LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 25 Αυγούστου 2019 14:47

Διακινούσαν παράνομα μετανάστες με εισιτήρια στην… business class

Δύο άτομα συνελήφθησαν από την Αστυνομία. Που έβρισκαν... πελάτες και πόσο τους χρέωναν. 

Παράνομη διακίνηση μεταναστών - έγγραφα

Δύο Σουδανοί συνελήφθησαν, έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στα Πατήσια και το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με την κατηγορία ότι διακινούσαν παράνομα μετανάστες από την Ελλάδα προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για πλαστογραφία μετά χρήσεως, διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα εκ κερδοσκοπίας, παράνομη κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. 

Οι κατηγορούμενοι προσπαθούσαν να αποφύγουν τους ελέγχους και να διευκολύνουν μετανάστες να συνεχίσουν το ταξίδι τους από τη χώρα μας σε κάποιο άλλο ευρωπαϊκό κράτος, με εισιτήρια στην Α' θέση και σε ακριβές αεροπορικές εταιρείες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο αλλοδαποί αναζητούσαν μετανάστες στην περιοχή κυρίως της Πλατείας Κολιάτσου, με τους οποίους έκλειναν συμφωνία, έναντι χρηματικής αμοιβής που πολλές φορές προσέγγιζε το ποσό των 6.000 ευρώ, προκειμένου να τους διευκολύνουν να μεταβούν σε ευρωπαϊκή χώρα.

Πλαστα διαβατήρια - διακίνηση μεταναστών - Αστυνομία

Οι δράστες εφοδίαζαν στη συνέχεια τους μετανάστες με όλα τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα (κλεμμένα ή πλαστογραφημένα), τους έβγαζαν αεροπορικά εισιτήρια και κάρτες επιβίβασης, με τη χρήση των οποίων προσπαθούσαν να ταξιδεύσουν από τον Αερολιμένα Αθηνών.

Μετά από έρευνες σε δύο οικίες στα Πατήσια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 16 διαβατήρια και 20 δελτία ταυτότητας διαφόρων χωρών, 17 προξενικές θεωρήσεις, 3 άδειες διαμονής, 3 δελτία αίτησης ασύλου, κάρτες επιβίβασης, αποδείξεις αγοράς αεροπορικών εισιτηρίων, ακτοπλοϊκό εισιτήριο, αποδείξεις μεταφοράς χρημάτων και πλήθος φωτογραφιών.

Σημειώνεται ότι από τα κατασχεθέντα ταξιδιωτικά έγγραφα, 18 έχουν δηλωθεί ως κλαπέντα ή απολεσθέντα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα: Άνοιξε η πλατφόρμα αιτήσεων08:40Αργολίδα: Ανατίναξαν ΑΤΜ και άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών08:25Πάτρα: Φωτιά σε αστικό ιστό στο Κάτω Καστρίτσι08:10Μέγαρα: Ο λόγος πίσω από την αιματηρή επίθεση με μαχαίρι07:55Φαράγγι Σαμαριάς: Κλειστή η πρόσβαση από τη βόρεια είσοδο λόγω των ανέμων07:40Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2 Ιουλίου07:25O ΕΟΔΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για αύξηση στα ΣΜΝ07:11Αλέκος Παναγούλης: Η απόπειρα δολοφονίας του Παπαδόπουλου και το... περίεργο τροχαίο δυστύχημα 06:57Τραμπ: Το Ισραήλ αποδέχτηκε πρόταση για 60ήμερη κατάπαυση πυρός – Κάλεσμα στη Χαμάς να συμφωνήσει06:43Τραγωδία στην Ισπανία: Τρεις νεκροί από πυρκαγιές και καύσωνα – Ανάμεσά τους και παιδί 2 ετών06:29Τι καιρό θα κάνει σήμερα Τετάρτη06:15ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα είναι "αυστηρός" με τον Νετανιάχου ώστε να επιτευχθεί εκεχειρία στη Γάζα 23:57Φωτιά στις φυλακές Βόλου: Στο Νοσοκομείο τέσσερα άτομα (εικόνες)23:45Θεσσαλονίκη: Βελτιωμένη εικόνα από τη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Ωραιόκαστρο23:35Βουλή: Εγκρίθηκε το ενεργειακό νομοσχέδιο - Στο επίκεντρο η τροπολογία για οικισμούς και οι τιμές ενέργειας23:21Ινδία: Έκρηξη σε εργοστάσιο με χημικά προϊόντα23:07Πέθανε ο Κωνσταντίνος Γιατράκος22:51Τραγωδία στην Ισπανία: Νεκρό ένα δίχρονο παιδί λόγω καύσωνα22:36Τένις - Wimbledon: Η Σάκκαρη πέρασε στον 2ο γύρο22:18Τραγωδία – Πάτρα: Νεκρή γυναίκα μετά από φωτιά σε διαμέρισμα22:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο