LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 23 Αυγούστου 2019 14:23

Ελληνίδα 81χρονη σέρφερ ετοιμάζεται να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες!

«Η ηλικία είναι μόνο ένα νούμερο», δηλώνει η Αν. Γερολυμάτου, λίγες ώρες πριν το παράτολμο εγχείρημα της.

Αναστασία Γερολυμάτου - 81χρονη - σερφ - windsurf

Λίγες ώρες χωρίζουν πλέον την Αναστασία Γερολυμάτου, 81 ετών, από την προσπάθειά της να κάνει τον διάπλου Σκάλας Κεφαλονιάς - Κυλλήνης με ιστιοσανίδα (windsurf) και να μπει στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες.

Είναι πανέτοιμη να διανύσει μια απόσταση 18 ναυτικών μιλίων πάνω σε ιστιοσανίδα, θέλοντας να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας και τόλμης, αλλά και να κάνει σαφές πως τα όνειρα δεν έχουν ηλικία.

Η απόπειρα για τον διάπλου θα γίνει το Σάββατο, 24 Αυγούστου, ημέρα για την οποία αναμένονται ιδανικές καιρικές συνθήκες και ευνοϊκός άνεμος. Η αθλήτρια, μαζί με τον διοργανωτή, Γιάννη Σκουρογιάννη, κάνουν από το πρωί τις τελευταίες προετοιμασίες, προκειμένου το εγχείρημα να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Αναστασία Γερολυμάτου - 81χρονη - σερφ - windsurf

«Είναι η τελευταία προπόνηση. Είμαι πολύ αισιόδοξη και αισθάνομαι δυνατή. Έχει αρκετό αέρα και ο καιρός θα είναι πολύ καλός», δήλωσε η Αναστασία Γερολυμάτου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ, από την παραλία της Σκάλας, όπου βρισκόταν για τις τελευταίες προετοιμασίες.

Όπως η ίδια εξομολογήθηκε έχει λίγο «καρδιοχτύπι, αλλά καθόλου άγχος». Πρόσθεσε, δε, πως το βράδυ θα κοιμηθεί «ήσυχη σαν πουλάκι κι ας είναι το τελευταίο πριν το συγκεκριμένο εγχείρημα».

Αναστασία Γερολυμάτου - 81χρονη - σερφ - windsurf

Η κ. Γερολυμάτου ξεκίνησε να κάνει windsurf σε ηλικία 41 ετών και τα τελευταία 40χρόνια έχει «οργώσει» θάλασσες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μάλιστα, υποστηρίζει πως η εμπειρία είναι μοναδική.

«Η απεραντοσύνη της θάλασσας είναι τόσο γλυκιά, τόσο ωραία. Τόση μαγεία που δεν μπορώ να την περιγράψω. Μαγεύονται τα μάτια μας όταν συναντάμε δελφίνια, φάλαινες, και από τα πετρώματα στη θάλασσα. Οι ελληνικές θάλασσες έχουν τεράστια διαφορά με τις υπόλοιπες. Στον Ατλαντικό Ωκεανό δεν βλέπεις κανένα σημάδι στη διαδρομή κι εγώ τις θεωρούσα άγριες και... άνοστες θάλασσες».

Αναστασία Γερολυμάτου - 81χρονη - σερφ - windsurf

Στο πλευρό της έχει αρκετούς ανθρώπους να της συμπαραστέκονται, την οικογένεια και τους φίλους της, ενώ το μήνυμα που στέλνει η κυρία Αναστασία όσον αφορά τη μετατροπή των ονείρων σε πράξη είναι πως «η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός και τίποτε άλλο. Αρκεί να το πιστεύουμε, να το θέλουμε και να γυμναζόμαστε καθημερινά».

Ο στενός συνεργάτης της κ. Γερολυμάτου και διοργανωτής του διάπλου, Γιάννης Σκουρογιάννης, πρόσθεσε πως οι συνθήκες είναι ιδανικές ώστε να πραγματοποιηθεί ο διάπλους. «Είναι ένα πέρασμα αρκετά δύσκολο, αυτό μεταξύ Κεφαλονιάς και Πελοποννήσου, γιατί οι άνεμοι αλλάζουν κάθε δύο - τρεις ώρες. Πρέπει να είσαι αρκετά τυχερός και γι' αυτό νομίζω ότι κανείς δεν το έχει καταφέρει μέχρι τώρα να το κάνει με windsurf».

Είπε ακόμη πως η όλη προσπάθεια γίνεται από μια «πολύ καλή, ενωμένη ομάδα, από γιατρό και ανθρώπους που γνωρίζουν από σερφ, από καιρό και από θάλασσα. Μία ομάδα που να το κάνει με ενθουσιασμό, με αγάπη, γιατί όλοι είμαστε εθελοντές. Βάζουμε πλάτη να προβληθεί το νησί, η Κεφαλονιά και το Ιόνιο. Είναι μοναδικό αυτό που κάνει η Αναστασία, ξεχωριστό, τρελό, για μια κυρία 81 ετών, αλλά θα τα καταφέρουμε».

Αναστασία Γερολυμάτου - 81χρονη - σερφ - windsurf

Αναστασία Γερολυμάτου - 81χρονη - σερφ - windsurf

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης – Χριστοδουλίδης: Ελλάδα και Κύπρος βαδίζουν πλήρως συντονισμένα – Επικαιροποίηση των παραμέτρων για το καλώδιοΣήμερα 14:42 | Ειδήσεις

«Αθήνα και Λευκωσία παραμένουν προσηλωμένες στην ειρηνική συνεργασία σε μια συγκυρία αβεβαιότητας», είπε ο πρωθυπουργός - «Οι δεσμοί της Κύπρου με την Ελλάδα είναι αδελφικοί», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης

ANT1NEWS Special Edition: Η Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, στην πρώτη της συνέντευξη στην ελληνική τηλεόρασηΣήμερα 13:08 | Ειδήσεις

Η συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 και τη Μαρία Σαράφογλου θα προβληθεί την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, στις 23:00, στον ΑΝΤ1.

Επικίνδυνο challenge - Κορωπί: 22χρονος κατάπιε αμάσητο μπέργκερ και δίνει μάχη για τη ζωή τουΣήμερα 15:16 | Ειδήσεις

Η τραγική υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ και προβληματισμό για την επικίνδυνη τάση των “challenges” που κυκλοφορούν στα social media, με γιατρούς και ειδικούς να προειδοποιούν για τις θανατηφόρες συνέπειες τέτοιων πρακτικών.

Τραγωδία στην Αχαΐα: Η "μοιραία" μάντρα που στοίχισε τη ζωή στον 3χρονο (βίντεο)Σήμερα 13:55 | Ειδήσεις

Οι γονείς του 3χρονου φέρονται να μην έχουν ζητήσει την ποινική δίωξή του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Η καρδιά της Ελλάδας χτυπά στο Φεστιβάλ του Brighton-Le-Sands του Σίδνεϋ19:18Όμιλος ΔΕΗ: Ολοκλήρωση κατασκευής αιολικού πάρκου - 36 MW στη Φωκίδα19:15Ινδία: Τρομοκρατική ενέργεια η έκρηξη αυτοκινήτου στο κόκκινο φρούριο19:01Θεσσαλονίκη: Άνδρας προσπάθησε να παραβιάσει λουκέτα για να κλέψει κλειδιά από διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης18:44Ολυμπιακός: Ο Πιρόλα ανανέωσε τη συνεργασία του με τους Πειραιώτες18:30Φράγμα Αλιάκμονα: Προσωρινά κρατούμενος ο 45χρονος που λήστεψε δύο νεαρούς και πυροβόλησε το αμάξι τους18:17Missing Alert για την εξαφάνιση 17χρονης18:03Τομ Μπάρακ: Η νέα συριακή κυβέρνηση είναι πλέον σύμμαχός μας κατά του ISIS17:50Formula 1: Προς πώληση οι μετοχές της Μερσεντές του Τότο Βόλφ 17:36Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:22Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη η 40χρονη που κακοποιούσε το βρέφος της και το άφησε με μόνιμες σωματικές βλάβες17:09Τραγωδία στην Αχαΐα: Ελεύθερος ο 25χρονος θείος του παιδιού16:56Κύπρος: Νέος σεισμός 5,4 Ρίχτερ 16:42"Νύχτα Αποκαλύψεων" με τον Πέτρο Κουσουλό, απόψε στις 24:00 στον ΑΝΤ116:28Ένα...εργοστάσιο παραγωγής αστεριών ανακαλύφθηκε στο πρώιμο Σύμπαν16:14Μιχαηλίδου: Ανακλήθηκαν 3.000 αιτήσεις από το "Ανακαινίζω - Νοικιάζω"16:00Τραγωδία στην Αχαΐα: Όσα υποστηρίζει ο 25χρονος που κρατούσε το παιδί αγκαλιά και έπεσαν από τη μάντρα (εικόνες)15:46Επικίνδυνο challenge - Κορωπί: 22χρονος κατάπιε αμάσητο μπέργκερ και δίνει μάχη για τη ζωή του 15:32Σοβαρό τροχαίο στα Χανιά: Οδηγός μηχανής έπεσε σε παρμπρίζ αυτοκινήτου (εικόνες)15:18Μητσοτάκης – Χριστοδουλίδης: Ελλάδα και Κύπρος βαδίζουν πλήρως συντονισμένα – Επικαιροποίηση των παραμέτρων για το καλώδιο15:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο