LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 21 Αυγούστου 2019 17:40

Μέτρα για τη στήριξη του τουρισμού στη Σαμοθράκη ανακοίνωσε ο Θεοχάρης

Συνάντηση του υπουργού Τουρισμού με τον πρόεδρο των επαγγελματιών και βιοτεχνών Σαμοθράκης.

ΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ - ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Με στοχευμένες δράσεις που θα κινηθούν σε δύο άξονες, απαντά το υπουργείο Τουρισμού στο πρόβλημα που ενέσκηψε στο νησί της Σαμοθράκης.

Στο πλέγμα δράσεων που θα «τρέξει» το υπουργείο εστίασε ο Χάρης Θεοχάρης, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των επαγγελματιών και βιοτεχνών Σαμοθράκης, Γιάννη Γλήνια, αλλά και με τον νέο δήμαρχο, Νίκο Γαλατούμο.

Ο πρώτος άξονας, όπως είπε ο κ. Θεοχάρης, θα αφορά τη συνολική τουριστική θεώρηση στο νησί και, προς αυτή την κατεύθυνση, το υπουργείο Τουρισμού «θα μεταφέρει τα λιμνάζοντα προβλήματα του νησιού στα συναρμόδια υπουργεία, με στόχο την άμεση επίλυσή τους».

Σε πρώτο επίπεδο, όπως τονίστηκε, θα υπάρξει βοήθεια για την άμεση ανακούφιση και σε δεύτερο επίπεδο, μια μακρόχρονη στρατηγική, που θα συμβάλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Σε ό,τι αφορά τον δεύτερο άξονα των δράσεων, αυτός άπτεται καθαρά με τις αρμοδιότητες του υπουργείου Τουρισμού, και ο υπουργός εστίασε στην καμπάνια προβολής του νησιού στη Ρουμανία μέσω bloggers, αλλά και σε ενέργειες όπως η αδειοδότηση του κάμπινγκ, αλλά και η αξιοποίηση του Ξενία.

Πλέον, όλες οι δυνάμεις του υπουργείου, αλλά και των επαγγελματιών στη Σαμοθράκη εστιάζουν στην άνθιση των τουριστικών ροών τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να καλυφτεί το χαμένο έδαφος του Αυγούστου.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Θεοχάρης, για μια ακόμη φορά, στάθηκε στη σημασία της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου και πως αυτή, εάν υφίστατο για τη Σαμοθράκη, θα λειτουργούσε ευεργετικά στην εξέλιξη των τουριστικών ροών προς το νησί.

Σε ό,τι αφορά το σκέλος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του νησιού, αυτό εντοπίζεται στη μόνιμη ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού σε ετήσια βάση, όπως ανάφερε ο πρόεδρος των επαγγελματιών και βιοτεχνών Σαμοθράκης, Γιάννης Γλήνιας. «Πάμε σε εκθέσεις στο εξωτερικό και δεν μπορούμε να υποσχεθούμε σταθερότητα στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις», ανάφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, ένα ζήτημα αφορά και το Μουσείο της Σαμοθράκης το οποίο για πέντε χρόνια παραμένει κλειστό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το χαρτοφυλάκιο των τουριστικών προϊόντων που διαθέτει το νησί. Μάλιστα, η νέα δημοτική αρχή, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο νέος δήμαρχος, θα κινηθεί άμεσα για το άνοιγμα των θυρών του Μουσείου, όπως και της ενίσχυσης της τουριστικής προβολής στο εξωτερικό.

Στο μεταξύ παρατείνεται μέχρι την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019 η δρομολόγηση του επιβατηγού – οχηματαγωγού ταχύπλοου «ANDROS JET» της εταιρίας «SEAJETS» στην γραμμή Αλεξανδρούπολης- Σαμοθράκης.

Από την Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019, την ακτοπλοϊκή γραμμή Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης θα καλύπτει το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «ΑΡΤΕΜΙΣ» της εταιρίας «Hellenic Seaways».

Τα αναλυτικά δρομολόγια του «ANDROS JET», και του «ΑΡΤΕΜΙΣ», θα ανακοινωθούν από τις διαχειρίστριες εταιρίες.

Εξάλλου, το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «ΑΝΑΞ» θα συνεχίσει να εξυπηρετεί την γραμμή μέχρι και το Σάββατο 24 Αυγούστου 2019, για την μεταφορά οχημάτων μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης.

Τέλος, κανονικά εκτελεί τα προγραμματισμένα δρομολόγια του το ταχύπλοο επιβατηγό πλοίο «ΖΕΦΥΡΟΣ».

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία που περιλαμβάνονται στον επίσημο ιστότοπο της εταιρίας «Hellenic Seaways», το επιβατηγό- οχηματαγωγό πλοίο «ΑΡΤΕΜΙΣ» είναι ναυπήγησης 1997, έχει μήκος 89.76 μέτρα, αναπτύσσει ταχύτητα 19,2 κόμβων την ώρα και μπορεί να μεταφέρει 748 επιβάτες και 65 ιδιωτικής χρήσης οχήματα.

"Η λαϊκίστικη λογική για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, φανερώνει την ανεπάρκεια τους"

Τις δηλώσεις του Χάρη Θεοχάρη σχολίασε η αναπληρώτρια Tομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Παπανάτσιου.

Αναλυτικά η δήλωση:

"Η κυβέρνηση πρέπει να σοβαρευτεί και να αντιμετωπίσει τα θέματα που προκύπτουν με την δέουσα σοβαρότητα.
Η απάντηση των κυβερνητικών στελεχών στις εικόνες ντροπής, με τους αποκλεισμένους τουρίστες στην Σαμοθράκη, δεν μπορεί να είναι «φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση». Οι δικαιολογίες αυτές είναι απλά αστείες και δείχνουν έλλειψη στοιχειώδους αυτοκριτικής.

Παράλληλα, ο υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης δήλωσε πως ένα από τα μέτρα στήριξης (!) της περιοχής, θα είναι η μείωση των ελέγχων από την ΑΑΔΕ και το ΣΕΠΕ! Η κυβέρνηση, αντί να παρουσιάσει ένα συνεκτικό σχέδιο δράσης και αντιμετώπισης της πληγείσας εικόνας του ελληνικού τουρισμού και ιδιαιτέρως του νησιού της Σαμοθράκης, επιλέγει για άλλη μια φορά να κλείσει το μάτι στην παραβατικότητα.

Δεν είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοιοι ισχυρισμοί δια στόματος κυβερνητικών αξιωματούχων!
Εύλογες απορίες δημιουργούνται σε όλους μας, όπως για παράδειγμα πώς είναι δυνατόν να αποφασίζει ένας κυβερνητικός αξιωματούχος πού και πότε θα γίνουν έλεγχοι. Τη λογική της κυβέρνησης για τα εργατικά δικαιώματα και την φοροδιαφυγή, την έχουμε ήδη δει, την έχουν παρουσιάσει εκτενώς, επομένως αδίκως αναρωτιόμαστε...  Την πολιτική τους κατεύθυνση, σχετικά με την αυτοτέλεια του επιχειρησιακού σχεδιασμού των σωμάτων επιθεώρησης και των ελεγκτικών μηχανισμών, την είδαμε επίσης ευθύς εξαρχής. Πολιτικός έλεγχος, ροπή στην παραβατικότητα, κατάργηση διατάξεων υπέρ των εργαζομένων.
Από τη μια δεν υπήρξε κανένα σχέδιο αντιμετώπισης του συμβάντος στην Σαμοθράκη, από την άλλη δεν υπάρχει επίσης σχέδιο για την ενίσχυση της περιοχής!"

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΧθες 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΧθες 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Χθες 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη23:31Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο