. 4623/19. Σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα αλλά και τις αρμοδιότητες που συνοδεύουν την απόφαση του Γενικού Γραμματέα για την θέση του Διοικητή του Σ.Ο.Π.Π., επιλέγεται πρόσωπο εγνωσμένου κύρους που διακρίνεται για την επιστημονική του κατάρτιση καθώς και την επιχειρησιακή και διοικητική του εμπειρία, ο οποίος θα αναπληρώνει στο Συντονιστικού Όργανο Πολιτικής Προστασίας τον Γενικό Γραμματέα. Παράλληλα, έχει την ευθύνη συντονισμού και καθοδήγησης των δεκατριών Περιφερειακών Διοικητών-Συντονιστών Πολιτικής Προστασίας οι οποίοι προβλέπονται από τον ίδιο Νόμο και αναμένεται να διοριστούν μετά την 1η Σεπτεμβρίου από τους νέους Περιφερειάρχες, με την σύμφωνη γνώμη του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, με σκοπό τον συντονισμό των φορέων που εμπλέκονται στα θέματα Πολιτικής Προστασίας και συνεπικουρούν στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας - Βασίλης Παπαγεωργίου

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς με αφορμή την ανάληψη καθηκόντων του νέου Διοικητή Πολιτικής Προστασίας προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “Καλωσορίζουμε στην νέα κάθετη δομή της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας τον πρώην Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλειο Παπαγεωργίου, στην εμπειρία του οποίου προσβλέπουμε για την μετεξέλιξη της Πολιτικής Προστασίας της χώρας μας σε μια άρτια, αποτελεσματική και άμεσα ανταποκρινόμενη υπηρεσία, έτοιμη να διασφαλίσει την ζωή και την περιουσία των Ελλήνων πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος της πατρίδας μας. Βήμα - βήμα με σχέδιο και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα προχωράμε στην διαμόρφωση ενός ολιστικού μοντέλου Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και βασιζόμενοι στο αξιόμαχο των σημερινών στελεχών όλων των εμπλεκομένων φορέων σε αυτήν.”

Βιογραφικό σημείωμα του νέου Εθνικού Διοικητή Πολιτικής Προστασίας

Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας - Βασίλης Παπαγεωργίου

O Αντιστράτηγος Π.Σ. ε.α. Βασίλειος Παπαγεωργίου, γεννήθηκε το 1959, στο Λαντζόι Ηλείας. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Το 1982, κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα και το 1986 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το βαθμό του Ανθυποπυραγού. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διαχείριση Κρίσεων και Καταστροφών του ΕΚΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε, στην Π.Υ. Κω, στην Π.Υ Ρόδου, καθώς και σε πολλές Υπηρεσίες της Διοίκησης Αθηνών και Πειραιά. Υπηρέτησε επί επτά χρόνια ως Αξιωματικός Επιχειρήσεων στην Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών στην Ελευσίνα (1η Ε.Μ.Α.Κ.), όπου και το 2009 ανέλαβε καθήκοντα ως Διοικητής αυτής και Διοικητής της Δ.Π.Υ. Δυτικής Αττικής.

Τον Ιανουάριο του 2011 του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής και το Νοέμβριο του 2012 ανέλαβε καθήκοντα του Υπαρχηγού του Π.Σ. Το Νοέμβριο του 2013 με απόφαση του ΚΥΣΕΑ τοποθετήθηκε Αρχηγός του ΠΣ, θέση που διατήρησε έως το 2016.

Έλαβε μέρος σε επιχειρήσεις διάσωσης του σεισμού της Αττικής, το 1999, στην κατάσβεση μεγάλων δασικών πυρκαγιών, καθώς και στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας χημικών υλών της εταιρίας «ΧΥΜΑ». Συμμετείχε σε αποστολή διάσωσης μετά από καταστρεπτικό σεισμό στο Ιράν, καθώς και σε αποστολές διεθνούς συνδρομής για την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών στο Ισραήλ και την Κύπρο. Επίσης παρακολούθησε σειρά εκπαιδεύσεων στη Γαλλία, Τουρκία, Ιταλία και Βέλγιο. Έχει συμμετάσχει σε δύο ασκήσεις του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ας είμαστε ειλικρινείς, αποτύχαμε -Όποιος πήρε αποζημιώσεις που δεν δικαιούται θα τις επιστρέψειΣήμερα 10:32 | Ειδήσεις

Όλα όσα αναφέρει στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσαΣήμερα 17:16 | Ειδήσεις

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε επιχειρούν και δυνάμεις από αέρος

Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)Σήμερα 16:23 | Ειδήσεις

Οι αρχές καλούν τους πολίτες και τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές τη ΔευτέραΣήμερα 16:16 | Ειδήσεις

Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς κατά τόπους τη Δευτέρα (30/06), λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων. Αναλυτικά οι περιοχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
WRC-Ράλι Ακρόπολις: Κατέκτησε την πρώτη θέση ο Τάνακ19:50Ντόναλντ Τραμπ: Βρήκα αγοραστή για το Tik Tok19:36Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό χειριστή κανό - Σηκώθηκε drone19:21Formula 1 - GP Αυστρίας: Νικητής ο Νόρι - "1-2" η McLaren19:07Κικίλιας για την ασφάλεια στην ακτοπλοΐα: Η νομοθεσία πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα18:51Τη Δευτέρα στις 10 η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης – Στις 12 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο18:37Μυτιλήνη: 35χρονος δέχθηκε πολλαπλές μαχαιριές σε πανηγύρι - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση18:22Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα18:08Παναθηναϊκός: Η 33μελής αποστολή για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Αυστρία17:53Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσα17:39Κρήτη: Διανομέας τραυματίστηκε μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο (εικόνες)17:24Φωτιά στο Τατόι κοντά στο αεροδρόμιο17:10Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)16:54Καβάλα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι16:40Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές τη Δευτέρα16:26Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:11Αγία Βαρβάρα: Εξάρθρωση συμμορίας για διακίνηση ναρκωτικών με τη μέθοδο του βρασμού εντός οικίας15:57Μουντιάλ Συλλόγων: Τι διεκδικούν οι ομάδες που συνεχίζουν 15:43Κίνα: Η νέα "ύπνωση" του TikTok που σκοτώνει 15:28Έκδοση Δελτίου Ταυτότητας: Απαραίτητη προϋπόθεση να διαθέτει προσωπικό αριθμό15:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο