LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 25 Αυγούστου 2019 10:20 | Ανανέωση: 25 Αυγούστου 2019 10:17

Τραμπ: εμπορική συμφωνία αμέσως μετά το Brexit (εικόνες)

Τι ειπώθηκε στην συνάντηση του Προέδρου των ΗΠΑ με τον Μπόρις Τζόνσον, στο πλαίσιο της Συνόδου των G7.

Τραμπ - Τζόνσον - G7

Nτόναλντ Τραμπ και Μπόρις Τζόνσον συναντήθηκαν σήμερα το πρωί στη σύνοδο της G7 για πρώτη φορά από τότε που ο δεύτερος ανέλαβε την πρωθυπουργία της Βρετανίας, με τον Αμερικανό πρόεδρο να τον χαρακτηρίζει «τον κατάλληλο άνθρωπο» για να ηγηθεί ενός Brexit.

«Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τη δουλειά», τόνισε ο Τραμπ αναφερόμενος στον Τζόνσον. Παράλληλα ο Αμερικανός πρόεδρος υποσχέθηκε ότι θα συνάψει με τη Βρετανία μετά την αποχώρηση της από την ΕΕ «μια πολύ μεγάλη εμπορική συμφωνία, γρήγορα, πιο μεγάλη από όσες έχουν υπάρξει ποτέ».

Από την πλευρά του ο Τζόνσον επεσήμανε ότι οι δύο χώρες θα συνάψουν «μια φανταστική εμπορική συμφωνία, μόλις αρθούν τα εμπόδια». 

«Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τη δουλειά, το λέω εδώ και καιρό», παρόλο που «αυτό δεν άρεσε στην προκάτοχό του …», υπογράμμισε ο Τραμπ.

Ωστόσο ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η χώρα του στηρίζει «την εμπορική ειρήνη» αντί του συνεχιζόμενου εμπορικού πολέμου και δεν τάσσεται υπέρ της επιβολής δασμών. «Συγχαίρω τον πρόεδρο για τα όσα πετυχαίνει η αμερικανική οικονομία, είναι φανταστικό να το βλέπουμε», σημείωσε ο Τζόνσον. «Η άποψή μας σχετικά με τον εμπορικό πόλεμο είναι ότι τασσόμαστε περισσότερο υπέρ της εμπορικής ειρήνης, γενικά», εξήγησε. «Δεν μας αρέσουν οι δασμοί, γενικά». 

Όμως ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι κανένας από τους ηγέτες της G7 δεν τον κατηγόρησε για την κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου με την Κίνα, παρά τις επικρίσεις που έχει διατυπώσει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. «Όχι, αυτό που έχει κάνει η Κίνα είναι σκανδαλώδες», τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ είναι πολύ κοντά στη σύναψη «μιας μεγάλης» εμπορικής συμφωνίας με την Ιαπωνία, για την οποία οι δύο χώρες εργάζονται επί πέντε μήνες.


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τέλος χρόνου για τα τέλη κυκλοφορίας - Ποιες φορολογικές υποχρεώσεις πρέπει να πληρωθούν σήμερα08:10Πέθανε ο ηθοποιός Αϊζάια Γουίτλοκ 07:56Ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό: Τέσσερις τραυματίες, ανάμεσά τους παιδιά07:42Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Σύνταγμα και Πεδίον του Άρεως την Παραμονή Πρωτοχρονιάς07:28Forbes: Η Beyonce εκτινάχθηκε και μπήκε στην λίστα των δισεκατομμυριούχων07:14ΑΑΔΕ: Ξεκινά η υποβολή στο Μητρώο του ετήσιου αρχείου εισοδημάτων06:56Ιταλία: Σκίερ κατεβαίνουν την Αίτνα που... "βρυχάται" (βίντεο)06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 31 Δεκεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει τη παραμονή Πρωτοχρονιάς06:14EuroCup: Βαριά ήττα του Άρη στο Αλεξάνδρειο από Τσεντεβίτα23:59Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Εθελοντές Νεότητας έψαλαν τα κάλαντα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας23:46Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι δύο δράστες δεν είχαν εξωτερική βοήθεια23:32ΕΥΔΑΠ: Τι αλλάζει στα τιμολόγια από 1η Ιανουαρίου 202623:18ΗΠΑ: Εκτροχιασμός τρένου με χημικά στο Κεντάκι23:04ΑΑΔΕ: Επιπλέον καταβολές επιστροφής ενοικίου σε χιλιάδες δικαιούχους22:50ΗΠΑ: Αμφιβολίες πρεσβευτή ΝΑΤΟ για τον ισχυρισμό περί ουκρανικής επίθεσης σε κατοικία του Πούτιν 22:36Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Προσέφερε εορταστικά γεύματα σε 200 άστεγους συμπολίτες μας22:22Tραγωδία στην Ιταλία: Μητέρα και κόρη πέθαναν από τροφική δηλητηρίαση κατά την διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν22:08Θύμα άγριου ξυλοδραμού ο αθλητής  Γιάννης Τσουκαλάς στη Σερβία21:54ΟΑΣΘ: Τέλος εποχής για τα χάρτινα εισιτήρια από την 1η Ιανουαρίου21:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο