LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 20 Αυγούστου 2019 21:31

Βορίδης: Άμεση κατάργηση Υπουργικής Απόφασης του ΣΥΡΙΖΑ

Συνάντηση με τα μέλη του συντονιστικού οργάνου των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων είχε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μάκης Βορίδης - Διεπαγγελματικές Οργανώσεις

Για την κατάργηση της υπουργικής απόφασης του περασμένου Ιουνίου που αφορά τις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις, δεσμεύτηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, σε συνάντηση που είχε σήμερα με τα μέλη του συντονιστικού οργάνου τους. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, πρόκειται για υπουργική απόφαση, εφαρμοστική του νόμου 4384/2016, στην οποία γινόταν προσπάθεια να διευκρινιστεί εκ νέου το πλαίσιο αναγνώρισης και λειτουργίας των οργανώσεων αυτών, χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση και με τις ρυθμίσεις της οποίας διαφωνούν.

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης εξέφρασε την πίστη του στον θεσμό των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων, τις οποίες θεωρεί βασικό μοχλό ανάπτυξης. Τόνισε ότι στόχος της πολιτικής ηγεσίας του ΥπΑΑΤ είναι να δοθεί η δυνατότητα αυτές να χαράξουν στρατηγικές αναπτυξιακές για τα αγροτικά προϊόντα που καλύπτουν. «Επιθυμούμε να στηρίξουμε τις ΔΟ υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι θα είναι λειτουργικές και αποτελεσματικές» συμπλήρωσε ο υπουργός και προσέθεσε ότι έως τις 20 Σεπτεμβρίου αναμένει τις προτάσεις των εκπροσώπων τους προκειμένου να προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου νομικού πλαισίου που θα διέπει τη λειτουργία τους. Αποτελεί, άλλωστε, σαφέστατη βούληση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να σταθούν στο πλευρό των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων (ΔΟ), όπως διευκρίνισε ο κ. Βορίδης κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν και οι υφυπουργοί Κ. Σκρέκας και Φ. Αραμπατζή, καθώς και ο γενικός γραμματέας, Κώστας Μπαγινέτας.

Από πλευράς των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων παρέστησαν οι Γιάννης Βογιατζής (πρόεδρος Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου), Μανόλης Γιαννούλης (πρόεδρος Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιολάδου), Γιώργος Πίττας (πρόεδρος Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Μελιού και Λοιπών Προϊόντων Κυψέλης), Βασίλης Ντούρας (πρόεδρος Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος και γραμματέας της ΕΔΟ Μελιού, Λευτέρης Γίτσας (πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος), Χρήστος Κολιός (εκπρόσωπος της υπό σύσταση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ακτινιδίων), Χρήστος Γιαννακάκης (εκπρόσωπος της υπό σύσταση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πυρηνοκάρπων) και Γιώργος Ντούτσιας (εκπρόσωπος της υπό σύσταση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Επιτραπέζιας Ελιάς).

 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραμπ – Ζελένσκι: Σήμερα το κρίσιμο ραντεβού στο Μαρ-α-ΛάγκοΣήμερα 09:10 | Ειδήσεις

Την παραμονή της συνάντησης στη Φλόριντα, η Μόσχα έστειλε εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη και δεκάδες πυραύλους να βομβαρδίσουν το Κίεβο και την περιφέρεια της ουκρανικής πρωτεύουσας, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και αφήνοντας περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Ανοικτά τα καταστήματα την τελευταία Κυριακή του χρόνουΣήμερα 08:39 | Ειδήσεις

Ο Χριστουγεννιάτικος τζίρος του 2025 φτάνει τα 4,5 δισ. ευρώ και δίνει τη «σκυτάλη» στις χειμερινές εκπτώσεις.

Βαρδούσια Όρη: Το smartwatch του ενός ορειβάτη οδήγησε στον εντοπισμό τουςΧθες 19:52 | Ειδήσεις

Στην κάμερα του ΑΝΤ1 μίλησε ένας φίλος των ορειβατών ο οποίος σχεδίαζε να πάει μαζί τους στα Βαρδούσια όμως τελευταία στιγμή δεν τα κατάφερε. 

Διαγράφονται 280.000 "αιώνιοι" φοιτητές - 35.000 ζήτησαν παράταση σπουδώνΣήμερα 09:04 | Ειδήσεις

Η 31η Δεκεμβρίου 2025 είναι η ημερομηνία, κατά την οποία αυτόματα θα διαγραφούν όσοι έχουν ξεπεράσει την ανώτατη χρονική διάρκεια φοίτησης, σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ελάφρυνση δημόσιου χρέους: Στόχος η πλήρης εξόφληση των διμερών δανείων του Α' μνημονίου μία δεκαετία πριν την λήξη09:39Τραμπ – Ζελένσκι: Σήμερα το κρίσιμο ραντεβού στο Μαρ-α-Λάγκο09:25Διαγράφονται 280.000 "αιώνιοι" φοιτητές - 35.000 ζήτησαν παράταση σπουδών09:10Ανοικτά τα καταστήματα την τελευταία Κυριακή του χρόνου08:56Με το βλέμμα στη συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι οι Ευρωπαίοι ηγέτες 08:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 28 Δεκεμβρίου08:28Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:14Θεσσαλονίκη: Αγέλη αγριογούρουνων στους δρόμους του Πανοράματος (βίντεο)23:59Παναθηναϊκός: Δυσαρέσκεια για τη... φωτογραφία του Τετέ με τη φανέλα της Γκρέμιο - Παίρνουν «μέτρα»23:44Τροχαίο στην Αχαΐα: Κατέληξε και ο 30χρονος τραυματίας - Η οικογένεια του δώρισε τα όργανα του23:30Βαρδούσια Όρη: Τι είπε στον ΑΝΤ1 για την τραγωδία ο κοινοτάρχης του Αθανάσιου Διάκου23:16Φωτίστε την επιχείρησή σας χωρίς αρχικό κεφάλαιο με την GlobiLED23:02Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία22:48Ηρακλής – Πανιώνιος: Εύκολη νίκη κόντρα στον ουραγό22:34Φθιώτιδα: Ουρές χιλιομέτρων σε εθνική οδό και παραδρόμους - "Γολγοθάς" η επιστροφή των εκδρομέων (βίντεο)22:20Τέμπη – Πλακιάς: Νέα μηνυτήρια αναφορά για το “μπάζωμα”22:06Κολοσσός Ρόδου – Μύκονος: Σπουδαία νίκη για τους φιλοξενούμενους21:37Βαρδούσια: Τραγικό παιχνίδι της μοίρας - Τον αναζητούσαν για να τον ενημερώσουν τον θάνατο του παππού του ενώ ήταν νεκρός21:23ΑΕΚ – Άρης: Η “Ένωση” πήρε το ντέρμπι21:09Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Ποια θα πρέπει να είναι η στάση της ΕΕ απέναντι στην πρόταση Τραμπ για την Γροιλανδία20:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο