LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 24 Αυγούστου 2019 17:51

Η NASA διερευνά την πρώτη καταγγελία για έγκλημα στο διάστημα

Το νομικό πλαίσιο στο διάστημα έχει συμφωνηθεί από τα πέντε κράτη που κατέχουν το διαστημικό σταθμό.

ΕΓΚΛΗΜΑ - ΔΙΑΣΤΗΜΑ - NASA

Η διαστημική υπηρεσία, NASA, διερευνά την πρώτη καταγγελία για έγκλημα στο διάστημα, μετά από κατηγορία ότι αστροναύτισσα χρησιμοποίησε τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για να αποκτήσει πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό της συζύγου της, με την οποία βρίσκεται σε διάσταση.

Η Αν Μακλέιν, παραδέχθηκε ότι απέκτησε πρόσβαση στον λογαριασμό μέσω του ISS, αλλά αρνείται οποιοδήποτε αδίκημα, σύμφωνα με τους New York Times.

Η σύζυγός της, Σάμερ Γουόρντεν, κατέθεσε καταγγελία στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου.

Η Μακλέιν, δήλωσε μέσω του δικηγόρου της, πως μπήκε στον λογαριασμό για να βεβαιωθεί πως τα οικονομικά της οικογένειας ήταν εντάξει και ότι υπήρχαν αρκετά χρήματα για να πληρωθούν οι λογαριασμοί αλλά και για την φροντίδα του γιου της Γουόρντεν, τον οποίο μεγαλώνουν μαζί.

 «Αρνείται ότι έκανε κάτι ανάρμοστο», δήλωσε ο δικηγόρος της, Ράστι Χάρντιν ,προσθέτοντας ότι η κ. Μακλέιν συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές.

Οι δυο γυναίκες παντρεύτηκαν το 2014 και μετά από τέσσερα χρόνια η Γουόρνετν, που είναι  αξιωματικός πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας, υπέβαλλε αίτηση διαζυγίου.

Οι ερευνητές από το Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή της NASA έχουν έρθει σε επαφή και με τις δύο για την επίλυση του ζητήματος, αναφέρουν οι New York Times.

ΕΓΚΛΗΜΑ - ΔΙΑΣΤΗΜΑ - NASA

Πώς λειτουργεί ο νόμος στο διάστημα;

Το νομικό πλαίσιο στο διάστημα έχει συμφωνηθεί από τα πέντε κράτη που κατέχουν το διαστημικό σταθμό -  ΗΠΑ,  Ρωσία, Ευρώπη,  Ιαπωνία και  Καναδάς-.

Έτσι, εάν ένας Καναδός υπήκοος διαπράξει έγκλημα στο διάστημα, θα υπόκειται στον καναδικό νόμο, και ένας Ρώσος πολίτης στο ρωσικό δίκαιο. Η Ευρώπη υπάρχει ως ένα κράτος εντός του νομικού πλαισίου, αλλά οποιοδήποτε από τα ευρωπαϊκά κράτη μπορεί να επεκτείνει τις αντίστοιχες εθνικές νομοθεσίες και κανονισμούς στον ευρωπαϊκό εξοπλισμό και προσωπικό στο διάστημα.

Ο νόμος περί διαστήματος ορίζει επίσης διατάξεις για την έκδοση πίσω στη Γη, σε περίπτωση που ένα έθνος αποφασίσει ότι επιθυμεί να διώξει έναν πολίτη άλλου έθνους για κακή συμπεριφορά στο διάστημα.

Καθώς ο διαστημικός τουρισμός γίνεται πραγματικότητα, ίσως και η ανάγκη δίωξης του εγκλήματος στο διάστημα, αλλά προς το παρόν το νομικό πλαίσιο παραμένει μη ελεγμένο. Οι αξιωματούχοι της NASA δήλωσαν στους New York Times ότι δεν έχουν επίγνωση των εγκλημάτων που έχουν διαπραχθεί στον διαστημικό σταθμό.

πηγή: BBC, HuffPost Greece

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η Αμερικανίδα πρέσβης στο υπουργείο Υγείας για τον Ψηφιακό Βοηθό ΠολίτηΣήμερα 14:41 | Ειδήσεις

Την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ υποδέχθηκε στο υπουργείο για τη συνέντευξη Τύπου ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από την Τρίτη - Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούνΣήμερα 12:18 | Ειδήσεις

Οι βροχοπτώσεις εκτός της μεγάλης έντασης θα έχουν και μεγάλη διάρκεια.

Μαρινάκης: Περίπου 1 εκατομμύριο νοικοκυριά θα λάβουν την επιστροφή ενός ενοικίουΣήμερα 13:45 | Ειδήσεις

Αναλυτικά τι ανέφερε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ιθάκη - Αλέξης Τσίπρας για Αχτσιόγλου: Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία που χάθηκεΣήμερα 10:55 | Ειδήσεις

«Μου είπε πως δεν της είχε περάσει από το μυαλό η προοπτική να ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ και ότι ένιωθε ανέτοιμη για ένα τέτοιο βάρος».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνου Πλεύρη στην Κύπρο18:43Άτυπη συνάντηση των ηγετών της ΕΕ για την Ουκρανία στην Αγκόλα18:29Ρωσία - Ουσάκοφ: Η αντιπρόταση των Ευρωπαίων δεν λειτουργεί για εμάς 18:15Ευλογιά: Δύο συλλήψεις για παράνομη μετακίνηση αιγοπροβάτων 18:00Missing Alert για την εξαφάνιση 46χρονου17:44Αχαρνές: Συνελήφθησαν 5 ανήλικοι και ένας ενήλικας για διάρρηξη φαρμακείου17:31Paris BC: Οι παίκτες της ομάδας βγήκαν στην Ερμού για σουβλάκια (Εικόνες)17:17Ερντογάν – Πούτιν: Επικοινωνία για την Ουκρανία17:03Κρήτη: Ταμπέλα έπεσε πάνω στο κεφάλι γυναίκας που επέβαινε σε μηχανή16:50Αττική: Βεβαιώθηκαν 387 παραβάσεις σε οδηγούς που είχαν καταναλώσει αλκοόλ16:36ΟΑΣΘ για τη φωτιά στο λεωφορείο: Άμεση η αντίδραση του οδηγού - Απομακρύνθηκαν έγκαιρα οι επιβάτες16:22Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού16:08Συνεχίζεται η ένταση Μόσχας – Λονδίνου: Ρωσικά πολεμικά πλοία εντοπίστηκαν στην θάλασσα της Μάγχης15:54Κωνσταντοπούλου για "Ιθάκη": Χαίρομαι που ένας προδότης καταγράφει ότι τον δυσκόλεψα στην προδοσία15:40Ο ΑΝΤ1 γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης με ιστορίες, ανθρώπους και στιγμές που μας ενώνουν μπροστά από τη μικρή οθόνη15:26Ο Μητσοτάκης συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη της ΕΕ για την Ουκρανία 15:12Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η Αμερικανίδα πρέσβης στο υπουργείο Υγείας για τον Ψηφιακό Βοηθό Πολίτη14:58Πολάκης για "Ιθάκη": Εκοιλοπόνιε το βουνό και λέει πολλά ψέματα...14:44Μαρινάκης: Περίπου 1 εκατομμύριο νοικοκυριά θα λάβουν την επιστροφή ενός ενοικίου 14:30Χατζηδάκης: Με χρήση τεχνητής νοημοσύνης η μείωση της γραφειοκρατίας στο Δημόσιο14:16
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο