LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 17 Αυγούστου 2019 08:37

Αναζητείται οριστική λύση για τη Σαμοθράκη

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού. Κόντρα Πέτσα - Χαρίτση. "Μετρούν" τις πληγές τους οι επιχειρηματίες.

Σαμοθράκη

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τη Δευτέρα, υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, με στόχο να δρομολογηθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που προέκυψε με την ακτοπλοϊκή σύνδεση στη Σαμοθράκη.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι Υπουργοί Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος.

Για τα προβλήματα στο νησί ξέσπασε κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να καλεί τη ΝΔ να απολογηθεί για το «πρωτοφανές χάος και την εξοργιστική απουσία της» στο ζήτημα της Σαμοθράκης. «Μια ολόκληρη εβδομάδα χρειάστηκε η «ευέλικτη» και «τεχνοκρατική» κυβέρνηση της Ν.Δ. για να συνεδριάσει για το ζήτημα της Σαμοθράκης. Μια εβδομάδα στην οποία η εικόνα της χώρα μας τραυματίστηκε, ενώ χιλιάδες συμπολίτες μας και ξένοι επισκέπτες βίωσαν συνθήκες προσβλητικές για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», σημειώνει ο κ. Χαρίτσης.

«Αν ο κ. Χαρίτσης είχε μπει στον κόπο να διαβάσει τη σχετική κυβερνητική ενημέρωση, θα καταλάβαινε ότι η σύσκεψη της Δευτέρας έχει σκοπό να δώσει οριστικές λύσεις στα τεράστια προβλήματα που κληρονόμησε στη Σαμοθράκη η επί 4,5 χρόνια απόλυτη αδιαφορία της κυβέρνησης Τσίπρα», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. «Θα είχε ενημερωθεί επίσης για τις άμεσες ενέργειες άρσης αποκλεισμού του νησιού. Όσο για το ποιός συνέχιζε αμέριμνος τις διακοπές του, φέτος και πέρυσι, ας ρωτήσει τον αρχηγό του», προσέθεσε ο κ. Πετσας.

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ - ANDROS JET - ΠΛΟΙΟ

Εν τω μεταξύ, η εταιρία SEAJETS ανακοίνωσε ότι, σε συνεννόηση με τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, και την κυβέρνηση, θα επεκτείνει τα έκτακτα δρομολόγια της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη το Σάββατο 17/8 και την Κυριακή 18/8 με το επιβατηγό οχηματαγωγό ταχύπλοο «ANDROS JET». Όπως αναφέρει η εταιρεία, η ακτοπλοϊκή σύνδεση έχει εξομαλυνθεί και πλέον οι επισκέπτες και τουρίστες της Σαμοθράκης μπορούν να μεταβούν από και προς το νησί χωρίς δυσκολίες. Η SEAJETS ανακοινώνει ότι θα σταθεί δίπλα στη Σαμοθράκη για τη διατήρηση της ομαλής σύνδεσης με την Αλεξανδρούπολη και ότι, ανάλογα με τις εξελίξεις που αφορούν την ακτοπλοϊκή σύνδεση, θα υπάρξει άμεσα νεότερη ενημέρωση.

Ωστόσο, αμέτρητα είναι τα προβλήματα που αφήνει πίσω του ο ακτοπλοϊκός αποκλεισμός στη Σαμοθράκη, καθώς μεταξύ άλλων οι ακυρώσεις σε καταλύματα από επισκέπτες του Αυγούστου ξεπερνούν πλέον το 90%, ενώ ενδέχεται να αγγίξουν ακόμα και το 100%, κάτι που φαντάζει άκρως εφιαλτικό για τους επιχειρηματίες του τουρισμού!

Σε απόγνωση είναι και οι καταστηματάρχες, καθώς μάταια προσπαθούν να γεμίσουν τα άδεια ράφια τους, μιας και σε λίγα λεπτά δημιουργούνται και πάλι ελλείψεις αφού τα αποθέματά τους δεν επαρκούν για να καλύψουν ανάγκες μόνιμων κατοίκων και τουριστών.

Σαμοθράκη - αποκλεισμός - τουρίστες

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΆγιος Δημήτριος: Προσποιήθηκε τον αστυνομικό και τον λήστεψε σε στάση λεωφορείουΣήμερα 12:08 | Ειδήσεις

Στιγμές τρόμου έζησε ένας 33χρονος το βράδυ της Δευτέρας, όταν άγνωστος οδηγός τον προσέγγισε σε στάση λεωφορείου, παριστάνοντας τον αστυνομικό, και του άρπαξε το πορτοφόλι.

Τέλος χρόνου για τα τέλη κυκλοφορίας - Ποιες φορολογικές υποχρεώσεις πρέπει να πληρωθούν σήμεραΣήμερα 07:47 | Ειδήσεις

Από την 1η Ιανουαρίου ενεργοποιείται το νέο καθεστώς προσαυξήσεων για εκπρόθεσμη καταβολή.

Αθήνα: Τα τελευταία δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σήμερα, παραμονή πρωτοχρονιάςΣήμερα 09:22 | Ειδήσεις

Αναλυτικά, τι ώρα θα αναχωρήσουν σήμερα, Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2025, οι τελευταίοι συρμοί στις Γραμμές του Μετρό και του Τραμ.

Κύπρος: 63χρονος πήγε να βοηθήσει γυναίκα να παρκάρει και κατέληξε στη ΜΕΘΣήμερα 09:55 | Ειδήσεις

Εγκλωβίστηκε ο λαιμός του ενώ προσφέρθηκε να βοηθήσει γυναίκα να παρκάρει.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άγιος Δημήτριος: Προσποιήθηκε τον αστυνομικό και τον λήστεψε σε στάση λεωφορείου12:08Ηλιόπουλος: H ΑΕΚ έχει πάρει 230% περισσότερες κάρτες σε σχέση με τον Ολυμπιακό11:54Εγνατία Οδός: Χωρίς αντίτιμο θα λειτουργούν οι σταθμοί διοδίων μέχρι τα μεσάνυχτα11:40Παύλος Μαρινάκης: Το 2025 ήταν μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις, αλλά και ουσιαστικές τομές11:26Λάρισα: Καταγγελία 20χρονης για βιασμό από δύο άτομα11:12Έφτασε ο χιονιάς στην Εύβοια (βίντεο)10:58Ε.Ο Θεσσαλονίκης- Σερρών: Βυτιοφόρο τυλίχθηκε στις φλόγες10:44Επιπλέον καταβολές επιστροφής ενοικίου 8,9 εκατ. ευρώ σε 39,3 χιλιάδες δικαιούχους10:30Πιερία: Προσωρινή άρση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων10:16Κύπρος: 63χρονος πήγε να βοηθήσει γυναίκα να παρκάρει και κατέληξε στη ΜΕΘ10:02Τρίκαλα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες στη δυτική Θεσσαλία09:48Αθήνα: Τα τελευταία δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σήμερα, παραμονή πρωτοχρονιάς09:34Ρεβεγιόν στα μπλόκα: Νέα κλιμάκωση μετά τις γιορτές - Ο ρόλος της Αστυνομίας09:20Περού: Σφοδρή σύγκρουση δυο τρένων - Αναφορές για πολλούς τραυματίες (Βίντεο)09:06Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε είσοδο πολυκατοικίας - Ζημιές σε μηχανές08:52Μάλγαρα: Το μεσημέρι της Κυριακής θα γίνει η πανελλαδική σύσκεψη αγροτών 08:382025: Γνωστά πρόσωπα σε όλο τον κόσμο που έφυγαν από τη ζωή τη φετινή χρονιά08:24Τέλος χρόνου για τα τέλη κυκλοφορίας - Ποιες φορολογικές υποχρεώσεις πρέπει να πληρωθούν σήμερα08:10Πέθανε ο ηθοποιός Αϊζάια Γουίτλοκ 07:56Ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό: Τέσσερις τραυματίες, ανάμεσά τους παιδιά07:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο