LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 16 Αυγούστου 2019 12:44

Πληθαίνουν οι ενδείξεις για εμπρησμό στην Εύβοια

Τρεις υπόπτους για εμπρησμό έχουν εντοπίσει οι Αρχές. Βρέθηκαν στουπιά, μπιτόνια και γκαζάκια. Συνεχίζουν το έργο τους οι Πυροσβέστες.

Εύβοια - φωτιά

Τρεις ύποπτους για εμπρησμό έχουν εντοπίσει οι Αρχές, για την εφιαλτική πυρκαγιά στην Εύβοια, μετά τις καταθέσεις που έλαβαν από κατοίκους της περιοχής και την επιτόπια συλλογή στοιχείων.

Με την πυρκαγιά να εκδηλώνεται σε τρία διαφορετικά σημεία και σε απόσταση 100 μέτρων το ένα από το άλλο και τις μαρτυρίες των κατοίκων να μιλούν για ύποπτες κινήσεις μίας μοτοσυκλέτας μικρού κυβισμού και χωρίς πινακίδες και ενός αυτοκινήτου που πέρασαν από το σημείο την ώρα που ξέσπασε ο εφιάλτης, η έρευνα των Αρχών ξεκίνησε άμεσα.

Κλιμάκια του ανακριτικού τμήματος του πυροσβεστικού σώματος εντόπισαν ίχνη καύσης, στουπιά, πλαστικά μέρη μπιτονιών, ενδεχομένως με εύφλεκτο υγρό, συσσωρευμένη καύσιμη ύλη (κλαδιά, ξύλα) και κάποια φιαλίδια υγραερίου, τα οποία όμως δεν έχει διαπιστωθεί αν σχετίζονται με την εμπρηστική ενέργεια.

Οι τρεις ύποπτοι έχουν ήδη καταθέσει. Ανάμεσά τους και ένας 33χρονος που είχε συλληφθεί πέρυσι ως υπεύθυνος για εννέα εμπρησμούς σε δασικές εκτάσεις του Δήμου Διρφύων Μεσσσαπίων. Και οι τρεις έχουν παρουσιάσει άλλοθι τα οποία ελέγχονται.

Φωτιά - Πυρκαγιά - Εύβοια -Μακρυμάλλη

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Εύβοια

Ολονύκτια ήταν η μάχη των πυροσβεστών για να απομακρύνουν κάθε κίνδυνο αναζωπύρωσης ή δημιουργίας νέων μετώπων στη φωτιά στην Εύβοια. Μέσα στη νύχτα, με τη βοήθεια των χαμηλής έντασης ανέμων, οι πυροσβέστες μπόρεσαν να οριοθετήσουν τη φωτιά μέσα στη χαράδρα πριν το χωριό Πλατάνα και το ξημέρωμα της σημερινής ημέρας δίνει μια πολύ καλύτερη εικόνα, καθώς δεν υπάρχει αυτή την ώρα ενεργό μέτωπο.

Οι πυροσβέστες δεν κρύβουν την αγωνία τους για τον κίνδυνο των αναζωπυρώσεων γι’ αυτό έχουν τοποθετηθεί σε ευαίσθητα σημεία, ενώ παράλληλα σαρώνουν όλο το μέτωπο για να σβήσουν και τις τελευταίες «λαμπάδες». Βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη, καθώς έχουν οριοθετήσει όλο το εύρος της πυρκαγιάς, ενώ όλη τη νύχτα στη μάχη βρισκόταν 390 πυροσβέστες με 101 οχήματα και 172 άτομα πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής, όπως επίσης και επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων του στρατού.

Την ίδια στιγμή τα χωματουργικά μηχανήματα μέσα στη νύχτα προσπαθούσαν να διαμορφώσουν σημεία με ζώνες πυρασφάλειας, έτσι ώστε να αποτρέψουν κάθε πιθανότητα αναζωπύρωσης ή επέκτασης, αλλά και κάθε κίνδυνο για τα χωριά.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ - ΕΥΒΟΙΑ

Το αισιόδοξο είναι ότι, παρά την πολύ μεγάλη οικολογική καταστροφή που έχει συντελεστεί, η μάχη που έδωσαν οι πυροσβέστες φαίνεται πως απέδωσε καρπούς, καθώς τελικά οι φλόγες από την αναζωπύρωση στο χωριό Πλατάνα, δεν προξένησαν ζημιά στο καταφύγιο άγριας ζωής στην Aγριλίτσα, ούτε και στο δάσος του δικτύου Natura 2000. Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής, οι φλόγες έφτασαν στα όρια του καταφυγίου στην Αγριλίτσα, αλλά οι πυροσβέστες ανέκοψαν την πορεία τους, ενώ έφτασαν σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων και από την προστατευόμενη περιοχή από το Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο Natura, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως κέντρο προστασίας της ορνιθοπανίδας.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ - ΕΥΒΟΙΑ

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και πάλι οι εναέριες ρίψεις νερού από έξι αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, ενώ από την πλευρά της ηγεσίας του πυροσβεστικού σώματος καταβάλλεται προσπάθεια να ανανεωθεί το καταπονημένο για πολλές ώρες προσωπικό των επίγειων δυνάμεων στη συγκεκριμένη περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η φωτιά έχει κάψει 25.000 στρέμματα γης, από τα οποία περισσότερα από 10.000 στρέμματα είναι συμπαγές πευκοδάσος. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ήδη επιστρέψει στα σπίτια τους και μετρούν τις πληγές τους, ενώ παράλληλα δεν λείπουν και τα μέτρα προστασίας περιμετρικά των χωριών, καθώς η οποιαδήποτε αναζωπύρωση που θα μπορούσε να ξεφύγει από τον έλεγχο δημιουργεί προβλήματα.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο