LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 24 Αυγούστου 2019 14:49 | Ανανέωση: 24 Αυγούστου 2019 14:57

Τσίπρας: Οι φωτιές στον Αμαζόνιο απειλούν το κοινό μας σπίτι, τη Γη

Με "πυρά" κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη το μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τις καταστροφικές πυρκαγιές στον Αμαζόνιο. Η απάντηση Πέτσα.

Φωτιά - Βραζιλία

«Οι φωτιές στον Αμαζόνιο απειλούν, όχι κάποια μακρινή γειτονιά του πλανήτη, αλλά το κοινό μας σπίτι. Τη γη»: αυτό υπογραμμίζει, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Η κλιματική αλλαγή, οι πολιτικές που αγνοούν το περιβάλλον εν ονόματι της ιδιοτέλειας και του κέρδους, οδηγούν σε τραγικές εξελίξεις για την ίδια μας τη ζωή», επισημαίνει επίσης και προσθέτει:

«Η αδιαφορία απέναντι σ' αυτή την απειλή, είναι αδιαφορία απέναντι στο σήμερα και στο αύριο των παιδιών μας. Και οι ηγέτες που αγνοούν αυτή την πραγματικότητα εγκληματούν εις βάρος της ανθρωπότητας».

Παραλλήλως, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικρίνει τον πρωθυπουργό, λέγοντας, «ο κύριος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία στη συνάντησή του με τον Γάλλο Πρόεδρο να συνταχθεί μαζί του, να πει έστω μια λέξη. Δεν ακούσαμε κάτι.

Έστω και τώρα, οφείλει άμεσα και η Ελλάδα να αντιταχθεί στη Συμφωνία ΕΕ - Mercosur, όσο η ακραία Δεξιά κυβέρνηση Μπολσονάρου αρνείται να αναλάβει τις περιβαλλοντικές της υποχρεώσεις».

Τσίπρας - Facebook - Αμαζόνιος

Πέτσας: Όψιμη η περιβαλλοντική ευαισθησία του κ. Τσίπρα    

Η ευαισθησία του κ. Τσίπρα για το περιβάλλον καθυστέρησε 4,5 χρόνια, όπως φάνηκε από τις πλημμύρες στη Μάνδρα και τις πυρκαγιές στο Μάτι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απαντώντας στην ανάρτηση του πρώην πρωθυπουργού.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ χαρακτήρισε ψεύδη του κ. Τσίπρα ότι ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης δεν αναφέρθηκε στο περιβάλλον κατά τις συνομιλίες του με τον κ. Μακρόν.

Είπε χαρακτηριστικά: "Ο κ. Τσίπρας δεν «άκουσε τίποτα», λέει, για την κλιματική αλλαγή κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Παρίσι. Πάλι ψέματα; Τον παραπέμπουμε, λοιπόν, στο σχετικό απόσπασμα της δήλωσης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν:

«Μια Ευρώπη που αναπτύσσει, επίσης, κοινές δράσεις στους τομείς της άμυνας, αλλά και που θέτει τα ζητήματα του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής σε πρώτη αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Θα είναι η μεγάλη πρόκληση της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Θα είναι μια πρόκληση η οποία δεν αντιμετωπίζεται μόνο μέσα από διακηρύξεις. Θέλω με την ευκαιρία αυτή να χαιρετίσω τον παγκόσμιο ρόλο του Προέδρου Μακρόν στην επίτευξη της κλιματικής, στις Συμφωνίες για το Κλίμα των Παρισίων και να τολμήσουμε μαζί να βάλουμε ακόμα πιο φιλόδοξους στόχους για να μετατρέψουμε την Ευρώπη σε μια πραγματικά πράσινη ήπειρο πρωτοπόρα στην καινοτομία στα ζητήματα της ενεργειακής μετάβασης».

Σημείωσε ακόμη, σχολιάζοντας την περιβαλλοντική παρέμβαση του κ. Τσίπρα πως "όσο για την περιβαλλοντική ευαισθησία του κ. Τσίπρα «στο κοινό μας σπίτι», αυτή άργησε 4,5 χρόνια, όπως φάνηκε με -δυστυχώς- τραγικά αποτελέσματα τόσο στην πλημμύρα στη Μάνδρα, όσο και στην πυρκαγιά στο Μάτι. Ως προς το τι κάνει η κυβέρνηση για το «κοινό μας σπίτι», παραπέμπουμε τον κ. Τσίπρα στις άμεσες πρωτοβουλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για να αποκτήσει ξανά ζωή το Μάτι".

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑγρότες – Θεσσαλία: Παραμένουν τα μπλόκα σε Νίκαια, Καρδίτσα και ΤρίκαλαΣήμερα 10:38 | Ειδήσεις

Τα μπλόκα ενισχύονται συνεχώς με νέα τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Δηλώσεις συμπαράστασης κι από άλλες κοινωνικές ομάδες.

“Κακοκαιρία BYRON”: Σε κατάσταση Red Code 9 περιφέρειες της χώραςΣήμερα 06:49 | Ειδήσεις

Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών, που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Χρίστος Δήμας: Η Πατρών–Πύργου σε κυκλοφορία - Μια νέα σελίδα για τη Δυτική ΕλλάδαΣήμερα 10:58 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορά, Χρίστος Δήμας κατά την εκδήλωση των εγκαινίων

Ίλιον: 89χρονος παρενόχλησε σεξουαλικά ανήλικη σε παιδική χαράΣήμερα 11:01 | Ειδήσεις

Ο δράστης προσέγγισε το κορίτσι, το φίλησε στο μάγουλο, το θώπευσε και της πρότεινε χρήματα για να συνευρεθούν σεξουαλικά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ίλιον: 89χρονος παρενόχλησε σεξουαλικά ανήλικη σε παιδική χαρά11:49Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας 11:36Χρίστος Δήμας: Η Πατρών–Πύργου σε κυκλοφορία - Μια νέα σελίδα για τη Δυτική Ελλάδα11:22Αγρότες – Θεσσαλία: Παραμένουν τα μπλόκα σε Νίκαια, Καρδίτσα και Τρίκαλα11:08Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό περιστατικό με 48χρονο επιδειξία μέσα σε αστικό λεωφορείο10:55Πούτιν: Δεν αποδεχόμαστε ορισμένα σημεία της ειρηνευτικής πρότασης των ΗΠΑ10:41Οικοδόμοι: Πανελλαδική 24ώρη απεργία10:27Συναγερμός στην Αργολίδα: Χάθηκε ψαράς στον κόλπο της Επιδαύρου10:13Κοζάνη: Οδηγός λεωφορείου που μετέφερε εργαζόμενους της ΔΕΗ πέθανε από ανακοπή πάνω στο τιμόνι09:59ΝΒΑ: Νίκη για τους Μπακς – νέος τραυματισμός του Αντετοκούνμπο09:45Δένδιας: Χρόνια Πολλά στο Πυροβολικό μας για την εορτή της Προστάτιδάς του, Αγίας Βαρβάρας09:31Πλεύρης: Η Κυβέρνηση δεν πρέπει να επιτρέψει στους αγρότες να κόψουν τη χώρα στα δύο09:17Νέες επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών στην Κρήτη - Γεμάτοι οι χώροι φιλοξενίας σε Ηράκλειο και Χανιά09:03Τροχαίο στον Κηφισό - Δόθηκαν ξανά στην κυκλοφορία όλες οι λωρίδες08:49Μπλόκο αγροτών – Μάλγαρα: Πορεία με νεκροφόρες για συμπαράσταση!08:35Μαδούρο: Επιβεβαίωσε πως συνομίλησε με τον Ντόναλντ Τραμπ08:21Λέρος: Καταδίωξη ταχύπλοου με δεκάδες μετανάστες08:07Σόκρατες: Ο εμβληματικός “Γιατρός της Δημοκρατίας”07:53Πάτρα: Διανομέας ξυλοκοπήθηκε άγρια από τέσσερα άτομα που ήθελαν να τον ληστέψουν07:39Αγία Βαρβάρα: Τα φρικτά βασανιστήρια και ο αποκεφαλισμός από τον πατέρα της07:25
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο