LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 21 Αυγούστου 2019 13:11 | Ανανέωση: 21 Αυγούστου 2019 14:11

Νέα πρόκληση από την Άγκυρα: Στέλνει ξανά το “Barbaros” στην κυπριακή ΑΟΖ

Νέα παράνομη Navtex εξέδωσε η Τουρκία. Ποιες περιοχές δεσμεύσει στην Κυπριακή ΑΟΖ. Άμεση η αντίδραση της Λευκωσίας.

ΤΟΥΡΚΙΑ - BARBAROS - ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΛΟΙΟ

Συνεχίζει η Τουρκία τις προκλητικές ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο, καθώς εκτός από άσκηση του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού νοτίως του συμπλέγματος της Μεγίστης, στέλνει το «BARBAROS» μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ, με νέα παράνομη Navtex η Τουρκία.

Η περιοχή που «δέσμευσε» αφορά τα τεμάχια 2,9 και 13 της Κυπριακής ΑΟΖ και σύμφωνα με την εξαγγελία η δραστηριότητα του «Μπαρμπαρός στην περιοχή θα ξεκινήσει στις 25 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου, θα διαρκέσει δηλαδή περισσότερο από πέντε μήνες.

Το τουρκικό σεισμογραφικό θα συνοδεύεται, σύμφωνα με το philenews.com, από τα σκάφη «Apollo Moon» και «Tanux-1».

Άμεση ήταν η αντίδραση της Κυπριακής Δημοκρατίας που με δική της Navtex ενημερώνει ότι η εξαγγελία της Τουρκίας αφορά σε παράνομη δραστηριότητα εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και ότι, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες ασφάλειας ναυσιπλοΐας.

Επίσης τονίζει ότι πρόκειται για ποινικό αδίκημα. «Η Κυπριακή Δημοκρατία ζητά από το πλοίο «Μπαρμπαρός» να διακόψει αμέσως την παράνομή του δραστηριότητα», καταλήγει η Navtex που εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία μέσω του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

Να σημειωθεί ότι το «Μπαρμπαρός» βρίσκεται για την ώρα στο λιμάνι της Σελεύκειας στην Τουρκία, όπου μετακινήθηκε την περασμένη εβδομάδα μετά την αποπεράτωση της παράνομης του δραστηριότητας σε άλλες περιοχές της Κυπριακής ΑΟΖ.

Στο μεταξύ, το δεύτερο σεισμογραφικό της Τουρκίας, το «Oruc Reis» το οποίο όπως είχε εξαγγείλει τούρκος υπουργός, «βρισκόταν καθ’ οδόν για την Ανατολική Μεσόγειο», συνεχίζει να είναι δεμένο σε λιμάνι της θάλασσας του Μαρμαρά στην Τουρκία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βρετανία: Ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ δεσμεύεται για μέτρα για τον περιορισμό της παιδικής φτώχειας23:59Σκούρτα Βοιωτίας: Ένας 27χρονος του οποίου η εξαφάνιση είχε δηλωθεί, είναι ο άνδρας που βρέθηκε απανθρακωμένος23:47Το Παιδί-Θαύμα των Δρόμων: Ο Μικρός Τζόναθαν που Μαγνητίζει τον Κόσμο23:33Άρης – Μπαχτσεσεχίρ: Λύγισαν… στην τελευταία περίοδο οι “κιτρινόμαυροι”23:20Έφυγε από τη ζωή η 27χρονη Αναστασία Τασούλα – Η πρώτη ασθενής με κυστική ίνωση στην Ελλάδα που ξύπνησε από την καταστολή23:07BCL: Η Καρδίτσα εξασφάλισε θέση στα play in22:54Αττική: Συνελήφθη 19χρονος για εκδικητική πορνογραφία σε βάρος ανήλικης22:41Η ΑΕΚ κατήγγειλε τον Λανουά στην Επιτροπή Δεοντολογίας22:27Απίστευτες σκηνές στο Νοσοκομείο Ρίου: Περιστέρια μέσα σε θαλάμους τρώνε από τα πιάτα ασθενών (βίντεο)22:13Ουαλία: Άγριος καυγάς με σούβλες... κεμπάμπ, σε εγκαίνια καταστήματος (βίντεο)21:59Σάλος στην Ουκρανία: Επτά κατηγορούμενοι σε υπόθεση με μίζες 100 εκ. δολαρίων – Ανάμεσά τους και φίλος του Ζελένσκι21:46Θεσσαλονίκη: Συμμορία ανηλίκων διέπραττε ληστείες με απειλή μαχαιριού σε καταστήματα ψιλικών - Συνελήφθη ένας 14χρονος21:32Προφυλακίστηκαν οι παλαιοημερολογίτες ιερείς που κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών21:19Τζόκοβιτς: Δεν θα μπορούσα να πανηγυρίσω 101 τρόπαια χωρίς δαλματίας21:06Αγροτοκτηνοτρόφοι στον ΑΝΤ1: Χάσαμε τα πάντα - Δεν έχουμε ούτε να πληρώσουμε το ρεύμα20:52Πάτρα: Πέθανε το 3χρονο αγοράκι που έπεσε από μάντρα20:38Πτώση τουρκικού C-130: Νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες (εικόνες)20:24Γερμανία: Θα το κάνεις και (δεν) θα πεις και ένα τραγούδι - Παράνομη η χρήση στίχων από το AI χωρίς άδεια20:10Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη19:56Λιθουανία: Ο υπουργός Εξωτερικών συνέστησε να μην γίνουν δεκτές συνομιλίες για άνοιγμα συνόρων με την Λευκορωσία19:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο