LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 19 Αυγούστου 2019 09:33

Θάνου στον ΑΝΤ1: Δεν ήταν κομματική η επιλογή μου - Θα παραμείνω στην Επιτροπή Ανταγωνισμού (βίντεο)

Για εμπάθεια στο πρόσωπο της και απο δικαστικούς κύκλους έκανε λόγο η έκπτωτη επικεφαλής της Αρχής. Τι είπε για την αντίδραση της ΕΕ.

Βασιλική Θάνου - Καλοκαίρι Μαζί

Η Βασιλική Θάνου, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλοκαίρι Μαζί» κι αναφερόμενη στην απομάκρυνση της από τη θέση της Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, διευκρίνισε ότι θεωρεί τον εαυτό της ως έκπτωτο Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού και ότι θα περιμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης καθώς θεωρεί την απομάκρυνση της παράνομη.

Αναφερόμενη δε στην απάντηση της ΕΕ σε επιστολή της, υπογράμμισε ότι είναι μια πρώτη απάντηση που κρατά ίσες αποστάσεις κι ότι η επιστολή της έχει παραπεμφθεί στις αρμόδιες νομικές υπηρεσίες οι οποίες θα απαντήσουν μέσα στον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με την κυρία Θάνου, υπάρχει ανάλογο προηγούμενο, αυτό της Ουγγαρίας, περίπτωση στην οποία η ΕΕ έκρινε παράνομη την απόφαση της ουγγρικής Κυβέρνησης.

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται από κυβερνητικά στελέχη, τόνισε ότι ουδέποτε υπήρξε κομματικό πρόσωπο κι αυτό το απέδειξε κατά τη διάρκεια της 8μηνης θητείας της στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Θεωρεί δε ότι ο μόνος λόγος για την απομάκρυνση της είναι ότι αποτελεί πρόσωπο το οποίο δεν είναι αρεστό στη νέα κυβέρνηση και καταλόγισε την έντονη κριτική που δέχεται στην εμπάθεια που τρέφουν στο πρόσωπο της κάποιοι κύκλοι της Δικαιοσύνης.

Διαβεβαίωσε δε ότι σε περίπτωση που δικαιωθεί και παραμείνει στη θέση της, θα συνεργαστεί με τη νέα Κυβέρνηση, καθώς τα δημόσια πρόσωπα οφείλουν να λειτουργούν θεσμικά κι όχι με βάση τις συμπάθειες και τις αντιπάθειες τους.

Ερωτηθείσα για την φράση που της αποδίδεται ότι μετά τον διορισμό της δήλωσε ότι «τώρα δεν μπορεί να με κουνήσει κανείς», απάντησε ότι πρόκειται για διαστρέβλωση των λεγομένων της κι ότι αυτό που στην πραγματικότητα είπε είναι ότι «με βάση το νόμο κανείς πλέον δεν μπορεί να με εκδιώξει από τη θέση μου».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝίκος Παππάς: Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ γρονθοκόπησε δημοσιογράφοΣήμερα 17:06 | Ειδήσεις

Διαγράφηκε από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με απόφαση Φάμελλου.

Αλεξανδρούπολη: Καρδιακή ανακοπή λόγω ασιτίας η αιτία θανάτου του 3χρονουΣήμερα 21:46 | Ειδήσεις

Η μητέρα του συνελήφθη άμεσα από τις αστυνομικές Αρχές. Η εικόνα που παρουσίαζε το άψυχο παιδικό σώμα φέρεται να είναι σοκαριστική.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι επτά κατηγορούμενοι στην ΚρήτηΣήμερα 22:55 | Ειδήσεις

 Μεταξύ των τριών τελευταίων κατηγορουμένων που απολογήθηκαν σήμερα ήταν και η σύζυγος του λογιστή, φερόμενου ως ηγετικού στελέχους της οργάνωσης. 

ΥΠΕΞ: Αυστηρή απάντηση της Αθήνας στον Μίτσκοσκι - "Καμία προσπάθεια αλλοίωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν θα γίνει αποδεκτή"Σήμερα 16:19 | Ειδήσεις

Οι προκλητικές δηλώσεις του Μίτσκοσκι και η σκληρή απάντηση της Αθήνας

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παππάς: Είχα λάθος αντίδραση απέναντι σε δράση – πρόκληση23:32ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι επτά κατηγορούμενοι στην Κρήτη23:18Βόλος: Καθηγητής κλείδωσε μαθητές στην τάξη για να κάνει μάθημα23:03Μητσοτάκης: Προσωπικό μου στοίχημα η Ακρινή Κοζάνης - Μετατρέπεται σε πρότυπο πράσινο οικισμό22:50Τροχαίο δυστύχημα στην Χαλκιδική22:35Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος του ΑΝΤ1 στηρίζει το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης (βίντεο)22:21Αλεξανδρούπολη: Καρδιακή ανακοπή λόγω ασιτίας η αιτία θανάτου του 3χρονου22:07Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη21:53Κύπελλο Ελλάδας: Ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον Ηρακλή21:39ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε η τέταρτη δόση της αυξημένης επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου για αγρότες21:25Ονδούρα: Οκτώ τραυματίες σε διαδηλώσεις για την δημοσίευση των τελικών εκλογικών αποτελεσμάτων21:11Κύπελλο Ελλάδας: Ο Παναθηναϊκός πέρασε από την Καβάλα20:57Πούτιν: Η Μόσχα θα επιτύχει τους πολεμικούς στόχους της στην Ουκρανία20:43Ant1 Sports: Η μεγάλη ευρωπαϊκή μάχη της ΑΕΚ θα μεταδοθεί από τον ΑΝΤ120:28Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Οι 3 στόχοι της Ρωσίας και η σημασία Ευρώπης και ΗΠΑ στην επίτευξη ειρήνης (βίντεο)20:14Άκης Σκέρτσος: Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια εφαρμόζει με συνέπεια οδικό χάρτη μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων19:58Βία ανηλίκων: Το σχόλιο του Παναγιώτη Στάθη για το μαχαίρωμα 14χρονης σε σχολείο της Κυψέλης (βίντεο)19:43Δώρο Χριστουγέννων 2025: Τι ισχύει για τον ιδιωτικό τομέα - Τι πρέπει να κάνει ο εργαζόμενος, εάν δεν καταβληθεί19:29Δυτική Όχθη: Ανήλικος Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών19:14Θεσσαλονίκη: Πιλοτική 24ωρη λειτουργία έξι λεωφορειακών γραμμών 19:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο