LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 22 Αυγούστου 2019 08:39 | Ανανέωση: 22 Αυγούστου 2019 08:51

Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1: το Ελληνικό είναι “κλειδί” για την προσέλκυση επενδύσεων (βίντεο)

Η απόφαση του ΚΑΣ και τα αεροπλάνα της Ολυμπιακής. "Ερχεται" επιτάχυνση των δικαστικών αποφάσεων για επενδύσεις. Τι λέει για την αντικατάσταση της Βασιλικής Θάνου και την Novartis.

Άδωνις Γεωργιάδης - Καλοκαίρι Μαζί

Για «καλή απόφαση» από το ΚΑΣ το βράδυ της Τετάρτης, αναφορικά με τις εξελίξεις στην επένδυση στην περιοχή του Ελληνικού, έκανε λόγο ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, συμπληρώνοντας ότι «μέσα στο 2019 θα έχουν ολοκληρωθεί, από την πλευρά της Πολιτείας , όλες οι διαδικασίες, ώστε να μπορούν να πιάσουν δουλειά οι μπουλντόζες στην περιοχή του πρώην αεροδρομίου».

Σημαντική χαρακτήρισε και την συνεδρίαση του Συμβουλίου Νεότερων Μνημείων, που θα αποφασίσει για την τύχη των αεροπλάνων της Ολυμπιακής που βρίσκονται στον χώρο του πρώην αεροδρομίου, λέγοντας ότι είναι αποτρεπτικό για την επένδυση εάν αποφασιστεί ότι τα αεροσκάφη δεν μπορούν καν να μετακινηθούν από το σημείο, όπου βρίσκονται, καθώς καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο και σε καίριο σημείο της έκτασης.

«Δεν έχει αλλάξει καμία συμφωνία για το Ελληνικό, ισχύει το Master Plan που έχει εγκρίνει η Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, δεν έχει προστεθεί από την νέα Κυβέρνηση ούτε μια νέα μετόπη», επεσήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τις επικρίσεις για τον αριθμό και το ύψος των κτηρίων που θα αναγερθούν στην έκταση του πρώην αεροδρομίου.
Συμπλήρωσε ότι «όπως για κάθε μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα, έχει εγκριθεί Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο, που φέρει την υπογραφή του Γιάννη Δραγασάκη». Σημείωσε δε ότι όλα αυτά έχουν περιληφθεί στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα και έχουν εγκριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Ο διαγωνισμός για το καζίνο, που θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου, είναι σημαντικός, διότι αποτελεί προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, όπως είχε διαμορφωθεί από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ειναι όμως καθοριστικός για το αν θα γίνει η επένδυση, καθώς υπάρχει διασφαλισμένη χρηματοδότηση του έργου», συμπλήρωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί».

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ - Μιχάλης Γιαννακός - Καλοκαίρι Μαζί

Η επένδυση του Ελληνικού έχει προ πολλού ξεπεράσει τα στενά όρια του τόπου, διότι λόγω του μεγέθους της αποτελεί δείγμα και μήνυμα προς την διεθνή επενδυτική κοινότητα για το κατά πόσον «η Ελλάδα μπορεί», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, λέγοντας ότι στις επαφές του με τους εκπροσώπους των δανειστών, εκείνοι του έθεσαν το ζήτημα της εν λόγω επένδυσης, ως «κλειδί» για την αξιοπιστία της χώρας σε ότι αφορά την προώθηση μεταρρυθμίσεων και την προσέλκυση επενδύσεων.

«Εάν ξεκινήσει το Ελληνικό, θα έρθουν και πολλές άλλες επενδύσεις», είπε ο Υπ. Ανάπτυξης, αναφέροντας στις επαφές που έχει τις τελευταίες εβδομάδες, συμπληρώνοντας ότι μέσα στο 2019 θα έχουν εκδοθεί οι οικοδομικές άδειες και για την επένδυση στην Κασσιόπη (η οποία έχει «κολλήσει» εδώ και πολλά χρόνια), όπως και εκείνη στην περιοχή Αφάντου στην Ρόδο.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι για την επένδυση στο Ελληνικό πρέπει να απονεμηθούν τα εύσημα στον Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας ότι το τίμημα και οι τελικοί πολεοδομικοί όροι για την επένδυση συμφωνήθηκαν επί Κυβέρνησης Τσίπρα.

Σχεδιάζεται παρέμβαση για την επιτάχυνση της εκδίκασης και της έκδοσης δικαστικών αποφάσεων για ζητήματα που αφορούν επενδύσεις, προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ ανέφερε «η προσέλκυση επενδύσεων είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της χώρας».

"Παύσαμε την Θάνου απο την Επιτροπή Ανταγωνισμού διότι ήταν ΣΥΡΙΖΑ"

Ο κ. Γεωργιάδης είπε εντός της ημέρας θα ανακοινωθούν τα νέα μέλη και ο επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού.  Aπαντώντας σε σχετικό ερώτημα ανέφερε «την Βασιλική Θάνου την αντικαθιστούμε διότι είναι ΣΥΡΙΖΑ, όπως θα αλλάζαμε και κάποιον εάν ήταν Νέα Δημοκρατία, διότι είναι σαφές και από την Ευρωπαϊκή Οδηγία ότι οι επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού δεν μπορεί να έχουν οιαδήποτε πολιτική επιρροή».

«Δικαίωμα της κ. Θάνου να προσφύγει σε οποιοδήποτε δικαστήριο ή την ΕΕ για να δικαιωθεί, εφόσον πιστεύει ότι αδικείται», συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης, θυμίζοντας παραλλήλως ότι «αμέσως μετά την επιλογή της από την Βουλή, με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής, ο κ. Μητσοτάκης, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε στείλει επιστολή στην αρμόδια Επίτροπο της ΕΕ, αναφέροντας ότι δεν μπορεί να αναγνωρίσει την τοποθέτηση της κ. Θάνου στο εν λόγω αξίωμα».

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την NOVARTIS

Σε ότι αφορά την Novartis, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι παρά τις «βαρύγδουπες» δηλώσεις στελεχών της πρώην Κυβέρνησης και τις «παρατυπίες» από πλευράς υπουργών, όπως ανέφερε, ακόμη η Δικαιοσύνης δεν έχει μορφώσει άποψη για το κατά πόσον υπήρξε ή όχι κάποιο σκάνδαλο, λέγοντας ότι οι μόνες, μέχρι στιγμής, αποφάσεις που υπάρχουν πχ. για τον Κωνσταντίνο Φρουζή είναι αθωωτικές.

«Είναι προφανές ότι όσο πολιτικό κεφάλαιο επένδυσε στην υπόθεση η προηγούμενη Κυβέρνηση πήγε χαμένο», είπε ο κ. Γεωργιάδης, αφήνοντας υπονοούμενα με την φράση του «τώρα εάν επένδυσε και κάτι άλλο….» και συμπληρώνοντας «πχ. πιέσεις στην Δικαιοσύνη και νουθέτηση ψευδομαρτύρων…».

Παππάς: Νέο ρεσιτάλ ψεύδους για Ελληνικό και Επιτροπή Ανταγωνισμού από τον κ. Γεωργιάδη

Σχολιάζοντας την συνέντευξη του κ. Γεωργιάδη, σε δήλωση του, ο Τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, αναφέρει ότι «Η μόνη “επένδυση” στην οποία προχωρά η ΝΔ είναι η εξυπηρέτηση των μεγάλων και φιλικών της επιχειρηματικών συμφερόντων. Στο Ελληνικό προστασία μνημείων και ποιότητας οικιστικού περιβάλλοντος πιάνει, τσιμέντο παντού και σκέτο προς όφελος του επενδυτή γίνεται. Στα θέματα ανταγωνισμού παύει μέλη ανεξάρτητων αρχών για να προσφέρει ασυλία στον ιδιοκτήτη μέσων Ενημέρωσης και του μοναδικού πρακτορείου διανομής Τύπου. Ο κ. Γεωργιάδης έχει πάει το ψέμα σε άλλο επίπεδο. Μας έλεγε για μπουλντόζες που θα πιάσουν δουλειά στο Ελληνικό την πρώτη εβδομάδα της ΝΔ και το μόνο που βλέπουμε είναι αποφάσεις – δώρο στη Lamda Development. Σήμερα προχώρησε σε ένα ακόμα ρεσιτάλ ψεύδους. Χαρακτήρισε την κυρία Θάνου στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως θα έπαυαν τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού ακόμα και αν αυτός προέρχονταν από τη ΝΔ. Το παρελθόν τους με τον κ. Κυριτσάκη, “φίλο της οικογένειας Μητσοτάκη” όπως έλεγαν τα ΜΜΕ, ως πρόεδρο της Επιτροπής και τον κ. Μυλωνάκη, ο οποίος εκτός από διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Αρχής ήταν και σύμβουλος του τότε υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τους διαψεύδει πανηγυρικά».


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο