LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 23 Αυγούστου 2019 14:23

Ελληνίδα 81χρονη σέρφερ ετοιμάζεται να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες!

«Η ηλικία είναι μόνο ένα νούμερο», δηλώνει η Αν. Γερολυμάτου, λίγες ώρες πριν το παράτολμο εγχείρημα της.

Αναστασία Γερολυμάτου - 81χρονη - σερφ - windsurf

Λίγες ώρες χωρίζουν πλέον την Αναστασία Γερολυμάτου, 81 ετών, από την προσπάθειά της να κάνει τον διάπλου Σκάλας Κεφαλονιάς - Κυλλήνης με ιστιοσανίδα (windsurf) και να μπει στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες.

Είναι πανέτοιμη να διανύσει μια απόσταση 18 ναυτικών μιλίων πάνω σε ιστιοσανίδα, θέλοντας να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας και τόλμης, αλλά και να κάνει σαφές πως τα όνειρα δεν έχουν ηλικία.

Η απόπειρα για τον διάπλου θα γίνει το Σάββατο, 24 Αυγούστου, ημέρα για την οποία αναμένονται ιδανικές καιρικές συνθήκες και ευνοϊκός άνεμος. Η αθλήτρια, μαζί με τον διοργανωτή, Γιάννη Σκουρογιάννη, κάνουν από το πρωί τις τελευταίες προετοιμασίες, προκειμένου το εγχείρημα να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Αναστασία Γερολυμάτου - 81χρονη - σερφ - windsurf

«Είναι η τελευταία προπόνηση. Είμαι πολύ αισιόδοξη και αισθάνομαι δυνατή. Έχει αρκετό αέρα και ο καιρός θα είναι πολύ καλός», δήλωσε η Αναστασία Γερολυμάτου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ, από την παραλία της Σκάλας, όπου βρισκόταν για τις τελευταίες προετοιμασίες.

Όπως η ίδια εξομολογήθηκε έχει λίγο «καρδιοχτύπι, αλλά καθόλου άγχος». Πρόσθεσε, δε, πως το βράδυ θα κοιμηθεί «ήσυχη σαν πουλάκι κι ας είναι το τελευταίο πριν το συγκεκριμένο εγχείρημα».

Αναστασία Γερολυμάτου - 81χρονη - σερφ - windsurf

Η κ. Γερολυμάτου ξεκίνησε να κάνει windsurf σε ηλικία 41 ετών και τα τελευταία 40χρόνια έχει «οργώσει» θάλασσες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μάλιστα, υποστηρίζει πως η εμπειρία είναι μοναδική.

«Η απεραντοσύνη της θάλασσας είναι τόσο γλυκιά, τόσο ωραία. Τόση μαγεία που δεν μπορώ να την περιγράψω. Μαγεύονται τα μάτια μας όταν συναντάμε δελφίνια, φάλαινες, και από τα πετρώματα στη θάλασσα. Οι ελληνικές θάλασσες έχουν τεράστια διαφορά με τις υπόλοιπες. Στον Ατλαντικό Ωκεανό δεν βλέπεις κανένα σημάδι στη διαδρομή κι εγώ τις θεωρούσα άγριες και... άνοστες θάλασσες».

Αναστασία Γερολυμάτου - 81χρονη - σερφ - windsurf

Στο πλευρό της έχει αρκετούς ανθρώπους να της συμπαραστέκονται, την οικογένεια και τους φίλους της, ενώ το μήνυμα που στέλνει η κυρία Αναστασία όσον αφορά τη μετατροπή των ονείρων σε πράξη είναι πως «η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός και τίποτε άλλο. Αρκεί να το πιστεύουμε, να το θέλουμε και να γυμναζόμαστε καθημερινά».

Ο στενός συνεργάτης της κ. Γερολυμάτου και διοργανωτής του διάπλου, Γιάννης Σκουρογιάννης, πρόσθεσε πως οι συνθήκες είναι ιδανικές ώστε να πραγματοποιηθεί ο διάπλους. «Είναι ένα πέρασμα αρκετά δύσκολο, αυτό μεταξύ Κεφαλονιάς και Πελοποννήσου, γιατί οι άνεμοι αλλάζουν κάθε δύο - τρεις ώρες. Πρέπει να είσαι αρκετά τυχερός και γι' αυτό νομίζω ότι κανείς δεν το έχει καταφέρει μέχρι τώρα να το κάνει με windsurf».

Είπε ακόμη πως η όλη προσπάθεια γίνεται από μια «πολύ καλή, ενωμένη ομάδα, από γιατρό και ανθρώπους που γνωρίζουν από σερφ, από καιρό και από θάλασσα. Μία ομάδα που να το κάνει με ενθουσιασμό, με αγάπη, γιατί όλοι είμαστε εθελοντές. Βάζουμε πλάτη να προβληθεί το νησί, η Κεφαλονιά και το Ιόνιο. Είναι μοναδικό αυτό που κάνει η Αναστασία, ξεχωριστό, τρελό, για μια κυρία 81 ετών, αλλά θα τα καταφέρουμε».

Αναστασία Γερολυμάτου - 81χρονη - σερφ - windsurf

Αναστασία Γερολυμάτου - 81χρονη - σερφ - windsurf

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κωστής Χατζηδάκης: Ξεκινούν σήμερα οι πληρωμές των αγροτών - Η διαδικασία από τον ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ολοκληρωθεί10:40Κακοκαιρία Adele - Πολιτική Προστασία: Νεότερα στοιχεία για καιρικό σύστημα που επηρεάζει τη χώρα10:27Αττική: Εντοπίστηκε κατάστημα στην Αθήνα όπου διεξάγονταν τυχερά παίγνια τύπου "φρουτάκια"10:12Θεσσαλονίκη: Τρόμος για ζευγάρι - 60χρονος τους έσκισε τα λάστιχα και χτυπούσε την εξώπορτα κρατώντας μαχαίρι09:58Μοσχάτο: Μεταφέρουν πολίτες με καρότσα από τον ηλεκτρικό, λόγω των πλημμυρισμένων δρόμων09:44Πλημμυρισμένη η Λεωφόρος Ποσειδώνος: Διακοπή κυκλοφορίας λόγω της κακοκαιρίας Adel09:30Κακοκαιρία Adel: "Φούσκωσε" ο Κηφισός στο ύψος της λαχαναγοράς (βίντεο)09:16Αττική: Σε ποιους Δήμους θα παραμείνουν κλειστά, εκτάκτως, τα σχολεία09:02Πειραιάς: Όχημα έχασε τον έλεγχο κι έπεσε στο λιμάνι08:48Ρωσία: Προειδοποιεί για αντίποινα σε περίπτωση κατάσχεσης ρωσικών περιουσιακών στοιχείων 08:34Γλυφάδα: Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια (βίντεο)08:20Κίνηση στους δρόμους: Χάος σε κέντρο και Κηφισό προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση08:06Τζουμέρκα: Σοβαρές ζημιές από την κακοκαιρία - "Ανά 100 μέτρα υπάρχει κατολίσθηση", λέει κάτοικος στο Καλημέρα Ελλάδα07:52Περιστέρι: Φωτιά σε διαμέρισμα - Απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα07:38Τυμπάκι: Κλειστά το Γυμνάσιο και το Λύκειο για την κηδεία του 19χρονου Ραφαήλ07:24Λευκός Οίκος: Πέθανε η εθνοφρουρός που τραυματίστηκε από πυροβολισμούς07:10Πυρκαγιά στο Χονγκ Κονγκ: 94 νεκροί και 76 τραυματίες06:56Προϋπολογισμός 2026: Μετατίθεται κατά μία μέρα η συζήτηση και ψήφιση του06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 28 Νοεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο