LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 24 Αυγούστου 2019 17:51

Η NASA διερευνά την πρώτη καταγγελία για έγκλημα στο διάστημα

Το νομικό πλαίσιο στο διάστημα έχει συμφωνηθεί από τα πέντε κράτη που κατέχουν το διαστημικό σταθμό.

ΕΓΚΛΗΜΑ - ΔΙΑΣΤΗΜΑ - NASA

Η διαστημική υπηρεσία, NASA, διερευνά την πρώτη καταγγελία για έγκλημα στο διάστημα, μετά από κατηγορία ότι αστροναύτισσα χρησιμοποίησε τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για να αποκτήσει πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό της συζύγου της, με την οποία βρίσκεται σε διάσταση.

Η Αν Μακλέιν, παραδέχθηκε ότι απέκτησε πρόσβαση στον λογαριασμό μέσω του ISS, αλλά αρνείται οποιοδήποτε αδίκημα, σύμφωνα με τους New York Times.

Η σύζυγός της, Σάμερ Γουόρντεν, κατέθεσε καταγγελία στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου.

Η Μακλέιν, δήλωσε μέσω του δικηγόρου της, πως μπήκε στον λογαριασμό για να βεβαιωθεί πως τα οικονομικά της οικογένειας ήταν εντάξει και ότι υπήρχαν αρκετά χρήματα για να πληρωθούν οι λογαριασμοί αλλά και για την φροντίδα του γιου της Γουόρντεν, τον οποίο μεγαλώνουν μαζί.

 «Αρνείται ότι έκανε κάτι ανάρμοστο», δήλωσε ο δικηγόρος της, Ράστι Χάρντιν ,προσθέτοντας ότι η κ. Μακλέιν συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές.

Οι δυο γυναίκες παντρεύτηκαν το 2014 και μετά από τέσσερα χρόνια η Γουόρνετν, που είναι  αξιωματικός πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας, υπέβαλλε αίτηση διαζυγίου.

Οι ερευνητές από το Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή της NASA έχουν έρθει σε επαφή και με τις δύο για την επίλυση του ζητήματος, αναφέρουν οι New York Times.

ΕΓΚΛΗΜΑ - ΔΙΑΣΤΗΜΑ - NASA

Πώς λειτουργεί ο νόμος στο διάστημα;

Το νομικό πλαίσιο στο διάστημα έχει συμφωνηθεί από τα πέντε κράτη που κατέχουν το διαστημικό σταθμό -  ΗΠΑ,  Ρωσία, Ευρώπη,  Ιαπωνία και  Καναδάς-.

Έτσι, εάν ένας Καναδός υπήκοος διαπράξει έγκλημα στο διάστημα, θα υπόκειται στον καναδικό νόμο, και ένας Ρώσος πολίτης στο ρωσικό δίκαιο. Η Ευρώπη υπάρχει ως ένα κράτος εντός του νομικού πλαισίου, αλλά οποιοδήποτε από τα ευρωπαϊκά κράτη μπορεί να επεκτείνει τις αντίστοιχες εθνικές νομοθεσίες και κανονισμούς στον ευρωπαϊκό εξοπλισμό και προσωπικό στο διάστημα.

Ο νόμος περί διαστήματος ορίζει επίσης διατάξεις για την έκδοση πίσω στη Γη, σε περίπτωση που ένα έθνος αποφασίσει ότι επιθυμεί να διώξει έναν πολίτη άλλου έθνους για κακή συμπεριφορά στο διάστημα.

Καθώς ο διαστημικός τουρισμός γίνεται πραγματικότητα, ίσως και η ανάγκη δίωξης του εγκλήματος στο διάστημα, αλλά προς το παρόν το νομικό πλαίσιο παραμένει μη ελεγμένο. Οι αξιωματούχοι της NASA δήλωσαν στους New York Times ότι δεν έχουν επίγνωση των εγκλημάτων που έχουν διαπραχθεί στον διαστημικό σταθμό.

πηγή: BBC, HuffPost Greece

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαBlack out στο FIR Αθηνών: Παραίτηση του διοικητή της ΥΠΑ ζητά ο Χρίστος ΔήμαςΣήμερα 13:20 | Ειδήσεις

Ο υπουργός είχε προαναγγείλει ότι θα αναζητηθούν οι ευθύνες και συγκεκριμένα αυτές που αναλογούν στην ΥΠΑ. 

Τσιάρας: Τι απαντά στους αγρότες που δεν δέχθηκαν να προσέλθουν στο διάλογο με τον πρωθυπουργό (βίντεο)Σήμερα 09:28 | Ειδήσεις

Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε και ο Σωκράτης Αλειφτήρας. Όσα είπε μετά την χθεσινή συνάντηση αγροτών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα: Η δομή που είχε φιλοξενηθεί, ο μυστηριώδης άνδρας του βίντεο και η διαδρομή μέχρι την Αθήνα (βίντεο)Σήμερα 10:22 | Ειδήσεις

Τι είπαν μιλώντας στο "Πρωινό" τόσο άνθρωπος από το οικογενειακό περιβάλλον της ανήλικης όσο και ο ταξιτζής που τη μετέφερε στην Αθήνα.

Νέα σύσκεψη σήμερα κυβερνητικού κλιμακίου με εκπροσώπους των αγροτώνΣήμερα 08:14 | Ειδήσεις

Χθες πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ευρεία σύσκεψη αντιπροσωπείας κινητοποιούμενων αγροτών από όλη την Ελλάδα με τον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και με την ευρεία συμμετοχή των συναρμόδιων με το αγροτικό ζήτημα υπουργών.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Black out στο FIR Αθηνών: Παραίτηση του διοικητή της ΥΠΑ ζητά ο Χρίστος Δήμας13:38Πιερρακάκης για 10ετές ομόλογο: "Απάντηση" σε όσους αμφισβητούν την αξία της επενδυτικής βαθμίδας13:24Συνάντηση Κικίλια - Γεραπετρίτη μετά τις επιθέσεις με drones σε ελληνικής διαχείρισης δεξαμενόπλοια 13:10Τέλος το ΣΔΟΕ, έρχεται η "ΔΕΟΣ" – Πώς θα λειτουργεί12:55Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Αραχωβίτης: Στον μοιρασμό του εθνικού αποθέματος υπάρχει μετά το 2019 μία εκτόξευση12:40Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας: Το πόρισμα καταδεικνύει διοικητικό αλαλούμ και σοβαρότατες διοικητικές ευθύνες12:26Τουρκία: Φρίκη δίχως τέλος στη Σμύρνη - Στραγγάλισε τη Μιχριμπάν και την έθαψε στο δάσος12:12Ασπρόπυργος: Ειδική αστυνομική επιχείρηση με συλλήψεις και ξήλωμα παράνομων καλωδίων11:58Γερμανία: Η ηγεσία του Ιράν έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση 11:44Συνελήφθη 38χρονος υπήκοος Τουρκίας διωκόμενος με ερυθρά αγγελία της INTERPOL11:30ΠΕΟ Λιβαδειάς - Θήβας: Σύγκρουση νταλίκας με αγροτικό όχημα - Νεκρός ένας 41χρονος (εικόνες)11:16Εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα: Η δομή που είχε φιλοξενηθεί, ο μυστηριώδης άνδρας του βίντεο και η διαδρομή μέχρι την Αθήνα (βίντεο)11:02Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 22χρονου για επικίνδυνη οδήγηση - Έτρεχε με 167 χλμ/ώρα10:48Παναθηναϊκός: Χωρίς τον Ναν στο Μόναχο10:34Τσιάρας: Τι απαντά στους αγρότες που δεν δέχθηκαν να προσέλθουν στο διάλογο με τον πρωθυπουργό (βίντεο)10:20Ιπποκράτειο: Συνελήφθη 57χρονος για επίθεση σε γιατρό στα επείγοντα10:06Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου09:52Λασίθι: Νεκρός 15χρονος σε τροχαίο δυστύχημα – Τραυματίας ένας συνομήλικός του09:38Έφυγε από την ζωή ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου, Γιώργος Βασιλείου09:23Μπλόκα αγροτών - Σέρρες: Άνοιξε για τα φορτηγά ο Προμαχώνας09:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο