LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 21 Αυγούστου 2019 15:37

Χαρίτσης: Η Κομισιόν διαψεύδει τα περί “καμένης γης” της ΝΔ

Τι είπε για το σχέδιο που θα παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ΔΕΘ και την προσπάθεια αναδιοργάνωσης του κόμματος.

ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ

Στην επικείμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης «ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει ένα σύγχρονο, ρεαλιστικό, προοδευτικό, αριστερό σχέδιο για το πού πρέπει να πάει η ελληνική κοινωνία την επόμενη μέρα», επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84.

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να απογοητεύσουμε τους πολίτες, οι οποίοι βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ τη μόνη δύναμη η οποία αφενός μπορεί να αντιπαρατεθεί στην κυβέρνηση της ΝΔ, αυτής της νέας Δεξιάς με σκληρά νεοφιλελεύθερα χαρακτηριστικά κυβέρνησης, αλλά και να παρουσιάσει μια σοβαρή συγκροτημένη πρόταση για την πορεία της ελληνικής κοινωνίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρίτσης.

Όσον αφορά την προσπάθεια αναδιοργάνωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και διεύρυνσης της επιρροής του, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε: «Το βασικό είναι να διαμορφωθεί ένα σύγχρονο αριστερό προοδευτικό στίγμα της Αριστεράς του 21ου αιώνα, της Αριστεράς που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία σε αυτή τη νέα φάση στην οποία βρίσκεται».

Αναφερόμενος στην συμπλήρωση ενός έτους από την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι η έκθεση της Κομισιόν που δημοσιοποιήθηκε χθες, «δείχνει ακριβώς την πολύ μεγάλη πρόοδο η οποία συντελέστηκε τα τελευταία χρόνια στην ελληνική οικονομία».

Και προσέθεσε ότι «η λογική της κυβέρνησης της ΝΔ, περί καμένης γης, περί καταστροφής της ελληνικής οικονομίας [...] διαψεύδεται από τους ίδιους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

«Πώς ο κ. Μητσοτάκης θα πάει να συζητήσει με τους Ευρωπαίους ηγέτες όταν αγνοεί, αδιαφορεί ή προσπαθεί να αποδομήσει αυτές τις επιτυχίες της ελληνικής οικονομίας του τελευταίου διαστήματος, ακριβώς επειδή συντελέστηκαν κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», διερωτήθηκε ο κ. Χαρίτσης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ινδονησία: Χάθηκε η επαφή με αεροσκάφος - 11 οι επιβαίνοντες14:12Ουκρανία: Νέος γύρος συνομιλιών για ειρήνη13:58Η ΕΕ και η Mercosur υπογράφουν συμφωνία ελεύθερου εμπορίου13:44Θεσσαλονίκη: Παρουσιάζει το βιβλίο "Ιθάκη" ο Αλέξης Τσίπρας13:32Γαλλία: Ο Ντομινίκ Πελικό ερευνάται ως ύποπτος για δύο "ανεξιχνίαστες υποθέσεις" βιασμού και φόνου13:18Συνελήφθη 44χρονος για την δολοφονία 50χρονου στην περιοχή Λιθοβούνι13:04Ομιλία του πρωθυπουργού σε πολίτες στο Μαρούσι: Η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που εγγυάται σταθερότητα, ασφάλεια και προκοπή στη χώρα12:50Τέλος η αγωνία για τον 70χρονο που αγνοούνταν στο Ηράκλειο12:36Παναθηναϊκός: Το αντίο της Γοδόι Κρουζ στον Αντίνο12:24Πάτρα: Σήμερα η τελετή έναρξης του Καρναβαλιού12:10Μητσοτάκης: Η έμφασή μας για το 2026 είναι οι μειώσεις στους άμεσους φόρους11:56Στόχος του Ρουβίκωνα ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης11:42Αιτωλοακαρνανία: Σοκάρει τη Μακρυνεία η δολοφονία προέδρου κοινότητας11:28Μητσοτάκης: Δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερα χρήματα στους αγρότες από αυτά που επιβάλλει ο προϋπολογισμός11:14Λαμία: Συνελήφθη 40χρονος για κλοπές αυτοκινήτων11:00Μητσοτάκης: Ευελπιστούμε ότι η συνάντηση με τον Ερντογάν θα είναι στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου10:46Ηράκλειο: Νέα άφιξη παράτυπων μεταναστών10:32Greek Basket League: Οι αναμετρήσεις για την 15η αγωνιστική10:18Οι αγρότες προετοιμάζονται για την συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη10:04Νόμπελ Ειρήνης: Αιχμές από την Επιτροπή για τη δωρεά της Ματσάδο στον Τραμπ09:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο