LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 23 Αυγούστου 2019 13:29

Κατάταξη UEFA: σε δύσκολη θέση η Ελλάδα

Οι ήττες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, μας έφεραν πίσω στην προσπάθεια να «προλάβουμε» την Κύπρο και την 15η θέση της κατάταξης.

ΠΑΟΚ - Σλοβαν Μπρατισλάβα

Οι ήττες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στα πρώτα παιχνίδια τους για τα play off του Europa League, κράτησαν τη χώρα μακριά από την Κύπρο στην κατάταξη της UEFA.

Η Ελλάδα παραμένει 16η με 23.500 βαθμούς και πάντα σε απόσταση από τη (15η) Κύπρο (24.875). Έτσι καθοριστική για την εικόνα που θα έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο την σεζόν 2021/22 είναι η ερχόμενη εβδομάδα, ακόμα κι αν η Κύπρος μείνει χωρίς ομάδα στην Ευρώπη, αφού μόνο οι 800 βαθμοί που -εκτός απροόπτου- θα προσφέρει ο Ολυμπιακός ως μπόνους πρόκρισης δεν δείχνουν αυτή την στιγμή αρκετοί.

Όπως είναι γνωστό η χώρα μας ξεκίνησε τη σεζόν 2019/20 από την 16η θέση , αφού έχασε για τη τρέχουσα βαθμολογία, μια σχετικά καλή χρονιά που είχε μαζέψει 6.200 βαθμούς.

Στόχος είναι να αφήσει πίσω της την 16η θέση, μιας και αυτή της στερεί το δεύτερο εισιτήριο στο Champions League, από την σεζόν 2021/22.

Μπροστά από την Κύπρο είναι η (14η)Δανία (25.500), 13η είναι η Τσεχία (25.700), 12η η Ολλανδία (28.150) και 11η η Αυστρία (28.525), ενώ την χώρα μας ακολουθεί η 17η Κροατία με δύο ομάδες και 22.375 βαθμούς.

Η 14η θέση που τελείωσε η Ελλάδα την περασμένη σεζόν, επιτρέπει στον πρωταθλητή παρουσία στον 3ο προκριματικό του Champions League και τη σεζόν 2021-22, με τον δευτεραθλητή στο 2ο προκριματικό (Champions League), τον Κυπελλούχο και τον 3ο-4ο στο Europa League.

Η 15η θέση επιτρέπει δύο ομάδες στα προκριματικά του Champions League (αλλά ο πρωταθλητής ένα γύρο πίσω), ένα στα προκριματικά του Europa League 1 και δύο στα προκριματικά του Europa League 2, ενώ η 16η και η 17η στερούν το δεύτερο εισιτήριο για το Champions League.

Τότε η Ελλάδα θα έχει μία ομάδα στα προκριματικά του Champions League, καμία σε αυτά του Europa League 1 και τρεις σε αυτά του Europa League 2.

Όσο για την 11η ή 12η θέση ο πρωταθλητής πάει στα play off του Champions League, ο δευτεραθλητής στον δεύτερο προκριματικό γύρο, ο Κυπελλούχος απευθείας στους ομίλους του Europa League, ο τρίτος και ο τέταρτος του πρωταθλήματος στους προκριματικούς.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Νεκρός 29χρονος σε τροχαίο – 3 συλλήψεις10:06Μεταναστευτικό: Εκατόμβη νεκρών σε ναυάγια πλοίων με προορισμό την Κρήτη09:52Συνάντηση Τραμπ - Στάρμερ: Επί τάπητος διεθνείς υποθέσεις και επενδυτικές συμφωνίες09:38Τραμπ: Τρομοκρατική οργάνωση το κίνημα “Antifa”09:24Γάζα: Πίεση στις ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ09:11Report.oasa.gr – Κυρανάκης: Πρεμιέρα για την εφαρμογή υποβολής καταγγελιών στα ΜΜΜ08:57Αίγιο: Συνελήφθη πατέρας που οδηγούσε με το 5χρονο παιδί του αγκαλιά08:43ΚΤΕΟ: 700.000 οχήματα χωρίς έλεγχο - Σοβαρός κίνδυνος στους ελληνικούς δρόμους08:28Πενσιλβάνια: 3 νεκροί αστυνομικοί και 2 βαριά τραυματισμένοι από πυρά – Νεκρός και ο δράστης08:14Θεσσαλονίκη: Έκοβαν παράνομα ξύλα στο δάσος της Αρέθουσας και τα πουλούσαν07:59Γλυφάδα: Άνδρας εγκλωβίστηκε σε κάδο ανακύκλωσης κι έχασε τη ζωή του (εικόνες)07:46Φονική καραμπόλα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης (βίντεο)07:32Τεντόγλου: Ήταν ο χειρότερος αγώνας μου07:17ΗΠΑ: Ένοπλος σκότωσε 3 αστυνομικούς σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας07:04Παύλος Φύσσας: Η δολοφονία, η δίκη της Χρυσής Αυγής και η ιστορική απόφαση06:50Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Σεπτεμβρίου06:37Μητσοτάκης – ANT1: Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στη συνέντευξη του πρωθυπουργού06:23Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:09Πάτρα: Νεκρός εντοπίστηκε 68χρονος έξω από το σπίτι του23:59Τραγωδία στην Ισπανία: Νεκρή 4χρονη που έπεσε από μπαλκόνι23:43
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο