LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 26 Αυγούστου 2019 16:55

Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας o Βασίλης Παπαγεωργίου

Aπόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά. 

Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας - Βασίλης Παπαγεωργίου

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκου Χαρδαλιά, ορίστηκε Διοικητής του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ο πρώην Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος (ε.α.), κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Η νέα θέση ευθύνης του Εθνικού Διοικητή αφορά στη νέα δομή της Πολιτικής Προστασίας όπως ψηφίστηκε πριν λίγες ημέρες και απορρέει από τις διατάξεις του Ν. 4623/19. Σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα αλλά και τις αρμοδιότητες που συνοδεύουν την απόφαση του Γενικού Γραμματέα για την θέση του Διοικητή του Σ.Ο.Π.Π., επιλέγεται πρόσωπο εγνωσμένου κύρους που διακρίνεται για την επιστημονική του κατάρτιση καθώς και την επιχειρησιακή και διοικητική του εμπειρία, ο οποίος θα αναπληρώνει στο Συντονιστικού Όργανο Πολιτικής Προστασίας τον Γενικό Γραμματέα. Παράλληλα, έχει την ευθύνη συντονισμού και καθοδήγησης των δεκατριών Περιφερειακών Διοικητών-Συντονιστών Πολιτικής Προστασίας οι οποίοι προβλέπονται από τον ίδιο Νόμο και αναμένεται να διοριστούν μετά την 1η Σεπτεμβρίου από τους νέους Περιφερειάρχες, με την σύμφωνη γνώμη του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, με σκοπό τον συντονισμό των φορέων που εμπλέκονται στα θέματα Πολιτικής Προστασίας και συνεπικουρούν στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας - Βασίλης Παπαγεωργίου

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς με αφορμή την ανάληψη καθηκόντων του νέου Διοικητή Πολιτικής Προστασίας προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “Καλωσορίζουμε στην νέα κάθετη δομή της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας τον πρώην Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλειο Παπαγεωργίου, στην εμπειρία του οποίου προσβλέπουμε για την μετεξέλιξη της Πολιτικής Προστασίας της χώρας μας σε μια άρτια, αποτελεσματική και άμεσα ανταποκρινόμενη υπηρεσία, έτοιμη να διασφαλίσει την ζωή και την περιουσία των Ελλήνων πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος της πατρίδας μας. Βήμα - βήμα με σχέδιο και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα προχωράμε στην διαμόρφωση ενός ολιστικού μοντέλου Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και βασιζόμενοι στο αξιόμαχο των σημερινών στελεχών όλων των εμπλεκομένων φορέων σε αυτήν.”

Βιογραφικό σημείωμα του νέου Εθνικού Διοικητή Πολιτικής Προστασίας

Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας - Βασίλης Παπαγεωργίου

O Αντιστράτηγος Π.Σ. ε.α. Βασίλειος Παπαγεωργίου, γεννήθηκε το 1959, στο Λαντζόι Ηλείας. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Το 1982, κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα και το 1986 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το βαθμό του Ανθυποπυραγού. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διαχείριση Κρίσεων και Καταστροφών του ΕΚΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε, στην Π.Υ. Κω, στην Π.Υ Ρόδου, καθώς και σε πολλές Υπηρεσίες της Διοίκησης Αθηνών και Πειραιά. Υπηρέτησε επί επτά χρόνια ως Αξιωματικός Επιχειρήσεων στην Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών στην Ελευσίνα (1η Ε.Μ.Α.Κ.), όπου και το 2009 ανέλαβε καθήκοντα ως Διοικητής αυτής και Διοικητής της Δ.Π.Υ. Δυτικής Αττικής.

Τον Ιανουάριο του 2011 του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής και το Νοέμβριο του 2012 ανέλαβε καθήκοντα του Υπαρχηγού του Π.Σ. Το Νοέμβριο του 2013 με απόφαση του ΚΥΣΕΑ τοποθετήθηκε Αρχηγός του ΠΣ, θέση που διατήρησε έως το 2016.

Έλαβε μέρος σε επιχειρήσεις διάσωσης του σεισμού της Αττικής, το 1999, στην κατάσβεση μεγάλων δασικών πυρκαγιών, καθώς και στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας χημικών υλών της εταιρίας «ΧΥΜΑ». Συμμετείχε σε αποστολή διάσωσης μετά από καταστρεπτικό σεισμό στο Ιράν, καθώς και σε αποστολές διεθνούς συνδρομής για την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών στο Ισραήλ και την Κύπρο. Επίσης παρακολούθησε σειρά εκπαιδεύσεων στη Γαλλία, Τουρκία, Ιταλία και Βέλγιο. Έχει συμμετάσχει σε δύο ασκήσεις του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Στόχος εμπρησμού ΑΤΜ στο κέντρο της πόλης08:30Παναθηναϊκός: Αυτή είναι η πραγματική πρόταση των «πράσινων» για τον Αντίνο08:16Νέα Μαγνησία: Φωτιά σε αποθήκη κουφωμάτων τα ξημερώματα08:02Φορολογικό "διαζύγιο": Έως 2 Μαρτίου οι αιτήσεις για χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων07:48ΗΠΑ: Η Μινεσότα μήνυσε την υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας μετά τον φόνο γυναίκας από πράκτορα της ICE07:34Χωρίς ταξί σήμερα και αύριο στην Αττική - 48ωρη απεργία από το ΣΑΤΑ07:20Αγρότες μπλόκου Νίκαιας: "Όχι" στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη07:06Τραμπ: Έξτρα δασμοί 25% σε κάθε χώρα που έχει δοσοληψίες με το Ιράν06:52Στο Μαξίμου σήμερα οι αγρότες - Στις 15:00 η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό06:38Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 13 Ιανουαρίου06:24Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη06:10Λάρισα: ΙΧ παρέσυρε και τραυμάτισε νεαρό κορίτσι23:59Σπύρος Λούης: Ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος που έφυγε από την ζωή σαν σήμερα23:46Καμίνια: Ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης και της κόρης της - Συνελήφθησαν 3 δράστες έπειτα από καταδίωξη23:34“Το Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι” θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία23:20Χανιά: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκλεβε μοτοσικλέτες - 10 συλλήψεις23:07Μαξίμου σε αγρότες: Η κοινωνία δεν έχει άλλο χρόνο για επαναστατική γυμναστική22:53Eurovision 2026: Στον πρώτο ημιτελικό κληρώθηκε η Ελλάδα, στον δεύτερο η Κύπρος22:39Ρεάλ Μαδρίτης: Απολύθηκε ο Τσάμπι Αλόνσο μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα22:25Ασπρόπυργος: Αστυνομική επιχείρηση μετά τα επεισόδια της Κυριακής - Μία σύλληψη22:11
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο