LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 19 Αυγούστου 2019 08:04

Τραμπ: σε καλό δρόμο οι διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις συζητήσεις και ευελπιστούν ότι σύντομα θα καταφέρουν ν’ απεμπλακούν από το αφγανικό μέτωπο.

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΤΑΛΙΜΠΑΝ - ΑΦΓΑΝΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ

Την ικανοποίησή του χθες Κυριακή για τις συνεχιζόμενες συνομιλίες με στόχο την ειρήνευση στο Αφγανιστάν εξέφρασε την Κυριακή ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Κάνουμε πολύ καλές συζητήσεις με τους Ταλιμπάν. Κάνουμε πολύ καλές συζητήσεις με την αφγανική κυβέρνηση», στην προσπάθεια για να τερματιστεί η εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο στο Αφγανιστάν, που άρχισε στα τέλη του 2001, δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος σε δημοσιογράφος στο Νιου Τζέρσι, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά την τοποθέτηση που έκανε την Παρασκευή.

Πολλές αμερικανικές πηγές αφήνουν να εννοηθεί τις τελευταίες ημέρες ότι η υπογραφή συμφωνίας με τους Ταλιμπάν ενδέχεται να επίκειται άμεσα, ωστόσο άλλες πηγές σημειώνουν πως παραμένουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στα μέρη.

Ο ειδικός επιτετραμμένος των ΗΠΑ για το Αφγανιστάν Ζαλμάι Χαλιλζάντ, επικεφαλής της ομάδας των Αμερικανών διαπραγματευτών που διεξάγει τον τελευταίο χρόνο διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν, αναμένεται να ταξιδέψει στην περιοχή τις προσεχείς ημέρες για να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τις συνομιλίες.

Ο Αμερικανοαφγανός διπλωμάτης ανέφερε μετά το τέλος του όγδοου κατά σειρά κύκλου διαπραγματεύσεων ότι οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν σε «τεχνικές λεπτομέρειες» και ήταν «παραγωγικές».

Η Ουάσιγκτον θέλει να αρχίσει να αποσύρει τους περίπου 14.000 Αμερικανούς στρατιωτικούς που είναι ανεπτυγμένοι στην αφγανική επικράτεια. Ο Τραμπ έλεγε προτού ακόμη αναλάβει την προεδρία των ΗΠΑ ότι θέλει να επιστρέψουν τα αμερικανικά στρατεύματα από την ασιατική χώρα, όπου η Ουάσιγκτον έχει δαπανήσει από το 2001 πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια για στρατιωτικές επιχειρήσεις και την ανοικοδόμηση.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
EuroCup: Βαριά ήττα του Άρη στο Αλεξάνδρειο από Τσεντεβίτα23:59Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Εθελοντές Νεότητας έψαλαν τα κάλαντα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας23:46Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι δύο δράστες δεν είχαν εξωτερική βοήθεια23:32ΕΥΔΑΠ: Τι αλλάζει στα τιμολόγια από 1η Ιανουαρίου 202623:18ΗΠΑ: Εκτροχιασμός τρένου με χημικά στο Κεντάκι23:04ΑΑΔΕ: Επιπλέον καταβολές επιστροφής ενοικίου σε χιλιάδες δικαιούχους22:50ΗΠΑ: Αμφιβολίες πρεσβευτή ΝΑΤΟ για τον ισχυρισμό περί ουκρανικής επίθεσης σε κατοικία του Πούτιν 22:36Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Προσέφερε εορταστικά γεύματα σε 200 άστεγους συμπολίτες μας22:22Tραγωδία στην Ιταλία: Μητέρα και κόρη πέθαναν από τροφική δηλητηρίαση κατά την διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν22:08Θύμα άγριου ξυλοδραμού ο αθλητής  Γιάννης Τσουκαλάς στη Σερβία21:54ΟΑΣΘ: Τέλος εποχής για τα χάρτινα εισιτήρια από την 1η Ιανουαρίου21:40Λάρισα: Εκτός κινδύνου το 3χρονο κοριτσάκι που νοσηλεύεται με εγκεφαλίτιδα21:26Μαρούσι – Παναθηναϊκός: Άνετη νίκη για τους "πράσινους" πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό21:12Τέλλογλου: Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια συνάντησης πρωθυπουργού με τους αγρότες20:58Γκίλφοϊλ: Οι σχέσεις των δύο χωρών ποτέ δεν ήταν τόσο ισχυρές20:44ANT1 Sports: Την απόκτηση του Βούλγαρου αμυντικού, Μάρτιν Γκεοργκίεφ έως το 2030 ανακοίνωσε η ΑΕΚ20:30Θωμάς Γεράκης στον ΑΝΤ1 - Αποτίμηση 2025: Από τις κινητοποιήσεις για τα Τέμπη έως τον ΟΠΕΚΕΠΕ20:16Τι καιρό θα κάνει τη παραμονή Πρωτοχρονιάς20:02Σουηδία: Τουλάχιστον 10 τραυματίες σε τροχαίο με λεωφορείο στην Στοκχόλμη19:48Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Σύνταγμα και Πεδίον του Άρεως την Παραμονή Πρωτοχρονιάς19:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο