LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 20 Αυγούστου 2019 10:23 | Ανανέωση: 20 Αυγούστου 2019 10:23

ΥΕΝ: δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το ιρανικό τάνκερ

Στενά παρακολουθούν τις εξελίξεις και την πορεία του δεξαμενόπλοιου οι ελληνικές Αρχές, στην σκιά των προειδοποιήσεων των ΗΠΑ.

AP - Iρανικό δεξαμενόπλοιο - Γιβραλτάρ

Η Ελλάδα δεν έχει λάβει επίσημο αίτημα κατάπλου του ιρανικού δεξαμενόπλοιου που αφέθηκε ελεύθερο από τις αρχές του Γιβραλτάρ, διευκρίνισε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε πως οι ελληνικές αρχές παρακολουθούν την πορεία του Adrian Darya 1 (πρώην Grace 1) κι ότι το γραφείο του βρίσκεται σε επικοινωνία με το υπουργείο Εξωτερικών για την υπόθεση.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη τοποθέτηση ή διάβημα προς την Ελλάδα από τις ΗΠΑ για το ιρανικό δεξαμενόπλοιο, το οποίο κατευθύνεται προς την χώρα μας και έχει γίνει πεδίο διπλωματικής σύγκρουσης μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν

Την ίδια ώρα διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για προειδοποίηση των ΗΠΑ προς την Ελλάδα αλλά και προς άλλες χώρες της ΕΕ πως η περίπτωση βοήθειας θα μπορούσε να θεωρηθεί ως παροχή υλικής υποστήριξης σε τρομοκρατική οργάνωση. Η προειδοποίηση προέρχεται από αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το sputniknews.com, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει επίσημη τοποθέτηση.

Το «Adrian Darya», γνωστό και ως «Grace 1», το οποίο είχε κατασχεθεί στις 4 Ιουλίου από τις αρχές του Γιβραλτάρ, κατευθύνεται, σύμφωνα με μεγάλα διεθνή πρακτορεία, προς την Καλαμάτα. Το ιρανικό τάνκερ απέπλευσε από το Γιβραλτάρ το βράδυ της Κυριακής, έπειτα από 46 ημέρες παραμονής στην περιοχή. Οι αρχές του Γιβραλτάρ, υποστηριζόμενες από βρετανικές δυνάμεις, κατάσχεσαν το πετρελαιοφόρο πλοίο στις 4 Ιουλίου, υπό την υποψία μεταφοράς πετρελαίου στη Συρία, παραβιάζοντας τις ευρωπαϊκές κυρώσεις.

AP - Iρανικό δεξαμενόπλοιο - Γιβραλτάρ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι το ιρανικό δεξαμενόπλοιο που παρέμενε ακινητοποιημένο επί εβδομάδες στα χωρικά ύδατα του Γιβραλτάρ έλαβε άδεια να αποπλεύσει, παρά το «ένταλμα σύλληψής του» που εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Είναι πολύ λυπηρό», απάντησε ο Πομπέο ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News για την απόφαση αυτή των αρχών της περιοχής της Βρετανίας, στενού συμμάχου των ΗΠΑ.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝέος Κόσμος - Καταγγελία στο Καλημέρα Ελλάδα, για το μπαλκόνι που έπεσε σε αυτοκίνητο: "Ποιος θα με αποζημιώσει;"Σήμερα 08:38 | Ειδήσεις

Ζημιές σε αυτοκίνητο από πτώση μπαλκονιού στην Αθήνα. Ο ιδιοκτήτης μιλά για αδιέξοδο και έλλειψη αποζημίωσης.

Νέα Ιωνία: Τμήματα γέφυρας έπεσαν στο οδόστρωμα - Κυκλοφοριακό χάος τα ξημερώματαΣήμερα 09:18 | Ειδήσεις

Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως, κοντά στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα», όταν κομμάτια γέφυρας κατέληξαν στο δρόμο.

Σέρρες - 17χρονος: Εισαγγελική έρευνα μετά τις αναφορές του «Χαμόγελου του Παιδιού» για το οικογενειακό περιβάλλον του 16χρονουΣήμερα 11:29 | Ειδήσεις

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα ο 16χρονος δράστης κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε σε κατάστημα κράτησης ανηλίκων.

Κύπρος: Παραιτήθηκε ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους από διευθυντής του γραφείου του Χριστοδουλίδη μετά το βίντεοΣήμερα 12:10 | Ειδήσεις

«Δεν θα επιτρέψω η παρουσία μου στην Κυβέρνηση να μετατρέπεται σε εργαλείο εκμετάλλευσης με σκοπό να πληγεί η Κυπριακή Δημοκρατία ή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κύπρος: Παραιτήθηκε ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους από διευθυντής του γραφείου του Χριστοδουλίδη μετά το βίντεο12:26Κύπελλο Ελλάδας: Οι διαιτητές των προημιτελικών12:16Βουλή - Εξεταστική επιτροπή ΟΠΕΚΕΠΕ: Διεύρυνση καταλόγου μαρτύρων ζητά η αντιπολίτευση12:06Αλυσίδες στα ορεινά και κλειστά σχολεία σε Δράμα και Ξάνθη λόγω του χιονιά11:56Σέρρες - 17χρονος: Εισαγγελική έρευνα μετά τις αναφορές του «Χαμόγελου του Παιδιού» για το οικογενειακό περιβάλλον του 16χρονου11:46Κιλκίς: Αστυνομικός παρασύρθηκε από αυτοκίνητο επειδή του έκοψε κλήση11:32Ηράκλειο: Επιδείνωση του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας, χαλαζόπτωση και χιόνι (εικόνες)11:18Βόλος - Απαγορευτικό του απόπλου: Ακυρώθηκαν δρομολόγια λόγω ισχυρών ανέμων11:04Αναβλήθηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας - Παρών ο Μάνος Δασκαλάκης10:50Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάσθηκε υπόθεση επίθεσης ανήλικης από τέσσερα άτομα για ερωτική αντιζηλία10:36Χιονόπτωση - Κεντρική Μακεδονία: Σε ποιες περιοχές είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες10:22Ρεζά Παχλαβί προς τους Ιρανούς: Μη φεύγετε από τους δρόμους10:08Ρούλα Πισπιρίγκου: Στο Εφετείο για τον θάνατο της κόρης της, Τζωρτζίνας 09:54Νέα Ιωνία: Τμήματα γέφυρας έπεσαν στο οδόστρωμα - Κυκλοφοριακό χάος τα ξημερώματα09:40Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών09:26Super Cup Ισπανίας: Μαγικό ματς, "τρελή"... κούπα για Μπαρτσελόνα 09:12Νέος Κόσμος - Καταγγελία στο Καλημέρα Ελλάδα, για το μπαλκόνι που έπεσε σε αυτοκίνητο: "Ποιος θα με αποζημιώσει;"08:58Άγιος Δημήτριος: Ιδιοκτήτες ψητοπωλείου δέχθηκαν πυροβολισμούς από τρία άτομα08:44Κορυδαλλός: Συνελήφθη 40χρονος που έπαιζε δυνατά μουσική - Κατασχέθηκαν έξι ηχεία08:30Στερεά Ελλάδα: Χιόνια, ψύχος και αλλαγές στη λειτουργία των σχολείων08:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο