LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 21 Αυγούστου 2019 23:57 | Ανανέωση: 21 Αυγούστου 2019 23:53

Champions League: "έκλεισε θέση" για τους ομίλους ο Ολυμπιακός

Με μια πολύ καλή εμφάνιση, έβαλε θεμέλια πρόκρισης, μετά την ευρεία νίκη, εντός έδρας, επί της Κράσνονταρ.

Ολυμπιακος - Κρασνονταρ

Με το ενάμισι πόδι στους ομίλους του Champions League βρισκεται ο Ολυμπιακός, μετά την ευρεία νίκη, με 4-0, εντός έδρας, επί της ρωσικής Κράσνονταρ...

Το σχέδιο του Μαρτίνς ήταν αριστοτεχνικό, οι παίκτες ανταποκρίθηκαν και ο Ολυμπιακός... συνέτριψε την Κράσνονταρ 4-0 (Γκερέρο, Ραντζέλοβιτς (δις) και Ποντένσε) στο «Γ. Καραϊσκάκης», κλειδώνοντας την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, σε μία βραδιά βγαλμένη από τα... αστέρια. 

 Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με τον Σα κάτω από τα γκολπόστ, τους Ομάρ, Μεριά, Σεμέδο, Τσιμίκα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μπουχαλάκη, Γκιγιέρμε στον άξονα, τον Ποντένσε στο δεξί «φτερό», τον Μασούρα στο αριστερό και τον Βαλμπουενά σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Γκερέρο. 
Πρώτο ημίχρονο λοιπόν και ο Ολυμπιακός πήρε 10 με τόνο! Οχι γιατί σε αυτό το διάστημα άνοιξε το σκορ με το εξαιρετικό σουτ του Γκερέρο στο 30' (ωραίο stop και στρώσιμο της μπάλας μετά από μεταβίβαση του Μασούρα, εξαιρετικό τελείωμα), αλλά επειδή οδήγησε την αναμέτρηση εκεί ακριβώς που ήθελε.
Για την Κράσνονταρ τα καρέ του Σα ήταν... ναρκοπέδιο (ο Πορτογάλος χρειάστηκε να επέμβει μόνο στο 12' σε ένα σουτ του Βάντερσον) και την ίδια στιγμή οι «ερυθρόλευκοι» έλεγχαν την «ένταση».
Ολυμπιακος - Κρασνονταρ
Ολυμπιακος - Κρασνονταρ
 
Επί χάρτου η διάταξή τους ήταν 4-2-3-1, αλλά πολλές φορές ο Ποντένσε πέρναγε στο πλευρό του Γκερέρο, ο Μασούρας κάλυπτε πολύ σωστά τον Τσιμίκα, η δεξιά πλευρά των Ρώσων «νέκρωνε» και λόγω του «ερυθρόλευκου» πρέσινινγκ ψηλά, δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν. Με εξαίρεση 1-2 φορές που υπήρξαν ατομικά λάθη στον άξονα και δημιουργήθηκαν επικίνδυνες προϋποθέσεις για λογαριασμό τους, οι γηπεδούχοι έλεγχαν τον ρυθμό και από τα δεξιά πλαγιοκοπούσαν. Οταν ο Ποντένσε συνέκλινε, ο Ομάρ έκανε το όβερ λαπ και εκεί που ο αγώνας είχε «σβήσει», στα τελευταία λεπτά πριν την ανάπαυλα οι παίκτες του Μαρτίνς ανέβασαν κατακόρυφα ρυθμό. 
12-2 τελικές 
 
Ο Πορτογάλος στο 44' ξεμαρκαρίστηκε και σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής λίγο άουτ και δευτερόλεπτα πριν το φινάλε έδωσε ωραία στον Βαλμπουενά, που έκανε πάνω-κάτω από το ίδιο σημείο το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Για την ιστορία πέρασε ανεκμετάλλευτο και η Κράσνονταρ θέλησε να βγει στο τρανζίσιον, αλλά ανακόπηκε λίγο κάτω από τη σέντρα χάρις σε κούρσα του Σεμέδο, που ολοκλήρωσε έτσι την πολύ καλή του εμφάνιση σε αυτό το διάστημα (μαζί με τον Μεριά «πιστώνονται» ότι ο Μπεργκ «φάνηκε» μόνο σε ένα πλασεδάκι που βρήκε δοκάρι, αλλά ήταν σε θέση οφ σάιντ). Ετσι φτάσαμε στην ανάπαυλα, με τους Πειραιώτες να «πατάνε» καλύτερα και είναι χαρακτηριστικό πως σε αυτό το διάστημα οι τελικές ήταν 12-2 υπέρ τους. 
 
Στο δεύτερο μισό άρχισε να μπαίνει στην «εξίσωση» της αναμέτρησης και ο παράγοντας διαχείριση. Βλέπετε οι φιλοξενούμενοι έχουν περισσότερα ματς στα πόδια τους και διαθέτουν μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας. Την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός ήθελε πρωτίστως να κρατήσει το μηδέν και τα πρώτα λεπτά κύλησαν... ήρεμα. Στο 59' όμως το πρώτο λάθος του Σεμέδο στον αγώνα παραλίγο να κοστίσει, αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Σουλεϊμάν που μόλις είχε μπει στον αγώνα και ήταν «κρύος», για αυτό σούταρε ψηλά άουτ. Η συγκεκριμένη φάση «ξύπνησε» κάπως το παιχνίδι και οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 66' με τον Τσιμίκα, που «άδειασε» δύο αντιπάλους του, αλλά ο  Σαφόνοφ μπλόκαρε το σουτ του. Αμέσως μετά (68') ο Μπεργκ βγήκε για πρώτη φορά κάθετα στην πλάτη της «ερυθρόλευκης» άμυνας, αλλά έχασε το κοντρόλ και σούταρε ψηλά άουτ, ενώ στο 70' ο Ποντένσε έκανε την κλειστή ντρίμπλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά από καλή θέση αστόχησε. 
Ολυμπιακος - Κρασνονταρ
 
Η «τρέλα» του Ραντζέλοβιτς 
 
Τα παραπάνω αποτυπώνουν πως το ματς απέκτησε ρυθμό και κάπου εκεί «μίλησε» η κλάση του Βαλμπουενά και η «τρέλα» του Ραντζέλοβιτς. Ο Ολυμπιακός στο 68' βγήκε στην κόντρα και ο Γάλλος με μαγική μπαλιά βρήκε τον νεαρό Σέρβο σε θέση βολής. Εκείνος σούταρε μέσα από τα καρέ του Σαφόνοφ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του, αλλά... είχε και συνέχεια. Στο 85' δοκίμασε τα πόδια του έξω και με ένα «ξερό» σουτ διπλασίασε τα τέρματα των «ερυθρολεύκων», βάζοντας τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη... που έρχονταν. 
 
Ολυμπιακος - Κρασνονταρ
Ο Ποντένσε δεν είχε πει ακόμη την... τελευταία του λέξη. Ο Πορτογάλος στο 89' με ένα εξαιρετικό «σκάψιμο» της μπάλας έβαλε το κερασάκι στην τούρτα και διαμόρφωσε το τελικό, ευρύ και εντυπωσιακό 4-0. 
Για ακόμη ένα παιχνίδι ο Ολυμπιακός δεν δέχτηκε γκολ, ενώ την ερχόμενη Τρίτη θα ταξιδέψει στη Ρωσία για να σφραγίσει το εισιτήριο.
Ολυμπιακος - Κρασνονταρ
Πηγή: gazetta.gr
 
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Μήνυμα ενότητας και ειρήνης στο Στέιτ ΝτιπάρτμεντΣήμερα 06:55 | Ειδήσεις

Η κορυφαία εκδήλωση της ημέρας πραγματοποιήθηκε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στον εμβληματικό Ben Franklin Room.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1Σήμερα 12:00 | Ειδήσεις

Απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 στις 18.45 με τον Νίκο Χατζηνικολάου

ΥΠΕΞ: Παρακολουθούμε στενά την πορεία του "Πίρι Ρέις" - Είμαστε σε ετοιμότηταΣήμερα 13:33 | Ειδήσεις

Τι σημείωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Λάνα Ζωχιού στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Εντολή Πλεύρη για επανεξέταση καθεστώτος ασύλου στον Παλαιστίνιο που συνελήφθη για εμπρησμό και σεξουαλικές παρενοχλήσειςΣήμερα 11:00 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης ζήτησε από την υπηρεσία ασύλου να προβεί σε όλες τις ενέργειες για την επανεξέταση του καθεστώτος ασύλου που έχει λάβει ο Παλαιστίνιος

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Eurovision 2026: Η νέα διαδικασία επιλογής τραγουδιού - Πώς θα γίνει ο εθνικός τελικός;15:01Εθνική Ομάδα: Αγαπημένη πάντα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος14:46Γυναικοκτονία 40χρονης στο Μενίδι: Διακοπή της δίκης του εν διαστάσει συζύγου του θύματος14:33Δένδιας: Δεν συνδέεται η άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων με το Πίρι Ρέις14:18Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης14:03ΥΠΕΞ: Παρακολουθούμε στενά την πορεία του "Πίρι Ρέις" - Είμαστε σε ετοιμότητα13:50Λοβέρδος: Δεν ήρθα στην ΝΔ για να πάρω, αλλά για να δώσω13:36Η ΕΛΑΣ επικοινώνησε με την οικογένεια Αντετοκούνμπο μετά τα απειλητικά μηνύματα13:23Φλόριντα: Ανήλικοι κατέστρεψαν βιβλιοθήκη σχολείου - Χιλιάδες δολάρια η ζημιά13:09Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 12:55Γκουτέρες: Παρακολουθούμε τη συστηματική καταστροφή της πόλης της Γάζας12:40Φωτιά σε κτίριο στη Συγγρού12:27Ιράν: Εκτελέσθηκε άνδρας για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ12:13ΚΥΣΕΑ: Σε εξέλιξη η συνεδρίαση στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη 12:00Γερμανία – δημοσκόπηση: Η ακροδεξιά προηγείται για πρώτη φορά11:46Η ώρα του τελικού για τον Τεντόγλου 11:33Κως – ΑΑΔΕ: Μπαράζ παραβάσεων σε τουριστικά ημερόπλοια (εικόνες)11:19Εντολή Πλεύρη για επανεξέταση καθεστώτος ασύλου στον Παλαιστίνιο που συνελήφθη για εμπρησμό και σεξουαλικές παρενοχλήσεις 11:06Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 55χρονου για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικης10:52Λαμία: Σπίτι τυλίχτηκε στις φλόγες – έξι άτομα στο νοσοκομείο (εικόνες)10:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο