LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 22 Αυγούστου 2019 15:59 | Ανανέωση: 22 Αυγούστου 2019 16:06

Πρώτο “όχι” του ΣτΕ στην Θάνου για την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Απορρίφθηκε η αίτηση προσωρινής διαταγής που είχαν καταθέσει οι κυρίες Βασιλική Θάνου και Άννα Νάκου. Τα νέα πρόσωπα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. 

Θάνου - Βουλή

Απορρίφθηκε από προεδρεύοντα του θερινού τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), αντιπρόεδρο Μιχάλη Πικραμένο η αίτηση προσωρινής διαταγής που είχαν καταθέσει οι κυρίες Βασιλική Θάνου και Άννα Νάκου, πρώην πρόεδρος και πρώην αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αντιστοίχως. Τόσο η κυρία Θάνου όσο και η κυρία Νάκου με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν στο ΣτΕ ζητούσαν να παγώσει η διαπιστωτική πράξη έκπτωσή τους από τις θέσεις τις οποίες κατείχαν.

Επίσης, οι κυρίες Θάνου και Νάκου έχουν καταθέσει και αίτηση αναστολής, η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 30 Αυγούστου στην Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ.

Ακόμη, έχουν υποβάλλει στο Ανώτατο Δικαστήριο και αίτηση ακύρωσης των πράξεων έκπτωσης τους από την ηγεσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η αίτησή ακύρωσής αναμένεται να συζητηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου από την Ολομέλεια του ΣτΕ.

Ειδικότερα, οι δυο προσφεύγουσες με την αίτηση ακύρωσης στρέφεται κατά των διαπιστωτικών πράξεων αυτοδίκαιης εκπτώσεώς τους από τις θέσεις τους. Μεταξύ άλλων στην προσφυγή τους υποστηρίζουν πως η θέσπιση του ασυμβίβαστου που εισήχθη με τον νόμο 4623/2019 της κυβέρνησης κατ’ εφαρμογήν του οποίου κηρύχθηκαν έκπτωτες εμφανίζει σωρεία παραβάσεων τόσο της κοινοτικής όσο και της εθνικής νομοθεσίας. 

"Οι επιλογές εξειδικευμένων προσώπων υψηλού κύρους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο στο πεδίο του δικαίου του ανταγωνισμού, με μεγάλη εμπειρία στο χώρο της ρύθμισης και του ελέγχου των αγορών και χωρίς καμία πολιτική δραστηριοποίηση σηματοδοτούν την απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης για αποκατάσταση της ανεξαρτησίας και ακεραιότητας της Επιτροπής Ανταγωνισμού", ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποκαλύπτοντας ποια πρόσωπα προτείνει για να στελεχώσουν την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Καλοκαίρι Μαζί", σχετικά με το θέμα ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «την Βασιλική Θάνου την αντικαθιστούμε διότι είναι ΣΥΡΙΖΑ, όπως θα αλλάζαμε και κάποιον εάν ήταν Νέα Δημοκρατία, διότι είναι σαφές και από την Ευρωπαϊκή Οδηγία ότι οι επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού δεν μπορεί να έχουν οιαδήποτε πολιτική επιρροή». 

Συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης ζητά η Βασιλική Θάνου 

Συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης ζητά η Βασιλική Θάνου για να τους ενημερώσει, όπως λέει, για το μείζον ζήτημα και την κατάφωρη παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης όσον αφορά την αποπομπή της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Συγκεκριμένα, στη σχετική της ανακοίνωση η Βασιλική Θάνου αναφέρει:

«Θα ήθελα να ζητήσω τον ορισμό ημερομηνίας συνάντησης μαζί σας, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, προκειμένου να σας ενημερώσω, για το μείζον θεσμικό ζήτημα που δημιουργήθηκε, με την ψήφιση, κατά πλειοψηφία και την (ταχύτατη) εφαρμογή της διάταξης του άρθ. 101 του Ν4623/2019 με την οποία τέσσερα (4) μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού κηρύχθηκαν αυτοδίκαια έκπτωτα από τη θέση τους (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και τα 2 μέλη).

Το συμβούλιο της Επικρατείας, εκτιμώντας το κατεπείγον του ζητήματος όρισε ημερομηνία συζήτησης της αίτησής μας, περί αναστολής εκτελέσεως της Υπουργικής απόφασης την 30η Αυγούστου 2019. Διερωτώμεθα κατά πόσο είναι συμβατό για μία δημοκρατική Κυβέρνηση Κράτους Δικαίου, λίγες ημέρες πριν από την κρίση των Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας, να σπεύδει ο αρμόδιος Υπουργός, όπως ανακοίνωσε, να διορίσει εντός των επόμενων ημερών νέο Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, προφανώς για να προλάβει και να προκαταλάβει την απόφαση του Δικαστηρίου, επιδιώκοντας να δημιουργήσει «τετελεσμένο γεγονός», πραγματοποιώντας κατάφωρη παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης και καταστρατηγώντας την ανεξαρτησία αυτής».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΛούτσα: Προφυλακίστηκε ο 29χρονος οδηγός - Αίτημα για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για δεύτερο όχημαΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Ο 19χρονος δήλωσε πως βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος.

Κακοκαιρία Byron: "Βούλιαξαν" από τη λάσπη πολλές περιοχές στη Λακωνία (βίντεο)Σήμερα 13:57 | Ειδήσεις

Σε "κόκκινο συναγερμό" η Λακωνία εξαιτίας της κακοκαιρίας Byron.

Αγρότες – μπλόκα: Έκλεισε το τελωνείο του ΠρομαχώναΣήμερα 13:38 | Ειδήσεις

Παρά το κλείσιμο, εξακολουθεί να επιτρέπεται η διέλευση σε Ι.Χ., λεωφορεία και ασθενοφόρα.

H Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έτρεξε στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου με τη Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων (εικόνες)Σήμερα 13:06 | Ειδήσεις

Τη δάδα τής την παρέδωσε ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Olympian στην ιστιοπλοΐα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996, Στέφανος Χανδακάς.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μαρινάκης για βιβλίο Τσίπρα: Δεν είδα rebranding, περισσότερο έμοιαζε με αποτυχημένο reunion παλιών συντρόφων15:43Λάρισα: Αναβλήθηκε για τις 15 Δεκεμβρίου η δίκη των δύο συλληφθέντων αγροτών15:33Ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην Πάργα15:23Συνάντηση Πιερρακάκη στη Ρώμη με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών15:13Λούτσα: Προφυλακίστηκε ο 29χρονος οδηγός - Αίτημα για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για δεύτερο όχημα15:03Φλώρινα: Αγρότες έστησαν μπλόκο στο τελωνείο της Νίκης14:53Βόλος: Αυτοκίνητο έπιασε φωτιά την ώρα που βρισκόταν στο φανάρι (εικόνες)14:43Ο Κωνσταντίνος Αργυρός... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου14:33Κακοκαιρία Byron -Ήχησε το 112 στην Πιερία14:23Κακοκαιρία Byron: "Βούλιαξαν" από τη λάσπη πολλές περιοχές στη Λακωνία (βίντεο)14:13Καρυστιανού για αγρότες: Η κυβέρνηση προσφέρει ψίχουλα, η αντιπολίτευση παχιά λόγια14:03Αγρότες – μπλόκα: Έκλεισε το τελωνείο του Προμαχώνα13:53Ζάκυνθος: Πλημμυρισμένοι δρόμοι από την κακοκαιρία13:43Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ολυμπιακή Φλόγα παραδόθηκε στους διοργανωτές του "Μιλάνο-Κορτίνα 2026"13:33H Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έτρεξε στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου με τη Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων (εικόνες)13:23“Κακοκαιρία BYRON”: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή13:13Η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και άλλες 53 κορυφαίες προσωπικότητες Ιnspirational Mentors JA Greece 2026 σε μαθητικές "start-up"13:06Μάνη - Κακοκαιρία: Ενεργοποιήθηκε το 11213:00Θεσσαλονίκη: Παραμένουν τα αγροτικά μπλόκα σε δρόμους και τελωνεία12:46Τόπο στα νιάτα δίνει ο Δήμος Αλίμου12:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο