LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 21 Αυγούστου 2019 17:31

Οι πελαργοί που έγιναν... ένα με τους κατοίκους! (βίντεο)

Τρεις μικροί πελαργοί βρήκαν την φροντίδα που τους έλειπε στους κατοίκους της περιοχής και έγιναν ένα μαζί τους.

Πελαργοί - Βόνιτσα

Πριν προλάβουν να ανοίξουν τα φτερά τους έχασαν τους γονείς τους.  Αυτοί οι τρεις μικροί πελαργοί, στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας, βρήκαν την φροντίδα που τους έλειπε στους κατοίκους της περιοχής και έγιναν ένα μαζί τους.

Η μητέρα τους χτυπήθηκε από ηλεκτροφόρο καλώδιο, ενώ ο πατέρας τους «έφυγε» από άγνωστη αιτία. Από τότε λόγω του νεαρού της ηλικίας τους κατέβηκαν από την φωλιά τους ψάχνοντας τροφή, ενώ λόγω της έλλειψης των γονέων δεν μπορούν να αποδημήσουν και έτσι κινδυνεύουν από το κρύο που πλήττει την περιοχή κατά την διάρκεια του χειμώνα.

Οι κάτοικοι στον Άγιο Νικόλαο από την πρώτη στιγμή περιέθαλψαν τους πελαργούς, ενώ επικοινώνησαν άμεσα και με το Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ».

«‘Έχουμε πάρει χίλια τηλέφωνα και δεν έχει έρθει κάνεις από αυτές τις οργανώσεις. Ερχόμαστε εμείς και τα ταΐζουμε. Οι πελαργοί αυτοί έμειναν εδώ γιατί το ένα από το ζευγάρι το σκότωσε το ρεύμα και το άλλο το βρήκαμε ψόφιο εντελώς τυχαία. Τώρα τα μεγαλώνουμε εμείς γιατί δεν έχει έρθει κανείς να τα πάρει. Πιστεύω θα πετάξουν κάποια στιγμή να φύγουν, να μην μείνουν εδώ το χειμώνα γιατί δεν θα ζήσουν.» μας είπε ο κ. Μιχάλης ο οποίος είναι ένας από τους κατοίκους που φροντίζει τους πελαργούς. 

Πελαργοί - Βόνιτσα

Ο κ. Μιχάλης μιλώντας στην κάμερα του Θεόδωρου Παπάζογλου, τόνισε επίσης το θέμα των καλωδίων υψηλής τάσης που τοποθέτησε πριν λίγο καιρό η ΔΕΗ και τα οποία όπως είπε δεν έχουν την απαραίτητη μόνωση, με κίνδυνο να αποδεκατιστούν οι πελαργοί που πετούν στον Άγιο Νικόλαο και που τα τελευταία χρόνια συνεχώς αυξάνονται, λόγω του υδροβιότοπου.

Πελαργοί - Βόνιτσα

Ο λευκοπελαργός είχε επιβλητική παρουσία και αντίκτυπο στον ανθρώπινο πολιτισμό και την λαογραφία, ενώ έχει συνδεθεί με πλήθος θρύλων και παραδόσεων και αποτελεί ένα από τα πλέον αγαπητά πτηνά των ανθρώπων της υπαίθρου. Έρχεται την άνοιξη για να φωλιάσει, κοσμώντας με την παρουσία του τα χωριά και τις αγροτικές περιοχές, με την φωλιά του κατασκευασμένη στα υψηλότερα διαθέσιμα σημεία.

Πελαργοί - Βόνιτσα

Πελαργοί - Βόνιτσα

 

Πηγή: mypreveza.gr

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον ΓραμμένοΣήμερα 15:14 | Ειδήσεις

Εις βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιαιοπραγία κατά βουλευτή, κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Ποιος όρος του επιβλήθηκε σε σχέση με τον συνάδελφο του.

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)Σήμερα 13:10 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο κ. Μαρινάκης - μεταξύ άλλων - για τη δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, Βίκυς Φλέσσα, ότι «όλοι και όλες μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά στα Τέμπη» αλλά και για τις βασικές μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής 

ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζεςΣήμερα 14:18 | Ειδήσεις

Σημαντική βελτίωση στα μεγέθη του 2023 καταγράφει η Τράπεζα της Ελλάδας, που όμως προειδοποιεί για νέο κύμα “κόκκινων δανείων”.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άλκης Καμπανός: Απομακρύνονται τα ενθύμια από το σημείο της δολοφονίας του 16:09ΑΑΔΕ: Φύλλα κοκαΐνης “κρυμμένα” σε λιπάσματα (εικόνες)15:56Ελληνικό: Πάνω από 300 βόμβες βρέθηκαν στον πρώην αεροδρόμιο15:42Αφρικανική σκόνη: Πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία15:28Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον Γραμμένο15:15“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο14:38ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζες14:25Μαδρίτη – Σάκκαρη: Πρόκριση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση14:12Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)13:58Ο Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον Γραμμένο13:45Καλλιάνος - “Αττικόν”: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή13:32Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο