LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 17 Αυγούστου 2019 22:13

“Θερίζει” η ιλαρά στο Κονγκό

Χιλιάδες είναι οι θάνατοι που έχουν καταγραφεί στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

AP - Κονγκό - έμπολα

Μία επιδημία ιλαράς έχει προκαλέσει πάνω από 2.700 θανάτους από την αρχή Ιανουαρίου έως τις αρχές του τρέχοντος μηνός στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, αριθμός που σε αυτό το 7μηνο είναι πολλαπλάσιος από τα θύματα του ιού Έμπολα μέσα σε έναν χρόνο, ενημερώνουν σε tweet τους οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF).

"Η επιδημία ιλαράς από τις 10 Ιανουαρίου είναι η πιο θανατηφόρος που έχει γνωρίσει από το 2011-12 η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Από τον Ιανουάριο έως τις αρχές του Αυγούστου έχουν νοσήσει 145.000 άνθρωποι κι έχουν καταλήξει 2.785", τονίζεται στην ίδια ανάρτηση, με χθεσινή ημερομηνία.

"Παρά την έξαρση της επιδημίας, υπάρχει μία ανησυχητική έλλειψη σε προσωπικό και πόρους. Με 2, 9 εκατ. δολάρια που έχουν συγκεντρωθεί, έναντι 8,9 εκατ. που απαιτούνται για το σχέδιο αντιμετώπισης, είναι συντριπτική η αντίθεση με την εκστρατεία #Ebola, που συγκεντρώνει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια", προσθέτει η ανθρωπιστική οργάνωση.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ενημερώνουν πως αγωνίζονται κατά της ιλαράς σε 13 επαρχίες της ΛΔ του Κονγκό, στο πλευρό των υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας. Η επιδημία έχει καταγραφεί στις 23 από τις 26 επαρχίες της χώρας, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικες αρχές τον Ιούνιο.

"Από τις αρχές του έτους, η MSF έχει εμβολιάσει 474.863 παιδιά και έχουν αναλάβει τη νοσηλεία 27.439 ασθενών". Η ιλαρά πλήττει κυρίως παιδιά και νεαρούς εφήβους.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στη χώρα από την έξαρση της ιλαράς, είναι πως από την 1η Αυγούστου 2018 οι νεκροί από τον ιό Έμπολα ανέρχονται σε 1.905. Από τις αρχές Ιουλίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε προειδοποιήσει πως η ιλαρά έχει σκοτώσει περισσότερους απ' όσους οι άλλες δύο επιδημίες, Έμπολα και χολέρας, μαζί: τότε τα θύματά της έφθαναν τους 1.981 νεκρούς, του Έμπολα 1.676 και 279 της χολέρας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κυρανάκης: Η ιστορία των τρόλεϊ αξίζει σεβασμό - Ευθύνη μας η επόμενη μέρα15:36Ολυμπιακός: Μάχη μέχρι τέλους με την ΑΕΚ 15:24Προσάραξη του σκάφους του Λιμενικού που βρέθηκε πάνω στον βραχίονα του λιμανιού στο Βόλο15:10"Νυχτερινός Ποιμήν": Επιχείρηση για τον εντοπισμό ανηλίκων σε νυχτερινά κέντρα14:56Λίβερπουλ - Σαλάχ: Φαίνεται ότι η ομάδα με θυσιάζει για προσωπικό όφελος14:42Χανιά: Συνελήφθησαν τρείς άνδρες για κατοχή ναρκωτικών ουσιών14:28ΗΠΑ: "Πραγματικά κοντά" η λύση του πολέμου στην Ουκρανία14:14Αλγερία: Σφοδρό τροχαίο - Αναφορές για 14 νεκρούς14:00Ιωάννινα: Κλειστός από αγρότες, ο κόμβος του αεροδρομίου13:46Νέο Ηράκλειο: 16 χρόνος λήστεψε δύο 12χρονες υπό την απειλή μαχαιριού13:32Λασίθι: Συνελήφθη ανήλικος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και όπλων13:18Γρεβενά: Συνελήφθη 53χρονος-μέλος σπείρας που εξαπατούσε τηλεφωνικά ανυποψίαστους πολίτες13:04ΗΠΑ: Σεισμός 7 ρίχτερ μεταξύ Αλάσκας και Καναδά12:50Θεσσαλονίκη: Διακοπές κυκλοφορίας στην Κεντρική Μακεδονία λόγω κακοκαιρίας12:36Μπλόκα- Αγρότες: Διακοπή κυκλοφορίας από τον κόμβο Βαφέικων μέχρι τον κόμβο Ιάσμου στην Εγνατία Οδό 12:22Συναγερμός στο αεροδρόμιο Χίθροου - Ένοπλοι αστυνομικοί στο σημείο12:08Βηθλεέμ: Μετά από δύο δύσκολα χρόνια πολέμου άναψε ξανά το Χριστουγεννιάτικο δέντρο11:54Ναυάγιο στην Κρήτη: Οι δύο επιζώντες βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση - Στο ΠΑΓΝΗ οι 17 σοροί11:40Αγρότες: Παραμένουν αμετακίνητοι σε μπλόκα11:26Σουδάν: Επίθεση με drone - 10 νεκροί άμαχοι11:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο