LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 23 Αυγούστου 2019 14:23

Ελληνίδα 81χρονη σέρφερ ετοιμάζεται να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες!

«Η ηλικία είναι μόνο ένα νούμερο», δηλώνει η Αν. Γερολυμάτου, λίγες ώρες πριν το παράτολμο εγχείρημα της.

Αναστασία Γερολυμάτου - 81χρονη - σερφ - windsurf

Λίγες ώρες χωρίζουν πλέον την Αναστασία Γερολυμάτου, 81 ετών, από την προσπάθειά της να κάνει τον διάπλου Σκάλας Κεφαλονιάς - Κυλλήνης με ιστιοσανίδα (windsurf) και να μπει στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες.

Είναι πανέτοιμη να διανύσει μια απόσταση 18 ναυτικών μιλίων πάνω σε ιστιοσανίδα, θέλοντας να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας και τόλμης, αλλά και να κάνει σαφές πως τα όνειρα δεν έχουν ηλικία.

Η απόπειρα για τον διάπλου θα γίνει το Σάββατο, 24 Αυγούστου, ημέρα για την οποία αναμένονται ιδανικές καιρικές συνθήκες και ευνοϊκός άνεμος. Η αθλήτρια, μαζί με τον διοργανωτή, Γιάννη Σκουρογιάννη, κάνουν από το πρωί τις τελευταίες προετοιμασίες, προκειμένου το εγχείρημα να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Αναστασία Γερολυμάτου - 81χρονη - σερφ - windsurf

«Είναι η τελευταία προπόνηση. Είμαι πολύ αισιόδοξη και αισθάνομαι δυνατή. Έχει αρκετό αέρα και ο καιρός θα είναι πολύ καλός», δήλωσε η Αναστασία Γερολυμάτου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ, από την παραλία της Σκάλας, όπου βρισκόταν για τις τελευταίες προετοιμασίες.

Όπως η ίδια εξομολογήθηκε έχει λίγο «καρδιοχτύπι, αλλά καθόλου άγχος». Πρόσθεσε, δε, πως το βράδυ θα κοιμηθεί «ήσυχη σαν πουλάκι κι ας είναι το τελευταίο πριν το συγκεκριμένο εγχείρημα».

Αναστασία Γερολυμάτου - 81χρονη - σερφ - windsurf

Η κ. Γερολυμάτου ξεκίνησε να κάνει windsurf σε ηλικία 41 ετών και τα τελευταία 40χρόνια έχει «οργώσει» θάλασσες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μάλιστα, υποστηρίζει πως η εμπειρία είναι μοναδική.

«Η απεραντοσύνη της θάλασσας είναι τόσο γλυκιά, τόσο ωραία. Τόση μαγεία που δεν μπορώ να την περιγράψω. Μαγεύονται τα μάτια μας όταν συναντάμε δελφίνια, φάλαινες, και από τα πετρώματα στη θάλασσα. Οι ελληνικές θάλασσες έχουν τεράστια διαφορά με τις υπόλοιπες. Στον Ατλαντικό Ωκεανό δεν βλέπεις κανένα σημάδι στη διαδρομή κι εγώ τις θεωρούσα άγριες και... άνοστες θάλασσες».

Αναστασία Γερολυμάτου - 81χρονη - σερφ - windsurf

Στο πλευρό της έχει αρκετούς ανθρώπους να της συμπαραστέκονται, την οικογένεια και τους φίλους της, ενώ το μήνυμα που στέλνει η κυρία Αναστασία όσον αφορά τη μετατροπή των ονείρων σε πράξη είναι πως «η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός και τίποτε άλλο. Αρκεί να το πιστεύουμε, να το θέλουμε και να γυμναζόμαστε καθημερινά».

Ο στενός συνεργάτης της κ. Γερολυμάτου και διοργανωτής του διάπλου, Γιάννης Σκουρογιάννης, πρόσθεσε πως οι συνθήκες είναι ιδανικές ώστε να πραγματοποιηθεί ο διάπλους. «Είναι ένα πέρασμα αρκετά δύσκολο, αυτό μεταξύ Κεφαλονιάς και Πελοποννήσου, γιατί οι άνεμοι αλλάζουν κάθε δύο - τρεις ώρες. Πρέπει να είσαι αρκετά τυχερός και γι' αυτό νομίζω ότι κανείς δεν το έχει καταφέρει μέχρι τώρα να το κάνει με windsurf».

Είπε ακόμη πως η όλη προσπάθεια γίνεται από μια «πολύ καλή, ενωμένη ομάδα, από γιατρό και ανθρώπους που γνωρίζουν από σερφ, από καιρό και από θάλασσα. Μία ομάδα που να το κάνει με ενθουσιασμό, με αγάπη, γιατί όλοι είμαστε εθελοντές. Βάζουμε πλάτη να προβληθεί το νησί, η Κεφαλονιά και το Ιόνιο. Είναι μοναδικό αυτό που κάνει η Αναστασία, ξεχωριστό, τρελό, για μια κυρία 81 ετών, αλλά θα τα καταφέρουμε».

Αναστασία Γερολυμάτου - 81χρονη - σερφ - windsurf

Αναστασία Γερολυμάτου - 81χρονη - σερφ - windsurf

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝέα συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στη ΒουδαπέστηΧθες 20:51 | Ειδήσεις

Η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Πούτιν και του Τραμπ κράτησε περισσότερες από δύο ώρες, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου.

Ολυμπιακός: Θρυλική ανατροπή στο ΒελιγράδιΧθες 23:40 | Ειδήσεις

Αν και βρέθηκε να χάνει με 13 πόντους στην 4η περίοδο, με ένα σερί πόντων και καλές άμυνες στο τελευταίο πεντάλεπτο, η ομάδα του Πειραιά κατάφερε να ανατρέψει το παιχνίδι. 

Ευρωκοινοβούλιο: Απαγόρευση πρόσβασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για παιδιά κάτω των 13 ετώνΧθες 23:22 | Ειδήσεις

Η Επιτροπή για την Εσωτερική Αγορά και την Προστασία Καταναλωτών του ΕK αποφάσισε σήμερα με ευρεία πλειοψηφία και η ρύθμιση θα τεθεί προς ψήφιση σε μια από τις επόμενες Ολομέλειες του Ευρωκοινοβουλίου.

Διπλό φονικό της Φοινικούντας: Αναπαράσταση του εγκλήματος, ζητά η αδελφή του ιδιοκτήτη του κάμπινγκΧθες 21:44 | Ειδήσεις

Μιλώντας στην εκπομπή "Αποκαλύψεις", φίλος του θύματος έκανε λόγο για κόντρα του 68χρονου με τον ανιψιό του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός: Θρυλική ανατροπή στο Βελιγράδι23:59Ευρωκοινοβούλιο: Απαγόρευση πρόσβασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για παιδιά κάτω των 13 ετών 23:43Ρωσία: Προειδοποίηση προς ΗΠΑ για ενδεχόμενη παράδοση πυραύλων Τόμαχοκ στην Ουκρανία23:25Παναθηναϊκός: Σε καλό δρόμο οι διαπραγματεύσεις με τον Ράφα Μπενίτεθ 23:10Πιερρακάκης: "Η Ελλάδα επέστρεψε με αυτοπεποίθηση, μεταρρυθμίσεις και ανοιχτή οικονομία"22:55Αττική: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση πλαστογραφίας εγγράφων και παράνομης διακίνησης μεταναστών (εικόνες)22:39Πρέβεζα: Έκρηξη από γκαζάκι μέσα σε σπίτι - Στο νοσοκομείο ο ένοικος22:24Αυτοψία του ΑΝΤ1 σε σούπερμαρκετ: Οι καταναλωτές δεν βρίσκουν τα προϊόντα μειωμένων τιμών22:10Ελλάδα στον ΟΗΕ: Η Ευρώπη βιώνει τη σοβαρότερη σύγκρουση της μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο21:56Διπλό φονικό της Φοινικούντας: Αναπαράσταση του εγκλήματος, ζητά η αδελφή του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ21:42Η Κίνα ζητάει εμπορική συνεργασία και ειλικρίνια από τις ΗΠΑ21:28Νταβλούρος στον ΑΝΤ1: Καταγγέλει την λειτουργία παραμάγαζου από ιδιώτες που διεκπεραιώνουν υποθέσεις μέσα στην Διεύθυνση Συγκοινωνιών της Πάτρας21:14Νέα συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στη Βουδαπέστη20:58Εθνική πόλο ανδρών: Ξεκινάνε οι προετοιμασίες για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 202620:44Κρήτη: Τουρίστας γλίστρησε και έπεσε από βράχια την ώρα που έκανε βόλτα με την γυναίκα του (εικόνες)20:30Θεσσαλονίκη: Ξυλοκιβώτιο έπεσε και τραυμάτισε εργάτη20:16Μητσοτάκης: "Στο 1,10 ευρώ το λίτρο το πετρέλαιο φέτος από 1,37 το 2023"20:02Παγκόσμιο Κύπελλο 2026: Οι πωλήσεις εισιτηρίων ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο19:48Τι καιρό θα κάνει τη Παρασκευή 19:34Βόλος: Κρατείται 23χρονος μαθητής Α' Λυκείου που ενεπλάκη σε καυγά την ώρα του διαλείμματος19:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο