LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 21 Αυγούστου 2019 17:31

Οι πελαργοί που έγιναν... ένα με τους κατοίκους! (βίντεο)

Τρεις μικροί πελαργοί βρήκαν την φροντίδα που τους έλειπε στους κατοίκους της περιοχής και έγιναν ένα μαζί τους.

Πελαργοί - Βόνιτσα

Πριν προλάβουν να ανοίξουν τα φτερά τους έχασαν τους γονείς τους.  Αυτοί οι τρεις μικροί πελαργοί, στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας, βρήκαν την φροντίδα που τους έλειπε στους κατοίκους της περιοχής και έγιναν ένα μαζί τους.

Η μητέρα τους χτυπήθηκε από ηλεκτροφόρο καλώδιο, ενώ ο πατέρας τους «έφυγε» από άγνωστη αιτία. Από τότε λόγω του νεαρού της ηλικίας τους κατέβηκαν από την φωλιά τους ψάχνοντας τροφή, ενώ λόγω της έλλειψης των γονέων δεν μπορούν να αποδημήσουν και έτσι κινδυνεύουν από το κρύο που πλήττει την περιοχή κατά την διάρκεια του χειμώνα.

Οι κάτοικοι στον Άγιο Νικόλαο από την πρώτη στιγμή περιέθαλψαν τους πελαργούς, ενώ επικοινώνησαν άμεσα και με το Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ».

«‘Έχουμε πάρει χίλια τηλέφωνα και δεν έχει έρθει κάνεις από αυτές τις οργανώσεις. Ερχόμαστε εμείς και τα ταΐζουμε. Οι πελαργοί αυτοί έμειναν εδώ γιατί το ένα από το ζευγάρι το σκότωσε το ρεύμα και το άλλο το βρήκαμε ψόφιο εντελώς τυχαία. Τώρα τα μεγαλώνουμε εμείς γιατί δεν έχει έρθει κανείς να τα πάρει. Πιστεύω θα πετάξουν κάποια στιγμή να φύγουν, να μην μείνουν εδώ το χειμώνα γιατί δεν θα ζήσουν.» μας είπε ο κ. Μιχάλης ο οποίος είναι ένας από τους κατοίκους που φροντίζει τους πελαργούς. 

Πελαργοί - Βόνιτσα

Ο κ. Μιχάλης μιλώντας στην κάμερα του Θεόδωρου Παπάζογλου, τόνισε επίσης το θέμα των καλωδίων υψηλής τάσης που τοποθέτησε πριν λίγο καιρό η ΔΕΗ και τα οποία όπως είπε δεν έχουν την απαραίτητη μόνωση, με κίνδυνο να αποδεκατιστούν οι πελαργοί που πετούν στον Άγιο Νικόλαο και που τα τελευταία χρόνια συνεχώς αυξάνονται, λόγω του υδροβιότοπου.

Πελαργοί - Βόνιτσα

Ο λευκοπελαργός είχε επιβλητική παρουσία και αντίκτυπο στον ανθρώπινο πολιτισμό και την λαογραφία, ενώ έχει συνδεθεί με πλήθος θρύλων και παραδόσεων και αποτελεί ένα από τα πλέον αγαπητά πτηνά των ανθρώπων της υπαίθρου. Έρχεται την άνοιξη για να φωλιάσει, κοσμώντας με την παρουσία του τα χωριά και τις αγροτικές περιοχές, με την φωλιά του κατασκευασμένη στα υψηλότερα διαθέσιμα σημεία.

Πελαργοί - Βόνιτσα

Πελαργοί - Βόνιτσα

 

Πηγή: mypreveza.gr

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων - Τουλάχιστον 12 νεκροί και 30 τραυματίες (βίντεο)Σήμερα 14:29 | Ειδήσεις

Ένας ύποπτος ένοπλος σκοτώθηκε κι ένας άλλος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και δύο αστυνομικοί.

Μητσοτάκης για αγρότες: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα - Οι λύσεις προκύπτουν μόνο από συζήτησηΣήμερα 10:13 | Ειδήσεις

"Με έκπληξη πληροφορήθηκα την απόφαση του μπλόκου της Νίκαιας να αρνηθεί την πρόσκλησή μου για συνάντηση με μία πανελλαδική αντιπροσωπεία αγροτών, τη Δευτέρα¨" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός

ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα παράνομων επιδοτήσεων: Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν οι κατηγορούμενοιΣήμερα 16:26 | Ειδήσεις

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε για την δράση της ομάδας, αφορά επτά κακουργήματα. Σε τρεις ομάδες οι απολογίες τους.

Ηλεία: Κυνηγός εντόπισε σορό άνδρα μέσα στο δάσοςΣήμερα 16:40 | Ειδήσεις

Η σορός του 62χρονου, δεν φέρει κάποια εμφανή σημάδια τραυμάτων και για την ώρα έχει αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σίδνεϊ - Βασιλιάς Κάρολος: Η σύζυγος μου κι εγώ, είμαστε αποτροπιασμένοι και λυπημένοι από τη φοβερή αντισημιτική επίθεση19:11Ο Ολυμπιακός «ισοπέδωσε» το Περιστέρι18:54Αίγιο: Νεκρός ο άνδρας που ξυλοκόπησε γιατρό μέσα στο Νοσοκομείο18:37Αργυρούπολη: Οδηγός έβγαλε τσεκούρι σε καυγά με άλλο οδηγό σε διασταύρωση18:23Αυστραλία: Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την ένοπλη επίθεση στην παραλία Μπόνταϊ18:09Νετανιάχου: Είχα προειδοποιήσει τον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας ότι οι πολιτικές του ενθαρρύνουν τον αντισημιτισμό17:55Χρυσοχοΐδης: Είναι ψέματα ότι η ΕΛΑΣ άσκησε καταστολή στους αγρότες17:41Ο Τζορτζ Κλούνεϊ θα τιμηθεί με το βραβείο “Τσάπλιν 2026”17:27Μαρούσι – ΠΑΟΚ: Πέταξε ψηλά ο “Δικέφαλος”17:13Κικίλιας - Προϋπολογισμός 2026: Οι επενδύσεις σε ναυτιλία και λιμενικές υποδομές είναι η μεγάλη ευκαιρία της ελληνικής οικονομίας για ανάπτυξη16:59Ηλεία: Κυνηγός εντόπισε σορό άνδρα μέσα στο δάσος 16:45ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα παράνομων επιδοτήσεων: Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν οι κατηγορούμενοι16:31Λαμία: Τραυματισμός 15χρονου με ηλεκτρικό πατίνι - Έπεσε πάνω σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο16:17Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Πληρωμές 3,8 δις για τους αγρότες μέχρι τέλος του 202516:03Μπρατάκος για αγρότες: Ο διάλογος δεν είναι επιλογή, είναι ευθύνη15:49Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)15:35Γρεβενά: Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από μοναστήρι έπειτα από πολύμηνη έρευνα15:21Μητσοτάκης για Σίδνεϊ: Είμαι βαθιά σοκαρισμένος από τις σημερινές επιθέσεις15:07Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων - Τουλάχιστον 12 νεκροί και 30 τραυματίες (βίντεο)14:53ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινική δίωξη από την ευρωπαϊκή εισαγγελία σε βάρος των 15 συλληφθέντων 14:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο