LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 20 Αυγούστου 2019 21:31

Βορίδης: Άμεση κατάργηση Υπουργικής Απόφασης του ΣΥΡΙΖΑ

Συνάντηση με τα μέλη του συντονιστικού οργάνου των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων είχε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μάκης Βορίδης - Διεπαγγελματικές Οργανώσεις

Για την κατάργηση της υπουργικής απόφασης του περασμένου Ιουνίου που αφορά τις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις, δεσμεύτηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, σε συνάντηση που είχε σήμερα με τα μέλη του συντονιστικού οργάνου τους. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, πρόκειται για υπουργική απόφαση, εφαρμοστική του νόμου 4384/2016, στην οποία γινόταν προσπάθεια να διευκρινιστεί εκ νέου το πλαίσιο αναγνώρισης και λειτουργίας των οργανώσεων αυτών, χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση και με τις ρυθμίσεις της οποίας διαφωνούν.

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης εξέφρασε την πίστη του στον θεσμό των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων, τις οποίες θεωρεί βασικό μοχλό ανάπτυξης. Τόνισε ότι στόχος της πολιτικής ηγεσίας του ΥπΑΑΤ είναι να δοθεί η δυνατότητα αυτές να χαράξουν στρατηγικές αναπτυξιακές για τα αγροτικά προϊόντα που καλύπτουν. «Επιθυμούμε να στηρίξουμε τις ΔΟ υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι θα είναι λειτουργικές και αποτελεσματικές» συμπλήρωσε ο υπουργός και προσέθεσε ότι έως τις 20 Σεπτεμβρίου αναμένει τις προτάσεις των εκπροσώπων τους προκειμένου να προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου νομικού πλαισίου που θα διέπει τη λειτουργία τους. Αποτελεί, άλλωστε, σαφέστατη βούληση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να σταθούν στο πλευρό των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων (ΔΟ), όπως διευκρίνισε ο κ. Βορίδης κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν και οι υφυπουργοί Κ. Σκρέκας και Φ. Αραμπατζή, καθώς και ο γενικός γραμματέας, Κώστας Μπαγινέτας.

Από πλευράς των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων παρέστησαν οι Γιάννης Βογιατζής (πρόεδρος Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου), Μανόλης Γιαννούλης (πρόεδρος Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιολάδου), Γιώργος Πίττας (πρόεδρος Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Μελιού και Λοιπών Προϊόντων Κυψέλης), Βασίλης Ντούρας (πρόεδρος Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος και γραμματέας της ΕΔΟ Μελιού, Λευτέρης Γίτσας (πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος), Χρήστος Κολιός (εκπρόσωπος της υπό σύσταση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ακτινιδίων), Χρήστος Γιαννακάκης (εκπρόσωπος της υπό σύσταση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πυρηνοκάρπων) και Γιώργος Ντούτσιας (εκπρόσωπος της υπό σύσταση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Επιτραπέζιας Ελιάς).

 

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαξίμου σε αγρότες: Η κοινωνία δεν έχει άλλο χρόνο για επαναστατική γυμναστικήΣήμερα 22:42 | Ειδήσεις

«Ο διάλογος γίνεται για να δοθούν λύσεις στους πολλούς και όχι για να εξυπηρετηθούν οι προσωπικές επιλογές ή οι κομματικές σκοπιμότητες των λίγων», τονίζουν κύκλοι του Μαξίμου.

Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Οι εξελίξεις στο Ιράν ανησυχούν ιδιαιτέρως και την ΤουρκίαΣήμερα 19:42 | Ειδήσεις

«Η υφήλιος βρίσκεται σε αναταραχή στο ξεκίνημα του 2026, με όσα συμβαίνουν στο Ιράν, την Βενεζουέλα, αλλά και το θέμα της Γροιλανδίας», υπογράμμισε ο κ. Φλώρος.

"Αποκαλύψεις" - Ειρήνη Μουρτζούκου: "Βόμβες" από την κατάθεσή της για τον θάνατο του ΠαναγιωτάκηΣήμερα 15:22 | Ειδήσεις

Παρά την ομολογία της για την εμπλοκή της στον θάνατο τεσσάρων βρεφών, η Ειρήνη Μουρτζούκου εξακολουθεί να αρνείται κατηγορηματικά πως έβλαψε τον μικρό Παναγιώτη.

"Αποκαλύψεις" - Καρυστιανού: Στις επόμενες εκλογές θα συμμετάσχουμε κι εμείςΣήμερα 15:27 | Ειδήσεις

«Εμένα ο μοναδικός και τελικός σκοπός είναι η δικαίωση του παιδιού μου και φυσικά μέσα από αυτό, η δικαίωση και της χώρας».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λάρισα: ΙΧ παρέσυρε και τραυμάτισε νεαρό κορίτσι23:59Σπύρος Λούης: Ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος που έφυγε από την ζωή σαν σήμερα23:46Καμίνια: Ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης και της κόρης της - Συνελήφθησαν 3 δράστες έπειτα από καταδίωξη23:34“Το Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι” θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία23:20Χανιά: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκλεβε μοτοσικλέτες - 10 συλλήψεις23:07Μαξίμου σε αγρότες: Η κοινωνία δεν έχει άλλο χρόνο για επαναστατική γυμναστική22:53Eurovision 2026: Στον πρώτο ημιτελικό κληρώθηκε η Ελλάδα, στον δεύτερο η Κύπρος22:39Ρεάλ Μαδρίτης: Απολύθηκε ο Τσάμπι Αλόνσο μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα22:25Ασπρόπυργος: Αστυνομική επιχείρηση μετά τα επεισόδια της Κυριακής - Μία σύλληψη22:11Βενεζουέλα: Δεξαμενόπλοια από την Κίνα που πήγαιναν να παραλάβουν πετρέλαιο γυρίζουν στην Ασία21:57Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη οδηγός που έτρεχε με 128 χλμ σε κατοικημένη περιοχή21:43"Βουτιά" έκανε ο υδράργυρος στη Βόρεια Ελλάδα - Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες 21:28Ant1 Sports: Αλλαγή σκυτάλης στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League21:12Ισπανία: Κατασχέθηκαν 10 τόνοι κοκαΐνης σε πλοίο που μετέφερε ... αλάτι20:58Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Οι εξελίξεις στο Ιράν ανησυχούν ιδιαιτέρως και την Τουρκία20:44ΕΕ: Απαγόρευση εισόδου στο Ευρωκοινοβούλιο σε όλο το διπλωματικό προσωπικό του Ιράν20:30Αττική - Τροχαία: Βεβαιώθηκαν 1.919 παραβάσεις μέσα στο περασμένο τριήμερο20:16Τένις - ATP: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην 33η θέση20:02ΚΚΕ: Άθλιες κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την διάσπαση του αγώνα των αγροτών19:48Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο