LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 21 Αυγούστου 2019 23:57 | Ανανέωση: 21 Αυγούστου 2019 23:53

Champions League: "έκλεισε θέση" για τους ομίλους ο Ολυμπιακός

Με μια πολύ καλή εμφάνιση, έβαλε θεμέλια πρόκρισης, μετά την ευρεία νίκη, εντός έδρας, επί της Κράσνονταρ.

Ολυμπιακος - Κρασνονταρ

Με το ενάμισι πόδι στους ομίλους του Champions League βρισκεται ο Ολυμπιακός, μετά την ευρεία νίκη, με 4-0, εντός έδρας, επί της ρωσικής Κράσνονταρ...

Το σχέδιο του Μαρτίνς ήταν αριστοτεχνικό, οι παίκτες ανταποκρίθηκαν και ο Ολυμπιακός... συνέτριψε την Κράσνονταρ 4-0 (Γκερέρο, Ραντζέλοβιτς (δις) και Ποντένσε) στο «Γ. Καραϊσκάκης», κλειδώνοντας την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, σε μία βραδιά βγαλμένη από τα... αστέρια. 

 Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με τον Σα κάτω από τα γκολπόστ, τους Ομάρ, Μεριά, Σεμέδο, Τσιμίκα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μπουχαλάκη, Γκιγιέρμε στον άξονα, τον Ποντένσε στο δεξί «φτερό», τον Μασούρα στο αριστερό και τον Βαλμπουενά σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Γκερέρο. 
Πρώτο ημίχρονο λοιπόν και ο Ολυμπιακός πήρε 10 με τόνο! Οχι γιατί σε αυτό το διάστημα άνοιξε το σκορ με το εξαιρετικό σουτ του Γκερέρο στο 30' (ωραίο stop και στρώσιμο της μπάλας μετά από μεταβίβαση του Μασούρα, εξαιρετικό τελείωμα), αλλά επειδή οδήγησε την αναμέτρηση εκεί ακριβώς που ήθελε.
Για την Κράσνονταρ τα καρέ του Σα ήταν... ναρκοπέδιο (ο Πορτογάλος χρειάστηκε να επέμβει μόνο στο 12' σε ένα σουτ του Βάντερσον) και την ίδια στιγμή οι «ερυθρόλευκοι» έλεγχαν την «ένταση».
Ολυμπιακος - Κρασνονταρ
Ολυμπιακος - Κρασνονταρ
 
Επί χάρτου η διάταξή τους ήταν 4-2-3-1, αλλά πολλές φορές ο Ποντένσε πέρναγε στο πλευρό του Γκερέρο, ο Μασούρας κάλυπτε πολύ σωστά τον Τσιμίκα, η δεξιά πλευρά των Ρώσων «νέκρωνε» και λόγω του «ερυθρόλευκου» πρέσινινγκ ψηλά, δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν. Με εξαίρεση 1-2 φορές που υπήρξαν ατομικά λάθη στον άξονα και δημιουργήθηκαν επικίνδυνες προϋποθέσεις για λογαριασμό τους, οι γηπεδούχοι έλεγχαν τον ρυθμό και από τα δεξιά πλαγιοκοπούσαν. Οταν ο Ποντένσε συνέκλινε, ο Ομάρ έκανε το όβερ λαπ και εκεί που ο αγώνας είχε «σβήσει», στα τελευταία λεπτά πριν την ανάπαυλα οι παίκτες του Μαρτίνς ανέβασαν κατακόρυφα ρυθμό. 
12-2 τελικές 
 
Ο Πορτογάλος στο 44' ξεμαρκαρίστηκε και σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής λίγο άουτ και δευτερόλεπτα πριν το φινάλε έδωσε ωραία στον Βαλμπουενά, που έκανε πάνω-κάτω από το ίδιο σημείο το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Για την ιστορία πέρασε ανεκμετάλλευτο και η Κράσνονταρ θέλησε να βγει στο τρανζίσιον, αλλά ανακόπηκε λίγο κάτω από τη σέντρα χάρις σε κούρσα του Σεμέδο, που ολοκλήρωσε έτσι την πολύ καλή του εμφάνιση σε αυτό το διάστημα (μαζί με τον Μεριά «πιστώνονται» ότι ο Μπεργκ «φάνηκε» μόνο σε ένα πλασεδάκι που βρήκε δοκάρι, αλλά ήταν σε θέση οφ σάιντ). Ετσι φτάσαμε στην ανάπαυλα, με τους Πειραιώτες να «πατάνε» καλύτερα και είναι χαρακτηριστικό πως σε αυτό το διάστημα οι τελικές ήταν 12-2 υπέρ τους. 
 
Στο δεύτερο μισό άρχισε να μπαίνει στην «εξίσωση» της αναμέτρησης και ο παράγοντας διαχείριση. Βλέπετε οι φιλοξενούμενοι έχουν περισσότερα ματς στα πόδια τους και διαθέτουν μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας. Την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός ήθελε πρωτίστως να κρατήσει το μηδέν και τα πρώτα λεπτά κύλησαν... ήρεμα. Στο 59' όμως το πρώτο λάθος του Σεμέδο στον αγώνα παραλίγο να κοστίσει, αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Σουλεϊμάν που μόλις είχε μπει στον αγώνα και ήταν «κρύος», για αυτό σούταρε ψηλά άουτ. Η συγκεκριμένη φάση «ξύπνησε» κάπως το παιχνίδι και οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 66' με τον Τσιμίκα, που «άδειασε» δύο αντιπάλους του, αλλά ο  Σαφόνοφ μπλόκαρε το σουτ του. Αμέσως μετά (68') ο Μπεργκ βγήκε για πρώτη φορά κάθετα στην πλάτη της «ερυθρόλευκης» άμυνας, αλλά έχασε το κοντρόλ και σούταρε ψηλά άουτ, ενώ στο 70' ο Ποντένσε έκανε την κλειστή ντρίμπλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά από καλή θέση αστόχησε. 
Ολυμπιακος - Κρασνονταρ
 
Η «τρέλα» του Ραντζέλοβιτς 
 
Τα παραπάνω αποτυπώνουν πως το ματς απέκτησε ρυθμό και κάπου εκεί «μίλησε» η κλάση του Βαλμπουενά και η «τρέλα» του Ραντζέλοβιτς. Ο Ολυμπιακός στο 68' βγήκε στην κόντρα και ο Γάλλος με μαγική μπαλιά βρήκε τον νεαρό Σέρβο σε θέση βολής. Εκείνος σούταρε μέσα από τα καρέ του Σαφόνοφ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του, αλλά... είχε και συνέχεια. Στο 85' δοκίμασε τα πόδια του έξω και με ένα «ξερό» σουτ διπλασίασε τα τέρματα των «ερυθρολεύκων», βάζοντας τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη... που έρχονταν. 
 
Ολυμπιακος - Κρασνονταρ
Ο Ποντένσε δεν είχε πει ακόμη την... τελευταία του λέξη. Ο Πορτογάλος στο 89' με ένα εξαιρετικό «σκάψιμο» της μπάλας έβαλε το κερασάκι στην τούρτα και διαμόρφωσε το τελικό, ευρύ και εντυπωσιακό 4-0. 
Για ακόμη ένα παιχνίδι ο Ολυμπιακός δεν δέχτηκε γκολ, ενώ την ερχόμενη Τρίτη θα ταξιδέψει στη Ρωσία για να σφραγίσει το εισιτήριο.
Ολυμπιακος - Κρασνονταρ
Πηγή: gazetta.gr
 
Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μεγάλες καταστροφές στην Καστοριά - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολλές κοινότητεςΣήμερα 18:48 | Ειδήσεις

Οι κάτοικοι δήλωσαν ότι είχαν να δουν τέτοια βροχή 25 χρόνια και περιμένουν η βροχή να σταματήσει εντελώς για να εκτιμηθεί το μέγεθος της ζημιάς των καταστροφών.

Σφυροκόπημα της κακοκαιρίας στην Κέρκυρα: Δραματικοί απεγκλωβισμοί - Ζημιές και σε σπίτιαΣήμερα 21:07 | Ειδήσεις

Οι κάτοικοι της περιοχής αγωνιούν για το αν θα συνεχιστούν τα φαινόμενα το βράδυ.

Τραγωδία στη Σαλαμίνα: Νεκρός ηλικιωμένος που έπεσε με το ΙΧ του στη θάλασσαΣήμερα 20:40 | Ειδήσεις

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Κακοκαιρία: Πάνω από 300 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική - Πού χρειάστηκαν περισσότερο παροχή βοήθειαςΣήμερα 17:29 | Ειδήσεις

Πολλά προβλήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας, σε μεγάλο τμήμα της χώρας, με κατολισθήσεις να σημειώνονται στην Ήπειρο, την Κέρκυρα, την Άρτα και τα Ιωάννινα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σφυροκόπημα της κακοκαιρίας στην Κέρκυρα: Δραματικοί απεγκλωβισμοί - Ζημιές και σε σπίτια21:32ΕΕ: Αύριο συνάντηση ηγετών για την κατάσταση στην Ουκρανία21:18Τραγωδία στη Σαλαμίνα: Νεκρός ηλικιωμένος που έπεσε με το ΙΧ του στη θάλασσα21:04Παναθηναϊκός: Ο Ματίας Λεσόρ στην Πορτογαλία για αρθροσκόπηση20:50Κακοκαιρία: Μεγάλες καταστροφές στην Καστοριά - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολλές κοινότητες20:36Ρωσία: Στα χέρια του Πούτιν το ειρηνευτικό σχέδιο με την Ουκρανία20:22Αττική: Συνελήφθησαν δύο οδηγοί ταξί που επέδειξαν πλαστές άδειες οδήγησης20:08Tae Kwon Do: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Αριστείδης Ψαρρός, "αργυρές" οι Ασημάκη και Κλακάλα19:54Θεοδωρικάκος: Με τη νέα Ανεξάρτητη Αρχή ενισχύουμε ουσιαστικά την προστασία του καταναλωτή19:40Σαντορίνη: Συνελήφθη 48χρονος που πουλούσε "πειρατικά" συνδρομητικά κανάλια19:26Σοβαρό τροχαίο στο Παγκράτι με παράσυρση πεζής19:12Ολυμπιακός - Μπαρτζώκας: Έκανα 5-6 διαφορετικές προτάσεις που δεν προχώρησαν για διάφορους λόγους18:58Κακοκαιρία: Πάνω από 300 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική - Πού χρειάστηκαν περισσότερο παροχή βοήθειας18:44Formula 1 - Λάντο Νόρις: Χαίρομαι που είχα αυτό το κάπως άσχημο ξεκίνημα18:30Η ΕΕ δεν έχει λάβει επισήμως το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ για την Ουκρανία – Θα το συζητήσει στη σύνοδο κορυφής της G2018:16Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Συναντήθηκε με την Λίνα Μενδώνη - Η ατζέντα της συνάντησης18:02Βόρεια Κέρκυρα: Πρωτοβουλίες για άμεση χρηματοδότηση και κήρυξη έκτακτης ανάγκης μετά τις καταστροφές της κακοκαιρίας17:52Ζελένσκι: Η Ουκρανία ίσως χρειαστεί να διαλέξει την απώλεια αξιοπρέπειας ή τον κίνδυνο να χάσει έναν βασικό εταίρο17:42Εισαγγελική παρέμβαση από Άρειο Πάγο για τα μέτρα κατά της ευλογιάς των αιγοπροβάτων17:32Κακοκαιρία: Πλημμύρες και κατολισθήσεις σε Ιωάννινα και Άρτα – Εκτεταμένα προβλήματα σε Ήπειρο και Ιόνιο (εικόνες)17:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο