LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 20 Αυγούστου 2019 19:44 | Ανανέωση: 20 Αυγούστου 2019 20:00

Μπλακ άουτ στον Πόρο μετά την πτώση ελικοπτέρου – Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

Εκτεταμένες οι ζημιές στην εναέρια γραμμή που τροφοδοτεί το νησί. Πότε αναμένεται να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση. Συντονιστικό Κέντρο έστησε η ΓΓΠΠ.

Πόρος - πτώση ελικοπτέρου - καλώδια

Για εκτεταμένες ζημιές στην εναέρια γραμμή που τροφοδοτεί τον Πόρο από τον Γαλατά μετά την φονική πτώση ελικοπτέρου, κάνει λόγο σε νεότερη ανακοίνωση του ο ΔΕΔΔΗΕ, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση του νησιού. 

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, «η πλήρης αποκατάστασή των ζημιών αναμένεται τις πρωινές ώρες της 21ης Αυγούστου, καθώς οι εργασίες των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ θα συνεχιστούν πυρετωδώς καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας». 

Ταυτόχρονα, όπως επισημαίνεται, «τα Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη που μεταφέρονται στο νησί, αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία τις πρώτες πρωινές ώρες και να καλύψουν ένα σημαντικό μέρος από τα φορτία του νησιού. Στο μεταξύ με τη συνδρομή του Στρατού, καταβάλλονται αυτή την ώρα προσπάθειες για να ηλεκτροδοτηθούν με γεννήτριες χαμηλής τάσης  κρίσιμες υποδομές του Πόρου».

Εν τω μεταξύ, με εντολή του γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος είναι από την πρώτη στιγμή σε ανοιχτή γραμμή με όλους τους φορείς, ξεκίνησαν ήδη ηλεκτροπαραγωγές μονάδες για το νησί, ώστε να υπάρχει ρεύμα κατά την διάρκεια της νύχτας, ενώ στήθηκε Συντονιστικό Κέντρο στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πόρου, στο οποίο θα είναι διαρκώς παρών και ο δήμαρχος, για τη διαχείριση του περιστατικού.

Με τον συντονισμό της ΓΓΠΠ, μεταφέρονται στον Πόρο συνολικά επτά γεννήτριες πολύ μεγάλης ισχύος και συγκεκριμένα δύο του ΔΕΔΔΗΕ, δύο του Στρατού, δύο της ΕΥΔΑΠ, ενώ μία παραχωρεί ιδιωτική εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εξειδικευμένα συνεργεία για την επιδιόρθωση της βλάβης και τα υλικά θα φτάσουν στον Πόρο γύρω στις 10 το βράδυ και θα δουλέψουν πυρετωδώς όλη τη νύχτα, ώστε το πρωί να επανέλθει κανονικά το ρεύμα, ενώ για απόψε οι ανάγκες θα καλυφθούν από τις γεννήτριες.

Το Συντονιστικό κέντρο θα παραμείνει ανοιχτό καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας και θα μπορεί να απευθύνεται οποιασδήποτε πολίτης για οτιδήποτε πρόβλημα προκύψει.

Παράλληλα, με εντολή του κ. Χαρδαλιά θα είναι διαθέσιμο όλη τη νύχτα το επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Πόρος-Γαλατάς, ενώ, για να αισθάνονται ασφαλείς κάτοικοι και παραθεριστές, μετά από επικοινωνία του Γενικού Γραμματέα με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ και το ΕΚΑΒ, μεταβαίνουν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, καθώς και ασθενοφόρα και γιατροί. 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝέες προκλητικές δηλώσεις Φιντάν - Η σκληρή απάντηση της ΑθήναςΣήμερα 22:30 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τον Φιντάν, στόχος της Άγκυρας παραμένει η μετατροπή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου «σε περιοχή σταθερότητας και ευημερίας», κάτι που –όπως είπε– αποτελεί «ξεκάθαρη βούληση του Προέδρου» της Τουρκίας.

Ουκρανία: "Έτοιμος για εκλογές" ο Ζελένσκι - Τι ζητάει από τους συμμάχουςΣήμερα 22:07 | Ειδήσεις

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα μπορούσαν να διεξαχθούν εντός 60-90 ημερών.

Τροχαίο στην Άρτα: Νεκρός ανασύρθηκε ο 52χρονος οδηγός του φορτηγού (βίντεο)Σήμερα 22:29 | Ειδήσεις

Στο σημείο χρειάστηκε να μεταβεί γερανοφόρο όχημα,  για  να  επαναφέρει σε ορθή θέση το φορτηγό και να ακολουθήσει η επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Χολαργός: Παραδόθηκε ο ένας από τους δύο δράστες που μαχαίρωσαν τον 14χρονο - Συνελήφθη και ο δεύτεροςΣήμερα 21:52 | Ειδήσεις

Ο δεύτερος δράστης  εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Missing alert για την εξαφάνιση 62χρονου 23:59Πιερρακάκης: Η αποκατάσταση των πληγέντων στο Μάτι και τη Μάνδρα ενισχύει την αξιοπιστία του κράτους23:48Θεσσαλονίκη: Πτώση άνδρα που πραγματοποιούσε εργασίες σε σκεπή - Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού (βίντεο)23:40Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας της Αλγερίας Αχμέντ Ατάφ την Τετάρτη23:32Διορία "μερικών ημερών" δίνει ο Τραμπ στον Ζελένσκι να απαντήσει στο ειρηνευτικό σχέδιο23:24Λάρισα: Στο νοσοκομείο ανήλικη λόγω μέθης23:16Πηγές ΕΛ.ΑΣ.: Δεν χρησιμοποιούμε πλαστικές σφαίρες23:06Δένδιας: Αναγκαιότητα επιβίωσης για την Ελλάδα οι ριζικές αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις22:56Τροχαίο στην Άρτα: Νεκρός ανασύρθηκε ο 52χρονος οδηγός του φορτηγού (βίντεο)22:48Νέες προκλητικές δηλώσεις Φιντάν - Η σκληρή απάντηση της Αθήνας22:40Ουκρανία: "Έτοιμος για εκλογές" ο Ζελένσκι - Τι ζητάει από τους συμμάχους22:32"Οσμή σκανδάλου" ΟΠΕΚΕΠΕ στην Εύβοια: Ψάχνουν πού πήγαν 6,5 εκατ. ευρώ22:24Σοβαρό τροχαίο στην Άρτα: Φορτηγό ανετράπη σε παράδρομο της Ιονίας Οδού - Εγκλωβισμένος ο οδηγός22:16Μετρό Θεσσαλονίκης: Περισσότερες από 27 εκατ. μετακινήσεις εξυπηρέτησαν οι συρμοί22:08Χολαργός: Παραδόθηκε ο ένας από τους δύο δράστες που μαχαίρωσαν τον 14χρονο - Συνελήφθη και ο δεύτερος21:58Ηλεία: 13χρονος μπήκε σε σχολείο και χτύπησε 12χρονο στο πρόσωπο 21:48Γαλλία: Η χώρα επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό της Eurovision και την αντίθεσή της σε μποϊκοτάζ του Ισραήλ21:38ΟΠΕΚΕΠΕ: Διευκρινίσεις για τους ελέγχους στο Μέτρο 2321:28Ένωση Αστυνομικών Ηρακλείου: Οι αγρότες έχουν δίκιο, αλλά οι επιθέσεις δεν δικαιολογούνται21:18Λαμία: Δύο άνδρες είχαν στήσει ενέδρα έξω από μπαρ - Λήστεψαν και έδειραν έναν 35χρονο21:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο