LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 17 Αυγούστου 2019 08:37

Αναζητείται οριστική λύση για τη Σαμοθράκη

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού. Κόντρα Πέτσα - Χαρίτση. "Μετρούν" τις πληγές τους οι επιχειρηματίες.

Σαμοθράκη

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τη Δευτέρα, υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, με στόχο να δρομολογηθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που προέκυψε με την ακτοπλοϊκή σύνδεση στη Σαμοθράκη.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι Υπουργοί Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος.

Για τα προβλήματα στο νησί ξέσπασε κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να καλεί τη ΝΔ να απολογηθεί για το «πρωτοφανές χάος και την εξοργιστική απουσία της» στο ζήτημα της Σαμοθράκης. «Μια ολόκληρη εβδομάδα χρειάστηκε η «ευέλικτη» και «τεχνοκρατική» κυβέρνηση της Ν.Δ. για να συνεδριάσει για το ζήτημα της Σαμοθράκης. Μια εβδομάδα στην οποία η εικόνα της χώρα μας τραυματίστηκε, ενώ χιλιάδες συμπολίτες μας και ξένοι επισκέπτες βίωσαν συνθήκες προσβλητικές για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», σημειώνει ο κ. Χαρίτσης.

«Αν ο κ. Χαρίτσης είχε μπει στον κόπο να διαβάσει τη σχετική κυβερνητική ενημέρωση, θα καταλάβαινε ότι η σύσκεψη της Δευτέρας έχει σκοπό να δώσει οριστικές λύσεις στα τεράστια προβλήματα που κληρονόμησε στη Σαμοθράκη η επί 4,5 χρόνια απόλυτη αδιαφορία της κυβέρνησης Τσίπρα», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. «Θα είχε ενημερωθεί επίσης για τις άμεσες ενέργειες άρσης αποκλεισμού του νησιού. Όσο για το ποιός συνέχιζε αμέριμνος τις διακοπές του, φέτος και πέρυσι, ας ρωτήσει τον αρχηγό του», προσέθεσε ο κ. Πετσας.

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ - ANDROS JET - ΠΛΟΙΟ

Εν τω μεταξύ, η εταιρία SEAJETS ανακοίνωσε ότι, σε συνεννόηση με τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, και την κυβέρνηση, θα επεκτείνει τα έκτακτα δρομολόγια της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη το Σάββατο 17/8 και την Κυριακή 18/8 με το επιβατηγό οχηματαγωγό ταχύπλοο «ANDROS JET». Όπως αναφέρει η εταιρεία, η ακτοπλοϊκή σύνδεση έχει εξομαλυνθεί και πλέον οι επισκέπτες και τουρίστες της Σαμοθράκης μπορούν να μεταβούν από και προς το νησί χωρίς δυσκολίες. Η SEAJETS ανακοινώνει ότι θα σταθεί δίπλα στη Σαμοθράκη για τη διατήρηση της ομαλής σύνδεσης με την Αλεξανδρούπολη και ότι, ανάλογα με τις εξελίξεις που αφορούν την ακτοπλοϊκή σύνδεση, θα υπάρξει άμεσα νεότερη ενημέρωση.

Ωστόσο, αμέτρητα είναι τα προβλήματα που αφήνει πίσω του ο ακτοπλοϊκός αποκλεισμός στη Σαμοθράκη, καθώς μεταξύ άλλων οι ακυρώσεις σε καταλύματα από επισκέπτες του Αυγούστου ξεπερνούν πλέον το 90%, ενώ ενδέχεται να αγγίξουν ακόμα και το 100%, κάτι που φαντάζει άκρως εφιαλτικό για τους επιχειρηματίες του τουρισμού!

Σε απόγνωση είναι και οι καταστηματάρχες, καθώς μάταια προσπαθούν να γεμίσουν τα άδεια ράφια τους, μιας και σε λίγα λεπτά δημιουργούνται και πάλι ελλείψεις αφού τα αποθέματά τους δεν επαρκούν για να καλύψουν ανάγκες μόνιμων κατοίκων και τουριστών.

Σαμοθράκη - αποκλεισμός - τουρίστες

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Champions League: Ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια τη «βασίλισσα» Ρεάλ Μαδρίτης 23:59ΗΠΑ: Νεκρoί οι άντρες της Εθνοφρουράς που δέχθηκαν πυροβολισμούς κοντά στον Λευκό Οίκο23:46Κάγια Κάλας: Ο ρωσικός στρατός θα πρέπει να περιοριστεί για να τερματιστεί ο πόλεμος23:37Τουρκία - Γκιουλέρ: "Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα έναντι μονομερών ενεργειών της Ελλάδας"23:23Ρωσία - Πεσκόφ για τερματισμό πολέμου: Πιθανότατα δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό23:09Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας αύριο και μεθαύριο22:55ΗΠΑ: Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο - Δύο μέλη της Εθνοφρουράς τραυματίστηκαν22:41«Μπλακ άουτ» του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι 22:27Λειψυδρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πάτμος και Λέρος 22:13Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Κέρκυρα και Αιτωλοακαρνανία21:59Τραγωδία στη Ρόδο: Ο πατέρας του 19χρονου στον ΑΝΤ1 - Θα ψάξουμε τα πάντα21:45Κέρκυρα - Κακοκαιρία Adel: Μια έγκυος απεγκλωβίστηκε στην περιοχή Ποταμός21:31Παρτιζάν: Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ανακοινώνοντας και επίσημα την αποχώρησή του από τον πάγκο της ομάδας21:17Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη21:03Παναγιώτης Στάθης στον ΑΝΤ1: Ούτε ένα ευρώ δεν επέστρεψαν οι αγρότες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ20:49Φλώρινα: Σοβαρό τροχαίο στο Πλατύ Πρεσπών - Απεγκλωβίστηκαν δύο άνδρες χωρίς αισθήσεις20:35Ant1 Sports: Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε τη βασίλισσα της Ευρώπης στο κατάμεστο "Καραϊσκάκης"20:21Πραξικόπημα στη Γουινέα–Μπισσάου εν μέσω προεδρικών εκλογών - Συνελήφθη ο πρόεδρος και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου20:07Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά τον θάνατο του 19χρονου στρατιώτη σε πεδίο βολής στη Ρόδο19:57Τέλλογλου - Αγροτικές επιδοτήσεις: "Εφιάλτης" το κόστος παραγωγής 19:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο