LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 21 Αυγούστου 2019 16:33

ΟΠΕΚΑ: πότε καταβάλλονται επιδόματα, συντάξεις και παροχές

Οι ημερομηνίες που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

ΟΠΕΚΑ  

Μία σειρά από επιδόματα και παροχές θα καταβληθούν τις επόμενες ημέρες, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 23 Αυγούστου, θα καταβληθούν τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα μηνός Αυγούστου. Συνολικά, θα καταβληθούν 67,4 εκατ. ευρώ σε 153.379 δικαιούχους.

Τη Δευτέρα 26 Αυγούστου, θα καταβληθεί το επίδομα στέγασης (ενοικίου) σε όλους όσοι υπέβαλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως τις 31 Ιουλίου και αυτή έχει εγκριθεί. Η πληρωμή αφορά 279.014 νοικοκυριά, που περιλαμβάνουν περισσότερα από 738.000 μέλη. Το συνολικό ποσό είναι ύψους πάνω από 33,84 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Τη Δευτέρα 26 Αυγούστου θα καταβληθούν το επίδομα στεγαστικής συνδρομής σε 1.629 δικαιούχους, συνολικού ποσού περίπου 383.000 ευρώ και το επίδομα ομογενών σε 8.656 δικαιούχους, συνολικού ποσού περίπου 304.000 ευρώ, για τον Αύγουστο.

Την Τρίτη 27 Αυγούστου, θα καταβληθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στους δικαιούχους, των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Ιουλίου. Συνολικά, θα καταβληθούν 57,6 εκατ. ευρώ σε 272.643 δικαιούχους-νοικοκυριά με περισσότερα από 482.000 μέλη. Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Επίσης, την Τρίτη 27 Αυγούστου, θα καταβληθούν οι συντάξεις και τα επιδόματα ανασφάλιστων υπερηλίκων μηνός Σεπτεμβρίου σε 34.240 δικαιούχους, συνολικού ποσού περίπου 10.75 εκατ. ευρώ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κρις Ράιτ στον ΑΝΤ1: Η Ελλάδα “μαγνήτης” για επενδύσεις19:19ΔΝΤ: Προβλέπει έκρηξη του δημόσιου χρέους στην Ευρώπη έως το 204019:05Κύπρος: Ένταση στην ουδέτερη ζώνη — Παρέμβαση του ΟΗΕ18:51Στουρνάρας: Είχα ενημερώσει τον Τσίπρα για το κόστος της διαπραγμάτευσης του 201518:37Ινδία: Έκρηξη στο Κόκκινο Φρούριο του Νέου Δελχί - Αναφορές για τουλάχιστον 8 νεκρούς18:24Πάτρα - κακοκαιρία: Ζημιές από πτώσεις δέντρων (εικόνες)18:10Δολοφονία Μένη Κουμανταρέα: Ισόβια και πάλι στους δύο δράστες - Δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά17:57Μετρό Αθήνας: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 2 για ένα μήνα17:43Βέροια: Ελεύθερος άνευ όρων ο 21χρονος για τον τραυματισμό 45χρονου ληστή17:29Βραζιλία: Ερωτήματα σχετικά με την επιτυχία της αστυνομικής επιχείρησης της 28ης Οκτωβρίου - Διέφυγαν οι αρχηγοί της συμμορίας17:16Εθνική Ελλάδος: Ο Ανδρέα Τεττέη στις κλήσεις του Γιοβάνοβιτς17:02Ηράκλειο: Σε κρίσιμη κατάσταση η γυναίκα που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο κοντά στο ΠΑΓΝΗ (βίντεο)16:48Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός καταδικάστηκε σε κάθειρξη για διακίνηση ναρκωτικών16:34Γαλλία: Ο Εμανουέλ Μακρόν θα υποδεχτεί τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς16:21Ιαπωνία: Κινέζος διπλωμάτης απείλησε με αποκεφαλισμό την Πρωθυπουργό της χώρας 16:07Χαλκίδα: Ανετράπη ημιφορτηγό - Πολύ ολισθηρό το οδόστρωμα λόγω βροχόπτωσης15:53Λιονέλ Μέσι: Ο θρύλος της Μπαρτσελόνα επέστρεψε στο Καμπ Νου (Εικόνες)15:39e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Δεκεμβρίου 15:25"Γιατί με χτύπησες; Πονάω" – Καταγγελία 19χρονης για ξυλοδαρμό από πρώην σύντροφό της15:11Γαλλία: Αποφυλακίζεται ο Νικολά Σαρκοζί14:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο