LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 23 Αυγούστου 2019 09:57

Χειρουργική επέμβαση στην καρδιά για τον Χουάν Κάρλος

Σε πληθώρα επεμβάσεων έχει υποβληθεί ο τέως Βασιλιάς της Ισπανίας και πατέρας του μονάρχη της χώρας, Φελίπε ΣΤ΄.

Ισπανία - Χουάν Κάρλος - Φελίπε - Στέψη

Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, 81 ετών σήμερα, θα υποβληθεί σήμερα σε χειρουργική επέμβαση καρδιάς στην κλινική Κιρόν ντε Ποθουέλο της Μαδρίτης, η οποία αποφασίσθηκε μετά την ετήσια ιατρική εξέταση του πατέρα του σημερινού μονάρχη της χώρας Φελίπε ΣΤ', ανακοίνωσε το Παλάτι της Θαρθουέλα, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τους λόγους που επέβαλαν την επέμβαση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η επέμβαση είχε προγραμματισθεί ήδη από δύο μηνών και έως σήμερα είχαν αποκλεισθεί πιθανοί κίνδυνοι για τη ζωή του Χουάν Κάρλος, ο οποίος είχε εξακολουθήσει να ζει φυσιολογικά, συμμετέχοντας ακόμα και σε αγώνες ιστιοπλοΐας στο εξωτερικό.

Μέσα στο διάστημα αυτό ο Χουάν Κάρλος βρέθηκε στην Πάλμα της Μαγιόρκας, λίγο προτού φθάσει ο Φελίπε, η βασίλισσα Λετίθια και οι κόρες τους. Μεταξύ των δραστηριοτήτων που ακολούθησε μαζί με την σύζυγό του Σοφία ήταν και μία επίσκεψη στη σχολή τένις του πρωταθλητή Ραφαέλ Ναδάλ στο Μανακόρ. Κατόπιν συμμετείχε με το ιστιοπλοϊκό του Bribon Movistar σε αγώνες στη Φιλανδία και στις 9 Αυγούστου αναδείχθηκε νικητής στην κατηγορία Κλασσικοί του Παγκόσμιου πρωταθλήματος της κλάσης 6. Οι δραστηριότητές του αυτές αποκλείουν την υπόθεση η εγχείρηση καρδιάς να οφείλεται σε κάποια σοβαρή αιτία, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση της Θαρθουέλα.

Ο Χουάν Κάρλος στη διάρκεια του βίου του έχει υποβληθεί σε πλείστες επεμβάσεις, ιδίως για το ισχίο, την σπονδυλική του στήλη και τις αρθρώσεις τους. Οι τραυματισμοί που έχει υποστεί λόγω της υπερβολικής αγάπης του για τον αθλητισμό, ιδίως το σκι, τον έχουν οδηγήσει συχνά στο χειρουργείο. Το 2010 είχε υποβληθεί σε αφαίρεση καλοήθους όγκου στον δεξί πνεύμονα, και το 2011 είχε χειρουργηθεί στο αριστερό πόδι για ρήξη αχίλλειου τένοντα. Το ίδιο έτος του τοποθετήθηκε προσθετικό μόσχευμα στο δεξί γόνατο, ενώ το επόμενο έτος υποβλήθηκε τρείς φορές σε επεμβάσεις: μία φορά για αρθροπλαστική στο δεξί ισχίο--έπειτα από την περιπετειώδη πτώση του σε σαφάρι ελεφάντων στη Μποτσουάνα-- , μία δεύτερη για διόρθωση της κίνησης της ίδιας αρθροπλαστικής και για μία ακόμη αρθροπλαστική στο αριστερό ισχίο.

Το 2013 υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση για να αποφευχθεί μόλυνση στην αρθροπλαστική του και κατόπιν σε νέα εγχείριση για την οριστική αντικατάστασή της. Το ίδιο έτος, μετά αρκετούς μήνες, υποβλήθηκε σε επέμβαση στην σπονδυλική στήλη, λόγω δισκοκήλης. Τον Απρίλιο του 2018 υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση για να διορθωθούν οι ενοχλήσεις που του προκαλούσε το προσθετικό μέλος στο δεξί γόνατο. Η τελευταία επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Χουάν Κάρλος ήταν φέτος τον Απρίλιο, για την αφαίρεση ενός δερματικού προβλήματος που του προκάλεσε η υπερέκθεση στον ήλιο.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Στρατηγική προτεραιότητα για την Ελλάδα η ένταξη της Μολδαβίας στην ΕΕΣήμερα 13:25 | Ειδήσεις

Όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Μολδαβίας.

Κυψέλη: Στο Νοσοκομείο 14χρονη που δέχθηκε επίθεση από μαχαίρι από μαθήτρια μέσα σε σχολείοΣήμερα 14:06 | Ειδήσεις

Η 14χρονη μαθήτρια διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα στο χέρι.

Λάρισα: Σε εξέλιξη η συγκέντρωση αγροτών στην Κεντρική Πλατεία της πόλης για τη δίκη δύο συναδέλφων τουςΣήμερα 14:33 | Ειδήσεις

Η κινητοποίηση εντάσσεται στις κλιμακούμενες δράσεις των αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας, υπογραμμίζοντας τη συνέχιση του αγώνα και της πίεσης προς την κυβέρνηση για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Μουσείο του Λούβρου: Θα παραμείνει κλειστό σήμερα λόγω απεργίας του προσωπικούΣήμερα 12:38 | Ειδήσεις

Το μουσείο δεν άνοιξε στις 09:00 σήμερα το πρωί όπως συνήθως, καθώς το προσωπικό του είχε γενική συνέλευση για να συζητήσει για την απεργιακή κινητοποίηση.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΠΑΟΚ: Την Τετάρτη στην Τούμπα ο Ζαφείρης15:04Λάρισα: Σε εξέλιξη η συγκέντρωση αγροτών στην Κεντρική Πλατεία της πόλης για τη δίκη δύο συναδέλφων τους14:50Αυστραλία: Οι δωρεές για τον ήρωα της παραλίας Μπόνταϊ ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο14:36Κυψέλη: Στο Νοσοκομείο 14χρονη που δέχθηκε επίθεση από μαχαίρι από μαθήτρια μέσα σε σχολείο14:22Μαρινάκης: Οι εικόνες από την αιματηρή, τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ, υπερβαίνουν τα όρια της λογικής14:08Ρωσία: Η μη ένταξη του ΝΑΤΟ αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας13:54Μητσοτάκης: Στρατηγική προτεραιότητα για την Ελλάδα η ένταξη της Μολδαβίας στην ΕΕ13:40Μουσείο του Λούβρου: Θα παραμείνει κλειστό σήμερα λόγω απεργίας του προσωπικού13:26Συνεχίζεται η εισαγγελική αγόρευση στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Βίαιη οργάνωση με φυλετικό μίσος13:12Συνελήφθη 21χρονος που επιχείρησε να περάσει ναρκωτικά μέσω αεροδρομίου12:58Πειραιάς: Επέτρεψαν σε ανήλικους την είσοδο σε κλαμπ και τους χορήγησαν αλκοόλ - Συνελήφθη ο υπεύθυνος12:44Καλοί Λιμένες: Διάσωση 80 μεταναστών με τη συνδρομή της Frontex12:30Σε πένθος έχει βυθιστεί η Αυστραλία μετά την αντισημιτική επίθεση στην παραλία Μπόνταϊ12:16Πάτρα: Έδωσαν ραντεβού για να λύσουν προσωπικές διαφορές και στη θέα του όπλου... τους πάτησε με το αμάξι12:02Θεσσαλονίκη: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Μακεδονίας - Ανακοίνωσαν κινητοποιήσεις για αύριο11:48Ηλεία: 33χρονος βρέθηκε νεκρός στην αυλή του σπιτιού του11:32Παρατείνονται οι εργασίες στη Γραμμή 2 του Μετρό - Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα11:18Πατέρας παίκτη ριάλιτι που χτύπησε σοβαρά ασφαλιστικό πράκτορα στο "Πρωινό" - Είναι ένα απόβρασμα της κοινωνίας11:04Πολύωροι αποκλεισμοί στα τελωνεία της Βόρειας Μακεδονίας εν αναμονή της απάντησης του πρωθυπουργού10:50Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο