LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 26 Αυγούστου 2019 08:44 | Ανανέωση: 26 Αυγούστου 2019 08:48

Πέτσας στον ΑΝΤ1: η χώρα κερδίζει αξιοπιστία με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων (βίντεο)

Τι είπε για το Ελληνικό και την επένδυση στην Αφάντου Ρόδου, τα πρωτογενή πλεονάσματα, την Ασφάλεια και τα Εξάρχεια, το άνοιγμα καταστημάτων της Κυριακές.

Στέλιος Πέτσας - Καλοκαίρι Μαζί

Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης παραχώρησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί», ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Σε ότι αφορά τα αναδρομικά, ο κ. Πέτσας είπε «περιμένουμε να δούμε την όποια δικαστική απόφαση» και τότε «θα έρθουμε να κάνουμε ότι ζητά η δικαστική απόφαση», διευκρινίζοντας ότι η εκπλήρωση των κυβερνητικών υποχρεώσεων θα εξαρτηθεί από την απόφαση, καθώς όπως είπε «άλλο είναι η δικαστική απόφαση να αφορά αναδρομικά για έναν χρόνο, άλλο για περισσότερα χρόνια».

Για το Ελληνικό, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «έπρεπε να γίνουν κάποια βήματα. Είμαστε σε  θέση να προχωρήσουμε, να υπάρξουν οι σχετικές αποφάσεις και από όσο ξέρω θα έχουν υπογραφεί όλες οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις μέχρι την Τετάρτη». Όπως προσέθεσε, «είναι ένα εμβληματικό έργο το Ελληνικό. Ως προαπαιτούμενο το θέτουν οι Έλληνες πολίτες και όσοι θέλουν να επενδύσουν στην χώρα. Είναι εμβληματικό έργο και θα δείξει ότι μπορούμε να προχωρήσουμε. Δέσμευση μας είναι να ξεμπλοκάρει το έργο, να κάνει η Κυβέρνηση ότι πρέπει να κάνει και να μπορεί να ξεκινήσει το έργο».

Αναφερόμενος στην επένδυση στην περιοχή Αφάντου Ρόδου, η οποία είχε «κολλήσει» από το 2014 και πλέον «ξαναμπήκε στις ράγες και ολοκληρώνεται», κατηγόρησε την προηγούμενη Κυβέρνηση για ιδεοληψίες αναφορικά με την αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομίας, σε σχέση με τις επενδύσεις στην χώρα και την ανάπτυξη.

Εξάρχεια - ΕΛΑΣ - καταλήψεις

Σχολιάζοντας την επιχείρηση της Αστυνομίας για εκκένωση ακινήτων στα Εξάρχεια, ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι «τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά λέμε ότι η Ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα για εμάς. Δεν υπάρχουν άβατα. Αφήνουμε την Αστυνομία να κάνει την δουλειά της. Χρειάζεται ευφυία και όχι βία και καλός σχεδιασμός», προσθέτοντας ότι έγιναν και συνεχίζονται οι προσπάθειες για ενίσχυση του προσωπικού της Αστυνομίας, αλλά και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, για τον οποίο θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι αποτελεί ειλημμένη απόφαση για απομάκρυνση των Φυλακών από τον Κορυδαλλό, δίχως όμως να αποκαλύψει σε ποια περιοχή, εντός Αττικής, θα μετακομίσει το σωφρονιστικό κατάστημα.

Σε ότι αφορά την επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι η ακολουθούμενη διαδικασία, με την ακρόαση δικαστικών λειτουργών από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, έρχεται από το παρελθόν, λέγοντας ότι φυσιολογικά θα ληφθούν τελικές αποφάσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει το πρωί της Τετάρτης.  

Αναφορικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα που προβλέπονταν στα συμβόλαια που υπέγραψε η ΕΡΤ με τις ΠΑΕ, λίγες ημέρες πριν εκλογές, ο κ. Πέτσας είπε ότι τα ποσά των δεκάδων εκατομμυρίων που προβλέπονταν σε αυτά, ήταν υπερβολικά υψηλότερα από αυτά της αγοράς, σε μια φάση που στα ταμεία της ΕΡΤ υπήρχαν μόλις μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ για την διαμόρφωση του τηλεοπτικού προγράμματος. Όπως επεσήμανε, δόθηκε εντολή για επαναδιαπραγμάτευση, η οποία προχώρησε και το Σαββατοκύριακο έγιναν οι πρώτες μεταδόσεις τηλεοπτικών αγώνων του πρωταθλήματος.

«Θέλουμε η ΕΡΤ να σταθεί ξανά στα πόδια της και μετά θα δούμε το ζήτημα της τυχόν μείωσης του τέλους υπέρ της ΕΡΤ που υπάρχει στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος», είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, λέγοντας ότι «στόχος της Κυβέρνησης είναι μια πλουραλιστική ΕΡΤ», υπεραμυνόμενος της κυβερνητικής επιλογής για τοποθέτηση στην Προεδρία της ΕΡΤ του Κωνσταντίνου Ζούλα, πρώην διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, ζητώντας από όλους «να κρίνουν εκ του αποτελέσματος, το έργο που θα γίνει».

Εκπτώσεις - καταστήματα

«Ο μεταρρυθμιστικός οίστρος της Κυβέρνησης δεν αφορά ζητήματα όπως αυτό», είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, σχολιάζοντας δημοσιεύματα για λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές, λέγοντας ότι «η Κυβέρνηση στηρίζει την μεσαία τάξη και τους ανθρώπους της αγοράς και δεν πρόκειται να βάλει μια “βόμβα” στα θεμέλια αυτής της “συμφωνίας” που έχει μαζί τους».

Σε ότι αφορά τον νέο εκλογικό νόμο, «ο οποίος θα δίνει σταθερές κυβερνήσεις, στην βάση της αναλογικότητας και φυσικά με τους πολίτες που έχουν δικαίωμα ψήφου να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους», λέγοντας ότι ακόμη δεν υπάρχουν αποφάσεις, αλλά εξετάζονται διάφορες παράμετροι από το Υπουργείο Εσωτερικών. «Η διάταξη για την ψήφο των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό θα είναι σε άλλο νομοσχέδιο από εκείνο για την αλλαγή του εκλογικού νόμου», είπε ο κ. Πέτσας, προσθέτοντας «δεν πιστεύω ότι θα

«Κερδίζουμε αξιοπιστία προχωρώντας το μεταρρυθμιστικό μας σχέδιο και προωθώντας την ανάπτυξη», είπε ο κ. Πέτσας, λέγοντας ότι σε όλες τις επαφές του Πρωθυπουργού, όπως αυτή με τον κ. Μακρόν τίθεται το ζήτημα της ανάγκης μείωσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, κάτι που γίνει με μεγαλύτερη ένταση αφού επιτευχθούν οι στόχοι του 2019 και προωθηθεί η μεταρρυθμιστική ατζέντα της Κυβέρνησης.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤι καιρό θα κάνει την ΤρίτηΧθες 16:06 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού την Τρίτη 13 Ιανουαρίου.

Στο Μαξίμου σήμερα οι αγρότες - Στις 15:00 η συνάντηση με τον ΠρωθυπουργόΣήμερα 06:33 | Ειδήσεις

Θα εφαρμοστούν όλα όσα έχουν προαναγγελθεί προς όφελος των αγροτών και των κτηνοτρόφων και σε περίπτωση κλιμάκωσης κινητοποιήσεων μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές.

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 13 ΙανουαρίουΧθες 21:55 | Ειδήσεις

Την μνήμη ποιων αγίων και οσίων τιμά σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία. Σε ποιους πρέπει να πείτε "Xρόνια πολλά".



Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Οι εξελίξεις στο Ιράν ανησυχούν ιδιαιτέρως και την ΤουρκίαΧθες 19:42 | Ειδήσεις

«Η υφήλιος βρίσκεται σε αναταραχή στο ξεκίνημα του 2026, με όσα συμβαίνουν στο Ιράν, την Βενεζουέλα, αλλά και το θέμα της Γροιλανδίας», υπογράμμισε ο κ. Φλώρος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στο Μαξίμου σήμερα οι αγρότες - Στις 15:00 η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό06:38Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 13 Ιανουαρίου06:24Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη06:10Λάρισα: ΙΧ παρέσυρε και τραυμάτισε νεαρό κορίτσι23:59Σπύρος Λούης: Ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος που έφυγε από την ζωή σαν σήμερα23:46Καμίνια: Ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης και της κόρης της - Συνελήφθησαν 3 δράστες έπειτα από καταδίωξη23:34“Το Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι” θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία23:20Χανιά: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκλεβε μοτοσικλέτες - 10 συλλήψεις23:07Μαξίμου σε αγρότες: Η κοινωνία δεν έχει άλλο χρόνο για επαναστατική γυμναστική22:53Eurovision 2026: Στον πρώτο ημιτελικό κληρώθηκε η Ελλάδα, στον δεύτερο η Κύπρος22:39Ρεάλ Μαδρίτης: Απολύθηκε ο Τσάμπι Αλόνσο μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα22:25Ασπρόπυργος: Αστυνομική επιχείρηση μετά τα επεισόδια της Κυριακής - Μία σύλληψη22:11Βενεζουέλα: Δεξαμενόπλοια από την Κίνα που πήγαιναν να παραλάβουν πετρέλαιο γυρίζουν στην Ασία21:57Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη οδηγός που έτρεχε με 128 χλμ σε κατοικημένη περιοχή21:43"Βουτιά" έκανε ο υδράργυρος στη Βόρεια Ελλάδα - Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες 21:28Ant1 Sports: Αλλαγή σκυτάλης στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League21:12Ισπανία: Κατασχέθηκαν 10 τόνοι κοκαΐνης σε πλοίο που μετέφερε ... αλάτι20:58Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Οι εξελίξεις στο Ιράν ανησυχούν ιδιαιτέρως και την Τουρκία20:44ΕΕ: Απαγόρευση εισόδου στο Ευρωκοινοβούλιο σε όλο το διπλωματικό προσωπικό του Ιράν20:30Αττική - Τροχαία: Βεβαιώθηκαν 1.919 παραβάσεις μέσα στο περασμένο τριήμερο20:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο