LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 24 Αυγούστου 2019 15:36

Εσπευσμένα στην Ελλάδα ο πρώην Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος

Μετά από κινητοποίηση των διπλωματικών αρχών, ο πρώην Πατριάρχης που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, πήρε το διαβατήριο του και έρχεται στην Αθήνα.

Πατριάρχης Ειρηναίος

Την κινητοποίηση των ελληνικών αρχών προκάλεσε η περιπέτεια υγείας που αντιμετωπίζει ο πρώην Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος.

Ο κ. Ειρηναίος θα μεταφερθεί εσπευσμένα στην Ελλάδα προκειμένου να του παρασχεθεί η κατάλληλη θεραπεία.

Χθες Παρασκευή, ο πρώην Πατριάρχης Ιεροσολύμων, υπέγραψε τα χαρτιά που απαιτούνται για την έκδοση διαβατηρίου και λοιπών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Μετά απ/ αυτή την εξέλιξη ο ΥΦΥΠΕΞ κ. Διαματάρης έδωσε εντολή στο Ελληνικό Προξενείο να παρασχεθεί κάθε δυνατή εξυπηρέτηση στον δοκιμαζόμενο Πατριάρχη και να εκδοθεί το διαβατήριό του άμεσα και πλέον η άφιξη του στην Αθήνα είναι θέμα ημερών.

Όπως όλα δείχνουν θα μεταφερθεί στο Κέντρο Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστήριξης στο Δήλεσι Βοιωτίας, της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, δεδομένου ότι ισχύει πάντα η ανοιχτή πρόσκληση που είχε απευθύνει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος (ο μόνος Προκαθήμενος που ανταποκρίθηκε στην επιστολή αγωνίας και βοηθείας του Ειρηναίου προς όλους τους Προκαθημένους) και ο οποίος όπως δήλωσε στον κ. Διαματάρη όταν τον επισκέφθηκε θέλει να βοηθήσει και έχει την πρόθεση να περιθάλψει η Αρχιεπισκοπή τον εμπερίστατο Πατριάρχη και να του παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια ώστε να αναρρώσει.

Πατριάρχης Ειρηναίος

Δήλωση του Αλέξη Κούγια για τον Ειρηναίο

Θέλω να ευχαριστήσω με τα πιο θερμά λόγια τόσο τον Υπουργό Εξωτερικών όσο και τον Υφυπουργό Εξωτερικών για την αμεσότητα με την οποία επενέβησαν, και έτσι πιθανώς να σωθεί η ζωή του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων κυρίου Ειρηναίου.

Ως γνωστόν, προ εβδομάδος ο πρώην Πατριάρχης με εξουσιοδότησε να παρέμβω στους αρμόδιους της Ελληνικής Κυβέρνησης ώστε να δοθεί εντολή στο προξενείο της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα και να του παραδοθεί το ελληνικό διαβατήριό του, το οποίο με διάφορες κωμικές δικαιολογίες δεν του παρεδίδετο, για να ταξιδέψει στην Ελλάδα και να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο για τα σοβαρότατα προβλήματα υγείας τα οποία αντιμετωπίζει.

Η ανταπόκριση ήταν άμεση και σήμερα πληροφορήθηκα ότι του παραδόθηκε το ελληνικό διαβατήριό του και ότι ο ταλαιπωρημένος στην κυριολεξία, πρώην Πατριάρχης Ιεροσολύμων κύριος Ειρηναίος, θα ταξιδέψει στην Ελλάδα.

Πατριάρχης Ειρηναίος

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤι καιρό θα κάνει την ΤετάρτηΧθες 16:52 | Ειδήσεις

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού την Τετάρτη 03 Δεκεμβρίου.

ΤΑΞΙ: Συνεχίζεται και σήμερα η απεργίαΧθες 06:35 | Ειδήσεις

Χωρίς ταξί όλη η χώρα για δυο μέρες. Ποια είναι τα αιτήματα τους.

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις AI κάμερες – Στόχος μας είναι να σώσουμε ανθρώπινες ζωές, δηλώνει ο ΠαπαστεργίουΧθες 23:35 | Ειδήσεις

Ο κ. Παπαστεργίου εξήγησε ότι η εγκατάσταση καμερών σε σημεία όπου έχουν σημειωθεί, ή δυνητικά μπορεί να σημειωθούν συγκρούσεις δεν συνιστούν απλώς τεχνολογικό εκσυγχρονισμό, αλλά ουσιαστική παρέμβαση για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Γκίλφοϊλ: Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας γεωπολιτικός παράγοντας, αλλά μια αξιόπιστη συνέταιρος των ΗΠΑΧθες 23:09 | Ειδήσεις

«Είναι συναρπαστικό να βλέπω ότι Ελλάδα και ΗΠΑ αξιοποιούν αυτές τις ευκαιρίες. Να διαμορφώσουμε αυτή την εποχή μαζί» τόνισε η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΤΑΞΙ: Συνεχίζεται και σήμερα η απεργία06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 3 Δεκεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:14Υπεγράφη η έγκριση του Εθνικού Χάρτη Εκτίμησης Κινδύνου Δασικών Πυρκαγιών23:59Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις AI κάμερες – Στόχος μας είναι να σώσουμε ανθρώπινες ζωές, δηλώνει ο Παπαστεργίου23:51Θεσσαλονίκη: Αθώοι Σκωτσέζοι οπαδοί για κατοχή καπνογόνων στο γήπεδο της Τούμπας23:43Τραμπ: Σύντομα θα ξεκινήσουν χερσαίες επιθέσεις στη Βενεζουέλα23:35Παρτιζάν: Συμφώνησε ο Αντρέα Τρινκιέρι για να διαδεχτεί τον Ομπράντοβιτς στην τεχνική ηγεσία23:27Γκίλφοϊλ: Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας γεωπολιτικός παράγοντας, αλλά μια αξιόπιστη συνέταιρος των ΗΠΑ23:19Τροχαίο με εγκατάλειψη στα Χανιά: Στο νοσοκομείο ένας μοτοσικλετιστής (εικόνες)23:11Πιτσιλής - Future Unfold: Η ΑΑΔΕ μετασχηματίζεται σε "data-driven" Οργανισμό23:03Χατζηδάκης - Future Unfold: Η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι σύμμαχός μας εάν συνεχίσουμε να προχωρούμε με σοβαρότητα στην οικονομία22:58Θεσσαλονίκη – Μπλόκα αγροτών: Άνοιξε το τελωνείο Ευζώνων έπειτα από 4 ώρες αποκλεισμού22:53Χίος: Συνελήφθη Τούρκος για εμπλοκή σε κατασκοπεία22:45Βουλή: Ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την ψηφιακή ενίσχυση της οδικής ασφάλειας – Τι προβλέπει22:37Ο Όμιλος Antenna ενισχύει την ηγετική θέση του στον τομέα της ψυχαγωγίας - Νέα εξαγορά της Options & Town Cinemas22:29Ζελένσκι: Κανείς δεν μπορεί να διαλύσει τον κόσμο μόνος του – ούτε η Ρωσία22:24Δύο τροχαία στη Θεσσαλονίκη με πρωταγωνίστριες μεθυσμένες οδηγούς22:16Αττική: Κανονικά θα λειτουργήσουν όλες οι λαϊκές αγορές αύριο Τετάρτη22:08Μητσοτάκης: Παραγωγικότητα χωρίς αξιοποίηση τεχνολογίας δεν μπορεί να υπάρχει σήμερα22:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο