LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 19 Αυγούστου 2019 09:33

Θάνου στον ΑΝΤ1: Δεν ήταν κομματική η επιλογή μου - Θα παραμείνω στην Επιτροπή Ανταγωνισμού (βίντεο)

Για εμπάθεια στο πρόσωπο της και απο δικαστικούς κύκλους έκανε λόγο η έκπτωτη επικεφαλής της Αρχής. Τι είπε για την αντίδραση της ΕΕ.

Βασιλική Θάνου - Καλοκαίρι Μαζί

Η Βασιλική Θάνου, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλοκαίρι Μαζί» κι αναφερόμενη στην απομάκρυνση της από τη θέση της Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, διευκρίνισε ότι θεωρεί τον εαυτό της ως έκπτωτο Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού και ότι θα περιμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης καθώς θεωρεί την απομάκρυνση της παράνομη.

Αναφερόμενη δε στην απάντηση της ΕΕ σε επιστολή της, υπογράμμισε ότι είναι μια πρώτη απάντηση που κρατά ίσες αποστάσεις κι ότι η επιστολή της έχει παραπεμφθεί στις αρμόδιες νομικές υπηρεσίες οι οποίες θα απαντήσουν μέσα στον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με την κυρία Θάνου, υπάρχει ανάλογο προηγούμενο, αυτό της Ουγγαρίας, περίπτωση στην οποία η ΕΕ έκρινε παράνομη την απόφαση της ουγγρικής Κυβέρνησης.

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται από κυβερνητικά στελέχη, τόνισε ότι ουδέποτε υπήρξε κομματικό πρόσωπο κι αυτό το απέδειξε κατά τη διάρκεια της 8μηνης θητείας της στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Θεωρεί δε ότι ο μόνος λόγος για την απομάκρυνση της είναι ότι αποτελεί πρόσωπο το οποίο δεν είναι αρεστό στη νέα κυβέρνηση και καταλόγισε την έντονη κριτική που δέχεται στην εμπάθεια που τρέφουν στο πρόσωπο της κάποιοι κύκλοι της Δικαιοσύνης.

Διαβεβαίωσε δε ότι σε περίπτωση που δικαιωθεί και παραμείνει στη θέση της, θα συνεργαστεί με τη νέα Κυβέρνηση, καθώς τα δημόσια πρόσωπα οφείλουν να λειτουργούν θεσμικά κι όχι με βάση τις συμπάθειες και τις αντιπάθειες τους.

Ερωτηθείσα για την φράση που της αποδίδεται ότι μετά τον διορισμό της δήλωσε ότι «τώρα δεν μπορεί να με κουνήσει κανείς», απάντησε ότι πρόκειται για διαστρέβλωση των λεγομένων της κι ότι αυτό που στην πραγματικότητα είπε είναι ότι «με βάση το νόμο κανείς πλέον δεν μπορεί να με εκδιώξει από τη θέση μου».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο - Τα θέματα που θα συζητηθούν08:22Παναθηναϊκός: Μέσα και ο Τσιριβέγια με Στουρμ Γκρατς - Επιστρέφουν Καλάμπρια και Κώτσιρας08:08Τραμπ: Τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση εναντίον εθνοφρουρών στην Ουάσιγκτον07:54Σεισμός 4,8 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης07:38ΑΑΔΕ: Καταχώρηση ΙΒΑΝ στο myAADE για καταβολή επιστροφών και επιδοτήσεων07:24Κίνα: Τρένο πέφτει πάνω σε εργαζόμενους, 11 νεκροί07:10Αιγάλεω: Συνελήφθη 16χρονος έπειτα από καταδίωξη – Πάνω από 90 γραμμάρια κάνναβης στην κατοχή του06:56Formula 1: Το 23ο Grand Prix στο Κατάρ έρχεται την Κυριακή, 30 Νοεμβρίου, στις 18:00 ζωντανά, αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+06:42Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:28Εορτολόγιο: Ποιοί γιορτάζουν σήμερα 27 Νοεμβρίου06:14Champions League: Ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια τη «βασίλισσα» Ρεάλ Μαδρίτης 23:59ΗΠΑ: Νεκρoί οι άντρες της Εθνοφρουράς που δέχθηκαν πυροβολισμούς κοντά στον Λευκό Οίκο23:46Κάγια Κάλας: Ο ρωσικός στρατός θα πρέπει να περιοριστεί για να τερματιστεί ο πόλεμος23:37Τουρκία - Γκιουλέρ: "Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα έναντι μονομερών ενεργειών της Ελλάδας"23:23Ρωσία - Πεσκόφ για τερματισμό πολέμου: Πιθανότατα δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό23:09Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας αύριο και μεθαύριο22:55ΗΠΑ: Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο - Δύο μέλη της Εθνοφρουράς τραυματίστηκαν22:41«Μπλακ άουτ» του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι 22:27Λειψυδρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πάτμος και Λέρος 22:13Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Κέρκυρα και Αιτωλοακαρνανία21:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο