LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 21 Αυγούστου 2019 19:01

“Ισχυρά χαρτιά” παίρνουν θέσεις στο ΔΣ της ΔΕΗ

Ποια είναι τα πέντε πρόσωπα που θα πλαισιώσουν τον νέο επικεφαλής της Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.

Την Πέμπτη συγκαλείται η έκτακτη ΓΣ των μετόχων της ΔΕΗ η οποία και θα εγκρίνει το διορισμό του νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Γ. Στάσση. Όπως ανακοινώθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης, μαζί με εκείνη του τον κ. Στάσση θα εγκριθεί η εκλογή 5 νέων μελών, που θα στελεχώσουν το ΔΣ. Η πρόταση της ΕΕΣΥΠ, δηλαδή του φορέα για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, είναι οι: Τ. Βλασσόπουλος, Σ. Θεοδωρίδης, Σ. Καρδαμάκης, Πύρρος Παπαδημητρίου και Αλέξανδρος Πατεράκης, όλοι με πολυετή θητεία σε θέσεις ευθύνης σε μεγάλες ελληνικές και ξένες εταιρείες.

Τα βιογραφικά των προτεινόμενων από την ΕΕΣΥΠ για νέα μέλη του ΔΣ της ΔΕΗ

Τάσος Βλασσόπουλος: Ο Τάσος Βλασσόπουλος είναι υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλων διεθνών εταιρειών, με συνολική εμπειρία 28 ετών στον χώρο της ενέργειας και των υδρογονανθράκων. Σήμερα, εργάζεται ως ανεξάρτητος σύμβουλος σε θέματα ενέργειας και πετρελαίου. Κατά την διάρκεια της καριέρας του έχει αναλάβει θέσεις ευθύνης, όπως Διευθυντής Στρατηγικής και Μάρκετινγκ της GE Oil & Gas, παγκοσμίως. Σε αυτή την θέση ήταν υπεύθυνος για την στρατηγική αγορών, βέλτιστης διαχείρισης προϊόντων και χαρτοφυλακίου καθώς και ευκαιριών ανάπτυξης. Διευθύνοντας την στρατηγική της GE Energy σε Ευρώπη, Ρωσία και Β. Αφρική απέκτησε σημαντική εμπειρία στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και ανανεωσίμων. Προηγουμένως, κατείχε τη θέση του Διευθυντή στη Στρατηγική Ανάλυση στον τομέα πετρελαίου και φυσικού αεριού παγκοσμίως, στην Boston Consulting Group. Επιπλέον, έχει διατελέσει στέλεχος στον τομέα εμπορικής ανάπτυξης σε μεγάλες διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων εξαγορών καθώς και αξιολογήσεων επενδύσεων. Πρόσφατα, διετέλεσε Διευθυντής Στρατηγικής Προϊόντων στην IMI Critical Engineering. Έχει συνεργαστεί με δημόσιες ρυθμιστικές αρχές διαφόρων χωρών και έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων. Σπούδασε Επιχειρησιακή Ερευνά (ΜSc) στο London School of Economics και έχει πτυχίο στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Στέφανος Θεοδωρίδης: Ο κ. Στέφανος Θεοδωρίδης έχει διατελέσει για περισσότερα από 35 έτη Ανώτερο Διοικητικό Στέλεχος επιχειρηματικών ομίλων στην Ελλάδα και το εξωτερικό εκ των οποίων τα 25 έτη σε θέση Διευθύνοντος Συμβούλου. Από το 1989 έως το 2006 στην DIAGEO SA, αρχικά ως CEO Ελλάδος και τα τελευταία χρόνια ως Διευθύνων Σύμβουλος Νότιας & Ανατολικής Ευρώπης. Σε αυτόν το ρόλο είχε την ευθύνη για 18 χώρες και ήταν μέλος του European Executive Committee της Εταιρείας. Από το 2006 έως το 2011 ήταν CEO της HYATT/REGENCY SA, ηγέτιδας εταιρείας στον χώρο του τουρισμού και της ψυχαγωγίας. Από το 2012 έως σήμερα κατέχει την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην ΤΕΜΕΣ Α.Ε., μίας από τις σημαντικότερες εταιρείες στην ανάπτυξη και διαχείριση τουριστικών και παραθεριστικών προορισμών. Παράλληλα με την σημερινή του θέση, είναι Αντιπρόεδρος του Ομίλου PREZIOSI στην Ελλάδα & Τουρκία, Μέλος του ΔΣ και της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΙΟΒΕ, καθώς και του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ.

Στέφανος Καρδαμάκης: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Αποφοίτησε από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 1991. Στη συνέχεια έλαβε πτυχίο Master (MSc) στις Χρηματοδοτήσεις, το Εμπόριο και τα Ναυτιλιακά από το City University, Cass Business School του Λονδίνου. Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε το 1993 από το Τεχνικό Τμήμα της ναυτιλιακής εταιρίας Adelfia Shipping Enterprises. To 1994 προσελήφθη στην Ολλανδική Τράπεζα ABN AMRO ως Υπεύθυνος Πελατών στο Τμήμα Ναυτιλιακών Χρηματοδοτήσεων, όπου έφτασε μέχρι και τη θέση του Αντιπροέδρου του Τμήματος. Το 2004 ηγήθηκε της νεοσυσταθήσας Διεύθυνσης Ναυτιλίας της Εγνατίας Τράπεζας, στο χώρο των χρηματοδοτήσεων. Κατά την 14ετή παρουσία του στον Τραπεζικό κλάδο ασχολήθηκε με προτάσεις χρηματοδότησης, χρηματοοικονομικές συναλλαγές και προϊόντα, καθώς και σύναψης μεγάλων κοινοπρακτικών δανείων με άλλες τράπεζες για μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες. Επίσης ασχολήθηκε με τη βελτιστοποίηση των εσωτερικών διαδικασιών και την εισαγωγή νέων μεθόδων για την καλύτερη παρακολούθηση και βελτίωση του λειτουργικού και πιστωτικού κινδύνου, καθώς και με την αναδιάρθρωση μη εξυπηρετούμενων δανείων. Το 2008, ανέλαβε Οικονομικός Διευθυντής Conbulk Shipping S.A., ενώ από το 2019 έχει αναλάβει και τον ρόλο του Chief Operating Officer, έχοντας υπό την ευθύνη του εκτός από την οικονομική διαχείριση, και το λειτουργικό, τεχνικό και τμήμα προμηθειών της εν λόγω Εταιρίας.

Πύρρος Παπαδημητρίου: O Πύρρος Παπαδημητρίου είναι δικηγόρος – οικονομολόγος, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών (1985) και του Νομικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών (1989). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Sussex (1987), Master στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Kent (1988) και διδακτορικού στα Οικονομικά (1992) από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Έχει απασχοληθεί ως οικονομικός αναλυτής στην Gerald & National Inter Commodities στο Λονδίνο (1989-1990), ως ερευνητής στο Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (1994-1995), ως προϊστάμενος στο τμήμα κλαδικών αναλύσεων της Αlpha Bank (1995-1996), ως σύμβουλος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (1996-1998) και διευθυντής συμβουλευτικών υπηρεσιών της ICAP A.E. (1999-2000). Tο 1996 ίδρυσε την HEADWAY Σύμβουλοι – Οικονομολόγοι, Ε.Π.Ε. και παραμένει ο βασικός μέτοχός της. Από το 2006 έως το 2015 συνεργάστηκε με την εταιρεία Four Assist Development Consulting Ltd, η οποία παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε αναπτυσσόμενες χώρες σε θέματα διαχείρισης δημοσίων οικονομικών. Την περίοδο 2007-2009 διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στην Ολυμπιακή Αεροπορία – Υπηρεσίες Α.Ε. και στις Ολυμπιακές Αερογραμμές Α.Ε. μετέχοντας στην υλοποίηση του έργου της αποκρατικοποίησης του ομίλου της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Το 2012 ανέλαβε συντονιστής της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων, έργο που κατέληξε επιτυχώς με την εξαγορά των αεροδρομίων από τη Fraport Α.Ε.. Τα τελευταία χρόνια εκτός από την δραστηριότητά του στην HEADWAY Σύμβουλοι – Οικονομολόγοι Ε.Π.Ε., υλοποιεί διάφορα έργα συμβουλευτικής υποστήριξης σε κυβερνήσεις τρίτων χωρών στον τομέα της διαχείρισης των δημοσίων οικονομικών και της απασχόλησης.

Αλέξανδρος Πατεράκης: Είναι πτυχιούχος Μηχανικός Υπολογιστών και Μαθηματικών από το University of La Verne. Ο Αλέξανδρος Πατεράκης ξεκίνησε την καριέρα του ως Μηχανικός Δικτύων, αναλαμβάνοντας στη συνέχεια θέσεις ευθύνης ως ανώτερος σύμβουλος πληροφορικής, όπως Επικεφαλής της Διεύθυνσης Συμβουλευτικών Υπηρεσιών στην MicroAge, Management Consultant στην Arthur Andersen (Accenture) στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατόπιν στην Ελλάδα. Το 2003 διετέλεσε Διευθυντής Πληροφορικής στην εταιρεία τηλεπικοινωνίων Tellas ενώ το 2008 μετακινήθηκε στη Vodafone για να αναλάβει στη συνέχεια τη θέση του CIO. Στη συνέχεια μετακινήθηκε στην Etihad Etisalat (Mobily), όπου διετέλεσε Πρόεδρος της Infotech Mobily India Pvt Ltd και αποχώρησε το 2016 ως CIO από τη Σαουδική Αραβία, ασχολούμενος ενεργά με την προώθηση του μετασχηματισμού σε τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών (ICT). Από το 2016 παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες ασχολούμενος ενεργά με την ψηφιακή στρατηγική. Από το 2018 έχει αναλάβει τη θέση του CIO στην AXIATA Celcom, εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιών στην Μαλαισία.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία“Απασφάλισε” ο Τραμπ: Απειλεί να απελευθερώσει τζιχαντιστές στα σύνορα της ΕυρώπηςΧθες 22:42 | Ειδήσεις

Μιμούμενος τον Ερντογάν, ο Αμερικανός Πρόεδρος θέτει εκβιαστικά διλήμματα στους Ευρωπαίους.

Νέα αιφνιδιαστική έρευνα στις φυλακές ΚορυδαλλούΧθες 19:27 | Ειδήσεις

"Λαβράκια" έβγαλε η νέα έφοδος των Αρχών στις φυλακές Κορυδαλλού. Τι εντόπισαν στα κελιά κρατουμένων. Φωτογραφίες έδωσε στην δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.

Δολοφονία φαρμακοποιού στο Ψυχικό: Δάκρυα και λιποθυμίες στην δίκηΧθες 18:35 | Ειδήσεις

Ξέσπασαν οι συγγενείς του άτυχου φαρμακοποιού μόλις αντίκρισαν στο δικαστήριο τον καθ΄ ομολογίαν δράστη της δολοφονίας. 

Έρευνα ΑΝΤ1 για ναρκωτικά στα σχολεία: διακινητές μετατρέπουν μαθητές σε “βαποράκια” (βίντεο)Χθες 19:45 | Ειδήσεις

Γονείς καταγγέλλουν ότι όποιος τολμήσει να αντιδράσει δέχεται επιθέσεις.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ντένις Ρόντμαν: Η Μαντόνα μου πρόσφερε 20 εκατ. δολάρια για να κάνουμε παιδί!23:59“Κραυγή αγωνίας” από το Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη (βίντεο)23:51Θρασύτατη κλοπή σε κοσμηματοπωλείο στο Μπραχάμι (βίντεο)23:38Δικηγόρος υπέστη καρδιακή ανακοπή στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης23:26Εξαρθρώθηκε τεράστιο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας (βίντεο)23:15“Απασφάλισε” ο Τραμπ: Απειλεί να απελευθερώσει τζιχαντιστές στα σύνορα της Ευρώπης23:03Φονικό το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Ιμέλντα από το Τέξας (βίντεο)22:51Ισόβια στον δολοφόνο του 52χρονου με νοητικά προβλήματα22:38Ποινική δίωξη στη 49χρονη που μαχαίρωσε στον λαιμό τον κουμπάρο της (βίντεο)22:25Τραμπ: προσεύχομαι να μη χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα22:13Πατέρας Ζακ Κωστόπουλου στον ΑΝΤ1: ήταν καθαρή δολοφονία (βίντεο)21:59Οι “Πρωινοί Τύποι” έκαναν… βραδινό ζέσταμα στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 (βίντεο)21:47Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στο στρατόπεδο Κορίνθου, όπου μεταφέρθηκαν οι μετανάστες από τα κτίρια που εκκενώθηκαν21:34Εισαγγελική εντολή για εκκένωση 11 κτιρίων που τελούν υπό κατάληψη (βίντεο)21:20Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο ΑΤ Ζωγράφου21:07Αστεροειδής πέρασε “ξυστά” από την Γη (βίντεο)20:53Εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές σε όλο τον κόσμο διαδήλωσαν για το κλίμα20:41Καλεντερίδης στον ΑΝΤ1: ο Ερντογάν κλιμακώνει τις προκλήσεις στην Αν. Μεσόγειο (βίντεο)20:28Brexit: συνάντηση Τζόνσον – Τουσκ20:16Έρευνα ΑΝΤ1 για ναρκωτικά στα σχολεία: διακινητές μετατρέπουν μαθητές σε “βαποράκια” (βίντεο)20:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο