LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 18 Αυγούστου 2019 20:12

Νέα πύρινο μέτωπο στην Κρήτη

Νέα εστία φωτιάς στον Άγιο Βασίλειο, σε ύφεση στην Ιεράπετρα.

Πυρκαγιά - Ιεράπετρα

Νέο πύρινο μέτωπο έχει εκδηλωθεί στην Κρήτη μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Ιεράπετρα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου, η οποία κατακαίει πουρνάρια και χορτολιβαδική έκταση σε πλαγιά βουνού, ανάμεσα στο χωριό Πλακιάς και στην περιοχή Πρέβελης.

Ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης, Νικόλαος Λαγουδάκης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως στη φωτιά η οποία ξεκίνησε πριν από 45 λεπτά, επιχειρούν 13 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ένα ελικόπτερο «Μ8» και αυτή την ώρα καταφθάνει στην περιοχή πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου «Έρικσον», για να πραγματοποιήσει και αυτό με τη σειρά του ρίψεις νερού.

Οι άνεμοι που έπνεαν όλη την ημέρα στον νόμο Ρεθύμνης έχουν κοπάσει και η εκτίμηση του κ. Λαγουδάκη είναι ότι σε σύντομο χρόνο θα μπορέσει να ελεγχθεί το μέτωπο.

Καλύτερη εικόνα στην Ιεράπετρα

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα σε χαράδρα και δύσβατη περιοχή με χορτολιβαδική έκταση βόρεια από τις Αμμουδάρες-Κοπάνες Μύρτους, του δήμου Ιεραπετρας.

Στο σημείο επιχείρησαν επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, καθώς και τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα που εδρεύουν στην Κρήτη, ενώ στη μάχη με τις φλόγες συνέδραμαν υδροφόρες ιδιωτών καθώς και του δήμου Ιεράπετρας.

Πυρκαγιά - Ιεράπετρα

Το μέτωπο της πυρκαγιάς εξελίχθηκε σε μήκος περίπου 500 μέτρων, ενώ οι άνεμοι έπνεαν με ένταση περίπου 5 μποφόρ, γεγονός που δυσκόλεψε το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Πυρκαγιά - Ιεράπετρα

Η φωτιά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, κατέκαψε πεύκα, χορτολιβαδική έκταση, περίπου 100 στρεμμάτων, ένα παλιό θερμοκήπιο, ενώ προκάλεσε μικρές ζημιές και σε νέα θερμοκήπια.

Το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Πυρκαγιά - Ιεράπετρα

Δείτε τις εικόνες από την επιχείρηση κατάσβεσης που μετέδωσε το neakriti.gr

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36Καταγγελία για σβήσιμο τσιγάρου στο πρόσωπο μαθητή: “Εκπαιδευτικοί γνώριζαν πως δεν ήταν το μόνο περιστατικό”08:22Κηφισός: “Μποτιλιάρισμα” δεκάδων χιλιομέτρων λόγω τροχαίων08:09“The 2Night Show” – Βρεττός: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω παρουσιαστής07:55Εορταστικό ωράριο: Αυλαία κάνει σήμερα στα εμπορικά καταστήματα07:42“Καλημέρα Ελλάδα:” Ο Φλώρος διαψεύδει τη γροθιά στον Γραμμένο, μέσω της δικηγόρου του07:28“The 2Night Show”: Η Μαρία Ιορδάνοβα και η Μαρίνα Μπομπέτσι για το viral “Scorpios”07:15Γιώργος Γεννηματάς: ο εμπνευστής του ΕΣΥ07:01Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 186 σημεία06:48Τροχαίο δυστύχημα στην Ημαθία06:34Εορτολόγιο - 25 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα06:21Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:07Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο