LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 15 Αυγούστου 2019 15:13

Στην Ισπανία οι ανεπιθύμητοι από την Ιταλία πρόσφυγες

Σκάφος με τουλάχιστον 150 μετανάστες που δε  δέχθηκε η Ιταλία έγινε δεκτό από την Ισπανία.

AP - Open Arms - Πρόσφυγες - μετανάστες - Ιταλία - Ισπανία

Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι έτοιμη να δεχθεί ένα μέρος των μεταναστών που διασώθηκαν στη Μεσόγειο από το πλοίο ισπανικής ΜΚΟ, το Open Arms, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτευχθεί συμφωνία κατανομής τους σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

«Η χώρα μας είναι διατεθειμένη να συμμετάσχει σε μια ισορροπημένη κατανομή των μεταναστών που επιβαίνουν στο πλοίο», και το οποίο βρίσκεται τώρα στα ιταλικά χωρικά ύδατα, αναφέρει η κυβέρνηση σε μια ανακοίνωση, όπου εξηγεί ότι εργάζεται από κοινού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με άλλες χώρες-μέλη «προκειμένου να καταλήξουμε σε μια κοινή, ευρωπαϊκή, συντεταγμένη και αλληλέγγυα λύση».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αντιμετωπίσει τη μεταναστευτική πρόκληση με μηχανισμούς συνεργασίας στους οποίους θα συμμετέχουν οι χώρες-μέλη, λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν πρόκειται αποκλειστικά για ένα πρόβλημα των γειτονικών χωρών αλλά του συνόλου (της ΕΕ) και το οποίο θα πρέπει άρα να αντιμετωπιστεί από κοινού».

Από τις αρχές Αυγούστου, οπότε ξεκίνησε η αποστολή του Open Arms που οδήγησε στη διάσωση τουλάχιστον 150 μεταναστών ανοικτά των λιβυκών ακτών, η Μαδρίτη δήλωνε ότι η τύχη τους δεν ήταν δική της αρμοδιότητα και ότι θα έπρεπε να αποβιβαστούν σε ένα «ασφαλές» ιταλικό λιμάνι.

Τη Δευτέρα, ο καπετάνιος του πλοίου κατέθεσε αίτηση ασύλου για 31 ανηλίκους στην πρεσβεία της Ισπανίας στη Μάλτα, αλλά η Μαδρίτη δεν την έκανε δεκτή.

Παράλληλα, η Ιταλία και η Μάλτα αρνήθηκαν τα αιτήματα για αποβίβαση από το Open Arms, που παρέμεινε σε διεθνή ύδατα με 147 μετανάστες σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, και με τις συνθήκες διαβίωσης να γίνονται όλο και πιο δύσκολες πάνω στο πλοίο.

AP - Open Arms - Πρόσφυγες - μετανάστες - Ιταλία - Ισπανία

Χθες Τετάρτη, η ιταλική δικαιοσύνη επέτρεψε τελικά στο Open Arms να κατευθυνθεί προς τη Λαμπεντούζα αναστέλλοντας ένα διάταγμα του υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι που απαγόρευε την είσοδό του στα ιταλικά χωρικά ύδατα. Στη συνέχεια ο Σαλβίνι υπέγραψε ένα νέο διάταγμα το οποίο η Ιταλίδα υπουργός Άμυνας, Ελιζαμπέτα Τρέντα, αρνήθηκε σήμερα το πρωί να υπογράψει.

 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣύνοδος Κορυφής - Μέση Ανατολή: Εκκλήσεις για να μην κλιμακωθεί η κρίσηΣήμερα 09:45 | Ειδήσεις

Φόβους για επέκταση της κρίσης με επίκεντρο την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ εξέφρασαν οι "27" ηγέτες της ΕΕ. Τι ζήτησαν από όλες τις πλευρές.

Άγιοι Ανάργυροι - Γυναικοκτονία: Το τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση από αξιωματικό της Ασφάλειας (ντοκουμέντο)Σήμερα 11:47 | Ειδήσεις

Οργή προκαλεί η απάθεια και η "χαλαρότητα" στον διάλογο των αστυνομικών, όπως ακούγεται στο ντοκουμέντο της εκπομπής του ΑΝΤ1 "Το πρωινό".

“Το Πρωινό” - Κασσελάκης: ο Αυτιάς, οι “ακροδεξιοί διάσημοι” και το “θαύμα” στην βάπτιση του (βίντεο)Σήμερα 10:35 | Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε με βαριές εκφράσεις στον Γιώργο Αυτιά. Τι είπε για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, την Ομογένεια, τον γάμο του και τις αναφορές στον άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη που προκάλεσαν αίσθηση.


 

Ενδοοικογενειακή βία: Έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μετά την επίθεση από τον σύζυγο τηςΣήμερα 10:05 | Ειδήσεις

Οι γιατροί του νοσοκομείου, όπου διακομίστηκε η γυναίκα, ενημέρωσαν την Αστυνομία και άμεσα έλαβε γνώση η Δικαιοσύνη, που ανέλαβε δράση.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ηλεία: Διαρρήκτης μπουκάρει σε βενζινάδικο με βαν (βίντεο)13:22Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι13:08Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Το απρόσμενο καραδοκεί την Πέμπτη (βίντεο)12:54Ανδρουλάκης για Κασσελάκη: Στην βάπτισή μου σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ12:40Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Συνάντηση με Μέτσολα και Τουσκ (εικόνες)12:27ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Αναδείχθηκε Great Place to Work για 3η συνεχή χρονιά12:12Άγιοι Ανάργυροι - Γυναικοκτονία: Το τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση από αξιωματικό της Ασφάλειας (ντοκουμέντο)11:59Formula 1: Το GP Σαγκάης αποκλειστικά σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+11:46Καύσιμα: Πασχαλινή έξοδος με αμόλυβδη στα 2 ευρώ και πάνω (βίντεο)11:33“Καλάθι των νονών”: Πότε κάνει πρεμιέρα 11:19“Το Πρωινό” - Κασσελάκης: ο Αυτιάς, οι “ακροδεξιοί διάσημοι” και το “θαύμα” στην βάπτιση του (βίντεο)11:05Αχαΐα – Καταγγελία: 7χρονος ξυλοκόπησε άγρια 8χρονο και ανέβασε το βίντεο στο TikTok10:52“Το Πρωινό” - Παπανώτας: Αυτό που παρουσιάστηκε είναι κοπτοραπτική (βίντεο)10:38Ενδοοικογενειακή βία: Έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μετά την επίθεση από τον σύζυγο της 10:25“The 2night Show” – Foxy Lee: Η Φιλοσοφική, το metal και η αγάπη για την καλή μουσική (βίντεο)10:11Άλμπερτ Αϊνστάιν: Ο θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας09:58Νίσυρος: Κατήγγειλε παρενόχληση του παιδιού του και κινδυνεύει με απέλαση (βίντεο)09:45Ελληνουτουρκικά: Συνάντηση Τσίπρα - Οζέλ (εικόνες)09:31ΟΗΕ – Παλαιστίνη: Γιατί είναι “καταδικασμένο” το αίτημα ένταξής της09:18Ο ΔΣΑ αποφάσισε δημοψήφισμα για τον νέο Δικαστικό Χάρτη της Αττικής09:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο